Gönderen Konu: ae101 motor ısınana kadar yağ lambası yanıyor yardım lütfen...  (Okunma sayısı 6821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • olay arabada değil arabayı kullananda
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba . 95 model 1.3 ae101 aracımı aldıktan birkac gün snra sabh çalştırdığımda yağ lambası yanıyor motor ısınınca sönüyor. Bi de motor soğuk bile olsa 3000 devirlere geldiğinde sönüyor daha yüksek devirlere cıkarsam yada daha düşük devirde gidersem yine yanıyor. 10 dk yol aldıktan ve motor ısındıktan snra kendiliğinden sönüyor. Ustaya gösterdim yüksek ihtimal yağ pompasıdır ışık sönmeyene kadar böle kullan dedi. Şimdilik idare ediyoruz ama neden yapar bunu ? Başına gelen varmı yardımcı olursanız sevinirim...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Kısa zamanda motoru kucaklamamak için acilen yağ filtresini düzelmez ise yağ pompasını değiştirin eksik yağlama yapacağından motora ciddi zararlar verir ben aracı aldıktan bi kaç ay sonra ilk çalıştırmada rolantide yağ lambası sürekli yanıyor ve 2000 devirde sönüyordu yağ pompasını değiştirdim sorun kalmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
idare edecek birşey değil kardeş bu , acil yağını filtreni değiştir ve motorun içini temizleme katkıları ile temizlettir.

arabayı bu halde çalıştırma bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
 Araçtan önce türkçe yazımı konusunda özen göstermek gerekiyor.

Arkadaşların da belirttiği gibi, idare edilecek bir durum değil. Araçta kullanılan yağ marka-özellikleri araştırılmalı. Gerekli olan donanımlar(yağ pompası, yağ filtresi vs) kontrol edilip, gerekli ise kaliteli olanlar ile değiştirilmeli ki diğer aksamlara gelecek zararlar önlenebilsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Yetkili servislerde yanlış hatırlamıyorsam 340tl gibi bir rakama motor içini temizleyebiliyorlar. Bu sorununuzun ise bir kaç sebebi olabilir:

-Yağ filtreniz kalitesiz olabilir ya da uygun olmayabilir.

-Kullandığınız yağ ile ilgili bir sorun olabilir.

-Araç yağ pompası ile ilgili bir sorun olabilir.

-Şahsi kaanatim ise aracın motor blok içinin ve dolayısıyla kanalların kurum yapması ve çamurlaşmanın yaşanması dolayısıyla yağ dolaşımının engellenmesi ve yavaşlamasıdır. Sistemi açmak için Toyota yetkili servislerinde yapılan motor içi temizliği önerebilirim. Ancak kesinlikle ötelenecek bir sorun değil. Hemen müdahale etmeniz gerekir. Motora yatak sardırabilirsiniz, geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '06
  • 5 kere teşekkür etti
Arkadasi motor ust kapaginda hava tahliye sibobu var onu yenisi ile degistir sorunun kalmaz. 1.3 kullanmistim da once ayni sikintinin yuzune motor yenilettim ama yone ayni oldu. En sonunda tesadufen ben buldum kurcalarken. Resmini de atayim parcanin yardimcii olursa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Aynı kasa 1998 xl kullandım aynı sorundan dolayı motor yaptırdım. Sorunun tıpatp aynı olmasından ziyade ustamın bana dedikleride hemen hemen aynıydı.Ustanızı tanımam ama tahminim bu aralar işleri durgun olabilir :D
Acilen yağ filtesi yağ pompası ve müşürü değiştirin ve bunları yapana kadar aracınızı kullanmayın. Tahminimce bu zamana kadar bile motora zarar vermiştir.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
sorun çözüldü mü ? bizi bilgilendirirmisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • YU-MU
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür etti

Benim aracımdada belirtilen ayni sorun var,ama sizin belirttiğiniz bu parça nasıl böyle birşeye neden olur ?
Çıkarttım baktım inceledim,gidiş var dönüş yok gayet iyi çalışan bir parça,ama yağ ışığı neden yanıyor hala çözemedim

Evet yağ filtrem orjinal değil maalesef yakınımda yetkili bir serviste yok ama çevremde olan birçok efsane kasa var hiçbirininde yağ filtreleri orjinal olmamasına rağmen hiçbirinin yağ ışığı yanmamakta

Karteri açtırıp pompayı ve filtreyi temizletmeyi düşünüyorum,tabii yağda değişecek,ondan sonra duruma görede başka yollar izlenecek

Konuyu açan arkadaş hala böylemi kullanıyor acaba,bizimde faydalanabileceğimiz ileriye dönük bir açıklamada bırakmamış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Benim aracımdada belirtilen ayni sorun var,ama sizin belirttiğiniz bu parça nasıl böyle birşeye neden olur ?
Çıkarttım baktım inceledim,gidiş var dönüş yok gayet iyi çalışan bir parça,ama yağ ışığı neden yanıyor hala çözemedim

Evet yağ filtrem orjinal değil maalesef yakınımda yetkili bir serviste yok ama çevremde olan birçok efsane kasa var hiçbirininde yağ filtreleri orjinal olmamasına rağmen hiçbirinin yağ ışığı yanmamakta

Karteri açtırıp pompayı ve filtreyi temizletmeyi düşünüyorum,tabii yağda değişecek,ondan sonra duruma görede başka yollar izlenecek

Konuyu açan arkadaş hala böylemi kullanıyor acaba,bizimde faydalanabileceğimiz ileriye dönük bir açıklamada bırakmamış

Karter icindeki basinci dengeliyor bu parca. Alt kismindan uflediginizde hava rahatca gidiyorsa bozuktur yenisini 15 tl ye almistim. Ayrica sunuda belirteyim aracinizds baska sikintilar varsa. Yag eksikligi, kirli yag, yada yag pompasinin bozulmus olmasi bu sebeplerde ayni problemi yapar. Ben sifir motor yaptirdigim halde yine yanmisti en son kavga etmistim ustayla, bu parcayi degistirdikten sonra hicbir sekilde yanmadi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Uzun süre eski yağ ile kullanılan araçlarda veya belli km releri devirmiş araçlarda yag kanalların da pompalarında reçineleşme olayı oluyor buda eksik yağlama geç yağlama yağ kanallarında tıkanma yag filitresinde tıkama gibi birçok arızaya sebep oluyor .Bu nun için WÜRT SİSTEM YAĞ TEMİZLE yicisi var .Sıcak çalışır haledeki motora katııyor araç rölantide 10 dakika çalıştırıldıktan sonra stop edilerek motordaki yağ komple boşaltılıyor yağ filitresi sökülüyor yeni yağ ve yağ filitresi takılıyor böylelikle aracınız da eğer mekanik bir arıza yok ise yağlama ile alakalı arızanız kalmaz .Birde motorunuza mutlaka tam sentetik yağ koyunuz minarel yağ koymayınız tam sentetik yağ her daim daha iyi ve daha hızlı yağlama yapacaktır.

Yukarıda yazdığım işlemi yaptıktan sonra hala sorun devam ederse o zaman yağ pompanızı ve müşürünüzü değiştirirsiniz .Bu işlemden sonra aracınızdaki kayıp güç geri gelecektir ayrıca aracınızın motoru çok sessiz çalışacaktır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • YU-MU
  • 3 kere teşekkür etti
Karter icindeki basinci dengeliyor bu parca. Alt kismindan uflediginizde hava rahatca gidiyorsa bozuktur yenisini 15 tl ye almistim. Ayrica sunuda belirteyim aracinizds baska sikintilar varsa. Yag eksikligi, kirli yag, yada yag pompasinin bozulmus olmasi bu sebeplerde ayni problemi yapar. Ben sifir motor yaptirdigim halde yine yanmisti en son kavga etmistim ustayla, bu parcayi degistirdikten sonra hicbir sekilde yanmadi.
Teşekkürler Fikret durum dediğiniz gibi hiç üflediğimde hava hiç zorlanmadan geçmekte,yakınımda bulabilirsem hemen değiştireceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
O parcanin adi PCV valfidir, yalniz bahsedilen sorunun ariza kronolijisi yag basinc musuru, yag suzgeci tikanikligi kontrolu, yag pompa basinc kontrolu seklinde.PCV valfi etrafinda yag terlemesi yoksa bosuna orijinal PCV valfinizi degistirmeyin.

Sent from my Note 4 using Forum Fiend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • YU-MU
  • 3 kere teşekkür etti
Teşekkürler Fikret durum dediğiniz gibi hiç üflediğimde hava hiç zorlanmadan geçmekte,yakınımda bulabilirsem hemen değiştireceğim
Yücel senin dediğinde hep aklımda olan bir temizlikti,ben bor blok temizleyicilerden kullanmaktı amacım sizin dediğiniz kullansam daha iyi olacak herhalde
Tam sentetik derken 5W-40'mı demek istiyorsunuz,ben Tekirdağda ikamet ediyorum aracımın modelide 98 corolla sw 1,3 eco,önereceğiniz bir yağ varmı?
Araba tamircisi arkadaşıma bu yağı koyalım dediğimde olmaz demişti,şu anda 10-40 var araçta

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2015, 23:28:22
O parcanin adi PCV valfidir, yalniz bahsedilen sorunun ariza kronolijisi yag basinc musuru, yag suzgeci tikanikligi kontrolu, yag pompa basinc kontrolu seklinde.PCV valfi etrafinda yag terlemesi yoksa bosuna orijinal PCV valfinizi degistirmeyin.

Sent from my Note 4 using Forum Fiend
Teşekkür ederim Ufuk bey,bu ışık olayı sadece motor soğukken meydana geliyor,motor normal ısısına geldiğinde ışık bir daha yanmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • olay arabada değil arabayı kullananda
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Kusura bakmayın arkadaşlar konuya bakma fırsatım olmadı. 3 gün önce castrol yağ ve orjinal yağ filtresi değiştirdim sorunum çözüldü. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
Kusura bakmayın arkadaşlar konuya bakma fırsatım olmadı. 3 gün önce castrol yağ ve orjinal yağ filtresi değiştirdim sorunum çözüldü. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

kısa süre içinde tekrar değiştirmenizi öneririm. şimdilik geçmiş olsun.