0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim aracımdada belirtilen ayni sorun var,ama sizin belirttiğiniz bu parça nasıl böyle birşeye neden olur ?Çıkarttım baktım inceledim,gidiş var dönüş yok gayet iyi çalışan bir parça,ama yağ ışığı neden yanıyor hala çözemedimEvet yağ filtrem orjinal değil maalesef yakınımda yetkili bir serviste yok ama çevremde olan birçok efsane kasa var hiçbirininde yağ filtreleri orjinal olmamasına rağmen hiçbirinin yağ ışığı yanmamaktaKarteri açtırıp pompayı ve filtreyi temizletmeyi düşünüyorum,tabii yağda değişecek,ondan sonra duruma görede başka yollar izlenecekKonuyu açan arkadaş hala böylemi kullanıyor acaba,bizimde faydalanabileceğimiz ileriye dönük bir açıklamada bırakmamış
Karter icindeki basinci dengeliyor bu parca. Alt kismindan uflediginizde hava rahatca gidiyorsa bozuktur yenisini 15 tl ye almistim. Ayrica sunuda belirteyim aracinizds baska sikintilar varsa. Yag eksikligi, kirli yag, yada yag pompasinin bozulmus olmasi bu sebeplerde ayni problemi yapar. Ben sifir motor yaptirdigim halde yine yanmisti en son kavga etmistim ustayla, bu parcayi degistirdikten sonra hicbir sekilde yanmadi.
Teşekkürler Fikret durum dediğiniz gibi hiç üflediğimde hava hiç zorlanmadan geçmekte,yakınımda bulabilirsem hemen değiştireceğim
O parcanin adi PCV valfidir, yalniz bahsedilen sorunun ariza kronolijisi yag basinc musuru, yag suzgeci tikanikligi kontrolu, yag pompa basinc kontrolu seklinde.PCV valfi etrafinda yag terlemesi yoksa bosuna orijinal PCV valfinizi degistirmeyin.Sent from my Note 4 using Forum Fiend
Kusura bakmayın arkadaşlar konuya bakma fırsatım olmadı. 3 gün önce castrol yağ ve orjinal yağ filtresi değiştirdim sorunum çözüldü. Yardımcı olan herkese teşekkürler.