Gönderen Konu: Avensıs'a LPG tavsiyesi ve yorumlar  (Okunma sayısı 10618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensıs'a LPG tavsiyesi ve yorumlar
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2015, 18:32:09 »
aynen budur. arıza lambası yakmaz. yüzde 10 a kadar kendi ayarını kendisi yapar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 14, 2015, 18:32:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 14, 2015, 21:38:55 »
%10 a kadar derken? Aman Allahım LPG ci olacak gibiyim, bunun fiyatı diğerlerine göre neden düşük. Diğer lovato modellerine göre
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 14, 2015, 21:52:08 »
2013 model Avensis aracım var. 15000 kmdir lpg ile kullanıyorum.  Tık yok. Saat gibi çalışıyor,  maşallah.  Son 5 yılda 5 farklı araçla lpg ile 150000km üzeri yol yaptım.  Tek sorun yaşamadım. İyi bir kit ve namuslu bir usta ile dizel araç ekonomisi ile lpg'li aracınıza binebilirsiniz. Sadece iyi araştırın. Prins silverline veya brc my 11, lovato obd ii işinizi görür.  Khein enjektörlü prins taktırirsaniz evladiyelik olur. Ama ekstra 1000 tl enjektör parası ödersiniz. Size kalmış.  Khein Toyota'nın da enjektör olarak kullandığı markadır.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mart 14, 2015, 21:55:40 »
Hayırlısı bakalım, inanın çok para ödüyoruz şu benzine. Şu LPG işindeki formaliteler beni düşündürüyor. 2de1 yok muayenesi yok bilmem nesi ruhsat değiştirt falan. Oyyy oyyyy
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 14, 2015, 21:58:47 »
Hayırlısı bakalım, inanın çok para ödüyoruz şu benzine. Şu LPG işindeki formaliteler beni düşündürüyor. 2de1 yok muayenesi yok bilmem nesi ruhsat değiştirt falan. Oyyy oyyyy
O formaliteler bir yarım gününüzü alacak, üzgünüm :) Gül, diken meselesi..
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 14, 2015, 22:15:48 »

Muayene? 2 yılda 1 değil mi Murat abi?
LPG taktırdıktan sonra bir sızdırmazlık alacaksın, randevuyla işin 30 dk kadar sürer, ardından da yine randevuyla istersen başka bir gün TüvTürk'e gideceksin, orada da 2-3 saat sürebiliyor yoğunluğa göre. Ardından ruhsatı değiştirmek için trafik şubeye 15 dk sürmez orada da. 1 sene oldu tam takılalı ve 22bin km yapmışım. Ben de memnunum Atiker OBD2 kitinden. Kaliteli ustayla en adi denilen kit bile harika olur, ki yerden yere vurulan Atikerin usta kaynaklı sorunlar çıkardığına inanıyorum. Yedek parça fiyatlarının ucuzluğu da cabası.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 14, 2015, 22:31:15 »
Yavaş yavaş muratta düşünmeye başlıyor galiba hadi hayırlısı bakalım.
@Murat Köse (28015)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: Avensıs\'a LPG tavsiyesi ve yorumlar
« Yanıtla #27 : Mart 14, 2015, 22:33:52 »
Muayene? 2 yılda 1 değil mi Murat abi?
LPG taktırdıktan sonra bir sızdırmazlık alacaksın, randevuyla işin 30 dk kadar sürer, ardından da yine randevuyla istersen başka bir gün TüvTürk'e gideceksin, orada da 2-3 saat sürebiliyor yoğunluğa göre. Ardından ruhsatı değiştirmek için trafik şubeye 15 dk sürmez orada da. 1 sene oldu tam takılalı ve 22bin km yapmışım. Ben de memnunum Atiker OBD2 kitinden. Kaliteli ustayla en adi denilen kit bile harika olur, ki yerden yere vurulan Atikerin usta kaynaklı sorunlar çıkardığına inanıyorum. Yedek parça fiyatlarının ucuzluğu da cabası.

LPG li olunca her sene olmuyordu dimi ? Hatırladım tamam babamda 2 yılda 1 gidiyordu. Bu sene herhalde benim muayene vardı, ondan önce yaptırmak daha mantıklı olur değil mi?

Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2015, 22:35:44
Yavaş yavaş muratta düşünmeye başlıyor galiba hadi hayırlısı bakalım.
@Murat Köse (28015)

Yaa Cavit Abi, ben aslında düşünmüyor değilim ama ne bileyim ters adamımdır gelir beni bulur böyle garip şeyler ondan tırsıyorum. Bir kaç travma tarzı şeyde görünce, yolda park etmiş adamın arabasının yanından geçerken fossssss diye bagajından ses gelince dibindeyken tırsmıştım baya
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #28 : Mart 14, 2015, 22:42:46 »
LPG li olunca her sene olmuyordu dimi ? Hatırladım tamam babamda 2 yılda 1 gidiyordu. Bu sene herhalde benim muayene vardı, ondan önce yaptırmak daha mantıklı olur değil mi?

Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2015, 22:35:44
Yaa Cavit Abi, ben aslında düşünmüyor değilim ama ne bileyim ters adamımdır gelir beni bulur böyle garip şeyler ondan tırsıyorum. Bir kaç travma tarzı şeyde görünce, yolda park etmiş adamın arabasının yanından geçerken fossssss diye bagajından ses gelince dibindeyken tırsmıştım baya

Yani daha mantıklı olur. Murat abi yeni nesil tanklarda ve gaz kesicilerdeki teknoloji ilerledi. Eskisi gibi değil. Ayrıca gaz kaçırma, koku gibi sorunlar genelde bağlantısı iyi yapılmamış, ya da aracın altından borular geçirilirken uygun yerlerden geçirilmemesi gibi durumlardan oluşur. Ben Karabük'deki hiç bir yere güvenmedim ne BRC ne Lovato bayilerine. Zonguldak da büyüdüğüm yer, oradakilere de güvenmedim ve Ankara'ya günübirlik gidip Atiker taktırdım. Hem ekonomik sebepler, hem de yedek parça fiyatı, hem de obdli kit olması yüzünden tercih etmiştim, usta da çok iyi olunca hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 14, 2015, 22:54:25 »
Bende senin gibi düşünüyordum 1994 senesinden 2013 senesine kadar benzinli araç kullandım herkes lpg taktır rahatla dedi güvenemedim.Şimdi ise benzine verdiğim paraya acıyorum keşke daha önce söz dinleyip taktırsaydım. ;) Bende pimpirikli adamımdır özendikçe her şey beni bulur İyi bir usta ve iyi bir kit ile problem yaşamazsın.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 14, 2015, 23:29:00 »
Aracı aldıgımda Zavoli  kit vardı 7000 km dr kullanıyorsum en ufuk bi sıkıntı yaşamadım Tavsiye ederim.
Toyota Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 14, 2015, 23:41:11 »
Bende senin gibi düşünüyordum 1994 senesinden 2013 senesine kadar benzinli araç kullandım herkes lpg taktır rahatla dedi güvenemedim.Şimdi ise benzine verdiğim paraya acıyorum keşke daha önce söz dinleyip taktırsaydım. ;) Bende pimpirikli adamımdır özendikçe her şey beni bulur İyi bir usta ve iyi bir kit ile problem yaşamazsın.

Ya abi iyi diyorsun hoş diyorsun da , ama bir sürü LPG den kaynaklı arıza görüyoruz forumda.  :olu:

Düşündürüyor beni açıkçası, şimdi kimse yoğurdum ekşi demez. Herkes iyi usta falanda bir kaç böyle gitmişliğim var LPG montajı yapan yerlere, inan tırstım patlayacak bir yerler diye. Çoluk çocuk hep, ustalar patron olmuş hiç yanaşmıyorlardı.

Hayırlısı bakalım ne olacak
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #32 : Mart 14, 2015, 23:42:38 »
Ya abi iyi diyorsun hoş diyorsun da , ama bir sürü LPG den kaynaklı arıza görüyoruz forumda.  :olu:

Düşündürüyor beni açıkçası, şimdi kimse yoğurdum ekşi demez. Herkes iyi usta falanda bir kaç böyle gitmişliğim var LPG montajı yapan yerlere, inan tırstım patlayacak bir yerler diye. Çoluk çocuk hep, ustalar patron olmuş hiç yanaşmıyorlardı.

Hayırlısı bakalım ne olacak

Murat abi, her marka araçta da sıkıntılar var. Toyota dizeller hala yağ yakıyor şikayetleriyle karşılaşıyor. Şikayetsiz araç yok, hiç birine binmeyelim o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 14, 2015, 23:43:44 »
Sakın LPG taktırmayın patlar.
Fazla talep görüpte bizde pahalı gezmeyelim  ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mart 14, 2015, 23:52:44 »
Valla Ahmet hocam, ben taktırırsam kesin bir sürü ek vergi - ek bindirme vb şeyler gelebilir. Ben borsada giden kağıdı alınca durdurur satınca ralli yaptırtırım o derece yani :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 15, 2015, 06:21:13 »
...Tavsiye oneri dusunce belirtmek farkli birsey slogan farkli birsey. Lutfen bunun ayrımına varalim...

@Ogün Cetinkaya (29657) hocam en son cümlemi okursan yazdıklarımın hepsinin kendi şahsi görüşüm olduğunu, yani hepsinin birer tavsiye niteliğinde olduğunu, yani slogan olmadığını görürsün. Bir cümleyi slogan yapmak için büyük harflerle yazmak, kalınlaştırmak ve altını çizmekten daha fazlasını yapmak gerekiyor bence.

Diğer tüm yorumları da okudum. Genelde insanlar memnuniyetlerini dile getirmişler. Ben LPG nin sizi sevindirdiğinden daha çok üzeceğine inanıyorum. Bunun tam tersi olup da zerre sıkıntı yaşamayacak olabilirsiniz. Ama bu bence küçük bir ihtimal. Eğer bu riske değer diye düşünüyorsanız taktırabilirsiniz.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 15, 2015, 08:53:09 »
Lpg taktiranda zararda benzinde kullananda  aslinda araba kullanan herkes zararda para cebinizden her turlu cikiyor az veya çok
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 15, 2015, 14:00:08 »
Lpg taktiranda zararda benzinde kullananda  aslinda araba kullanan herkes zararda para cebinizden her turlu cikiyor az veya çok

Naptın Okan koşalım mı?  :rofl:
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mart 15, 2015, 14:09:13 »
Naptın Okan koşalım mı?  :rofl:

Abdulah hocam,

Bende LPG ye karşıyım ama arkadaşların yaptığı hesaplar karşısında şaşıyor insan. Mesela LPG den kaynaklı arabada olabilecek maksimum hasarı motor yenileme vb şeyleri çok ucuz diyorlar, LPG den edilecek tasarruf daha fazla gibi geliyor. Ben bunu anlayamadım. Arabanın aynası orjinal işçilikle 1000 TL ama bu sibop yakması vb gibi LPG hasarları 3000 tl gibi rakamlarda söyleyince insan şaşırıyor.

Birisi bu LPG den kaynaklı oluşacak hasarların tamirinin orjinal parçalarla değişimini döküm halinde yapabilir mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 15, 2015, 21:56:41 »
Hocam bende de LPG var. İstanbul şehir içi 8,0 lt, şehirler arası 6,5 lt yakıyordum. Yani o zamanlar 0,18 TL ye 0,15 TL idi. Şimdiki fiyatlara göre biraz daha düşer. 2 sene önce hiç gönlüm yoktu taktırmaya. Ama hem çevremdekilerin yaptığı "hesaplar" hem de o zamanki ekonomik durumum beni mecbur etti diyebilirim. 2000 TL den fazla bu lanet LPG nin çıkardığı soruna para harcadım. Sorun da hep aynı yerde çıktı; ateşleme bobinleri. 3 kere ateşleme bobinlerini değiştirdim. İlk iki değişimde bizim şeref yoksunu ustalarımızın kazığını yedim. Biraz da bu yüzden çok masraf yaptım. En son 4 ateşleme bobinimi birden değiştirdim ve o günden itibaren bir daha LPG yi kullanmadım.

Ha bu demek değildir ki aynı sorunları sen de yaşayacaksın. Ama çok yüksek ihtimalle yaşayacaksın. Ve bunların en küçüğü bile çok can sıkacak. Yani örneğin LPG taktırdıktan sonra rolantinde çok az bir değişme, oynama olsun hemen bunu farkedip canın sıkılacak. Ya da LPG ye geçince motor sesinde çok hafif bir değişme hissettiğinde bu canını sıkacak. Bak daha bunlar sorun bile değil dikkatini çekerim.

Bak daha taze bir üyemiz kız gibi 2013 aracına kıyıp LPG taktırmış sonuç:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=66259.0
'93 W124 M111