Gönderen Konu: Toyota yeni motor gamı: 1.6 D4D, 1.2T Auris ve 1.6 D4D Avensis  (Okunma sayısı 60769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Toyota yeni motor gamı: 1.6 D4D, 1.2T Auris ve 1.6 D4D Avensis
« Yanıtla #300 : Mayıs 10, 2015, 17:49:56 »
karedeşim deymin anlamına baktık herhalde okadarda sorumsuz değiliz , sadece zoruma giden ağlamaktan bahsedilmesi bu tarzda konuşmaktansa daha tatmin edeici insanı rahatlatıcı ifadeler kullanılsa idi daha hoş olmazmıydı.Ayrıca yukarıdaki arkadaşta haksız sayılmaz bu aracı alırken yeterince araştırmamak tabiki benim ayıbım bunu kimseye maletmeye çalışmıyorum.Aslında tamda söylemeye çalıştığım bu idi alırken satış temsilcileri hiçte öyle söylemiyordu.Nyse daha fazla başınızı ağrıtmayayım kırdığım kişiler varsa onlardanda özür dilerim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Mayıs 10, 2015, 17:49:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Mayıs 10, 2015, 18:34:49 »
Sinan bey öncelikle deyimin aglamak ile alakası yok.

Sonrasındada aracınızı keyfini sürün.

Gereksiz kendinizi üzüntüye sokup elem diliyorsunuz (aslinda deyimin manasıda bu idi)

Emin olun zarar etmezsiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Mayıs 11, 2015, 01:25:01 »
ülke koşullarına göre farklılık gösterebilir ama

yeni 1.6 dizel avensiste periyodik bakım aralığı 20.000 olabilir

http://www.toyota.pl/new-cars/avensis/newavensis.json

sayfada aşağı doğru inince motor özellikleri yazıyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Haziran 01, 2015, 22:43:28 »
Konu başlığı ile ilgili model değil ve sanırım Türkiye'de satılmayan bir model fakat bilgi amaçlı kısa bir yazıdır.

Toyota Aygo, x-cite modeli ile Toyota Safety Sense güvenlik paketi ile satışa sunuldu. Sistemin bir bileşeni olan Otomatik Acil Fren, otomobil 10km/h ve 80km/h hızları arasında ilerlerken öndeki araçla çarpışma olasılığı olduğunda sürücüye görsel ve sesli uyarı veriyor, sürücü tepki vermezse otomatik fren ile çarpışmayı tamamen veya kısmen engelleyebiliyor. Avustralya ve 5 Avrupa ülkesinde yapılan araştırmalara göre  Otomatik Acil Fren sistemi olan araçlar  arkadan çapışmaları %38 oranında azaltabilmektedir.

Toyota Safety Sense baz paketindeki diğer bileşenler ise Şeritten Çıkma Uyarısı ve Uzun Far Asistanıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Haziran 01, 2015, 23:01:36 »
sağolasın be toyota sende bize kastınya elinde kalan 1.33 leri neden insanlar bu araçları alırken yeni motorların üretileceği konusunda bilgi verilmiyor ,biz bu paraları sokaklardan toplamıyoruz utanmadan hala 48.250 ye reklamda yapıyorsunuz bizde araçları servise götürürüz 34000 e alırlar herhalde bumudur toyotanın büyüklüğü ben hiç yakıştıramadım vallahi yazık günah deyilmi bize neden bir site yöneticisi cevap vermiyor , hala daha bu araçları insanların gözünün içine baka baka nasıl satıyorsunuz ,hiç olmazsa yeni insanlar bizim gibi bu tuzağa düşmesinler aslında çokta yadırgamamak lazım be burası TÜRKİYE insana değermi varki bu firma eminimki yurt dışında bunu yapamıyordur orada insanlar bilinçli bizim gibi değil ,bizdeki satış temsilcileri satana kadar seni öyle bir laf kalabalığına boğuyorlarki ne yaptığını bile anlamıyorsun ,neyse alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste derler.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2015, 21:37:11
Yücel kardeşim sende benim gibi madursun herhalde ama bu aracı alan birtek biz değiliz herhalde diğer insanlarda bu konudaki tepkilerini ortaya koymalılar bence bu hiç etik olmayan bir durum ya arabayı alıyorsun 5 ay sonra bu motor üretimden kalkıyor nekadar abesle iştigal bir durum ya.

Sinan bey siteyi sürekli takip etseydiniz ben dahil burda birçok 1,33 kullanıcısı arkadaş, aracın çekmediğini turbolu motorun yakında piyasada olacağını performans arayanların bu araca yaklaşmaması gerektiğini sık sık dile getirdik, canınızı fazla sıkmayın 1.2 turbolu araçlar 2016 ortalarında piyasaya girecek o zamana kadar satarsanız çok zararınız olmaz
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #305 : Haziran 10, 2015, 18:07:56 »
Yeni Avensis, bir çok Avrupa ülkesinde Toyota Safety Sense güvenlik paketi standart olarak satışa sunulmuştur. Yeni 1.6 dizel motor ile Türkiye fiyatları epey yüksek olacağa benziyor. Hayırlısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #306 : Haziran 16, 2015, 19:46:34 »
! No longer available

Avensis test edilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #307 : Haziran 17, 2015, 08:06:25 »
Güzel olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #308 : Haziran 17, 2015, 14:55:08 »
! No longer available

Avensis test edilmiş.
Masallah agirligi 1.6ton mu dedi ben mi yanlis anladim. Bu agrilikla 1.6 lt motor nasil performans gostersin ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Haziran 17, 2015, 16:58:28 »
Masallah agirligi 1.6ton mu dedi ben mi yanlis anladim. Bu agrilikla 1.6 lt motor nasil performans gostersin ki.
Bu arabanın Altına beton mu dökmüşler merak ettim .
 toyota yeni araçlarında kullandığı platformu kullanmamış eski platform var acaba ondanmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #310 : Haziran 17, 2015, 17:04:27 »
Yakıtıda çok fazla. 2.0 benzinli olsa herhalde uzun yolda 7 -8 litre yakar. Bence türkiyeye dizelini hiç getirmesinler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #311 : Haziran 17, 2015, 18:00:30 »
bence yakıtı ağırlığına göre kabul edilebilir. fabrika verisi touring sports 4.2 lt/100 km ise sedan da 4.0-4.1 lt/100 km civarı olacaktır. iyi yani. bu adamların testlerinde hep 2 lt fazla çıkıyor zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #312 : Haziran 17, 2015, 19:01:18 »
Insanlarin tyt nin 1.4 litre motorlu corolla yi elestirme nedenleri kasayi gorece yetmemesiydi. Yine ayni sey olacak. Sahip oldugumuz corollada yokus ve sollamalar disinda memnunum... arkadasimin mmt yarisinde ise hayranim. Mmt ve dizel super ikili olmus.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '99
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #313 : Haziran 26, 2015, 09:56:00 »
sağolasın be toyota sende bize kastınya elinde kalan 1.33 leri neden insanlar bu araçları alırken yeni motorların üretileceği konusunda bilgi verilmiyor ,biz bu paraları sokaklardan toplamıyoruz utanmadan hala 48.250 ye reklamda yapıyorsunuz bizde araçları servise götürürüz 34000 e alırlar herhalde bumudur toyotanın büyüklüğü ben hiç yakıştıramadım vallahi yazık günah deyilmi bize neden bir site yöneticisi cevap vermiyor , hala daha bu araçları insanların gözünün içine baka baka nasıl satıyorsunuz ,hiç olmazsa yeni insanlar bizim gibi bu tuzağa düşmesinler aslında çokta yadırgamamak lazım be burası TÜRKİYE insana değermi varki bu firma eminimki yurt dışında bunu yapamıyordur orada insanlar bilinçli bizim gibi değil ,bizdeki satış temsilcileri satana kadar seni öyle bir laf kalabalığına boğuyorlarki ne yaptığını bile anlamıyorsun ,neyse alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste derler.

Yücel kardeşim sende benim gibi madursun herhalde ama bu aracı alan birtek biz değiliz herhalde diğer insanlarda bu konudaki tepkilerini ortaya koymalılar bence bu hiç etik olmayan bir durum ya arabayı alıyorsun 5 ay sonra bu motor üretimden kalkıyor nekadar abesle iştigal bir durum ya.

Yeni aurisin bütün motor seçenekleri tanıtıldı. 1.33, 1.6, 1.2T benzinli, 1.4d-4d, 1.6d-4d dizel motorlar.

Öncelikle ne olursa olsun aldığınız aracı çok uyguna aldınız. Yeni auris geldiğinde bile fazla bir zarar etmeden çok rahat aracınızı satabilirsiniz. 1.33 ilanlarına bakıyorum, neredeyse sıfır fiyatı çekmişler. Yeni auris eğer yüksek fiyattan gelirse daha da kıymetli olur. Lpg uyumlu bir motor, fazla zarar etmezsiniz.

Toyotanın kendini geliştirmesi, motorlarını geliştirmesi zaruri bir durum. Bu her markada olan bir şey. Toyota motorlarını genelde kasa değişiminde ya da makyaj değişiminde yapıyor. Bu durumdan neden rahatsız oldunuz? Geçen ay seat, skoda ve vw çoğu motorlarını değiştirdi. Hem de kasa bile değiştirmeden. 1.2 tsi ler 105hp'den 110hpye, 1.6 dizeller 105hp'den 110hp ye geçti. Fiyatlar da bununla beraber arttı.

Benzer durum bütün markalar için geçerli. Buna canınızı sıkmak yerine aracınızın tadını çıkarın. 1.2 turbo motor sizin aracınızdan en az 10bin tl daha pahalı olacak. Bunu da göz önünde bulundurun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #314 : Haziran 26, 2015, 12:50:55 »
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #315 : Ağustos 17, 2015, 12:07:53 »

İngiltere ve diğer bazı ülkelerde Toyota Rav4, Toyota Avensis ve Auris'ten sonra Toyota Yaris için de 'Toyota Safety Sense' güvenlik donanımı standart veya opsiyon olarak satışa sunulmuştur.

Toyota Yaris için kullanılan sistemin bileşenleri şu şekildedir;

- Öndeki araç ile hız farkı 16km/h olmak kaydıyla 16km/h-138km/h hızları arasında çarpışma olasılığında sistem sesli ve görsel olarak uyarı vermektedir. (Forward Collision Warning)

- 'Pre-Crash Brake Assist' bileşeni ise 30km/h-78km/h hız aralığında devreye giriyor. Bu sistemde fren her ihtimale karşı erken dolduruluyor. Yani panik esnasında fren pedalına az basılması halinde bile tam fren gücü uygulanıyor.

- 'Autonomous Emergency Braking' (otomatik acil frenleme) bileşeninde ise 11km/h-78km/h hız aralığında çarpışma olasılığı oluştuğunda sürücü tepki vermezse sistem otomatik olarak fren yapmaktadır.

- 'Lane Departure(şerit takip sistemi)  bileşeninde araç şeritten istem dışı çıktığında sürücü sesli ve görsel olarak uyarılır.

- 'High Beam Assist' (uzun far asistanı) bileşeninde gece karşıdan gelen veya önde ilerleyen araç algılanır ve uzun-kısa farlar otomatik olarak sistem tarafından ayarlanır.

Toyota Safety Sense güvenlik donanımı henüz Türkiye'de yoktur. Trajikomik olan ise bayideki en yetkili kişinin bile böyle bir donanımın varlığından haberdar olmamasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 125
  • Model Yılı: '07
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #316 : Eylül 23, 2015, 00:42:52 »

Sinan Bey öncelikle öğretmen olduğunuz için saygılarımı sunarım, eğitim en önemli şey şu hayatta. Ancak sizin mesleğiniz gibi değil de satış ile alakalı bir meslek hakkında konuşuyorsak; bence dünyada hiç bir yerden bahsedemeyiz ki, size bekleyin x motor gelecek, bekleyin şu imkan doğacak gibi söylemlerde bulunan bir satış temsilcisi işine devam edebilsin. Satış işlerinde bunun tam tersi var, acele edin şu imkandan faydalanın acele edin alın vs gibi. Ama bunu yapıyor diye hiç bir satışçıya ya da firmaya kızmamalıyız, çünkü işi o. Asıl sorumluluk tüketicide ve onun yasal haklarını koruyabilecek bir kurum oluşturması gereken devlette. İşe Toyota açısından bakarsak, piyasadaki en sorunsuz markalardan biri, kullanıcı dostu bir otomobil. Etrafımda hiç sıfır Toyota alıp da 1 yıl içinde herhangi bir ekipmanının (vw deki dsg gibi) çıkardığı sorunlar sebebiyle yine toyota servisine 10-15 bin lira ödemek zorunda kalan birisiyle karşılaşmadım, duymadım. Bu yüzden Toyota'yı kınamak şöyle dursun teşekkür etmeliyiz bence. Diğer çoğu markadan '' Daha az sömürgeci '' en azından.
Toyota gibi bankacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #317 : Eylül 28, 2015, 22:28:20 »
 Auris'in 1,2 turbosunu çok merak ediyorum. 1 ay önce 1,2 tsi Golf aldık uçuyor maşallah... Süper bir motor umarım Auris'te öyle olacaktır...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '06
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #318 : Kasım 07, 2015, 23:02:22 »
Selamlar,
1.2 turbo Türkiye pazarina gelecek mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '16
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Aralık 28, 2015, 22:43:49 »
Yav hakikaten sayın Ali Haydar Bozkurt şu 1.2 turbo artık stoklarda olsun istiyoruz.
C-HR  (Cupe High Rider )