Gönderen Konu: Direksiyon Soyulması ve Arka farın buharlanması  (Okunma sayısı 2921 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
Direksiyon Soyulması ve Arka farın buharlanması
« : Şubat 25, 2015, 20:16:20 »
Garantimin bitmesine 2 ay gibi bir süre kaldı.Direksiyonumun soyulduğunu fark ettim ancak çok küçük 1-2 cm kadar, daha önce garantiden değişim yapmış arkadaşlar ellerinde soyulmuş direksiyonun resmi varsa yükleyebilirler mi ? örnek olması açısından.

Ayrıca farlarım buhar yapıyor diye servisi aradım 2 gün arabanın onlarda kalacağını söylediler bu çok fazla değil mi ?Neyini inceleyecekler anlamadım buhar yapıyor işte,sıcak soğuk farkından diye bir şeyler dendi başından savmak için.

Toyota Club Türkiye

Direksiyon Soyulması ve Arka farın buharlanması
« : Şubat 25, 2015, 20:16:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon Soyulması ve Arka farın buharlanması
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2015, 20:40:52 »
Dİreksiyon soyulması bu güne kadar hiç bir aracımda yaşamadım 2011 Corolla aracımın deri direksiyonunda  4 yıl nokta bir sorun hata olmadı ilk günkü gibiydi ara sıra yumuşak bir bez yardımı ile vazelin kullanıp bakımını yaparsanız göreceksiniz direksiyonunuz ilk günkü gibi kalacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2015, 21:39:45 »
Direksiyon soyulması direk değişen bişey. Direksiyon simidi değişiyor. Ön farlar da buğu yaparsa direk değişiyor. Stoplarda bende de aynı olay olmuştu. Contaları değiştirdiler. Tekrar yapması durumunda stopları da değişiriz dediler.

Ayrıca iki gün durması gibi bişey olamaz. Bunu kabul etmeyin. Gidin işlemleri yapıp merkeze maillesinler. Fotoğrafları da verin onlara. Eğer düzgün işlem yapmazlarsa siz kişisel olarak toyotaya mail atın. Sorunu en kısa zamanda çözecekler.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2015, 21:56:54 »
Zannedersem bu direksiyon soyulma olayı kronik bir durum, ben de aracımı alırken aldığım arkadaş bana servis kayıtlarını göstermiş ve izah etmişti. Direksiyon simidinin soyulma dolayısıyla değiştiğini söyledi. Aldığım km kadar da ben yol yaptım ancak hiçbir deformasyon yok. Sanırım belli bir parti üretimler sorunlu.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2015, 22:42:09 »
ara sıra yumuşak bir bez yardımı ile vazelin kullanıp bakımını yaparsanız göreceksiniz direksiyonunuz ilk günkü gibi kalacaktır.
Abi çoğu forumda "El kremi, vazelin vb. ürünleri kullanıp direksiyona geçmeyin, torpidoyu ellemeyin." deniyor. Vazelin zarar vermez mi direksiyona, göğüse?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2015, 22:43:06 »
Direksiyon soyulması garanti kapsamına giriyor. Extra garanti hariç. Soyulmada parmağa takılan yüzüğün etkisi ve nasırlı ellerin etkisi var diye düşünüyorum. :D mail atın ca da sonuçta aracı servise götürün incelesinler demiyecekler mi. .?
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2015, 22:49:24 »
Direksiyon soyulması garanti kapsamına giriyor. Extra garanti hariç. Soyulmada parmağa takılan yüzüğün etkisi ve nasırlı ellerin etkisi var diye düşünüyorum. :D mail atın ca da sonuçta aracı servise götürün incelesinler demiyecekler mi. .?
Bazı servisler kendilerini akıllı sanıp müşteriyi enayi yerine koyabiliyolar. Ancak siz maile ithafen gittiğinizde aynı servisin bakış açısı farklı oluyor. Şimdi onlar merkeze aksetmiş bir sorunu çözmezlerse Toyota yıl sonu değerlendirmesinde bayiye negatif tavır sergiliyor. E bunu da hiçbir servis istemez  ;)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2015, 22:51:57 »
Abi çoğu forumda "El kremi, vazelin vb. ürünleri kullanıp direksiyona geçmeyin, torpidoyu ellemeyin." deniyor. Vazelin zarar vermez mi direksiyona, göğüse?

Neden zararlı olsun ki vazelin insan cildine zarar vermiyor ise direksiyondaki deriye neden zarar versin ben sürekli değil ama bir kaç süreli kullandım ve kullanmaya devam ediyorum hiç bir zararını görmedim çok aşırıya kaçmadan kullanın farkı göreceksiniz deri yumuşacık oluyor ve deriyi besliyor. Fakat tabi ki bu konuda uzman olanların vs görüşleri çok daha önemli fakat zarar vereceğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2015, 23:08:06 »
Bazı servisler kendilerini akıllı sanıp müşteriyi enayi yerine koyabiliyolar. Ancak siz maile ithafen gittiğinizde aynı servisin bakış açısı farklı oluyor. Şimdi onlar merkeze aksetmiş bir sorunu çözmezlerse Toyota yıl sonu değerlendirmesinde bayiye negatif tavır sergiliyor. E bunu da hiçbir servis istemez  ;)
Serviste zaten çözmem dememiş ki bırakın inceleyelim demiş. Bu toyotaya has değil tüm servislerin söylediği birşey değil mi. Malum oto yıkamalar basınçlı su kullanıyor ve bu çocu zaman farda ve sis farların da probleme neden oluyor. O buğunun gitmesi zaten 1 günü bulur normal hava koşulun da.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2015, 00:03:25 »
2 gün boyunca hava değişimine bakıcaklarmışta böyle bir saçmalık olabilir mi?Yarın gideceğim zaten yine aynı şeyleri zırvalarlarsa başka servise göstericem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2015, 00:16:16 »
Deri direksiyonları arada bir silmekte fayda var. Zamanla kirleniyor. Ek olarak ellerdeki ter derinin en büyük düşmanı. Asit etkisiyle deriye zaman içerisinde zarar veriyor.

Ayda bir falan, hafif apc içeren nemli bir microfiber bez veya yumuşak bir fırça ile güzelce temizlemekte fayda var.

Ardından kaliteli bir deri bakım ürünü kullanarak bakım yapmak gerekiyor. Böylece uzun yıllar problemsiz kullanılabilir.

Deformasyon durumunda tamiri zor. Boya vb. işlemlerle biraz görünmez hale getirilebilir. Durum çok kötü ise sökülüp yeniden kaplamak mümkün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2015, 01:11:26 »
Geçen değilde bir önceki kar yağışında zaten var olan buhar olayı iyice fazlalaşıp canımı sıktığında fotolarını çekmiştim.

30 bin bakımda gittiğimde fotoları gösterdim.  Sol ön farımı ve sağ arka stop lambamı bakıma götürdüğümde diretip tartışıp sipariş verdirip sonrasındaki hafta yaklaşık 1 saatlik serviste kalış süresinde değiştirdim .

2 gün kalması gibi bir saçmalığı söyleyen servise ben olsam ağır küfür ederdim. Siz iyisiniz bu konuda sakin davranmışsınız.

Bu modellerin hemen hepsinde bu sorun var . Bunu buradaki herkesten iyi biliyorlar. Stoplardan tutun ön farlara kadar her tarafta buhar oluyor. Gözleme deneye filan gerek yok. Amaç sadece sizi caydırmak. Size hizmet etmek ve sorununuzu çözmekle yükümlü olan arkadaşlara bu olay angarya geliyor. Gevrek gevrek iki gün sizi arabasız bırakacağız diyorlar.   

Far olayının sebebi Sakarya fabrikasının ucuz ve kalitesiz işçiliği... Sonuç ; ya servislere baskı yapıp maillerle filan siniriniz bozuna kadar uğraşıp farları değiştirecek ve arabayı satarken servis raporlarında göründüğü için satacağınız kişiye anlatmaya çalışacaksınız ya da 2-3 senede solmuş donuk farları kabul edeceksiniz...
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2015, 02:00:11 »
Direksiyondaki soyulma gerçekten küçük dikkatli bakmayınca anlayamazsınız bile ancak garantinin bitmesine az kalmış, orası da büyüyecek yani o çok belli. Şu anki haliyle hiç sıkıntı değil benim için ama değiştirirlerse canıma minnet.
Ancak farın kronik sorun olduğu belli telefonda öyle konuşmaları biraz şüphe uyandırdı bende günahlarını da almak istemiyorum. Gidince tavırları değişmezse, o zaman işler değişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2015, 00:55:45 »
3 saat gibi bir sürede su testini yaptılar arka farların contası değişti, direksiyondaki soyulma çok küçük olduğu için değiştirmediler.Aslında ön farların kenarları da bazen buhar yapıyor ama cidden servise gitmekten bıktım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2015, 09:32:50 »
Benim 2012 Dizel Auris'in de direksiyon simidi ilk 5000 km'de üst kısımdaki soyulmadan dolayı garantiden değişmişti. Herhangi bir zorluk çıkarmadılar. Hatta servise gösterdiğimde onlar teklif etti hemen değiştirelim diye. Sipariş ettiler parça geldikten sonra 1 saat içinde değiştirildi. Kronik sorunmuş. Far buğulanması konusunda bilgim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2015, 10:05:07 »
Merhaba arkadaşlar! benim 2011 model Toyota Versonun direksiyonunda da soyulmalar var.Acaba yetkili servise başvursam değiştirirler mi ? Herkese iyi günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2015, 11:07:34 »
Garanti devam ediyorsa, ki sanırım süresi geçmiştir, ücret karşılığında değiştirirler diye düşünüyorum. Servise danışın. Hatırladığım kadarıyla 2012 yılında Auris'in direksiyon simidi 1.200 TL civarındaydı.
Kaplatma da yaptırabilirsiniz dışarıda.
İyi günler dilerim.