Aklıma geldikçe karnıma ağrılar gelmeye başlayan iş arkadaşımın başına gelen bir olaydır.
Evet olayın kahramanı olan arkadaşım Mondeo hastası, ve hayalindeki 2005 Ghia A/T yi Bursada buluyor.
Telefon ediyor araç dediginiz gibi ise bakmaya geliyorum deyip emanet araç ile bakmaya gidiyor.
Araç hakkında telefonda belirtilen 1 parça boyasının olması haricinde birşeyi yok.
Neyse arkadaşımız Salı akşamı arabaya bakıyor, beyeniyor ama kaput kilidi arızalı motora bakılamıyor.
Ayrılırken Perşembe gününe eksikler tamamlanıp ekspertiz yapılıp satış alınacak diyerek ayrılıyorlar.
Çarşamba günü araç sahibi telefon ediyor ve aracın borcu çıktı ve 500 Tl kapora yollamasını rica ediyor, arkadaşımda yolluyor.
Çarşamba akşamıda telefon ederek kaput kilidi, borçlarını vb soruyor, sorun olmadıgını öğrenerek otobüs biletini alıyor.
Perşembe sabahı Bursada buluşuluyor, arkadaşım internetten buldugu bir ekspertiz firmasına gidelim diyor.
Firmaya gidiliyor.
Aracın tek parça boyası oluyor 3 parça, neyse arkadaşım sorun değil diyor.
Fakat kaput açılmıyor, arkadaşım buna kıllanıyor tabii.
Satıcı ne olacak işte bişi yok felan diyor ama, arkadaşım olmaz deyince hemen sanayide kilitçiye geçilerek kaput açılıyor.
Kilitçide zamanım yok kilit değişecek madem ekspertiz yapıyorsunuz siz gidin kaput yarım kilitte ama 20 kmyi geçmeyin, işiniz bitince gelin diyor.
Bu arada arkadaşım genleşme kabını açıyor ve ne görsün arabada hiç su yok. Eyvah diyor tabii.
Satıcıyı çağırıyor ve bunda su yok diyor, satıcı su bakmaya gittiiginde yağ çubugu çekiliyor ve motorda hiç yağ yok!!!!
Satıcı geliyor su koyarken, arkadaşım motorda yağda yok diyor.
Satıcı gidiyor 3 litre yağ alıyor ve yağın parasını istiyor. Arkadaşımda daha arabanı almadık ki neden vereyim diyor ve her geçen dakika tansiyon yükseliyor.
Bizim arkadaş artık nasıl su yaparım derdinde, satıcı atar derinde ekspertizciye doğru satıcı direksiyonda yola çıkılıyor.
Tabii tansiyon yüksek kaputun açık oldugu unutuluyor. 50/60/70 vee bammm!!!!
Ön camda hiç birşey gözükmüyor, kucaklar cam parçaları dolu kazamı yaptık ne oldu anlamaya çalışırken şans eseri bir yere çarpmadan duruluyor.
iniyorlar aşagı, vay vay vayy,
Kaput açılmış, tavana vurmuş ezmiş, ön cam patlak, çamurluklar ezik, kaput 8 olmuş...
Arkadaşım hemen kaporamı alayım diyor, satıcıda çıkartıp veriyor.
Sonrada ben bu arabayı almam diyor.
Satıcı olurmu yav şudur budur... arkadaşım direksiyonda sen vardın adamda dedi dikkat etse idin diyor.
Satıcı kızgın şekilde kaputu indirip bastırıyor direksiyona geçerken arkadaşımda beni terminale bıraksana diyor, satıcının tuhaf bakışı ve pati ile gidişi sonrasında arkadaşım orada kalıyor.
Hemen taksiye binip terminal geçiyor. Yolda satıcı sürekli arıyor tabii ama arkadaş açmıyor.
Otobüs hareket ederken satıcıdan gelen telefonu arkadaşım açıyor.
Satıcı; arabada 8000 TL masraf var (2yıl önce) ne olacak diyor.
Arkadaşımda benim kabahatim yok bu nedenle bişi yapamam diyor ve telefonu kapatıyor.
10 Dakika sonra yabancı bir telefon arıyor, açtıgında ise ekspertiz firması araç niçin gelmedi diyor.
Arkadaşımda satıcı kaza yaptı, aracı almıyorum o nedenle geri dönüyorum diyor.
Firma; Ee bizim ekspertiz parası ne olacak diyor?
Arkadaşımda elemana söylerim diyor.
Arkadaşımda satıcıyı tekrar arayıp direkt firmanın parasınıda verirsin deyip telefonu kapatıyor.