0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Debriyaj telininde değişmesi gerekebilir. Bence prensip olarak 2. el araç alınca ilk yapılması gereken motor yağı, antifiriz, hava filtresi, Yakıt Filtresi, Klima gazı, fren balataları, Triger kayışı, araç lastiklerinin durumu kontrol edilir veya ettirilir, değişmesi gerekenler değiştirilir kafanız rahat olur diye düşünüyorum.
Önce aracın km si doğru mu o elden geldiğince araştırılabilir. Sonra, yapılan bakımlar öğrenilmeye çalışılabilir. Zaten araç satışlarında bu bir zorunluluk olmalı ikinci elde. Şanzıman yağının kaliteli ve uygun olması önemli. Değişimi ile şanzıman dişli ve bağlı mekanizmalar korunur, vites geçişlerine faydası olur. Debriyaj sistemi sorun göstermeye başladı ise(kavrama, ayırma vs) uygun ve kaliteli ürün ile, doğru şekilde(prizdirek vs korunarak) değişim ve volan kontrolü yapılabilir. Debriyaj seti için sitede yardımcı olacak firmalar mevcuttur, danışabilirsiniz.
Araç bir yıl olmadı ben alalı. Bu yüzden akıbetini bilimiyorum geçen sene 7. ayda aldım son yağ 2010da değişmişti km gelmedi diye değiştirmemiş adam şanzumanın yağını düşünemiyorum