0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Camurluk actirma islemi yapin diyecektim ama lastik yanaklarini inceltseniz daha iyi olur gibi
Sürtmesi çok normal, jantlar çok offset seçilmiş.Çamurluklar biraz açılarak belki biraz düzelebilir.
Jantların ofsetinden kaynaklanıyor. Lastiklerin taban genişliği normal aslında. Bende 205 50 16 kullanıyorum fakat yay yok orjinal halde sürtme yok. Ama jantlar ofsetli değil. Arkası sürtse çamurluk içi çekiçlet derdimde önlerde fark edermi bilmiyorum. Bizim araca 215 takan bile var. Hatta forumda 2 kişi var. Görürlerse yazarlar onlarda. İsimlerini hatırlamıyorum.Hoşuma gitmesede jant lastiğe ellemeden. Jantlara biraz açı vererek sürtme engellenebilir. Yani kamberleri ayarlatmak çözüm olabilir.
Kamber ile ayarlama yaptığımda lastiği farklı yemeyecek mi ?
Çamurluk içlerini traşlamadan ziyade dövme diye tabir edilen bir ey yapıyorlar. Belki o sonuç verebilir.
Bence en uygunu kamber ayarı. Fazla değil kurtaracak kadar yap derim. Çünkü yapmazsan jantları değiştirmen gerek nerden baksan 700 tl den başlıyor. Ön iki lastiğide değiştirmek bir seçenek ama onunda garantisi yok. Jantlar ofsetli...