Gönderen Konu: Esenler otogar ilk yarım saat ücretsiz park hakkında ibretlik hikaye!  (Okunma sayısı 3540 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
dün sabah saat 07:30 08:00 sularında yaşadığım olaydır.

istanbul'lular bilirler otogarı özel bir firma işletiyor artık yani yönetim belediyeden çıkmış durumda. yine bildiğiniz üzere 0-30 dakika arası park giriş-çıkış ücreti yoktur. yani ilk yarım saat bedavadır. bu zaten bilinen bir geçekti belediye zamanındayken dahi. geçen haftalarda bir habere rastladım tv ekranlarında. otogar giriş-çıkış ilk yarım saatin bedava olduğuyla alakalı. kulak kesildim. gişedeki görevliler durdukları klübenin dışına fiyat tarifesi asmışlar. saatlere göre fiyatlar var. buraya kadar her şey normal. sıkıntı tamda listenin başında başlıyor aslında. "0-60 dakika 8 tl"dir yazıyor. haberde belediyenin tahsis ettiği araçlı zabıta ekipleri orada bekliyorlar ve ilk yarım saat içeride kalanları bedava geçiriyorlar. söz konusu özel firma belediyeden otogarı alırken "ilk yarım saat bedava olacak" kaidesiyle teslim almış. böyle bir şart koşmuş. yani belediye firmaya demiş ki; "kardeşim ben sana devrediyorum ama giriş çıkışlar ilk yarım saat tüm araçlara bedava yapacaksın. bu şartımı kabul ediyorsam verdim gitti." tabi alacak firmada kabul etmiş sözleşmelerinde var. ama ilk zamanlardan sonra bu uygulamayı kaldırmış ve sözleşmeyi tek taraflı uymamaya başlamış. belediyenin haberi olmadan. bunu bilen vatandaşlar belediyeye şikayette bulunmuşlar ve şikayetlerin artması üzerine en sonunda belediye oraya bir araç dikmiş. ücret alınıyor mu alınmıyor mu şeklinde kontrol mahiyetli. haberlerde tam o görüntüler vardı.
belediye ekipleri:
"ilk yarım saate kesinlikle ücret vermeyin. bu yasal değildir hak değildir. böyle bir şey sizden talep edilmesi halinde gişe görevlisinden basit bir yazı alarak bize başvurun ve her ihlal karşılığında özel firmaya 3 bin tl ceza keselim." şeklinde açıklamalarda bulundular. yani güzellikle adam gibi söylediniz he laftan anlamıyor mu o zaman istenilen ücreti ödeyin fakat kendisinden yazı isteyen. ben şu şu plakadan şu saatler arasında yarım saat sınırını geçmediği halde 8 tl ücret aldım diye. ben biraz uzun söyledim ama siz daha da kısaltabilirsiniz. buraya kadar prosedürün nasıl işlediği ile alakalı bilgiler verdim şimdi kendi yaşadığım olayı kısaca aktarmaya çalışayım.

14.2.2014 saat 7.30-8.00 arası otogara misafirlerimi almaya gittim. tam tamına on iki dakika içeride kaldım ve gişeye doğru yanaştım. giriş kartımı verdim ve görevli 8 tl dedi. bende ilk yarım saatin ücretsiz olduğunu bu sebepten kapıyı açmasını rica ettim. açamam dedi. bende belediyenin açıklamasınından ve sözleşmeden bahsettim. böyle yaklaşık on dakika kadar devam etti. ve söylediklerimin hiçbirine mantıklı karşılıklar veremedi. dedim madem sen yasal bir işlem yapıyorsun al paranı ver bana yazılı kağı. yok veremem dedi. dedim hani haklıydın. haklıysan veririm paranı alırım kağıdına. "ohooo öyle herkese kağıt verirseeeek" diyerek iyice laçkalaşmaya başladı. ayrıca her söylediğim delile bozuk plak gibi sürekli biz özel firmayız bizi bağlamaz biz özel firmayız bizi bağlamaz diye diye kafamın tepesini attırdı en sonunda dayanamadım indim araçtan bulunduğu beyaz klübeyi yumruklamaya başladım bağırmıyorum çağırmıyorum sadece yumrukluyorum kapıyı açsa kafasını gözünü patlatacağım açmadı tabi. telsizle orta kısımda duran daha büyükçe bir klübeden görevli çağırdı. o geldi hayırdır birader falan durumları oldu. iki kişi olunca tabi hemen diğeri de çıktı. ben pozisyonumu aldım belli girişecez tam o ara kız kardeşim çıktı araçtan müdahale etti. saolsun arkada sıra olan vatandaşlarımız öküzün eşşeğe baktığı izlemekle yetindiler. halbuki sorsan çoğu yarım saatin altında giriş-çıkış yapan insanlardır. yani benim kavgam dolaylı yoldan onları da ilgilendiriyor. neyse onlar beni bağlamaz elbet biraz yatışır gibi oldu ortam dedim çağırın amirinizle görüşeceğim. aradılar bir müddet aralarında telefon görüşmesi geçti. telsiz konuşmaları falan böyle hep şekil hareketler. en sonunda bey efendi arabanıza geçin dedi ve kapı açıldı.
tam yarım saatimi harcadılar benim. bu arada tabi arkamızda sıra bekleyen insanlarda mağdur olmuş oldu. dedim hepsinin hakkı boynunuza helal etmiyorum hakkımı dedim ve gittim.
arkadaşlar otogar girişte ve çıkışta iki tane kocaman totem gibi tabela var. 0-30 dakika park ücretsizdir diye altında da kocaman istanbul büyükşehir belediyesi yazıyor. hem girişte hem çıkışta. düşünün belediye çıkışa bile koymuş. bu ne demektir. hani bilmeden, es kaza ücret verdiysen bir daha geldiğinde verme demektir. çok çakal olmuş ahlaksızlar. boyun eğmeyin öyle yada böyle kazanan siz olacaksınız.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
bijon anahtarı koltuğumun altında...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
hak hukuk dediğin şey ne ki ? o eskidendi canım benim bunlar küçük şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Keşke herkes sizin gibi duyarlı olup hakkını arasa. Ben olsam polisi ve zabıtayi arardim.

@Ilke Arslan (19216) ilkecim Gençliğin verdiği kan kaynaması ile allah muhafaza bijon anahtari o anki sinirle istemeden de olsa adamın   kafasına gözüne denk gelir ya olur veya sakat kalir. Bi anlık sinir ve öfkenin cezasını bi ömür manevi olarak cekersin. Hakli iken haksız olmaya gerek yok devletin amiri memuru var. Bu tarz olaylarda dikkatli olmak.lazim. baktın olmuyo ver 8 TL'yi  sonra hakkını ararsin.
8 tl için kafa göz yarmaya gerek yok.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Şu ana kadar hiç esenler otogarın içine girmedim. Fakat 1 kez yolcumu akrabamı bırakmam gerekti. Otogarın arkasında bir yere getirdi beni navigasyon sağolsun. Otogara çıkan merdivenler de hemen çıkmaz sokağın önündeydi. Böylece hem girebileceğim kadar yakın bir yere bıraktım (merdiven çıktıktan sonra orogarın içindesiniz.) hem de para vermeden sokakta durdum. :) Otogara gitmek zorunda olanlara tavsiyem, böyle yerler keşfetsinler.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Otogarin arkasinda kucuk bir park yeri var asagida orda 30 dakka bedava ben gidince peder oraya cektiriyor gecen gunlerde arkadasi almaya gittik iceri girmedik kapidan alip ciktik ucretli benimde arkada bagajda kocaman dogalgaz borum var  hiç kullanmak nasip olmadi ama daha
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Bu konu ile ilgili geçen hafta zabıta ekipleri esenler otogar işletmesine işlem yaptı. Tabi bu tür konular şikayete bağlı bireysel şikayetlerde ilerleyen dönemlerde farklı gayri meşru şahıslardan baskı görebilir veya size teklif edilen ücret karşılığı şikayetinizden vazgeçmeniz sağlanabilir. Belediye usulsüzlüğü bildiği halde vatandaş şikayet etsin işlem yapalım yoluna gidiyor. Böyle olunca da siz karşı tarafla karşı karşıya gelmiş oluyorsunuz.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2015, 19:37:33
Otogarin arkasinda kucuk bir park yeri var asagida orda 30 dakka bedava ben gidince peder oraya cektiriyor gecen gunlerde arkadasi almaya gittik iceri girmedik kapidan alip ciktik ucretli benimde arkada bagajda kocaman dogalgaz borum var  hiç kullanmak nasip olmadi ama daha

Okanım benden sana tavsiye o tarz yerlerde hiç o boruya güvenme. Adamlar it sürüsü gibi tekken sesleri çıkmaz ama bir anda sürü  gibi toplanırlar. Olan sana olur.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
arkadaşlar anlıyorum eyvallah duygumu paylaşmaya çalışıyorsunuz ama o bijon anahtarları veya doğal gaz borusu vs. onlar çözüme alamet olmazlar. olsa olsa başınıza çokça bela açmaya, adam yaralamaya eyüp beyin de dediği gibi haklıyken haksız konuma düşmenize sebebiyet verir. benim artık burama kadar gelmişti mecburen kavga yoluna başvurdum çünkü adam haksız olduğu halde bana ikide bir biz özel firmayız biz özel firmayız deyip deyip durdu buda benim tepemi attırdı. arabada misafirim var, kardeşlerim var hadi hepsini geçtim arkada bir sürü bekleyen insanlar var hem hak yersiniz hemde ayıp olur misafirinize, ailenize. kavgayı falan göze alamam normalde bu böyle bir istisna oldu. adam öyle dedim kabul etmedi, parasını ödeyim yazı yaz geçir dedim kabul etmedi anlayacağınız kendi kaşındı, bu son haddi. o borular, haydarlar bilmem neler bizim gibi insanlara yakışmaz. ondan sonra bir bakmışsınız o tv lerde söylene söylene izlediğimiz sokak magandalarından olmuşsunuz. hiç gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Danışıklı dövüş hocam bunlar. İhale şartnamesine uymamaktan adamın ihalesini feshederler normalde, ama işte nemalanma ve şirin görünme işleri bu yazdıklarınız. Ha şartnamesinde yoktur sadece rica minnetle belediye bu işi firmaya söylüyordur o zaman firma haklı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Esenleri işleten firma Avrasya Terminal İşletmeleri, yani Metro Holding, yani Galip Öztürk. Akp'nin sivrilttiği bir başka şark kurnazı. Kimi kime şikayet edeceksiniz burada! Bu adamın bu işletme ihalesini hakkıyla aldığına inanacak kadar saf değiliz sanırım. Velhasıl, geçmiş olsun Enes Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Bu konu ile ilgili geçen hafta zabıta ekipleri esenler otogar işletmesine işlem yaptı. Tabi bu tür konular şikayete bağlı bireysel şikayetlerde ilerleyen dönemlerde farklı gayri meşru şahıslardan baskı görebilir veya size teklif edilen ücret karşılığı şikayetinizden vazgeçmeniz sağlanabilir. Belediye usulsüzlüğü bildiği halde vatandaş şikayet etsin işlem yapalım yoluna gidiyor. Böyle olunca da siz karşı tarafla karşı karşıya gelmiş oluyorsunuz.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2015, 19:37:33
Okanım benden sana tavsiye o tarz yerlerde hiç o boruya güvenme. Adamlar it sürüsü gibi tekken sesleri çıkmaz ama bir anda sürü  gibi toplanırlar. Olan sana olur.
Haklisin abi çok bu durumda kaldim zaten veya bunun gibi bagajda duruyor zaten genelde uzarim boyle durumlarda her ney ise geçmiş olsun
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Doğalgaz borusu ve bijon :rofl:
İlahi gençler siz karşınızda kimin olduğunun farkında mısınız?
Galip Öztürk var.O bijon anahtarını da doğalgaz borusunu size yedirirler.Acı ama gerçek.Kanun nizam var mı?Var elbette ama ağzınız burnunuz dağıldıktan sonra kanunun bir anlamı olmaz.
Otogarda ücretsiz otopark mevcut.Caprice Gold tarafından girişte hemen sağ tarafta ücretsiz otopark alanı diye brandaya yazılı duruyor.İşte o alana park ederseniz ücretsiz yoksa ücretli.Peronlardan oraya yürümeyi kimse istemediği için ücretli alana geçiyorlar.Ücretsiz alanın hikayesi bu.
Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi çok iyi.En son gittiğimde 50 dakika ücretsiz park imkanı var.Orada da ücretsiz park alanı ayrı yerde...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Bu olayda kim olursa olsun sakin olabileceğini sanmıyorum. Ortada sonuçta bir haksızlık var bende olsam bende kavga ederdim  :tamam:  Kimse kendini bir şey sanmasın  :tamam:

"Haklı olduğun mücadeleden korkma! Bilesin ki atın iyisine doru yiğidin iyisine deli derler."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
gasp - dolandırıcılık - hırsızlık  memlekette  normal birşey oldu artık.  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Belediyenin hiç hatası yok mu yani? Madem 0-30 dk ücretsiz adamın tarifesinin en üstüne neden yazdırmaz ve de uygulatmaz?!!!
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Burada tamamen suç Belediyenin göz yummasından kaynaklanıyor. Vatandaşı nasıl soyarım derdine düşmüş devlet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
aynı durumu bende yaşadım 0-30 dk ücretsiz neden para alıyorsunuz fln yandaki boş alanı tarif etti orası ücretsiz diye  !!! bende mevcut 30 dk ücretsiz tabelasından bahsettim lakin kulubedeki öküz kendi bildiğini okudu  !!! !!! araç kalabalık olduğu için fazla polemik yapmadım 11 dk için 8 tl ödedim ve çıktım. belediyenin işine geldiği gibi davranması maalesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
aynı durumu bende yaşadım 0-30 dk ücretsiz neden para alıyorsunuz fln yandaki boş alanı tarif etti orası ücretsiz diye  !!! bende mevcut 30 dk ücretsiz tabelasından bahsettim lakin kulubedeki öküz kendi bildiğini okudu  !!! !!! araç kalabalık olduğu için fazla polemik yapmadım 11 dk için 8 tl ödedim ve çıktım. belediyenin işine geldiği gibi davranması maalesef...
Noktasına virgülüne aynısını yaşadım.Adamlar öyle bir oyun sahneliyorlar ki resmi itirazda bulunsanız haksız olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Noktasına virgülüne aynısını yaşadım.Adamlar öyle bir oyun sahneliyorlar ki resmi itirazda bulunsanız haksız olursunuz.

yavuz hırsız ev sahibini haksız çıkartırmış  !!! !!! !!! allahından bulsunlar hakkım haram zıkkım olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Galip Öztürk bir daha gün yüzü görmez dışarı çıkamaz dediler işte.....