Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda yaptığım İstanbul - Antalya- İstanbul seyahatimdeki yakıt tüketimini paylaşmak istedim.
Aracım 2005 Model ex.el. A/T 162.000 de
6 şubat sabah 5 gibi İstanbul bahçelievlerde depoyu fulledim ve km sıfırladım.
Araçda sadece sürücü var. Herhangibir yükde yok.
Yol boş olduğu için e5 e çıkar çıkmaz Cruse Control e taktım aracı. 90 km/h sabit hızımı neredeyse hiç bozmadım.
Zaten tem bittikten sonraki bütün yollarda max hız ya 90 ya 70 90 ın üzerine çıkma ihtiyacı olmadığı gibi müsade eden de yok. Bol miktarda radar var.
Çok rahat ve güzel bir yolculuk oldu. Gündüz yolculukları hep uykumu getirir bu nedenle 2-3 saatte bir uyku molası verdim.
Tam akşam 5 de antalyaya girdim.
Direk benzin istasyonuna girerek depoyu fulledim. Yol bilgisayarı 5.8 i gösteriyordu.
Pompa 42 litrede attı.
720 km yol için 42 litre yakıt tüketmiş oldum. Açıkcası bu beklediğim bir rakam değildi.
Dönüşüm ise havanın çok kötü olduğu bir zamana geldi. 8 şubat pazar akşamı yola çıktım.
Daha yola çıkalı 1 saat olmuştu ki kar başladı afyona yaklaştıkça tipi başladı derken yollar buz kaplandı
bütün yol yağmur ve şiddetli rüzgar ile geçti. Ortalama yakıt tüketimim bu sefer 6.2 oldu. Bu farkı hava şartlarına bağlıyorum.
1500 km ye yakın şehirler arası yolu 6.0 litrelik yakıt tüketimi ile tamamlamış oldum. Benim içim bu rakam oldukça tatminkar.