0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayır araç benzinli. maf sensörüde temizlendi. gene aynı. yakıttanda olabilir dedi çeyrek deponun altında yakıt vardı o gun yakıt aldım yanı o yakıtı yedım bıtırdım otobanda. Bu rolantı canımı cok sıkıyo sankı stop edıcekmıs gıbı oluyo bazen ıcerden duydugum ses hır hır hııır hıır dıye ses cıkarıyor.Edit: Lütfen hız sınırlarına uyalım
Sefa bey Maf sensörlü temizlendikten sonra aracın akü eksi kurup başı sökülüp 5 dakika beklenip geri bağlandı mı. Eğer yapılmadı ise hala araç hata algılıyor .Birde hava filtresi temiz mi ona bakın .Hepsini yaptını gene değişen bir şey olmazsa araç çalışmaz iken maf sen sörünü fişini çekin rölantiye bakın eğer bir sorun yoksa maf sensörlü arızası olabilir. Kelebek boğazı manuel araçlarda kelebek gövdesi arızası çok zor elektronik kelebeklerde genelde sıkıntı çıkıyor .
Boğaz kelebeği temizliğinden sonra rölantinin bir müddet yüksek seyretmesi normal, bir müddet sonra adaptasyon sağlanıp normal seviyeye inmesi gerekir.
Aaa benim arabacım da da oldu bu geçen hafta sonu ilk kez.memlektetimden annemle babam geldi, onları gezdirmek için çıktığımda ışıklarda durunca viteste boştayken aracım zıplamaya başladı, yerinde durmuyordan kastınız sizinde zıplaması sanırım Sefa Bey?aynı gün birkaç kez oldu ama üzerinde durmadım, ne zamandır da kullanamadım yatıyor otoparkta, neden ola ki?
Aynı sorun bende de olmuştu.1- Boğaz kelebeğini söküp güzelce temizledim.2- Buji ve buji kablolarını değiştirdim3- Maf sensörü temizliği yaptım4- Filtreler yenilendi. Kutup başı çıkarılıp 10 dk kadar bekledim ve marş yaptımBaşta biraz beyaz duman atarak ve 2000 civarı devir ile çalıştı ve devir kendi ayarına 650 civarında kendini sabitledi. Bir dahada problem olmadı.Takılan bujiler çift tırnakmıydı??
Sefa bey hava girişi üstündeki maf sensörünün fişini çekin çıkarın o şekildeki durumunu bildirirseniz ona göre yorum yapalım .Eğer maf sensörünü fişini çektiğiniz de sorun düzeliyor ise maf sensörünün arızalı olabilir veya hala temiz olmayabilir
birden oldu ama durduk yere kopar mı dediğiniz parça @Mustafa Beysi (19806) ?
Sorun motor takozunda ise durduk yere kopmaz ilk önceleri ömrünü yitiriyor sonraları kopuyor.Motoru taşıyan 3 adet takozdan 1 tanesidir.Yada araçta muhtemelen ateşleme sorunu olabilir.