Gönderen Konu: Büyük Motorlu Araçlar İçin MTV'yi Bir Alt Dilimden Ödeme(Evrak örnekli anlatım)  (Okunma sayısı 2873 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Büyük motorlu araçlar için motorlu taşıtlar vergisini bir alt dilimden ödeme;

Aracınızın kasko bedelinin(40.000) %5 i(2.000) normal girdiği vergi diliminden(2.985) fazla ise bir alt dilimden ödenir.Piyasada sadece büyük motorlu araçlar için değil bir çok araçlar için geçerli olan bir uygulamadır.Yalnız vergi dairesi sizi uyarmaz siz hesap edip vergi dairesine bir dilekçe yazarsanız ancak o zaman bir alt dilimden ödemiş olursunuz piyasada özellikle 1.9 ticariler doblo partner kangoo bu tür araçlarda çok yaygın olan bir uygulama.Bunun yanında 2.4 accord 3.0  3.5 camryler ve daha bir çok büyük motorlu araçlar bir alt dilimden ödeniyor..

Tek yapmanız gereken sigortacınıza gidip durumu izah etmek zaten bir çoğunda dilekçe örnekleri var, tek yapmanız gereken evrakları düzenleyip aracınızın kayıtlı olduğu vergi dairesine bu evraklarla birlikte ruhsat fotokopisini bırakmak olacak.Ben şuan ıspartadayım ve vergi dairem mersinde buradan herhangi bir sigortacıdan düzenlettim pttden taahhütlü vergi daireme gönderdim bu sabah ellerine ulaşmış sistemde 4.500 küsür gözüken mtv şuan 2.985 tl gözüküyor.

Bu dilekçe işleminin her yıl tekrar edilmesi gerekiyor önceden fazla ödenmiş vergilerinizin iadesi bile mümkün.

Saygılarımla..

please seat belts

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 99 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi

Bu dilekçe işleminin her yıl tekrar edilmesi gerekiyor önceden fazla ödenmiş vergilerinizin iadesi bile mümkün.

Her yıl tekrar edilmesi gerektiğinden emin misiniz. Bende geçenlerde bir alt dilimden ödemek için baş vurdum. Ama 2. resimdeki evrağı verdim. Ne dilekçe nede ruhsat fotokopisi vermedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Büyük motorlu araçlar için motorlu taşıtlar vergisini bir alt dilimden ödeme;

Aracınızın kasko bedelinin(40.000) %5 i(2.000) normal girdiği vergi diliminden(2.985) fazla ise bir alt dilimden ödenir.Piyasada sadece büyük motorlu araçlar için değil bir çok araçlar için geçerli olan bir uygulamadır.Yalnız vergi dairesi sizi uyarmaz siz hesap edip vergi dairesine bir dilekçe yazarsanız ancak o zaman bir alt dilimden ödemiş olursunuz piyasada özellikle 1.9 ticariler doblo partner kangoo bu tür araçlarda çok yaygın olan bir uygulama.Bunun yanında 2.4 accord 3.0  3.5 camryler ve daha bir çok büyük motorlu araçlar bir alt dilimden ödeniyor..

Tek yapmanız gereken sigortacınıza gidip durumu izah etmek zaten bir çoğunda dilekçe örnekleri var, tek yapmanız gereken evrakları düzenleyip aracınızın kayıtlı olduğu vergi dairesine bu evraklarla birlikte ruhsat fotokopisini bırakmak olacak.Ben şuan ıspartadayım ve vergi dairem mersinde buradan herhangi bir sigortacıdan düzenlettim pttden taahhütlü vergi daireme gönderdim bu sabah ellerine ulaşmış sistemde 4.500 küsür gözüken mtv şuan 2.985 tl gözüküyor.

Saygılarımla..

ticariler kapsam dışı diye biliyorum
MTV indirimi uygulamasından hangi araçlar faydalanabilir?
Uygulama sade​ce otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri araçlar bakımından geçerlidir. Kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs, panelvan ve diğer ticari araçlar bu uygulamadan yararlanamamaktadır.  Diğer bir deyişle, uygulamadan Transporter, Doblo, Tourneo, Kangoo, Partner gibi panelvanlar ve ruhsatında kamyonet yazan araçlar faydalanamamaktadır.

Bakanlar Kurulu kararında, "otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri araçlar bakımından ödenecek olan vergi tutarlarının, aracın o yıla ait kasko sigortası değerinin %5'ini aşması halinde, MTV aynı yaş grubunda bir alt kademede bulunan taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanır." denmektedir.  Bir başka deyişle, ödenecek olan MTV'nin 20 katının aracın kasko değerinden yüksek olması aranmaktadır.

Bahsedilen kasko değeri, her yılın Ocak ayı itibariyle, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından, her model taşıtın; cinsi, kodu, modeli, markası, tipi ve yaşı esas alınarak yayınlanan ve yetkili acentelere bildirilen "Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi"nde yer alan değerdir.
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Her yıl tekrar edilmesi gerektiğinden emin misiniz. Bende geçenlerde bir alt dilimden ödemek için baş vurdum. Ama 2. resimdeki evrağı verdim. Ne dilekçe nede ruhsat fotokopisi vermedim.

her yıl başvurulması gerektiğinden eminim çünkü araçların her yıl rayiç bedeli değişmekte önceden bu indirimden kuruş farklarla yararlanırken, çok nadirde olsa bir sonraki sene yararlanamadığı olabiliyor..Ruhsat fotokopisi kesinlikle şart dediler ama diğer evraklar için bir şey diyemem ben bu şekilde gönderdim ve çok kısa bir sürede sisteme girdiler..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2015, 16:20:38
@Aykut Yıldırım (22017) bey sigortacıda bu işlemi yaparken 1.9 partner bu işlemden faydalandı aramızda geçen bu muhabbet te büyük motorlu araçların dışında bu tür ticarilerde de çok oluyor dedi tabi bu araç ruhsatta hususi olarak geçiyor mu bilmiyorum sadece partner olduğundan eminim.Birazdan müsait olduğumda arayacam sigortacıyı bir soracam bende şüpheye düştüm şimdi..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2015, 16:28:14
şimdi aradım sigortacı arkadaşı ticari veya hususi fark etmiyor her ikisi de oluyor dedi çok nadir de olsa bazı yaşı büyük araçlar hususi veya ticari sistemde düşmüyor diye belirtti fark fazla olmadığı için müşteride üzerine düşmüyor öylece kalıyor dedi..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 37000
  • Model Yılı: '14
  • 31 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
arkadas  herseyi bizmi solicez sigortacı işini düzgün yapsın :D

paylasım için sagolun
2014 Corolla Touch (navisiz :( ) 1,6 Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Genelde 2.5 motor üstü ve 5-10 yıllık araçlarda bu durum ortaya çıkıyor arkadaşlar. 1.4-1.6-2.0 motorlarda çıkmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.