Gönderen Konu: yeni toyotalarda lpg sonrası durumm  (Okunma sayısı 2300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
yeni toyotalarda lpg sonrası durumm
« : Ocak 30, 2015, 11:05:53 »

arkadaşlar yeni toyotalarda lpg nasıl uyumu sorun varmı ... bi arkadaş prins taktırdı ama şu soru kaldı aklımda egzos kısmı bildiğiniz zift akıyor bu ne şimdi 

1. lpg olduğu için araç yağmı yakıyor ki benim bildiğim de egzosdan siyah kurum ve boyle akıntı yağ yakması

2. prins bu araçlar için yağlamalı sistem mi kullanıyor da bu zift akıntısı yağ sisteminden mi  geliyor  yoksa.. bu neden böyle.....

daha önce toyotaların yağ yakma sorunları olduğunu herkes biliyor yoksa buna yormak gerek.. başka marka lpg taktırmış olan varmı yağ durumu ne kaç km  dir lpg araçlarınız

Toyota Club Türkiye

yeni toyotalarda lpg sonrası durumm
« : Ocak 30, 2015, 11:05:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni toyotalarda lpg sonrası durumm
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2015, 15:47:01 »
vale care (yağlama sistemi) öyle herhangi bir araç için kullanılan bi sistem değil ek ücretini verince her araca takılır bence :)

Prins VS-2li  avensis var bizde öyle siyah duman zift akıntısı görmedim ben ---şimdi kış mevsimindeyiz malum havadan dolayı çıkan dumanla karıştırıyor olmayın :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2015, 19:18:02 »
yağyakma sorunu toyotanın iplemeyip 10 senedir güncellemeye bile tenezül edemediği dizel 1.4 90 hp çağ dışı motorunun bazı serilerinde görülüyor.
Benzinlilerinde duymadım. Kaldı ki dizel motoruna bu kadar laf eden ben atmosferik motorlarına aşığımdır.
Tezatlıklarla dolu toyota sevgisi benimkisi :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2015, 00:28:37 »
Toyotanin 2000-2003 arasinda ilk cikan vvt i disinda benzinli motorlarinda yag yakma sorununyok.
Piyasada lpg ye en uygun.motorlar.Arizablambasi falan yakmaz.Sorun cikarmaz.Duzgun usta oldukca
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2015, 01:06:59 »

arkadaşlar yeni toyotalarda lpg nasıl uyumu sorun varmı ... bi arkadaş prins taktırdı ama şu soru kaldı aklımda egzos kısmı bildiğiniz zift akıyor bu ne şimdi 

1. lpg olduğu için araç yağmı yakıyor ki benim bildiğim de egzosdan siyah kurum ve boyle akıntı yağ yakması

2. prins bu araçlar için yağlamalı sistem mi kullanıyor da bu zift akıntısı yağ sisteminden mi  geliyor  yoksa.. bu neden böyle.....

daha önce toyotaların yağ yakma sorunları olduğunu herkes biliyor yoksa buna yormak gerek.. başka marka lpg taktırmış olan varmı yağ durumu ne kaç km  dir lpg araçlarınız

1.6 auris Teleflex marka LPG takıldı araç 12bin km oldu 400 km de iken takılmıştır.Yağlama sistemide takılı bir problem yaşamadık.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 9000
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2015, 08:53:59 »
Benim aracımda BRC var. 2000 km.dir kullaniyorum. Hiç bir sorun veya şikayetim olmadı.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 3500
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2015, 20:51:53 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Benim aracımda BRC var. 2000 km.dir kullaniyorum. Hiç bir sorun veya şikayetim olmadı.
Mehmet Bey, haftaya büyük ihtimal ben de brc taktıracağım size iki sorum olacak;
 Sizin araca takılan brcnin turbo kiti mi yoksa normali mi? Ne kadara taktırdınız acaba?
 Bir de enjektör sesi içeriye geliyor mu?
corolla 1.6 advance multidrive(BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2015, 21:18:49 »
Aydin bey onceki aracimda brc simdiki verso da landirenzo var.
Brc nin cit cit  enjektor sesi disarda bariz belirgin.Kabindede var.My 11 serisi yeni bir sistem degil.Sanirsam 2008-2009 dan bu yana piyasada Lani renzo bosch enjektor kullaniyor ondada ses var.Bir arkadada prins taktirmistik.Khein enjektor.Lpg gostergesinin.isiklari istege gore ayarlaniyor.132 beygirlik bi arabaya .turbo falan  gerek yok.Tartarini de varsa ustaniz gozu kapali takabilirsiniz.Prin s pahali.Ama soyle 2014 corolla vey avensise takilabilir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2015, 21:42:26 »
En sessiz LPG "Teleflex GFİ"  şöyleki aracımı lpg'de benzinli halinden daha sessiz çalışıyor. Lpg enjektöleri benzin enjektörlerinden daha sessiz anlayacağınız vede sistemde enjektörler direkt olarak benzin enjektörlerinin oradan bağlandıkları için o kırmızı zımbırtılardan yok.Enjektörlerin hepsi bir arada değil teker teker buda bir arıza durumunda komple enjektör takımını değiştirmeniz yerine bir adet enjektörü değiştirmeniz anlamına geliyor.

Şuanda 2 aracımızdada bu marka lpg kiti kullanıyoruz.Aracımızın biri 500 km de iken takıldı şuanda 12 km'de modeli 2014 auris 1.6. Diğer araç ise 2008 corolla 1.6 onada lpg 110 bin kmde takıldı şuanda 117 binde.İkisindende şeytan kulağına kurşun çok memnunuz.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2015, 22:15:10 »
Mehmet Bey, haftaya büyük ihtimal ben de brc taktıracağım size iki sorum olacak;
 Sizin araca takılan brcnin turbo kiti mi yoksa normali mi? Ne kadara taktırdınız acaba?
 Bir de enjektör sesi içeriye geliyor mu?

MY-11 kiti takıldı diye hatırlıyorum. servisi turbo falan söylenmedi olduğunu da sanmıyorum.
1800 tl ye takıldı. 9 taksitle. ama peşin fiyatı 1,700 tl.
enjektör sesi diye bir şey yok hiç duymadım. benzinli kullanımdan hiç bir farkı yok, hatta LPG demi kullanıyorum diye merak edip sık sık göstergeye bakıyorum.
bence hiç düşünmeden taktırın derim.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2015, 22:24:32 »
lpg ye gecince aractan inip kaputa yaklasin.Cit cit  sesini duymamaniz imkansiz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 31, 2015, 22:31:36 »
lpg ye gecince aractan inip kaputa yaklasin.Cit cit  sesini duymamaniz imkansiz

özellikle çıt çıt sesini duymaya çalışırsanız motor bölümüne iyice yaklaşıp kulak vermeniz gerekir. ama normal çalışma esnasında özellikle aracın içerisinden kesinlikle duyamazsınız.
aracın kaputunu açıp duymak isterseniz motor sesi arasında çok belli olmadan duyulur.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 3500
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 31, 2015, 22:59:29 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
özellikle çıt çıt sesini duymaya çalışırsanız motor bölümüne iyice yaklaşıp kulak vermeniz gerekir. ama normal çalışma esnasında özellikle aracın içerisinden kesinlikle duyamazsınız.
aracın kaputunu açıp duymak isterseniz motor sesi arasında çok belli olmadan duyulur.
Dışarıdan duyulması önemli değil kardeşimin honda civic aracında brc enjektörleri rölantideyken içeriye biraz ses alıyor ama onda enjektörler sileceklerin tarafında bizde ise enjektörler far tarafında oluyor, bu durum sesi biraz daha keser sanırım. Cevap için teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2015, 23:05:28
Aydin bey onceki aracimda brc simdiki verso da landirenzo var.
Brc nin cit cit  enjektor sesi disarda bariz belirgin.Kabindede var.My 11 serisi yeni bir sistem degil.Sanirsam 2008-2009 dan bu yana piyasada Lani renzo bosch enjektor kullaniyor ondada ses var.Bir arkadada prins taktirmistik.Khein enjektor.Lpg gostergesinin.isiklari istege gore ayarlaniyor.132 beygirlik bi arabaya .turbo falan  gerek yok.Tartarini de varsa ustaniz gozu kapali takabilirsiniz.Prin s pahali.Ama soyle 2014 corolla vey avensise takilabilir
Tuncay Bey aslında başka markalarda düşünebilirdim ancak brc kendini kanıtlamış bir marka ve mersinde "bildiğim"  en iyi yer  burası ve sadece brc takıyorlar bu yüzden tercihim çok büyük
 ihtimal brc olacak.
corolla 1.6 advance multidrive(BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2015, 23:05:36 »
Aracın içinden değil enjektör sesini arabanın çalıştığını duymuyorum Kaputu açınca çıt çıt enjektör sesi geliyor. ;)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2015, 01:07:18 »
Landrenzo ve brc bariz enjektör sesi yapıyor khain enjektörler gerçekten çok sessiz ve uzun ömürlü bu enjektörleri de mtm ve prince kullanıyor.
2011 Corollamda 40bin km dir lpg kullanıyorum Allaha şükür bir sıkıntı yaşamadım.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2015, 19:28:45 »
arkadaşlar  cevap verenler saolsun ama en son kasa araç egzostan bu kadar zift şeklinde siyahlık nerden geliyor. dizel değil ki bu az çok dizel de o durum yaşanır.. ama yağ yakmaz turbodan gelir .yada sekmanlar gitmiştir sekman ister yada honlama.. dizeller için. lpg de ben şüpheleniyorum bu yenilerden.?