Gönderen Konu: fren müşürü macerası...  (Okunma sayısı 4727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
fren müşürü macerası...
« : Ocak 26, 2015, 16:29:28 »
merhaba değerli dostlar... dün akşam eve geldim. arabayı parkettim, eve doğru yöneldim. huyumdur, son kez arabaya dönüp bakarım her seferinde. bir dönüp baktım ki fren lambaları yanıyor  :D  :D
geldim tekrar arabaya. frene basıp basıp bırakırım sönmez. farları açıp kapatırım sönmez. öyle yap sönmez, böyle yap sönmez... neyse, akü başlarını gevşetip söndürdüm sabah baktırırım dedim.
sabah gittim sanayiye. iki tane tanış elektrikçim var.. gittim birisine, baktı, yattı pedalların oraya, ne var ne yok söktü  etti. fren müşürünü aldı eline. basıyor yanıyor, bırakıyor sönüyor. fren müşürünün bozuk olmadığını anladım ben bu anda. ama usta anlamadı herhalde. yattı pedalların altında, söktü panelleri boruyu felan. yarım saat uğraştı etti baktı ki olmuyor, abi müşür bozuk dedi  :D  :D   sen yenisini al gel takalım. yaa az önce gördüm çalıştığını ama bişey de diyemedim belki kaçırdığım bişey vardır diye. gittim 45 TL ye aldım geldim müşürü. taktı baktı gene aynı. "yaa müşürden değilmiş, tesisatta bi yerde kaçak var herhalde"  demez mi... ee nolcak bu müşürü aldık dedim. geri verebilirsen ver, olmazsa yedek dursun dedi  :D  :D  sen parçacıya git geri vermeyi dene, sonra gel tesisata komple bakarız dedi. panelleri felan da kapatmadık geri gidecem diye.
parçacıya gittim, dedim böyle böyle, abi aslında alınmaz ama sen de mağdur olma bu seferlik alim dedi, ama daha almam dedi. "bizim dükkandaki parçalar ustaların deneme yanılma malzemesi değil ki" dedi.  gayette haklıydı. paramı iade etti, çıktım dükkandan.
dedim bir de diğer elektrikçiye götürim. atladım arabaya. gittim dedim böyle böyle, abi müşürle ne alakası var dedi. bu ne dedi boruyu panelleri felan sökmüş dedi. dur hemen hallederim dedi. yattı pedalların oraya. iki dakikada bitirdi işini. fren lambası normale dönmüştü. adam kendi işini iki dakikada halletti ama diğer adamın söktüğü paneli boruyu felan takmaya, oradaki kablo yığınını toparlamaya on dakika uğraştı.
neymiş abi sıkıntısı dedim. müşürün fiberi aşınmış dedi. onu değiştirdim dedi. ne kadar borcum dedim. 10 lira ver yeter dedi.
Allah razı olsuın dedim.
diğer ustaya tekrar geri gitsem ne kadar vaktimiz ve paramız giderdi bilemiyorum artık...

bu da oto sanayinin nasıl bir kurt kapanı olduğunu anlamamı sağlamış böyle bir anımdır.

herkese keyifli sürüşler dilerim.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Toyota Club Türkiye

fren müşürü macerası...
« : Ocak 26, 2015, 16:29:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: fren müşürü macerası...
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2015, 17:31:12 »
benim aks , bilye , rot değiştirip lastik almakla çözüm bulduğum soruna dönmüş :) geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: fren müşürü macerası...
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2015, 17:35:43 »
ilginç macera olmuş.
müşür fiberi nasıl bir parçadır ilk defa duydum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: fren müşürü macerası...
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2015, 08:51:03 »
ilginç macera olmuş.
müşür fiberi nasıl bir parçadır ilk defa duydum

müşürün kafasındaki düğme gibi olan kısım sanırım. basınca frenleri yakan...
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+