Gönderen Konu: Ayak ucu aydınlatma ve komple koltuk yıkama... (FOTOĞRAFLAR EKLENDİ)  (Okunma sayısı 9733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Kolay gelsin ozcan abi.[emoji4] 
Teşekkürler Mustafa.Sağolasın

Abi 10 numara 5 yıldız olmuş kazasız belasız güzel günlerde kullanın . Bende connecte düşünüyorum en kısa zamanda . Anlatımın için teşekkürler 
Adanada modül led bulamazsan Karaköy'e gittiğimde sana da alabilirim.Aklının bir kenarında kalsın bu önerim.

Elinize emeğinize sağlık  :tamam:
Peki bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz koltuklara?
Teşekkür ederim Murat bey.
Koltukları bir süre böyle kullanmayı planlıyorum.Daha sonra İkitelli organize sanayisinde koltuk kılıfı üretimi yapan bir yer var.Oradaki seçenekleri bir gözden geçireceğim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2015, 23:44:33
Bu arada yapmak istediğim kapı ve ayak ucu aydınlatmaları tam olarak bu.2004 model eski A4 aracımızda ki gibi...

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Kılıflıyken sonuç bu olduğuna göre, size sıvı geçirmez birşeyler lazım hocam  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi

Adanada modül led bulamazsan Karaköy'e gittiğimde sana da alabilirim.Aklının bir kenarında kalsın bu önerim.

Eyvallah abi . Adana'da en büyük elektronik parça satışı yapan birinin yeni ile hem lise hem üniversite okuduğumdan bu gibi parçaları bulmakta sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum . Ama teklifiniz için çok teşekkür ediyorum düşünmeniz yeter .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Kılıflıyken sonuç bu olduğuna göre, size sıvı geçirmez birşeyler lazım hocam  :tamam:
37 yıllık ömrümde hiç bir arabamda böyle kirlenme yaşanmamıştır.Bu kirler önceki sahibe ait.Ve tahminime göre bu pislikleri örtüp rahat satmak için kılıf takmışlar.Bunun ardında başka bir şey aramıyorum ben.
2,5 yıl 107 bin km kullandığım Vw Crafter'la onca yolcu taşıdım ülkenin bir çok yerine gittim geldim ama o arabada tek bir leke göremezdi kimse.Arabayı alan kişi kontrol ettirmeye gerek bile duymadan en yakın notere gidip hemen satın aldı.O kadar temizdi içi dışı...
Hatta size titizliğimle ilgili olarak 2011 yılında kiralık olarak kullandığımız Transporter'a yaptıklarıma dair bir kaç fotoğraf ekleyeceğim.Fotoğraflar sonra aracın kirinin benimle ilgisi olmadığını göreceksiniz :D Bu arada Transporter'ı bu hale getirmemin nedeni arkada otururken burnuma dökülen bir miktar toz...

Bu aracın iç temizliğinden pasta cilasına kadar her şeyi iki günde yaptım.Tavan döşemelerinin yapıştırılması hariç

Eyvallah abi . Adana'da en büyük elektronik parça satışı yapan birinin yeni ile hem lise hem üniversite okuduğumdan bu gibi parçaları bulmakta sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum . Ama teklifiniz için çok teşekkür ediyorum düşünmeniz yeter
Sıkıntı yok o zaman.Ben sadece öneride bulundum.İhtiyaç olursa mesaj atarsın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
maşallah çok iyi temizlik yapmışsın özcan,

emeğine sağlık, koltukları iyi temizlemişsin,

yalnız senin araç bu kadar pis olmuyordu :) ne taşıyorsun anlamadım ki :)))

şu ayak ve kapı led leri içinde daha önce çalışma yaptığını hatırlıyorum, elektronik bilgisi olan arkadaşlardan yardım almak en güzeli...

kapılara koyacağın kırmızı ledleri plastiği kestirerek mi yapacaksın, saç tarafına değil sanırım...

Mesaj Birleştirildi: Ocak 27, 2015, 09:45:26
özcan bak burada bir devre var çizimi var,

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64136.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
İyi iş çıkartrmışsın Özcan her zamanki gibi.  Ben de havalar biraz ısınsın, herkese tavsiye ettiğim ama daha  kendim yapmadığım  şu anki mevcut ayakucu aydınlatmaları her birini bağımsız hale getireceğim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Muhammet teşekkür ederim ama kir'lerin benimle alakalı olmadığını belirttim.Senin de dediğin gibi benim arabam bu kadar kirli olmazdı hiç.
Verdiğin linki inceledim lakin ben şemadan anlamıyorum  :(
Osman arkadaşımız hazırlamış ellerine sağlık ama ben anlayamadım :(

İyi iş çıkartrmışsın Özcan her zamanki gibi.  Ben de havalar biraz ısınsın, herkese tavsiye ettiğim ama daha  kendim yapmadığım  şu anki mevcut ayakucu aydınlatmaları her birini bağımsız hale getireceğim.
Teşekkür ederim beğendiysen ne mutlu bana.
Benim ön kapıların sivici nerede bulamadım bir türlü.Acaba menteşeye bağlı olarak kapının içinde mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Muhammet teşekkür ederim ama kir'lerin benimle alakalı olmadığını belirttim.Senin de dediğin gibi benim arabam bu kadar kirli olmazdı hiç.
Verdiğin linki inceledim lakin ben şemadan anlamıyorum  :(
Osman arkadaşımız hazırlamış ellerine sağlık ama ben anlayamadım :(
Teşekkür ederim beğendiysen ne mutlu bana.
Benim ön kapıların sivici nerede bulamadım bir türlü.Acaba menteşeye bağlı olarak kapının içinde mi?

Valla ihtimal dahilinde. Ama o kadar işi zora sokacaklarını sanmıyorum. Yani siviç bozulsa komple  kapıyı mı  sökecekler.  İstersen daha dikkatli  bak, atladığın bir  yer vardır mutlaka. 
Gerçi benim 1998 model aracın bile bagaj kapağının sivici kilidin içinde ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Dikkatlice inceledim ama yok.Sadece ön göğüsten kapıya gelen kocaman bir kablo demeti var.Peki o sivici kapı içinde olduğunu nasıl anlayacağım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
bende bu akşam nasipse ayak ucu aydınlatma için kolları sıvamak istiyorum. abimle kararlaştırdık kapılar açıldığında yanabilmeleri için ön tavan ışığından gücü alacağız. ışık ile ön cam arasında yaklaşık olarak 5 cm lik bir alan var. orada hafiften kablo sırıtacaktır ama çok mühüm değil benim içim. tavan döşeme renginde bir kablo ile sırıtma oranını en aza indirmeyi düşünüyorum. kablonun geçtiği diğer bölgelerde zaten gözükmeyecek. dış mekan beyaz renk 2mt lik led ışık fazlasıyla işimi görecektir diye tahmin ediyorum. bakalım hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ellerine saglik ozcan abi. Guzel isler cikarmisin. Imrendim dogrusu. Yaza nasipse bende koltuk uzerindeki lekeler icin hali yikama ile yikamayi dusunuyorum. [emoji1] Malzemeleri bi kenara not alayim lazim olacak [emoji592] [emoji2] [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Dikkatlice inceledim ama yok.Sadece ön göğüsten kapıya gelen kocaman bir kablo demeti var.Peki o sivici kapı içinde olduğunu nasıl anlayacağım?

Özcan, ben kendi aracımın bagaj kapağını komple inceledim, menteşelerde de olmadığına emin olduktan sonra, kilidin içinde olduğuna karar verdim. Senin araba da muhtemelen öyledir.  Çünkü iyice incelemişsin, başka yerde yoksa en son kilidin içi kalıyor  artık.  Aracın servisi bilmez mi  acaba, mutlaka sorun çıkartan bir  siviç olmuştur herhalde. Bir sor istersen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Ozcan abi alyanli tornavida cok orjinal olmus tebrikler [emoji1] [emoji1] [emoji1]  koltuklari bukadar islatinca bi sıkıntı olmuyo degilmi. Koltuuga oturunca ses yapan kemer ikazinin zibirtisi filan yok dimi icinde..bilmedigim icin soruyorum. Cahilim bu konuda. Koltugun icinde sonsor vs bisi yok degilmi. Altinda bissuru kablo geciyor o yuzden dedim [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Özcan, ben kendi aracımın bagaj kapağını komple inceledim, menteşelerde de olmadığına emin olduktan sonra, kilidin içinde olduğuna karar verdim. Senin araba da muhtemelen öyledir.  Çünkü iyice incelemişsin, başka yerde yoksa en son kilidin içi kalıyor  artık.  Aracın servisi bilmez mi  acaba, mutlaka sorun çıkartan bir  siviç olmuştur herhalde. Bir sor istersen.
Bugün çok ilginç bir şey yaşadım.Yetkili servisi aradım "elektrikli sağ ayna ve klima'nın sigortası attı.Bu kaç amperdir bana yardımcı olur musunuz "diye sordum.Verilen cevap "aracınızla servise geleceksiniz şase numaranızdan aracınızın detaylı araştırmasını yapıp öyle öğrenebiliriz kaç amper olduğunu" dedi :wacko: :wacko: :wacko: Bir sigorta için servise gitmem gerektiğini söylediler..

Emrah koltukta bulunan soketleri (sürücü tarafı iki yolcu tarafı bir soket) söktüm,koltuğu yıkadım kuruttum, soketleri tekrar taktım işlem bitti.Otomobil koltuklarının sungeri ev tipi sünger olmadığından aşağıya kolay kolay  su inmez.Gönül rahatlığıyla yıkayabilirsin koltuklarını ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Bugün çok ilginç bir şey yaşadım.Yetkili servisi aradım "elektrikli sağ ayna ve klima'nın sigortası attı.Bu kaç amperdir bana yardımcı olur musunuz "diye sordum.Verilen cevap "aracınızla servise geleceksiniz şase numaranızdan aracınızın detaylı araştırmasını yapıp öyle öğrenebiliriz kaç amper olduğunu" dedi :wacko: :wacko: :wacko: Bir sigorta için servise gitmem gerektiğini söylediler..

Emrah koltukta bulunan soketleri (sürücü tarafı iki yolcu tarafı bir soket) söktüm,koltuğu yıkadım kuruttum, soketleri tekrar taktım işlem bitti.Otomobil koltuklarının sungeri ev tipi sünger olmadığından aşağıya kolay kolay  su inmez.Gönül rahatlığıyla yıkayabilirsin koltuklarını ;)
Tamamdir ozcan abi. Yolcu tarafindaki koltugun altinda ekstra bi soket var bosta sallanan :lol:  Servisler malesef bilgi konusunda cok sinir oluyorlar. Tanidiginiz varsa hersey emrinizde yoksa nerdeyse kapidan almayacaklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti

Senin yerinde olsam,  o sigortayı kendim bulur, değiştirir, daha sonra da servisi arar "sigorta şu kadar amper, bir kenara not alın, sonra lazım olur" derdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Sigorta panosunda 20 amperlik sigorta vardı.Ne zaman değiştirsem 10 dakika sonra atıyor.Doğru değerini bilmediğim için acaba 20 amper mi az geliyor yoksa gerçek amperi mi yüksek diye düşündüm.
2011 yılında çalışmakta zorlanan bir sorun yaladık (yukarıda cilaladığım Transporter) Ankara Doğuş Vw'den telefonla yardım aldık,Edremit sanayinde kurcalamayan usta kalmadı.Sonra elektrik ustası bir şey yaparken fark etti.Bu sigorta 30 amper olmalı 10'luğu kim taktı deyince mesele ortaya çıktı.Sigorta değiştikten sonra bir daha da atmadı sıkıntımız sona erdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Sigorta panosunda 20 amperlik sigorta vardı.Ne zaman değiştirsem 10 dakika sonra atıyor.Doğru değerini bilmediğim için acaba 20 amper mi az geliyor yoksa gerçek amperi mi yüksek diye düşündüm.
2011 yılında çalışmakta zorlanan bir sorun yaladık (yukarıda cilaladığım Transporter) Ankara Doğuş Vw'den telefonla yardım aldık,Edremit sanayinde kurcalamayan usta kalmadı.Sonra elektrik ustası bir şey yaparken fark etti.Bu sigorta 30 amper olmalı 10'luğu kim taktı deyince mesele ortaya çıktı.Sigorta değiştikten sonra bir daha da atmadı sıkıntımız sona erdi.

Aslında araçların kullanım kılavuzunda sigorta amperlerinin yazması lazım,  belki de  yazıyordur  gerçi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Elinize emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Servis'ten usta ile görüştüm 20 amper olduğunu söyledi.
Kapı müşiri kapı dilinin içinde ama sistemden elektrik çekmen zor dedi.Mecburen tavan lambasından alacağım elektriği.Sanırım her kapıya bağlı şekilde ayak ucu aydınlatmayı yapamayacağım :(

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2015, 15:53:37
Elinize emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş  :)
Teşekkür ederim sağ olun  :)