Gönderen Konu: Toyota servis elemanları ne kadar tecrübeli ?  (Okunma sayısı 1288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Toyota servis elemanları ne kadar tecrübeli ?
« : Ocak 22, 2015, 21:56:35 »
selam  arkadaşlar, servislerde çalışanların tecrübesi hakkında neler düşünüyorsunuz ? Genelde çok genç kişiler. Fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum lütfen.
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

Toyota servis elemanları ne kadar tecrübeli ?
« : Ocak 22, 2015, 21:56:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota servis elemanları ne kadar tecrübeli ?
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2015, 21:58:27 »
Hepsi kendi konusu dahilinde Toyota araçlarının nasıl tamir edileceği eğitimini almış yetenekli ve becerikli insanlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2015, 22:00:50 »
Böylesine büyük kurumlarda görev alan mühendis/teknisyen gibi kadrolar elbette belli bir eğitimden geçmiş ve o kurumun felsefelerini benimsemiş insanlardır. Daha genç olan ve henüz tam tecrübe edinmemiş arkadaşlarda her yerde olduğu gibi mutlaka vardır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2015, 22:03:20 »
selam  arkadaşlar, servislerde çalışanların tecrübesi hakkında neler düşünüyorsunuz ? Genelde çok genç kişiler. Fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum lütfen.

Seninle benim mesajlarımız arasında kalanların gittiği servise bizde gidelim :) Benim gördüklerimde senin gördüklerin gibi çünkü :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2015, 22:07:59 »
 Genelde, servis elamanlarına çok ücret verilmiyormuş diye duyuyorum. Onlar da belli bir tecrübe kazanır kazanmaz , kendi özel yerlerini açıyorlarmış ya da diğer önceden açanlarla birlikte çalışmaya başlıyorlarmış. Serviste çalışanlar genelde çok genç kişiler. Ama ilgi ve alaka gerçekten güzel ama.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2015, 22:11:38 »
Hepsi kendi konusu dahilinde Toyota araçlarının nasıl tamir edileceği eğitimini almış yetenekli ve becerikli insanlar.
Tekin bey ; bu kadar eminmisiniz bu konuda?
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 22, 2015, 22:29:52 »
Ben Toyota çavdarlıya gidiyorum.En az 10 yıllık toyota araç deneyimleri var servis çalışanlarının çözemedikleri bir arıza olmuyor..Tabi  bakım,mekanik ve elektonik arızalar için gidiyorum.Boya kaporta için sıkı ustalarımvar Bursada... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 22, 2015, 22:53:31 »
Ben Toyota çavdarlıya gidiyorum.En az 10 yıllık toyota araç deneyimleri var servis çalışanlarının çözemedikleri bir arıza olmuyor..Tabi  bakım,mekanik ve elektonik arızalar için gidiyorum.Boya kaporta için sıkı ustalarımvar Bursada... ;)
  mustafa bey; benim servis mazim belliki sizin kadar yok,  aracımın rölantisi düşük şikayetiyle  bir defa uğramıştım. boğaza siprey sıkıp bırakıldı , buradan değilmiş deyip  50 tl aldılar, neredenmiş  diye sorduğumda, motora gözü dikdiler. peki bir sipreye 50 tl  alan servise nasıl motoru açtırıp subap ayarı yaptıracağım. oysaki benim arabanın yakıtı iyi, çekişi iyi, motor sesin sesinde sıkıntı yok. sadece rolanti düşük biraz yükselecek. bir test sürüşü dahi yapmadan motor açmak istiyorlar. fiyat belli değil 2000 tl ve üstü olur diyor. varsa dişarıda sıkı bir usta oraya gidebilirim.

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 22, 2015, 23:10:20 »
Ne yazık ki standart değil arkadaşlar A şehrindeki servis hiç bir işe yaramazken B şehrinde ki sizi fazlasıyla memnun ediyor. Ama garanti bitince servise gideceğimi hiç sanmam.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 22, 2015, 23:15:19 »
Genelde, servis elamanlarına çok ücret verilmiyormuş diye duyuyorum. Onlar da belli bir tecrübe kazanır kazanmaz , kendi özel yerlerini açıyorlarmış ya da diğer önceden açanlarla birlikte çalışmaya başlıyorlarmış. Serviste çalışanlar genelde çok genç kişiler. Ama ilgi ve alaka gerçekten güzel ama.

Bizim burada da durum aynen dediğiniz gibi. Amip gibi bölünerek çoğalıyorlar. İlk aracımı aldığımda Toyota sahibi arkadaşlara sordum, işte şu özel servis işini biliyor Toyotadan geçme falan dediler, oraya gittim, ondan sonra dediler bir başka yine toyotadan ayrılma şu usta var dediler orayada gittim, en son yetkili servise gittim. Hepsinde de gençler çalışıyor, o usta dedikleride onlardan farklı değiller belki tek farkları eğitime gitmişlerdir zamanında yetkili serviste çalışırlarken. Zaten yetkili servistede özel serviste çalışan usta (genç ) çalışmaya başlamış şaşırmıştım hatta... Böyle bir döngü var, ama ben garanti olsun Yetkili servisten olsun dediğim için Yetkili servisten daha çok memnun kaldım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 22, 2015, 23:29:26 »
Salih bey ben 1998 -2002 Yılları aradı İstanbul şişli motor teknik lisesinden mezunum.O zamanlar okul da lise  1. Sınıf olarak 10 tane sınıf var. Malum meslek lisesi olduğu için dersler ağırlıklı alarak bölüm dersleriydi ve haftanın 2 günü atölyede (motorlu taşıtlar üzerine) 2. Ve 3 . Sınıfta haftanın 3 günü staj vardı ve ögrenciler servislerde stajer öğrenci olarak çalışıyorlardı. Asıl konuya geleyim o zaman okulda sadece Toyota nın kendine has ayrı bir atölyesi vardı ve  1. Sınıftan sonra 15 -20 civarı öğrenci seçiyorlardı ve bu ögrenciler 2.sınıfta atölye günleri Toyotanın kendi atölyesin de eğitim görüyorlar ve 3. Sınıfta Toyota servislerin de stajlarını yapıyorlardı. Tabi bu rada eğitim gören öğrenciler hem teknik bilgi ve uygulama olarak normal okul atölyesine giden öğrencilere nazaran seçilmiş kişilerdi. Şuan için se Harley Davison bile okula kendi atölyesini açmış ve çekirdekten öğrencileri yetiştiriyor. Ben mi Ben o zamanlar Vw genaral otoda çalıştım 2 yaz dönemi ve o zaman birlikte çalıştığım ustaların şuan %75 nin Atatürk oto sanayide kendi vw özel servisleri var. Neden böyle oluyor derseniz özel servislerin hem az ücret politikası hem de personeli sürekli eğitimlere göndererek profesyonelleşmelerini sağladıkları için. Kafası çalışan teknoloji ye açık olan gelişmeleri takip eden işinin ehli oluyor ve cesareti olan kendi servisini açıyor . Şuan benmi Marmara Otomotiv Öğretmenliğini kazanmama ve arabaları çok sevmeme rağmen okula gitmedim. Devlet memuru oldum :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 22, 2015, 23:57:42 »
siprey derken,  benim   özel bir siprey açılmadı. sağda solda dolanan bir sipreydi. 50 tl :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 23, 2015, 00:39:30 »
Servislerde neler dönüyor neler. :)
Bu akşam 3 yıl önce Toyota yetkili servisinde formen ustam Corolla motoru toplarken ben de yancılık yapıyordum, bir yandan da muhabbet ediyoruz.
Serviste, onun insiyatifi haricinde dönen dolapları anlatmaya başlayınca öylece dinledim.

5.000 KM'de olan müşteri aracı Corolla ile test sürüşüne çıkıldığında, servis yetkilisinin araca kol çıkarttırması ve tapaları patlatması,
müşteri aracının kapısının vurulması ve müşteriye anlaştırmadan kapının değiştirilmesi,
külbütör kapağının sıcakken sökülmesi ve sonucunda kapağın çatlaması,
vs. vs. vs.

Dönen dolaplar şehrimizdeki serviste değil ama bu benim için yetkili servise güvenmemeyi bir kez daha kanıtladı.
1.6 VVT-i