0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Soru çok manasız mı desem, çok kapsamlı mı desem.Lastikten girsek sadece 5 çeşit var.Ben cevap veremiyorum ölçek çok geniş.
cevap mı manasız kaldı yoksa...kapsamlı daha doğru gibi bu durumda.en azında bilenler belli başlı parçaları söylerlerse bizde yedek parçada ona göre alır kullanırız.Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2015, 13:16:56mesela balatalar hangi firmanın ürünü?filitreler hangi firmanın?
Balataları NIBK, filtreleri ise Denso üretiyor diye biliyorum.
Yakinda baski balata alicam e12 icin hangi marka onerirsiniz
Okan, bu konuyu seninle konusmamismiydik ?
Toyota'ya sorsan onun bile cevap vermesi herhalde günleri alır. Bir aracın üretiminde yüzlerce farklı parça kullanılır ki, bazı parçaların üretiminde de yine başka farklı parçalar kullanılabilir. Ayrıca üretim bölgesine göre de farklı imalatçılar ile işbirliği yapılabilir Örneğin; Toyota orjinal olarak birden fazla yerden far grubu temin etmektedir. Şimdi için içinde ''Orjinal'' ibaresi girdi. O zaman ''Muadil'' ve Yan Sanayi ayrımını da bilmek gerekir. Diğer yandan OE olarak parça temininde PPAP ve APQP yaklaşımları girer ki firmalar bunlar ile çalışır. Yani fabrika bazında düşününce, parça temini bir satınalma uygulamasının yanında, mühendislik içeren bir imalat ve iletişim sürecidir de. Ama özel olarak öğrenmek istediğin bir aksam varsa bu konuda bilen herkes yardımcı olmaya çalışacaktır Seydi.
Uretici firmalar markalara uretim yaparken (OEM) markanin kalite standartlarinda uretim yapar, kendi ic piyasa urunlerinde (OES) ise kendi kalite standartlarini baz alirlar.Bu yuzden firmanin aracinizin markasina uretim yapan firma olmasi, o urunun firmanin kendi kutusunda satilan urunune "ORIJINAL" unvanini vermez."ORIJINAL" yedek parca sadece arac ureticisinin kendi markasinin bulundugu kutulardaki urunlerdir.Bazi parca ureticisi firmalar, arac uretisine urettikleri urunleri, uzerindeki arac markasini kaldirarak kendi marka ambalajlarinda satisa sunabilirler ancak bu urunler istisnadir.Ulkemizde maalesef araca takilan parcanin takildigi yere uygun olmasi durumunda "orijinal" yakistirmasi yapilabilmektedir, ancak "orijinal" parca takildigi yere uygunlugundan ziyade, takildigi yerde kalabilme suresi ile kalitesini ortaya koyar.