Gönderen Konu: E12 Soguk ilk kalkışta silkeleme  (Okunma sayısı 2231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
E12 Soguk ilk kalkışta silkeleme
« : Ocak 19, 2015, 11:03:40 »
Arkadaşlar 1-2 haftadır dikkatimi çeken bir durum var motor soğuk ilk hareket edeceğim debriyajdan ayağımı hafif çekip tatlı bir gaz veriyorum araba da bir silkeleme oluyor .Biraz yol gidince hiçbir sorun yok ne silkeleme ne hoplama zıplama .Debriyaj balatasına baglayacam vitesler şıkır şıkır debriyaj altta kavrıyor araba daha  88 bin de .Dün özellikle parktan çıkarken hiç gaz vermeden motor kendi devir hızına yavaşça kaldırdım hiçbir sıkıntı yok .Sizce ara ara 2 haftadır böyle bir şey yaşıyorum birde dün akşam biradere giderken hafif tatlı bir rampada durdum kalkarken gene yaptı debriyaj pedalında böyle hafif vuruntular  hissettim aynı yolu gelirken de denedim bu sefer hiçbir sorun  yok normal kalktı araba bu durumu soğuk havaya ve kışlık ayakkabılara bağlayabilir miyiz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

E12 Soguk ilk kalkışta silkeleme
« : Ocak 19, 2015, 11:03:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Soguk ilk kalkışta silkeleme
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2015, 11:51:14 »
Havalar malum, balatada sıfır km sayılmaz, eskidikçe dış ortam ısı farklarından daha çabuk etkileniyor ve kendince donuyor, ilk kalkış ve biraz yolda ilerleme ve kaçırma sonucunda ısınıyor ve görevini tam olarak yerine getirmeye başlıyor.

Herşey normal,

Hava filtresi üzerindeki sensörü her yıl 1 defa temizlemeyi unutmayın. Temizleme zamanı Kış sürecine girildiği günler olabilir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2015, 12:07:59 »
Anladım Tekin abi bende soğuklara bağladım . Çünkü havalar Ankara da epeyce soğuk soğuklardan önce hiç böyle bir şey yaşamadım Benimde aklıma debriyaj merkezi falan geldi acaba dedim soğuktan tam işlemini yapmıyor da tam ayırma kavrama yapmıyor mu dedim. Âmâ dediğim gibi şöyle 1-2 km yol gidince hiç sorun yok sorunsuz ilerliyorum hiçbir kavrama sorunu yaşamıyorum .Bir de dediğin gibi 88 bine gelmiş bir araç ortalama balata ömrü 100-130 bin arası diye biliyorum son çeyreğe gelmiş gibi görünüyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2015, 13:30:40 »
O kadar KM yapmışsa, buda bir gösterge sayılır, sertleştikçe aşınma fazlalaşacak ve ömrünü tamamlayacaktır.

Önümüzdeki Yaz sonunda değişim isteyebilir.

Değişim sırasında debriyaj hidroliğinide yenilemekte fayda var.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2015, 13:39:31 »
Bakalım abi Ustamı aradım durumu anlattım soğuklardan kaynaklı olduğunu biraz balata ısınınca sorun olmayacağını böyleyken zorlamadan yavaş hızlandırmamı söyledi .Bana da mantıklı geldi biz kanlı canlı olduğumuz halde soğukta şekilden şekile giriyoruz .Otomobil ki metal parçası sıcak soğuğa göre farklı tepkimeler göstermesi hayli normal