Gönderen Konu: Aurise Ses Sistemi Kurmak  (Okunma sayısı 1898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür edildi
Aurise Ses Sistemi Kurmak
« : Ocak 14, 2015, 22:02:09 »
Sevgili Arkadaşlar
ben çok uğrastım tecrubelerimi aktarmak istedim

Yeni bir Auris aldım kendime ve ses sistemi yapmaya karar verdim
sizde bütçenize göre istediğiniz seçenekleri kullanabilirsiniz umarım size bir yol gösterici olur

Ana unite
Fabrikasına kadar aradım fakat kimse teknik özelliklerini tam olarak bilmiyor bu söylediğim tüm modeller için geçerli
2014 ve 2015 modeller hakkında tek bilgimiz panasonic tarafindan üretildigi

Adam akıllı bir ses sistemi yapabilmek için öncelikle sağlam bir ana ünite lazım
  • Seçenek 1 : Orjinal Ana unitenizi kullanırsınız ve deck converter ile anfi çıkışı yaparsınız... burda ses kalitesi %20 ile %30 arasında düşer... 20-30 TL lerden başlar 220 liraya kadar deck converter vardır. son nokta Audison connection SL-I2'dır
  • Seçenek 2 : Orjinal Ana unitenizi kullanırsınız ve bir ses işlemcisi kullanırsınız. Örnek Audison bit one veya bit ten... baya maliyetli bir çözüm olur ama ana unitenizi kullanmış olursunuz (bu seçenege equalizer veya passive crossover eklenebilir ama ugrastırır) ama bazı durumlarda tam randuman alınamayabilir.
  • Seçenek 3 : Single din veya Double din yuvası alabilirsiniz
    http://www.amazon.de/gp/product/B00HWEMFA0?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00
    ben sadece bunu bulabildim Double din olarak başka alternatifi yok gibi ebayde çok pahali en ucuzu bu şimdilik

Daha sonra istediginiz herhangi bir double din pioneer alpine clarion veya her ne marka isterseniz takabilirsiniz ... tek püf noktası 3 tane RCA çıkışı olması daha sonra çok işinize yarayacaktır.. Sadece Aktif sürmek isterseniz bazi özel modellere yönelmeniz gerekmektedir.
Not : (Kişisel görüşüm)  Naviler ile başlayan örnek Navimate Navimedia Navitech Necvox bunlar ile ses sistemi yapmaya kalkmayın ciddi hayal kırıklığı yaşarsınız.
Bunların hepsi üstünde yazan değerleri yakalayamayan çinde 75-500 dolar arası satilan ürünler ... pahalısı bile pek bir performans sunamıyor ne yazıkkı...

Hoparlör
  • Seçenek 1:Önler için 16.5 cm (6,5 inch) Component almak durumundasınız... bir çok çeşidi var bütçenize göre tavsiye verebilirim..  Auris de 3 yol için ne yazıkkı uygun değil extra uygulamalar gerektiriyor gayet maliyetli
  • Seçenek 2: Arkalar için gene 16.5 cm (6,5 inch) Coax alabilirsiniz ama kesinlikle önermem sahnelemeyi bozuyor
Not: biraz üst seviye bir component (Morel Focal Audison Hertz gibi )alicaksanız mutlaka izalasyona bütçe ayırın yoksa paranızı tamamen sokağa atmış olursunuz
kapılarınız zangır zangır öter güçlü ürünlerde izalasyon şart...

Anfi
  • Seçenek 1: 4 Kanal anfi alip 2 kanal önlere 2 kanalıda körüleyip subwoofer a verebilirsiniz
  • Seçenek 2: 5 Kanal anfi alip 2 kanal önlere 2 kanal arkaya 1 kanalıda subwoofer a verebilirsiniz
  • Seçenek 3: 1 adet 4 kanal anfi ve 1 adet mono anfi alabilirsiniz
    4 kanal ile ön ve arkaları besleyip subwooferida mono anfiniz ile beslersiniz
    bu seçenek profesyonel bir bakış açısıdır 

Subwoofer istediginizi seçebilirsiniz yer sorunları olanlar için özel ürünler var onları tercih edebilirsiniz
Kablolama çok önemlidir çok dikkat edin 20 liralık kablo siz ne kadar inanmasanızda 3-4 dk içinde arabanızı kömüre çevirebilir
bir diger konuda montaj insanlar bunun önemsemiyor ama aslında en önemlisi bu 100 liraya montaj olmaz bunu lütfen unutmayın
Mutlaka işinin ehli işini bilen elektronikden anlayan güvenilir yerlere montaj yaptırın biraz fazla verin ama arabanız riske atmayın

uzun lafın kısası
Arabada ses sistemi işi zordur ev gibi degildir maliyetlidir. Yola çıkmadan önce mutlaka hesabınızı kitabınızı bütcenizi yapın
Mutlaka bilinmiş ve iyi markalari tercih etmeye çalışın bol bol yorumları okuyun her sene yapılan yarışmaları izleyin EISA gibi ödül veren kurumlara itibar edin
ve ses sisteminin sonu yoktur kendinizi kesinlikle zorlamayın...

Herkeze kolay gelsin

Toyota Club Türkiye

Aurise Ses Sistemi Kurmak
« : Ocak 14, 2015, 22:02:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurise Ses Sistemi Kurmak
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2015, 22:12:42 »
Ömer bey verdiğiniz değerli bilgileriniz den ötürü teşekkür ederim....2013 ( E160 ) corollam için ana üniteye değiştirmeden abartmadan neler yapabilirim.. Yukarıda açıklamışsınız ama biraz detay verirseniz yani anfi marka model , kablo marka , kolon marka model ? v.b
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2015, 23:29:13 »
Teşekkürler Tolga bey

yanılmıyorsam önler 16.5 cm
Giriş seviyesi Pioneer Alpine JBL Infinity component kullabilirsiniz
bir üst seviye DLS Hertz Audison veya Focal kullanabilirsiniz

Genelde componentlar kendi içlerinde 3 veya 4 seviyedir örnek vermek için
Hertz için
  • Mille 2500 lira civarlarında
  • Hi-Energy 1000 lira civarlarında
  • Energy 400 lira civarlarında
  • Dieci 250 lira civarlarında

En üstten en alt seriye siraladım örnek olarak
bu bir marka için ornektir tüm markalarda çok benzer segmentler vardır
bütcenize göre seçebilirsiniz örnek vermem gerekirse giriş seviyesi olan Energy serisi bile sizi fazlasıyla tatmin eder
gene bütünlügü korumak adına anfiyide hertz tercih ettiginizde aynı segment konusu anfilerdede mevcuttur

mesela Hertz için 4 kanal anfi baz aliyorum
  • HCP serileri 500-700 lira arası
  • HDP serileri 1500 lira civarındadır

aslında aldıgınız componentin fiyatı birebir anfi fiyatını etkiler
ama asla markalara takilmayın siz sony alpine pioneer da alabilirsiniz ben hertz i örnek olarak verdim
yani bütçe çok önemli ....

kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2015, 04:25:55 »
Ömer bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.  Benimde bi kaç sorum olcakti.
benim eski arabamdan kalma 2 takım Focal polyglass serisi mid bas takımı  1 tane Kicker L5 bass port kabinli ve JBL 755.6 serisi 4 kanal stereo 2 kanal Mono çıkışlı amfi var.
Ben su sistemi 2013 son kasa corollama bağlamak istiyorum. Ana ünite degismeden direksiyon fonksiyonlari icin fakat araya deck baglasam çok mu düşük kalite ses alirim. Birde L5 bass için ne tür bi Mono amfi alayim? Bi arkadaşla helix 1000.2 dark blue Mono amfi var fakat çok para istiyor 1 senelik amfi 800 tl ne diyorsunuz bu paraya degermi. Bu paralara başka marka sıfır Mono amfilerde var.
Simdiden teşekkür ederim :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2015, 06:16:58 »
Merhaba Eyüp bey

Deck Converter bağlarsanız her durumda ses kalitesi düşer ama bunu fark edebilirmiyiz?
Şahsen radyo dinyenler veya MP3 dinleyenlerin bunu fark edebilecegini düşünmüyorum ama kaliteli bir deck çevirici sanırım işinizi görür...

Subwoofer için hangi anfiyi alırsanız alın mutlaka D Sınıfı yazan anfi alın

Ben 800 lira Helix e vermem açıkcası

Anfi olarak Kicker L5 750W RMS /1500W peak diye hatırlıyorum

Hertz in HCP 1DK si var

Output Power (RMS)
1 Ch: 740 W x 1 (4Ω)
1 Ch: 1240 W x 1 (2Ω)

bunla eşleşir subwooferiniz sıfır fiyatıda 650 TL ile 800 TL arası temiz çaldırır

Aynı şekilde alpine Mono Anfiler de işinizi görür
Örnek : Alpine Mrv-M500

Output Power (RMS)
1 Ch: 500 W x 1 (4Ω)
1 Ch: 1100 W x 1 (2Ω)

500 lira civarına gayet güzel bir çözüm olur

Kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2015, 19:39:07 »
Anladigim kadariyla kaliteli Deck bağlanırsa hiç bi sorun yok.
amfi olayında evet başka marka sıfır alacam. Ama Helixin de o modeli çok sağlam 2 tane o bastan kaldiriyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu