Sevgili Arkadaşlar
ben çok uğrastım tecrubelerimi aktarmak istedim
Yeni bir Auris aldım kendime ve ses sistemi yapmaya karar verdim
sizde bütçenize göre istediğiniz seçenekleri kullanabilirsiniz umarım size bir yol gösterici olur
Ana unite Fabrikasına kadar aradım fakat kimse teknik özelliklerini tam olarak bilmiyor bu söylediğim tüm modeller için geçerli
2014 ve 2015 modeller hakkında tek bilgimiz panasonic tarafindan üretildigi
Adam akıllı bir ses sistemi yapabilmek için öncelikle sağlam bir ana ünite lazım
- Seçenek 1 : Orjinal Ana unitenizi kullanırsınız ve deck converter ile anfi çıkışı yaparsınız... burda ses kalitesi %20 ile %30 arasında düşer... 20-30 TL lerden başlar 220 liraya kadar deck converter vardır. son nokta Audison connection SL-I2'dır
- Seçenek 2 : Orjinal Ana unitenizi kullanırsınız ve bir ses işlemcisi kullanırsınız. Örnek Audison bit one veya bit ten... baya maliyetli bir çözüm olur ama ana unitenizi kullanmış olursunuz (bu seçenege equalizer veya passive crossover eklenebilir ama ugrastırır) ama bazı durumlarda tam randuman alınamayabilir.
- Seçenek 3 : Single din veya Double din yuvası alabilirsiniz
http://www.amazon.de/gp/product/B00HWEMFA0?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00
ben sadece bunu bulabildim Double din olarak başka alternatifi yok gibi ebayde çok pahali en ucuzu bu şimdilik
Daha sonra istediginiz herhangi bir double din pioneer alpine clarion veya her ne marka isterseniz takabilirsiniz ... tek püf noktası 3 tane RCA çıkışı olması daha sonra çok işinize yarayacaktır.. Sadece Aktif sürmek isterseniz bazi özel modellere yönelmeniz gerekmektedir.
Not : (Kişisel görüşüm) Naviler ile başlayan örnek Navimate Navimedia Navitech Necvox bunlar ile ses sistemi yapmaya kalkmayın ciddi hayal kırıklığı yaşarsınız.
Bunların hepsi üstünde yazan değerleri yakalayamayan çinde 75-500 dolar arası satilan ürünler ... pahalısı bile pek bir performans sunamıyor ne yazıkkı...
Hoparlör- Seçenek 1:Önler için 16.5 cm (6,5 inch) Component almak durumundasınız... bir çok çeşidi var bütçenize göre tavsiye verebilirim.. Auris de 3 yol için ne yazıkkı uygun değil extra uygulamalar gerektiriyor gayet maliyetli
- Seçenek 2: Arkalar için gene 16.5 cm (6,5 inch) Coax alabilirsiniz ama kesinlikle önermem sahnelemeyi bozuyor
Not: biraz üst seviye bir component (Morel Focal Audison Hertz gibi )alicaksanız mutlaka izalasyona bütçe ayırın yoksa paranızı tamamen sokağa atmış olursunuz
kapılarınız zangır zangır öter güçlü ürünlerde izalasyon şart...
Anfi- Seçenek 1: 4 Kanal anfi alip 2 kanal önlere 2 kanalıda körüleyip subwoofer a verebilirsiniz
- Seçenek 2: 5 Kanal anfi alip 2 kanal önlere 2 kanal arkaya 1 kanalıda subwoofer a verebilirsiniz
- Seçenek 3: 1 adet 4 kanal anfi ve 1 adet mono anfi alabilirsiniz
4 kanal ile ön ve arkaları besleyip subwooferida mono anfiniz ile beslersiniz
bu seçenek profesyonel bir bakış açısıdır
Subwoofer istediginizi seçebilirsiniz yer sorunları olanlar için özel ürünler var onları tercih edebilirsiniz
Kablolama çok önemlidir çok dikkat edin 20 liralık kablo siz ne kadar inanmasanızda 3-4 dk içinde arabanızı kömüre çevirebilir
bir diger konuda montaj insanlar bunun önemsemiyor ama aslında en önemlisi bu 100 liraya montaj olmaz bunu lütfen unutmayın
Mutlaka işinin ehli işini bilen elektronikden anlayan güvenilir yerlere montaj yaptırın biraz fazla verin ama arabanız riske atmayın
uzun lafın kısası
Arabada ses sistemi işi zordur ev gibi degildir maliyetlidir. Yola çıkmadan önce mutlaka hesabınızı kitabınızı bütcenizi yapın
Mutlaka bilinmiş ve iyi markalari tercih etmeye çalışın bol bol yorumları okuyun her sene yapılan yarışmaları izleyin EISA gibi ödül veren kurumlara itibar edin
ve ses sisteminin sonu yoktur kendinizi kesinlikle zorlamayın...
Herkeze kolay gelsin