Gönderen Konu: All in One PC yapımı  (Okunma sayısı 2368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
All in One PC yapımı
« : Ocak 11, 2015, 21:46:36 »
Arkadaşlar,

Monitör mü TV mi tavsiye edersiniz. 22" civarı birşey düşünüyorum, kızım kullanacak masa üstünde, Oyun falan oynamaz, anca Youtube a girer Ms office uygulamaları yapar falan. Yani çok kastıracak şeyler değil.

Ekranın HDMI girişli olması mümkünse 2 HDMI girişli olması lazım, Ekranın arkasına Windows ve android tabletlerden yapıştıracağım ve usb çoklayıcı ve kablosuz klavye ve mouse kullanacağım. Bu işlemler için ekonomik olan bir ekran arıyorum ama yukarıda sorduğum gibi aklım karıştı. Monitör mü LCD TV (LED aydınlatmalı) mi şeklinde, TV aklıma daha çok yatıyor, ileride Televizyon yerinede kullanırım diye birde hoparlörü üzerinde olduğundan, Monitörlerde HDMI girişli seçince helede 2 HDMIlısı varmı bilmiyorum fiyatları artıyor birde hoparlör kalabalığı olacak harici olursa.

Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2015, 09:21:07
Eveeet kendi projemi kendim cevaplıyacağım herhalde :) Ekran olarak Monitör almaya karar verdim gibi, sabah denemesini yaptım, HDMI ile iş yerimdeki monitöre bağladım 24 inch Viewsonic monitör harika oldu, usb çoklayıcı ile klavye ve mouse ta taktım süper oldu alın size All in One diye satılan PC :) Android tablette takabiliriz Windows Tablette... Sadece monitör parasına tabletiniz varsa sahip olabiliyorsunuz.  :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

All in One PC yapımı
« : Ocak 11, 2015, 21:46:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: All in One PC yapımı
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2015, 21:56:27 »
Evet Bugün Teknoloji mağazalarına gidip gerekli parçaları aldık :)

1 Adet Monitör: Asus 23" VX238H aldık, Özellikleri tam istediğim gibi 2 adet HDMI girişi var ve fiyatıda uygun

1 Adet Logitech MK330 Kablosuz Klavye ve Mouse seti

Tabiikide Windows Tablet ve Android Tablet

Ortaya çıkan sonuç, Bu arada USB 3.0 USB HUB almak lazım, çoğaltıcı kullanabilmek için

Başlık All in One PC oldu ama bu daha çok farklı birşey, en azından tabletleri lazım olduğunda çıkartıp kullanabiliyorsunuz. Bu konuyu neden açtım, benim gibi laptopu bozulupta evladının laptopuna el koyanlara, evlatları fazla üzülmesin diye eldeki imkanları değerlendirme için :) Şu anda kızım mutluluktan uçuyor :) Maşallah

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2015, 15:23:30 »
@Murat Köse (28015) Güle güle kullan hocam, kendin pişir kendin ye gibi olmuş :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2015, 16:15:20 »
Ellerinize sağlık. Güzel çalışma olmuş.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2015, 16:55:06 »
Allah razı olsun  :saygi: Aslında yaptığımız birşey yok, elin gavurunun yaptıkları ürünleri kendi ihtiyacımıza göre modifiye ediyoruz. Keşke hepsini kendimiz yapabilseydik...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2015, 18:27:09 »
bende eski pc yi televizyona bağlamak istiyorum. ama kasayı koyacak yer yok. mecburen içindekileri tv arkasına sabitlemek gerekecek. o iş kolay değil. ben yaparım ama annem görünmese bile kabul edemez :)

sizin yaptığınız güzel olmuş. sadece performans gereken işlerde biraz sıkıntı çıkartır belki çabuk değişim gerekebilir. ama olsun ucuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2015, 19:43:56 »
sizin yaptığınız güzel olmuş. sadece performans gereken işlerde biraz sıkıntı çıkartır belki çabuk değişim gerekebilir. ama olsun ucuz :)

Yok ya baya iyi Autocad 2015 kurdum mesela takılmadan çalıştırıyor, ama render işinde kasar herhalde ama olsun. Kızımın ihtiyaçlarını rahat karşılıyor, intenet Ms office vb şeyler işte  :tamam:

TV'ye bağlamak için usb formundakiler çok ideal duruyor.

Amacım eldeki malzemeleri kullanmaktı hocam  :tamam: Artık büyük kasa desktop işleri bitti gibi,  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2015, 20:48:43 »
Arkadaşlar,

Monitör mü TV mi tavsiye edersiniz. 22" civarı birşey düşünüyorum, kızım kullanacak masa üstünde, Oyun falan oynamaz, anca Youtube a girer Ms office uygulamaları yapar falan. Yani çok kastıracak şeyler değil.

Ekranın HDMI girişli olması mümkünse 2 HDMI girişli olması lazım, Ekranın arkasına Windows ve android tabletlerden yapıştıracağım ve usb çoklayıcı ve kablosuz klavye ve mouse kullanacağım. Bu işlemler için ekonomik olan bir ekran arıyorum ama yukarıda sorduğum gibi aklım karıştı. Monitör mü LCD TV (LED aydınlatmalı) mi şeklinde, TV aklıma daha çok yatıyor, ileride Televizyon yerinede kullanırım diye birde hoparlörü üzerinde olduğundan, Monitörlerde HDMI girişli seçince helede 2 HDMIlısı varmı bilmiyorum fiyatları artıyor birde hoparlör kalabalığı olacak harici olursa.

Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2015, 09:21:07
Eveeet kendi projemi kendim cevaplıyacağım herhalde :) Ekran olarak Monitör almaya karar verdim gibi, sabah denemesini yaptım, HDMI ile iş yerimdeki monitöre bağladım 24 inch Viewsonic monitör harika oldu, usb çoklayıcı ile klavye ve mouse ta taktım süper oldu alın size All in One diye satılan PC :) Android tablette takabiliriz Windows Tablette... Sadece monitör parasına tabletiniz varsa sahip olabiliyorsunuz.  :saygi:

Murat Bey şimdi bu cihaz nete bağlı mı, oyunlar için nereye bağlı ?

Tablet dediğiniz bildiğin tableti büyük ekrana mı bağladınız yani ?
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2015, 20:52:25 »
ben telefon veya tabletten internete girmeye alışamadım. bunun nedeni düşük ram miktarı  , sekmeler arasında rahat dolaşamamak. ufak kasılmalar  , videodaki yırtılmalar ve ufak takılmalar.
tabletlerde fazla işlem gücü olmadığı için söylemiştim. tek bir sayfada facebook bile açsa flash veya html5 yüzünden yine işlemcisi yetmeyecek. yada ekranda bir video oynatmak için çok zorlanacak.

benim elimde i3 var. 4gb ram var ve melez diskim var ama bir türlü masaüstündeki tadı alamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2015, 15:28:59 »
Evet elinizde, bir tabletiniz  varsa; monitör alarak,  boşa çıkmış hdmi girişli monitörünüz  varsa; bir  tablet alarak elinizdeki malzemeyi değerlendirmiş olursunuz. Yok ikisi de yoksa o zaman 3-5 kuruş daha fazla koyarak o derecede bir bilgisayar alınabilir.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -