0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar arkadaşlar,Arabalardan anlamam, tek anladığım kendi sahip olduğum arabadır. Malum havalar karlı ve artık burası kardan ziyade don vaziyette. Benim arabada yol kenarında kış uykusuna yatmış vaziyette. Biraz önce birisi Duster herhalde Jip şeklinde olanlardan, arabamın önündeki yere park etmeye çalışıyordu, sağ arka tekeri ağaç kenarındaki boşluğa düştü yada buza girdi, çıkmaya çalıştı patinaj sesleri geliyordu ama ne öndeki tekerler nede arka sol tekerleği dönmüyordu. Sadece buza giren yada çukura giren tekerleği patinaj yapıyordu. Diğer tekerlekleri kuru yerde olmasına rağmen dönmediği için o çukurdan bir türlü tekerleği kurtaramadı sağdan soldan yardımlar ile en sonunda çıktı. Tabi bu ara bende yusuf yusuf pencereden olayı takip ediyordum. Arabayı hızlıca kurtarsa direk benim arabaya önden girecekti.4x4 yada artık Duster nasıl bir araba ise durum bu şekildemidir? Tekerlekler dönmez mi bu durumda? Bizde olsa herhalde dönmeyen tekerleğin karşısındaki mutlaka dönerdi
Diferansiyel kilidi veya ESP yok ise bu durum normal.Diferansiyel kilidi mekanik. ESP (VSC)(TRC (TRC)) fren yardımı ile bu işi elektronik olarak yapıyor.
murat bey aslında Duster jeep değil,jeepçik oluyor.ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi.bir ara TV 8'de dacia genel müdürü ile yapılan şöyleşide adam kendi ağızlya şunu söylemişti.Bizim için şu anda piyasada yer edinmek ve tutunmak önemli,güvenlik ikinci planda demişti.ben kendi kulaklarımla duymuştum bunu.eğer gerçek jeep diyorsanız Subaru Forester derim.tabiki daha üst segmentleri tabiki var Toyota Land Cruiser,Prado,Land Rover ama ben yinede Subaru Forester'ın kar ve buz performansına hayran kalmıştım.Off-Road için çok bir şey diyemem.
Çok para verirsen 4 çekerlileri var. O para da dacia için verilmez. Ama nissanın 4 çeker teknolojisi var üzerinde. Renonun 4 çekeri de nissan teknolojisi ile baya pahalı. Ama dacianın 4 çekeri b sınıfı bir otomobil denebilir.
Abi bu videoda çıkıp giden arabanın ekstra ne özelliği varda %30 eğimde aynı buzda çıkabildi? Diğerinin ön tekeri kaygan yerden kurtulunca anca çıkabiliyor
O zaman benim komşudaki olay bu videodaki gibi ama tam tersi Adamın tek tekeri patinaj yapıyordu diğerleri yatıyordu Çok ilginç yahu
dacia duster'ların hepsi 4x4 değil diye biliyorum, hatta galiba Türkiyede satılanların çoğu değil.