Gönderen Konu: dizel corolla cekiş problemi bilgisi fikri olan ?  (Okunma sayısı 1790 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
dizel corolla cekiş problemi bilgisi fikri olan ?
« : Ocak 07, 2015, 19:53:46 »
herkese iyi forumlar dileyerek problemim hakkında fikri veya bilgisi olanların yardımlarını rica edicem.
2006 model dizel 175.000 km de hb bir corolla aldım. aracta yaş ve km olarak haliyle eksikler var ama şuan öncelik verdiğim sıkıntı şu;2000-3000 devirde gaza biraz yüklenip hızlanmaya çalışırken araç kendini sıkıyor ve bırakıyor yani hızlanırken biri arkadan tutuyor ve bırakıyor gibi hızlanıyor. özellikle motor soğukken belirgin hissediliyor.
bunun için enjektör temizlenmeli diyende var yağ pompası ve şanzıman diyende .
bu şekilde sıkıntı atlatıp çözen arkadaşlarımın ve ya bilgisi olanların fikrine bilgisine ihtiyacım var. şimdiden ilgilenen arkadaşlarıma teşekkürederim.

Toyota Club Türkiye

dizel corolla cekiş problemi bilgisi fikri olan ?
« : Ocak 07, 2015, 19:53:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel corolla cekiş problemi bilgisi fikri olan ?
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2015, 19:56:26 »
Aracın geçmişini bilmiyorsanız genel bakımdan geçirmenizi öneririm. Dizel enjektör temizleyici kullanmanızda da yarar var. Würth'ün dizel için olanı iyidir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2015, 20:01:07 »
satın aldıktan sonra ilk bakımda enjektör temzileyici kattım biraz fark etti ama fazla değil. teşekkürler aytaç bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2015, 21:25:01 »
Sorun çok büyük ihtimal ile GER valfinden.
Temizletilir ise düzeleceğini tahmin ediyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2015, 21:26:47 »
Tanıdığım bir abim 2010 model dizel toyotasının 120 den yukarı çıkmadığını motora würth dizel katkısı koyduğu zaman biraz düzeldiğini ama sonra tekrar eski haline geldiğini en sonun da orjinel hava filtresi taktığında aracın düzeldiğini söylemişti.
Bir sorum daha gaza bastığınız zaman devir yükseldikten sonra mı araç hızlanıyor.
Şayet öyleyse baskı balatanız da problem olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2015, 21:45:39 »
EGR valfinin durumunu bilmiyorum, bir ustaya göstermeli, teşekkürler. hızlanmak için gaza basarsın ya o esnada oluyor ama tam tarif edemedim. bastıkca sıkıp bırakıyor sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2015, 00:38:01 »
egr....temizlik.. geçmesse egr değişecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2015, 01:08:49 »
egr....temizlik.. geçmesse egr değişecek...

Bu Egr nin sensör olduğunu varsayarsak arıza durumun da bir arıza ışığı yanması gerekmiyor mu. Linea da bu işlemi gören parçanın arızalanmış olmasına tanık oldum devir kafasına göre sapıtıyor araba çalıştığı halde gaza bassanız bile araba tepki vermiyor. Ama masraf yapmadan önce temizlik yapmakta fayda var elbet.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2015, 01:17:58 »
Bu Egr nin sensör olduğunu varsayarsak arıza durumun da bir arıza ışığı yanması gerekmiyor mu. Linea da bu işlemi gören parçanın arızalanmış olmasına tanık oldum devir kafasına göre sapıtıyor araba çalıştığı halde gaza bassanız bile araba tepki vermiyor. Ama masraf yapmadan önce temizlik yapmakta fayda var elbet.

abi egr sensör değil, exhaust gas recirculation dır açılımı, dizellerin en fazla emisyon değerine sahip hidrokarbon partiküllerini azaltmak ve yanmayı birazcık daha kontrol altına alıp NOx emisyonlarını azaltmak amaçlı egzos gazının %2-5 civarı (sanıyorum, %10 dan fazla değildir ama) geri emme manifolduna geri döndürülmektedir. düşük devirde kullanılırsa dizel kurum daha çok oluşacağından bu valf tıkanacaktır. bu nedenle belirli aralıklarla otobana çıkmak gerek :) geçen gün konuştuk benzinlide bile yüksek devirde bir süre seyahat etme sonucunda motor kendine geliyor, dizeli sen düşün.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2015, 01:21:22 »
abi egr sensör değil, exhaust gas recirculation dır açılımı, dizellerin en fazla emisyon değerine sahip hidrokarbon partiküllerini azaltmak ve yanmayı birazcık daha kontrol altına alıp NOx emisyonlarını azaltmak amaçlı egzos gazının %2-5 civarı (sanıyorum, %10 dan fazla değildir ama) geri emme manifolduna geri döndürülmektedir. düşük devirde kullanılırsa dizel kurum daha çok oluşacağından bu valf tıkanacaktır. bu nedenle belirli aralıklarla otobana çıkmak gerek :) geçen gün konuştuk benzinlide bile yüksek devirde bir süre seyahat etme sonucunda motor kendine geliyor, dizeli sen düşün.

Tamam o zaman bu parçayı elektronik olarak kontrol eden bir sensör yok mu diye sorumu yenileyeyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2015, 20:28:16 »
EGR valfi tüm E12 lerde var mı,benzinli veya dizel?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2015, 10:08:21 »
Bu duruma yakın bir problemi de ben yaşıyorum.
Araç özellikle sollama gibi ani hızlanmalarda gaza tam yüklenince 2700-2800 rpm'e gelip yarım saniye kadar sanki gaz kesme mi desem, boğulmam mı desem; motor bir tık sıkıp bırakıyor kendini ve bunu sırasıyla her viteste tekrarlıyor (2-3-4-5). Daha sonra kaldığı yerden devam ediyor. Es modunda denemedim hiç ama muhtemelen onunla ilgili değil. Performans sorunu yok, araç servis bakımlı, düzenli enjektör temizleyici kullanıyorum, ama sıkıştırınca böyle bir tepkisi var. Bu şekilde sıkışınca yoğun siyah duman da attığı oluyor genellikle.
Servis ile bakım harici çok fazla vakit geçirme imkanım yok, bakım randevularında da bu tarz sorunlarla ilgilenmediler hiç, ayrıca gitmem gerekiyormuş. Başkasına da güvenemediğimden size danışıyorum.
Aracı alırken bilgisayara bağladığımızda 4 nolu subap arızası yazıyordu, servis sildi tekrar versin diye. Geçenlerde kendim bağladım sadece egr ile ilgili bir arızadan bahsediyordu, subap arızası yoktu.
96-xl
93-gl
98-gli"special"
06-d4d-terra"mmt"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '93
  • 59 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 04, 2015, 15:41:21 »
egr ile beraber hava akış sensörünü de temizlerseniz faydası olacaktır.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 07, 2015, 23:19:25 »
herkese iyi forumlar dileyerek problemim hakkında fikri veya bilgisi olanların yardımlarını rica edicem.
2006 model dizel 175.000 km de hb bir corolla aldım. aracta yaş ve km olarak haliyle eksikler var ama şuan öncelik verdiğim sıkıntı şu;2000-3000 devirde gaza biraz yüklenip hızlanmaya çalışırken araç kendini sıkıyor ve bırakıyor yani hızlanırken biri arkadan tutuyor ve bırakıyor gibi hızlanıyor. özellikle motor soğukken belirgin hissediliyor.
bunun için enjektör temizlenmeli diyende var yağ pompası ve şanzıman diyende .
bu şekilde sıkıntı atlatıp çözen arkadaşlarımın ve ya bilgisi olanların fikrine bilgisine ihtiyacım var. şimdiden ilgilenen arkadaşlarıma teşekkürederim.

Aynı problem bende de var. 2. ve 3. viteste kendisini özellikle hissettiriyor. Gazı köklüyorum, araç kendini bir sıkıp bir bırakıyor gibi. Eğer gaza basmaya devam edersem araç zıplıyor. Geçenlerde uzun yolda toplamda yaklaşık 800 km yol yaptım ve sorun kesildi. Bu durum sebebin anlaşılmasında faydalı olabilir mi acaba?
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 07, 2015, 23:26:50 »
Aynı problem bende de var. 2. ve 3. viteste kendisini özellikle hissettiriyor. Gazı köklüyorum, araç kendini bir sıkıp bir bırakıyor gibi. Eğer gaza basmaya devam edersem araç zıplıyor. Geçenlerde uzun yolda toplamda yaklaşık 800 km yol yaptım ve sorun kesildi. Bu durum sebebin anlaşılmasında faydalı olabilir mi acaba?
Uzun yolda ister istemez yüksek devirde kullanıldığı için Muhtemelen kurumları söküp attığından dolayi sorun hallomuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2015, 12:18:53 »
Arkadaşlar bu problemi bende yaşadım. Fakat hava debimetresini söküp içindeki sensördeki tozlanmayı dikktlice  temizledikten sonra bu problemi büyük ölçüde ortadan kaldırdım. Hala sorunu yaşayan arkadaşlar var ise hava debimetresini de kontrol etsin. Fakat temizleme işlemini yaparken mümkün olduğu kadar hassas hareket edilmeli, basınçlı hava tutularak temizleme yapmamak gerekiyor. gerekirse özel elektronik kart temizleyici spreyler kullanılmalı.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2015, 23:41:31 »
Dediginiz problemi ben daha belirgin bir sekilde 2009 d4d de  yasadim yani arac gaz kesip sonradan hizlanmaya basliyordu egr valfibden ildugu anlasildi baska egr valfi takildi sikinti ortadan kalkti yani benim ki temizlikle kurtulamamisti malesef
2005 Corolla Sol