0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
egr....temizlik.. geçmesse egr değişecek...
Bu Egr nin sensör olduğunu varsayarsak arıza durumun da bir arıza ışığı yanması gerekmiyor mu. Linea da bu işlemi gören parçanın arızalanmış olmasına tanık oldum devir kafasına göre sapıtıyor araba çalıştığı halde gaza bassanız bile araba tepki vermiyor. Ama masraf yapmadan önce temizlik yapmakta fayda var elbet.
abi egr sensör değil, exhaust gas recirculation dır açılımı, dizellerin en fazla emisyon değerine sahip hidrokarbon partiküllerini azaltmak ve yanmayı birazcık daha kontrol altına alıp NOx emisyonlarını azaltmak amaçlı egzos gazının %2-5 civarı (sanıyorum, %10 dan fazla değildir ama) geri emme manifolduna geri döndürülmektedir. düşük devirde kullanılırsa dizel kurum daha çok oluşacağından bu valf tıkanacaktır. bu nedenle belirli aralıklarla otobana çıkmak gerek geçen gün konuştuk benzinlide bile yüksek devirde bir süre seyahat etme sonucunda motor kendine geliyor, dizeli sen düşün.
herkese iyi forumlar dileyerek problemim hakkında fikri veya bilgisi olanların yardımlarını rica edicem.2006 model dizel 175.000 km de hb bir corolla aldım. aracta yaş ve km olarak haliyle eksikler var ama şuan öncelik verdiğim sıkıntı şu;2000-3000 devirde gaza biraz yüklenip hızlanmaya çalışırken araç kendini sıkıyor ve bırakıyor yani hızlanırken biri arkadan tutuyor ve bırakıyor gibi hızlanıyor. özellikle motor soğukken belirgin hissediliyor. bunun için enjektör temizlenmeli diyende var yağ pompası ve şanzıman diyende .bu şekilde sıkıntı atlatıp çözen arkadaşlarımın ve ya bilgisi olanların fikrine bilgisine ihtiyacım var. şimdiden ilgilenen arkadaşlarıma teşekkürederim.
Aynı problem bende de var. 2. ve 3. viteste kendisini özellikle hissettiriyor. Gazı köklüyorum, araç kendini bir sıkıp bir bırakıyor gibi. Eğer gaza basmaya devam edersem araç zıplıyor. Geçenlerde uzun yolda toplamda yaklaşık 800 km yol yaptım ve sorun kesildi. Bu durum sebebin anlaşılmasında faydalı olabilir mi acaba?