Gönderen Konu: Boya Kalınlık Ölçer Cihazı  (Okunma sayısı 1775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Boya Kalınlık Ölçer Cihazı
« : Ocak 03, 2015, 12:08:24 »
Merhaba Arkadaşlar şu ilandaki cihazı almayı düşünüyorum.Malum bu cihazlar çok pahalı yıllar evvelde almaya niyetlenmiştim ama çok pahalı geldiği için vaz geçtim şimdi yine gezinirken uygun fiyatlı bir tane buldum ilanda güzelce açıklamış..sizler ne düşünürsünüz fikir ve tecrübelerinizi almak isterim..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-mini-tester-mavi-teknoloji-distributor-garantili-pil-hediye-195135766/detay
please seat belts

Toyota Club Türkiye

Boya Kalınlık Ölçer Cihazı
« : Ocak 03, 2015, 12:08:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya Kalınlık Ölçer Cihazı
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2015, 18:12:31 »
Kullanisli bi Ürüne benziyor ama açıklama çok eski galiba.  Urun aciklamasinda Fiyatlandırmayi ytl olarak belirtmiş
bu ürünlerin çakma olanları çok özellikle ne olduğu belirsiz  cin mali olanlar. Doğru dürüst ölçüm yapmıyor verdiği değerler yalan yanlış çıkıyor.  Bi arkadaşım ucuz diye aldığı ürünü gözümün önünde çekicle kırdı o yüzden dikkatli olmak lazim.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2015, 00:50:58 »
Alibabaexpress te 20-30 dolara cok hocam.160 tl cok fazla bu urune.Yurtdisindan bakin.Ordan almak daha kolay ve uygun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2015, 01:20:13 »
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim benim alma amacım daha çok arabaya pasta çekerken ve çok özel bir teknikle taş eziği ve çizik giderme ile alakalı, bunun içinde çok detaylı bir araştırma yapmaktayım, takıp taklavatın bir çoğu tamam bir pasta boyayı ne kadar inceltir bir cila ne kadar katkı sağlar bu gibi değerleri ölçmek için bakıyorum alirxpresten bakıcam şimdi olmadı ordan çeker alırım..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2015, 01:33:32 »
Pastanın aşındırmasını ölçmek istiyorsanız bu cihaz işinize yaramaz. 10 mikron çözünürlüğü var. Yani kaportada okuyacağınız değerler 80 90 100 mikron vb. olacak. Polisaj işlemindeki aşındırmalar ise en çok 3-5 mikronluk değerlerdir.

Ölçüm hassasiyeti max. 1 mikron olan bir cihaz temin etmeniz gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2015, 14:40:54 »
aslında bu tarz aletlerle ılgılı cok bı bılgım yok yanıltmıyayım ama ben buna benzer bı aletı ben arabamı satarken adamın kullanmasına ızın vermıstım. cok yanlıs seyler gosterdı adam dogru oldugunu ıdda edınce ona 0bı aracta denettım adam o zaman bıle aletın  yanıldıgına ınanmamıstı. 0 araca bıle laf atmıstı taşınırkeen bıseyler olmustur falan dıye :D
iktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlaka yozlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2015, 14:45:49 »
araç taşınırken birseyler oluyor zaten, haklı olabilir.

bu konuda en kaliteli ve en hassas bir ürün tercih edilmeli ancak o isteneni yapar. gerisi fantezi olur
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2015, 09:56:54 »
değerli cevaplarınız için teşekkür ederim..bu ürün benim işimi görmeyecek anlaşılan..ben şöyle bir ürüne baktım
http://www.aliexpress.com/store/product/CM8801N-Auto-Coating-Thickness-Gauge-Car-Paint-meter-50mil-1250um-tester-free-shipping/1418099_2041758471.html

olmazsa bunu alıcam bu arada ne ali expresde nede ebayda 20-30 dolara düzgün ürün yok en ucuz orta kalitede bu ürün var mikron aralığı sanırım işimi görür..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2015, 20:25:16 »
...evet yani

şimdi işini yapar alet, güvenebilirsin hertürlü de iş görür.

diğeri daha ucuz ama ne kadar tatmin edecekti seni tam bir fantezi kur kur dur:)
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2015, 23:47:19 »
Bu daha iyi. Çözünürlük 1um. Yalnız şunu da gözardı etmeyin, %3+2um doğruluk toleransı var. Yani 100um luk değeri 95-105 arası gösterecektir.

Cihazın kullanımı ve ölçüm hataları düzeltme metotlarıyla ilgili de biraz araştırma yaparsanız max. verim alırsınız.

Hassasiyet ve doğruluğu çok daha yüksek cihazlar da var, ama birkaç bin dolarlardan başlar fiyatları. Yani hobici için pek mantıklı değil. Linkteki cihaz bu anlamda mantıklı gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2015, 12:24:14 »
Abi benim derdim bu pasta ve cila işlemlerini çok prof bir şekilde yapıp videolu anlatımlarla paylaşmak gerek youtube de gerekse burada..Şu yabancıların videolarını yarım ingilizcemle izleyip anlamaya çalışmaktan yoruldum açıkçası, birde elim yatkındır baya güzel işler çıkarmışlığımda mevcuttur..Hal öyle olunca bir aracın kaç sefer pasta cila ömrü var onu net bir şekilde ortaya koyacam inşaallah.. bu arada doğru kullanım ve hataları düzeltme metodu dediğiniz olay nedir acaba.. sanırım bu işle ilgili tecrübelisiniz..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2015, 12:50:19 »
Abi benim derdim bu pasta ve cila işlemlerini çok prof bir şekilde yapıp videolu anlatımlarla paylaşmak gerek youtube de gerekse burada..Şu yabancıların videolarını yarım ingilizcemle izleyip anlamaya çalışmaktan yoruldum açıkçası, birde elim yatkındır baya güzel işler çıkarmışlığımda mevcuttur..Hal öyle olunca bir aracın kaç sefer pasta cila ömrü var onu net bir şekilde ortaya koyacam inşaallah.. bu arada doğru kullanım ve hataları düzeltme metodu dediğiniz olay nedir acaba.. sanırım bu işle ilgili tecrübelisiniz..
Prof  sekilde yapman icin makina ve urunler edinmen lazim makinalar cok guclu oluyor ben zapt edemiyorum zapt etmenin yaninda o makinayi yeri gekiyor 15 dakka kullaniyorsun kol gucunun saglam olmasi lazim makina ve urun alirsan kendini gelistirirsin  en kotu cikma şahin kabutu al evde surekli onla çaliş :) koçtaşta vardi :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2015, 13:23:44 »
okancım onları aştım canım makinem var 2.4 kilo ağırlığında bir koli ürün var bu arada turtle wax cıyım meguiarsı beğenmiyor ve ürünlerini kullanmıyorum..Asıl çalıştığım mevzuu derin çizikleri çok özel bir yöntemle gidermeye çalışmak..Piayasa da yaygın ama herkesin yapabiliceği yöntemleri araştırıp üstünde çalışıyorum..

bu da en son işçiliğim.. ;)

:yika:
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2015, 14:36:44 »
Anladım. İstersen detailturkey.net teki polisaj başlıklarını bir kurcala. Çok faydalı bilgiler edinebilirsin. Sorularına da cevap verebilecek birçok uzman bulabilirsin, faydası olur sanırım.

Cihazla ilgili olarak da http://www.detailturkey.net/showthread.php?t=29456 konusuna bir gözatıver istersen. O konuda cihazlardaki hata türleriyle ilgili bilgi vermiştim. Faydası olur umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2015, 17:10:23 »
teşekkür ederim atilla bey sayfa  üyelik istiyor yalnız.. müsait vaktimde inceler size sorular sorarım yine
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2015, 17:52:31 »

Anladim konuya sonradan bakinca amator oldugunuzu dusundum siz zaten prof olmuşsunuz  :) araç harika gorunuyor :) allah kaza bela vermesin :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE