Gönderen Konu: Komşumun arabası çalınmış!  (Okunma sayısı 2749 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Komşumun arabası çalınmış!
« : Aralık 31, 2014, 11:10:53 »
dükkan komşum bir ablamız var. ortalama 50 li yaşlarda. 2002 model bir clio'su var(mış). (olaydan sonra öğrenmiş oldum)ablayı sima olarak biliyorum. mahallemizin insanı. dükkana gelip gider. fakat arabası olduğunu bilmiyordum bu olay başına gelene kadar. neyse geldi dükkana. baktım fotokopi çektirecek. ruhsat, sigorta, ehliyet vs çıkartmaya başladı. bir yandan işimi yapıyorum bir yandan da soruyorum "abla geçmiş olsun kaza durumu var her halde." "yok." dedi tek kelime, suratı da düşmüş üzgün yani. böyle tabir edilir bizde. hayrıdır aba farklı bir sıkıntı mı var falan diye konu açılınca dedi "sabah işe gitmek için her zaman ki gibi aracımın yanına gittim baktım ki araba yok.  kadıncağızın kapısının önünden çalmışlar anlayacağınız. evraklarına baktım hemen allah'dan kaskosu var. araçta 13 yıllık nasıl bir muamele görecek tam bilemiyorum ama kaskonun olması çok iyi olmuş. konuştuk ayak üstü biraz.
benim anlayamadığım bu araç şahin değil toros değil, nasıl içine girip çalıştırıp gitmişler. hadi kapıyı bir şekilde açarsın. ama arabayı nasıl çalıştırmışlar orasını tam anlayamadım. bu kadar kolay mı bu işler. günümüz arabalarında bu kadar kolay değil diye biliyordum. artık aklımda soru işaretleri var.
ablaya'da çok üzüldüm. dedim abla araçtan ümidi kes ama en azından zararını karşılasınlar bari. kasko bakalım ne kadar fiyat biçecek. bir daha gelirse hemen soracağım.
babam benim bildiğim seksenlerin başından beri aktif olarak araba kullanır. hamdolsun hepte sıfır nasip olmuştur kendisine. ama bunca yıl hiçbir arabasına kasko yaptırmadı. şimdi daha iyi anladım kasko yaptırmamak büyük riskmiş. ders niteliğinde bir olay aslında.

Toyota Club Türkiye

Komşumun arabası çalınmış!
« : Aralık 31, 2014, 11:10:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Komşumun arabası çalınmış!
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2014, 11:18:05 »
Bir den fazla çalınma şekli var.
Aracı daha önce anahtarıyla birlikte oto yıkama , otopark gibi bir yere bırakmışsa anahtarı kopyalanmış olabilir.
Bir ikincisi aracın beyni ve scadası değiştirilmek suretiyle çalınmış olabilir.
Bir üçüncüsü ise çekici ile çalınmış olabileceği.
Bu söylediklerim immobilayzır lı araç çalma yöntemi.
Eğer yoksa kontagı sert bir cisimle cevir çalışır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2014, 11:22:28 »
Eski konulara bakın, benim de Vectramı çalmışlardı kapı önünden. İstanbul GOP ve çevresi rezil yerler malesef. (oralarda çalınmıştı benimki de)

Kaskosu da yoktu hatta ama çok büyük şans eseri geri bulduk arabayı, Piyalepaşada terk edilmiş olarak. Sonra ben de mutlaka kasko yaptırmaya başladım tüm kullandığım araçlara.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2014, 11:33:41 »
Eski konulara bakın, benim de Vectramı çalmışlardı kapı önünden. İstanbul GOP ve çevresi rezil yerler malesef. (oralarda çalınmıştı benimki de)

Kaskosu da yoktu hatta ama çok büyük şans eseri geri bulduk arabayı, Piyalepaşada terk edilmiş olarak. Sonra ben de mutlaka kasko yaptırmaya başladım tüm kullandığım araçlara.

eyvallah alper abi :D
gaziosmanpaşa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2014, 11:46:40 »
riske gelmeyeceğini maalesef bende acı bir tecrübe ile öğrendim; yeni aldığım gırtlağına kadar dolu sunrooflu aurisme sadece 2 hafta binebildim, yağmurlu bir 8 ocak pazar sabahıydı öğrenciydim o zamanlar sınava yetişmek için biraz sınırlı zorlayınca önden kayarak virajda patladım :argh: maalesef.. okulun uzadığına mı yanayım  -_- çöpe giden aurise mi üzüleyim derken.. tam 3 yıl geçti kabus gibiydi o günler.. ama tabi şimdi akıllandım ::) ve noter satışını alır almaz kaskomu kestirdim  :alkis:yola öyle çıktım.. ha birde 2005 yılında iş yerimizin önünden 2000 model stationwagon torusumuz çalınmıştı beyaz camlı yeni yazılıydı o gün bu gündür araba yok..  :-\
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2014, 11:49:33 »
Geçen ay yakin arkadasimin komsunun arabasini çalmişlar bi konu altindada anlatmiştim bu olayi ust komsularinda megan hb var 2004 model kendilerinde 2006 megan ve 2005 megan hb var hepsi kapida durur bu araclarin kedilerinin olan 2 aracin kaskosu var ama komsularininkinin yok arabayi çaliyolar daha ses seda yok araba parcaya falan gitti herhalde kasko sistemlerine bakip caliyolar benim bildigim kadariyla o aracin kaskosu varsa mutlaka bulunur bi yerden cikar kaskolar baya pesine dusuyor oyle aaa araciniz mi calindi hemen parayi verelim demiyolar   kasko yoksa otoparka koymak en mantiklisi keske onlarda oyle yapsaydi   allah kimsenin basina boyle bisey vermesin araci yeni almislardi okadar emek para gitti hep
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2014, 11:53:26 »
aynen. belayı beklemeden önlemini almak lazım. başımıza ne zaman be gelecek bilemez insan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2014, 12:11:05 »
Bende 1985 den beri 7'ci aracım kasko yaptırmadan aracı plazadan çıkarmam sadece çalınma ile ilgili değil diğer bütün her şey için kasko şart şöyle düşünün arkadan lüks bir araca çarptınız yüzde yüz hatalısınız yüksek bir hasar var ve trafik sigortanız hepsini karşılayamıyor eğer kaskonuz yoksa fazla olan meblağ size rücu edilir kasko varsa ihtiyari mali sorumluluk adı altındaki klozda geri kalanı kasko karşılar. Yıllardır aynı sigorta acentesi ile çalışırım bir çok kez yaşanan sorunlarda hiç başım ağrımadı neredeyse her yıl 1000 tl kasko primi ödüyorum bu ödeme kimine göre gereksiz olabilir fakat hele ki İstanbul'da kesinlikle aracın modeli ve yaşı ne olursa olsun kasko sigortası şarttır. Kasko ile alakalı çok eski bir anımı örnek olarak verirsem 1999 yılında eski aracımı satmıştım ve 4.500.000 tl 1998 model Tipo almıştım ve eski aracımın kaskosu vardı ve yeni araca aktarmamıştım ve kasko olmadan İstanbul içinde günde 300 km kadar yol yapıyor iş için kullanıyordum bir kaç kez büyük kazalar atlattım kurtardım ve bu şekilde yaklaşık 5 ay kullandım sonrasında bir Cuma günü sigortacım aradı ve eski aracımın kaskosunun bittiğini yenileme yapacağını belirtti bende yeni araç aldığımı söyledim ama şu an için ekonomik şartlarımdan dolayı kasko yaptırmayacağımı söyledim sigortacım yarın gel kaskonu yapalım dedi sigortasız kullanma fiyatı ve ödeme önemli değil dedi Cumartesi gittim yeni aracın kasko poliçesi yapıldı hiç ödeme yapmadım 1 gün sonrasında  Pazartesi sabahı işe giderken çok büyük bir kaza yaptım ve yüzde yüz benim suçumdu duran bir araca efsane kasa Corolla  farketmeyip arkadan şiddetle çarpmıştım Corolla arka koltuklara kadar gitti benim aracın önü komple motora kadar gitti her iki araçtaki hasar 5.500.000  tl yani benim aracın fiyatından fazla neyse sigortayı aradım çekici gönderdiler aracı servise çektiler diğer araç yürür vaziyet kendi imkanları ile servise gitti. Aracım 1 hafta içinde yeni gibi yapıldı fakat servis sigorta onay vermediği için aracı teslim etmedi çünkü kasko yapılalı 1 gün olduğu için sigorta şirketi araştırma yapıyormuş. Sonuçta her iki aracın onarımı için kaskom karşı tarafın hasarını da ödedi cebimden 1 tl çıkmadı ve üstüne sigorta şirketinden aracımın serviste kaldığı fazladan her gün için kullanım kaybından doğan tazminat da aldım. Bunun gibi bir çok örnek verebiliriz kasko kesinlikle gereklidir boşuna prim öderim falan diye kesinlikle düşünmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2014, 12:52:31 »
dayımın bir arkadaşı insgnia alıyor sıfır kasko yapalı diyolar yaptırmıyor çıkıyor plazadan alt geçite girerken yukardan tv tüplü düşürüyolar nasıl olduğunu tam hatırlamıyorum arabanın direk tavana düşüyo 30km deki araç tavan komple göçük  :) nolcağı bellı olmaz  yaptırmak en matıklısı  geçen arkadaşın arabayı kaskodan yapılırken serviste farları ve kabutu çizmişlr ortalığı bırbırıne kattık servis müdürüyle görüştük köpek yapmıştır dedi farları söktüler oto kinge gönderdiler kabutu lokal boyadılar baya bir sinirlenmıştık adamın güzel konuşmasına tav olduk  :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2014, 13:10:07 »
Abdulkadir bey "hırsıza kilit olmaz" diye bir laf var.Hırsız almak istedikten sonra alır gider.

Benim iki sokak aşağıda bir kaç günden bu yana sol lastikleri inik,kaldırıma yamuk park edili halde duran Opel Combo cargo duruyor.Arçelik servisine ait görünüyor.Normalde servis arabası boş boş yatmaz.Şüpheli bir şekilde duruyor.155'i arayıp söylemek istiyorum ama başıma bir iş gelir diye çekiniyorum.
Sizce arasam mı polisi?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2014, 13:16:48 »
 Çok geçmiş olsun, orada bir futbol sahası var, çevresini kontrol emek fena olmaz. Çevre kameralara bakılmış mı?
 Bu arada Gaziosmanpaşa'dan da üyelerimiz var aktif olarak, o bölgede küçük organizasyonlar yapılabilir buluşmalar için.

Aracın da fotoğrafı varsa bence yayımlanabilir, hiç belli olmaz sonuçta. Burada, Trabzon'da önemli şekilde kaza yapan arkadaşımızın aracını Ankara'da üç parçada yüzeysel boya var diye satarlarken görmüşlerdi yanlış hatırlamıyorsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2014, 13:21:52 »
Burada, Trabzon'da önemli şekilde kaza yapan arkadaşımızın aracını Ankara'da üç parçada yüzeysel boya var diye satarlarken görmüşlerdi yanlış hatırlamıyorsam.
İsmail Hacı Timucioğlu'nun arabasıydı abi.Tır'a arkadan çarpmıştı ve araba pert'e çıkmıştı.Ankara Yıldız sanayi sitesinde ki bir hurdacı çıkma orijinal parçalar ile aracı yenilemiş hatasız gibi görünüyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 31, 2014, 13:30:54 »
Çok geçmiş olsun, orada bir futbol sahası var, çevresini kontrol emek fena olmaz. Çevre kameralara bakılmış mı?
 Bu arada Gaziosmanpaşa'dan da üyelerimiz var aktif olarak, o bölgede küçük organizasyonlar yapılabilir buluşmalar için.

Aracın da fotoğrafı varsa bence yayımlanabilir, hiç belli olmaz sonuçta. Burada, Trabzon'da önemli şekilde kaza yapan arkadaşımızın aracını Ankara'da üç parçada yüzeysel boya var diye satarlarken görmüşlerdi yanlış hatırlamıyorsam.

ablayı bir daha görürsem yardımcı olmak için elimden geleni yapıcam. da işte bi daha ne zaman gelir o bellisiz. hayırlısı bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2014, 13:34:32 »
ne alarm ne kasko , isteseler 1 dakika içinde benim arabayı yürütürler.

sokak lambasının altına koyuyorum , dükkanın kamerası çekiyor ama hırsız almak istedikten sonra götürür :(

geçmiş olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2014, 13:34:37 »
Abdulkadir bey "hırsıza kilit olmaz" diye bir laf var.Hırsız almak istedikten sonra alır gider.

Benim iki sokak aşağıda bir kaç günden bu yana sol lastikleri inik,kaldırıma yamuk park edili halde duran Opel Combo cargo duruyor.Arçelik servisine ait görünüyor.Normalde servis arabası boş boş yatmaz.Şüpheli bir şekilde duruyor.155'i arayıp söylemek istiyorum ama başıma bir iş gelir diye çekiniyorum.
Sizce arasam mı polisi?

kimliğinizi vermeden şikayette bulunabilirsiniz. "bana zarar gelmesinden çekindiğim için kimliğimi açıklamak istemiyorum...." şeklinde bir ibare kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 31, 2014, 16:05:19 »
Az önce polisi aradım.Plakayı verdiğimde araç ile ilgili olarak her hangi olumsuz bir durum söz konusu değil dedi.Trafiği engelliyorsa ekip gönderelim dedi.Karşılıklı olarak iyi dileklerimizi iletip tel kapattık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 21 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 31, 2014, 16:26:13 »
1 ay once de benım arabamın bagajını zorlamıslar. anahtarcı hırsız yapmıstır  demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 31, 2014, 16:28:27 »
Üzücü bi durum bizim komşununda Toros aracını almışlar ertesi gün geri getirdi alan çocuklar benim araca kasko yaptırma şansım yok hırsızlar hertürlü yolu buluyor eskiden az elektronik donanımlı araçları çalarken 24 volt verip alarmı yakıyorlardı immobilizer olayınıda dışardan getirdikleri cihazlarla aracı bi şekilde çalıştırıyorlar 10 yıl oldu galiba bi tv kanalında izlemiştim ünlü markalar toplandı bu işte nam salmış araç hırsızlarını deneme amaçlı izinle cezaevinden getirip araçları vermişler saniyeler içinde birçok aracı çalıştırmışlar teknoloji geliştikçe iyiyede kötüyede yarıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 31, 2014, 20:28:03 »
Geçmiş olsun . Kasko olması temenni olmuş. Umarım komşunuz aracına herhangi bir zarar gelmeden kavuşur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 31, 2014, 22:26:37 »
geçmiş olsun ablaya...

şuan suriye yollarına girmişlerdir...suriyeden talep varmış, çalıp evrakları change edip gönderiyorlarmış...