Gönderen Konu: Anfi çıkış ve ayarlarının görsel açıklaması  (Okunma sayısı 17368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '08
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Anfi çıkış ve ayarlarının görsel açıklaması
« : Aralık 29, 2014, 17:59:24 »
Arkadaşlar bugün anfimle bir süre uğraştım ve anlamadığımdan dolayı soruyorum bu çıkışları ve ayar  tuşlarını açıklayabilir misiniz? Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Anfi çıkış ve ayarlarının görsel açıklaması
« : Aralık 29, 2014, 17:59:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
Ynt: Anfi çıkış ve ayarlarının görsel açıklaması
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2014, 18:33:05 »
tuşları değiştirdiğinde sesdeki değişikliği anlamıyorsan sorun yoktur :)

lpf low pass filter yani düşük bass filtresi. bu ayarı amfi ön ve arka kanallar için ayrı ayrı sunmuş.
hpf high pass filter yani yüksek bass filtresi..

düşük filtrede belli bir frekans üstüne izin vermez.
yüksek filtrede ise belli frekans altına izin vermez.  ve bunları frekans ayarından yapabilirsin.

gain zaten kazanç demektir, ne kadar sesin yükseltileceğini ayarlarsın.

ön ve arkalar için kablo bağlantısı var ama amfiyi nasıl kullandığını bilemiyorum. mesela önler için yüksek frekans filtresi ile kullanabilirsin. küçük hoparlörler bass sesleri çıkarmak için uğraşmazlar. düşük frekansları önler çıkartmaz.
mesela arkada köprülü subwofer kullanılıyorsa , düşük filtre kullanılır. belli bir frekans üstü için subwofer çalıştırılmaz. böylece temiz ses alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '08
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2014, 21:58:01 »
Teşekkür ederim.Aracımda ön cam yanlarında 2 tane tiz, kapıların yanın 2 komponent, arka panzotun üstünde 2 tane oval hoparlör sizce nasıl ayar yapmalıyım Anıl Bey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2014, 23:58:15 »
Teşekkür ederim.Aracımda ön cam yanlarında 2 tane tiz, kapıların yanın 2 komponent, arka panzotun üstünde 2 tane oval hoparlör sizce nasıl ayar yapmalıyım Anıl Bey?

işte onu ben bilemem ki ? çünkü zevkine göre ayar yapmalısın. benim konsol altında küçük hoparlörüm var , tiz yok. bu yüzden önlerde 250 hz ve üstünde çalıştırıyorum. böylece 250 hz ve altındaki frekanslar ön hoparlörden gelmiyor.
arkada ovallerim var. tiz yok. ovaller yanlış olmasın 150hz ve üstü frekansda çalışıyorlar. yani basın derin kısmını bile ovallerime vermedim. bende bu 4 hoparlör teybe bağlı olduğundan fazla güç çekmesini istemedim. belki biraz daha düşük frekanslarda çalışırlardı.

iş bölümü yaptım. her hoparlör iyi olduğu frekansları çalıyor.

amfim ise tek kanaldan besleniyor. ve mono olarak bir sub çalıştırıyor. subwofer ise teyp den 80 hz ve altı frekanslara tepki vermesi için ayarlı. yani derin basslar için işi uzmanına bıraktım. bir ipucu vereyim , kutunun içine elyaf koyunca bas sesler derinleşti..

benim ayarlar böyle . örnek olsun diye yazdım. komponentler 150 w gibi güçlerde çalışabilir. bu yüzden belki daha fazla bas ses yükleyebilirsiniz. özellikle vokal sesleri iyi verirler. bu da tahmini 250 hz ile 1 khz arası.
ovallerde amfiye bağlıysa temiz ses için belki biraz çok düşük frekansları kısabilirsiniz. ama üzerinde birden çok hoparlör varken çok sesi bozacağını sanmam. bir frekans aralığına bağlamaya gerek yok. hemde amfinin gücünden yararlanmak için subwofer yok ise mecburen bu ovallere biraz bas sesleri yüklemek gerek.

teyp iyi ise ayarı teypden ayrıca yapmanı tavsiye ederim. hiç birşey yoksa subwofer 2 ayarında frekans seçtirir. tahta kıvamında basdan gümbür gümbür basa geçiş yapılabilir.

ben hoparlörleri merak ettim.

AE92 için ayrı bir sayfa mı kursak ki ?