0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar iyi akşamlar.Bilen bilir 1.3 XE efsane sahibiyim. Dizel Corolla kullananlar ve Avensis kullanan arkadaşların fikirleri benim ilerde alacağım araç hususunda bana yol gösterecek...Şimdi forumda bir çok arkadaş Avensis'in 1.6'sının hantal aolduğunu hatta corolla 1.3 neyse Avensis'in de 1.6'sı öyle diye yorumda bulunanlar var. D4D dizel motorlu Corolla'nında yayla yollarında ve dolu olduğu durumlarda hantal kaldığını güç artırımı için Chip tunning uygulayıp beygir ve performans artırarak zevkli hale getirdiklerini ifade eden arkadaşlar var.Aslında aracımdan memnunum fakat araç tımtıkış dolu olup yayla yollarında giderken yokuş çıkarken bazen sinirleniyorum. Şimdi siz olsanız ne yapardınız? D4D motorlu olup 2007-2009 5 vitesli araç mı? Yoksa 1.6 Avensis mi?
Temiz bir fiat doblo 1.3 multijet alın derim. 20-25arası fiyatı. Memleketi Artvinli Arkadasım yeni 2012 fiesta aldı önceki arabası doblo malum satacaktı binek arabanın alçaklığını görünce bu araba bize gelmez haşat olur dobloyu satmadı. Sizde efsane kasanın alçaklığını bilirsinz dobloyla öyle bir çukura girdik ben girme araba kalır diye söyleniyorum artık gözümü kapatacam dobloyla tek kalemde gecti. Artvinin engebeli yamaçlarına sürmüş ki çok memnun. Avensis corolla gelmez siz yaylaya cıkaracaksınz sonra ağır bakım şart öğretmensiniz cep delik bize gelmez hocam:-))))
Müjdat ben senin yerinde olsam düşük modelli, az km li avensis 2.0 vvti alırım, vergisi az olur motor ömrü yüksek olur istersen lpg de koyabilirsin. ben bmw yi satınca hatuna yaris d4d almayı düşünüyorum arabanın ağırlığı düşük olduğundan motor performansı tatminkar.
Atilla amca,Peki 2.0 nasıl yakıt konusunda ? Şehir içi ve şehir dışı LPG'de
yağ yakmayan motora sahip bir araç
Olay burada çözümleniyor. Makyajlı kasada verdiğiniz tanıma uyan araç sayısı gerçekten az.
Diesel motorlar sıcak ve ılık bölgelerde çok verimli ve ekonomiktir.Toroslara dolu şekilde tırmanırken tork ihtiyacınızıda rahatlıkla karşılayacak olan..MMT/MM D4-D Corolla öneririm.Yokuş yukarı Es modunda önünüzden hiç bir Ferrari kaçamaz..
Mahmutçum,Şu aralar ikinci el piyasası çakallar dolu vallahi... Sinirimden bilgisayarın başından saydırıyorum. Sanırım bir müddet araç almayıp kendi kullandığım iciğini bücüğünü bildiğim arabamı kullanacağım. Millet kendisini ya uyanık zannediyor ya da harbiden memleket şeref yoksunları ile dolu vallahi...Neyse bir süreliğine araç bakmaya ara verdim
Arkadaşlar 2011 dizel 220000 binde corolla aldım ilk defa dizel kullanıyorum o yüzden biraz hantal geliyor yayla yolunda daha denemedim sorduğum Ustalara göre benzinli den daha iyi çekiş gücü olduğunu söylüyorlar sonuçta turbo var araba da 2000 devrin üzerine çıkınca gidişi güzel ama ilk defa bi dizel kullanıcısı olarak kuskularım var