0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çekemeyenler bir kulp bulur. Bazıları da hayırlı olsunu ağzıyla söyler içtenlikle değil.
Benim bacanağımda yeni bir şey alanlara (araba olsun,ev olsun) hayırlı olsun demez,allah bunları bir yerden çıkartır der.Kendisi bu arada çok dindar bir insandır.
Arkadaşlar buranın forum sitesi olduğunu unutuyorsunuz herhalde. Burada araçların +'sı ve -'si tartışılır araç alacak olan kişiler de bunları göz önünde bulundurarak kendi tercihini yapar. Forum sitesinin amacı budur ki bizler hiç kimseye durduk yere bu araç kötü demiyoruz. Adam aracını almış oluyor ve beğenmediği şeyleri yazıyor bizler de ona göre cevap veriyoruz. Herkes kendi aracının hayrını görsün. Yasin bey siz bu olaya farklı bir gözden bakmışsınız. Burada hiç kimse kimsenin malını çekememe gibi bir durum söz konusu olamaz. Kim ne araç almışsa seviniriz amma velakin artısını da eksisini de söyleriz. Amaç sizin dediğiniz gibi olsaydı bir tane tebrik sitesi açar ve her araç alan arkadaş orada paylaşımını yapar biz de tebrik ederdik...
Oğuz bey ben forumu kastetmedim, siz öyle anlamışsınız. Gündelik yaşam için yazdım.
Hepimiz gücümüz nispetinde hevesle araçlarımızı alıyoruz. Kimimiz borç harç, kimimiz bulup buluşturup, kimimiz de rahat bir şekilde alıyor. Can alıcı nokta arabayı alıyorsun çevrenden bazıları moral bozacak tarzda şeyler söylüyor. Hepimizin başına gelmiştir. Yahu " hayırlı olsun" demek bu kadar mı zor. Hayırlı olsun de, Allah kaza bela vermisin de. Bu kadar basit. Yanlışmıyım ?Vakti zamanında en yakınım " bunun klimasi manuelmiş, camı bir dokunuşta açılıp kapanmıyor vs. " gibi şeyler söylemişti. Ben takmam öyle şeylere. Evet öyle, sorun değil demiştim. Ama Allah herşeyi görüyor, kendisi o özellikler bulunan bir araca sahipken aracını satmıştı ve benim aracımın bir alt modelini satın almak zorunda kalmıştı.Velhasıl herkesin aracı kendine özel ve güzeldir. Bunu bilerek hareket etmeliyiz.
Burası ile alakası yoksa haklısınız. Gözüyle adamın malını yiyip bitiren insanlar bile var kem gözlü olarak tabir edilen. Ben sizin verdiğiniz örnekleri bizzat kendi akrabalarımda yaşıyorum maalesef çok üzücü...
Derler sıfır arabada alınsa gene bi kulp bulunur benim en kızdığım konu biri hakkında dün yiyecek ekmeği yoktu bugün şunu bunu aldı dedilermi çıldırıyom ben şimdiki aracımı aldığımda iyi yaptında 1.3 tutulmuyor 94 modeli verdin 93 model aldın diye söyleniyordu gevezelik etmenin alemi yok dedim sustular önceki arabam 94 lada samara idi 2013 ocak ayında Burdur Tefenni'de çalışırken bi arkadaşıma tipo aldık sen bin bak kullan dedi araç temiz devir işlemini hallettik şantiyeye geldik hemen başladılar yorumlara kepçe operatörü Samet dayı boşverin onları köyde bi ufak kulübe yapsan 50 kişi ykapıyı çatıyı şöyle yapaydın diye karışırlar sen millettin lafına bakma dedi yani millettin lafı bitmez.