Gönderen Konu: Yeni Araç Alana Hayırlı Olsun Denir, Ötesi Denmez  (Okunma sayısı 20748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Yeni Araç Alana Hayırlı Olsun Denir, Ötesi Denmez
« : Aralık 15, 2014, 11:40:46 »
Hepimiz gücümüz nispetinde hevesle araçlarımızı alıyoruz. Kimimiz borç harç, kimimiz bulup buluşturup, kimimiz de rahat bir şekilde alıyor. Can alıcı nokta arabayı alıyorsun çevrenden bazıları moral bozacak tarzda şeyler söylüyor. Hepimizin başına gelmiştir. Yahu " hayırlı olsun" demek bu kadar mı zor. Hayırlı olsun de, Allah kaza bela vermisin de. Bu kadar basit. Yanlışmıyım ?

Vakti zamanında en yakınım " bunun klimasi manuelmiş, camı bir dokunuşta açılıp kapanmıyor vs. " gibi şeyler söylemişti. Ben takmam öyle şeylere. Evet öyle, sorun değil demiştim. Ama Allah herşeyi görüyor, kendisi o özellikler bulunan bir araca sahipken aracını satmıştı ve benim aracımın bir alt modelini satın almak zorunda kalmıştı.

Velhasıl herkesin aracı kendine özel ve güzeldir. Bunu bilerek hareket etmeliyiz.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Yeni Araç Alana Hayırlı Olsun Denir, Ötesi Denmez
« : Aralık 15, 2014, 11:40:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Araç Alana Hayırlı Olsun Denir, Ötesi Denmez
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2014, 11:42:11 »
Çekemeyenler bir kulp bulur. :) Bazıları da hayırlı olsunu ağzıyla söyler içtenlikle değil. :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2014, 11:43:59 »
Çekemeyenler bir kulp bulur. :) Bazıları da hayırlı olsunu ağzıyla söyler içtenlikle değil. :(

Kesinlikle katılıyorum Aytaç bey.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2014, 11:46:20 »
Benim bacanağımda yeni bir şey alanlara (araba olsun,ev olsun) hayırlı olsun demez,allah bunları bir yerden çıkartır der.Kendisi bu arada çok dindar bir insandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2014, 11:52:31 »
Ne zaman bir başkasının tercihine saygı gösteririz, işte o zaman adam oluruz.

Ben şu an ki arabamı yani Corolla mı aldığımda bu sevincimi bir önce ki emektar arabamdan ayrılıyor olmanın üzüntüsü ve yeni arabamın sevinci şeklinde facebook sayfamda paylaştım. Sağolsun tüm arkadaşlarım çok sevindi, beğeni rekoru kırıldı, bir o kadar da mesaj bombardımanı oldu ve yorum yapıldı. Hatta bir kaç arkadaşım arayıp beni çok sevindiklerini söyledi. Ama biri vardı ki, 2014 model LEON kullanıyor ve koyu bir VW fanatiği. İyi etmedin, hele ki 1.33 motor aldın, donanım haberde olsaydım şu an sana oradan neler yazardım vs. vs. Leon almanı isterdim vs. dedi durdu.  E dedim ben sen mutlu ol diye almadım, sana da almadım bunu kendi beklentim ve zevkim ve parama göre aldım. Gitti sayfasında bir ileti yazıp paylaştı ve "yılda bir kere bagaj lazım olacak diye hayatta sedan almam" diye yazdı. Oralı olmadım. Yeni Jetta'yı incelemeye gittim geçenlerde ve stepne havuzu dikkatimi çekti. 80 bin lira fiyata satılan Jetta'nın stepne havuzu gövde renginde değil. Neredeyse astarı gözüküyor. E yan, VW'ye pes diye facebook sayfamda paylaştım. Bu Leon sahibi arkadaş delirdi. Başladı hakaretler etmeye, Toyota'lara laf etmeye, ucube, iğrenç, vasat gibi terimler kullanmaya başladı. Eh dedim arkadaş ömründe tek görüp bildiğin aldığın araba VW olmuş deyip 74 model 355 HP'Lik kırmızı Trans am ile doğduğum sene çekilmiş siyah/beyaz fotoğrafları paylaştım cevaben ve adam sustu. Sonra bir şey daha geçti aramızda sildim attım adamı.

Kimsenin tercihine heves kırıcı laf etmemek en güzelidir. Hayırlı olsun, çok sevindim der geçerim hoşlanmadığım bir araba alsa da. Çünkü o onu beğenmiş, almış. Var demek bir bildiği.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2014, 11:56:10 »
Benim bacanağımda yeni bir şey alanlara (araba olsun,ev olsun) hayırlı olsun demez,allah bunları bir yerden çıkartır der.Kendisi bu arada çok dindar bir insandır.

Ben dindar birine bu tavrı yakıştıramadım. Helal olduktan sonra mal edinmesin kime ne zararı varki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2014, 13:07:40 »
Benim şahsıma dediği bir şey yokta,bir şey alanlar için bu lafları sarfettiğini malesef duymuştum.İnsanın içinde fesatlık olmasın yeter ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2014, 14:20:15 »
 Arkadaşlar buranın forum sitesi olduğunu unutuyorsunuz herhalde. Burada araçların +'sı ve -'si tartışılır araç alacak olan kişiler de bunları göz önünde bulundurarak kendi tercihini yapar. Forum sitesinin amacı budur ki bizler hiç kimseye durduk yere bu araç kötü demiyoruz. Adam aracını almış oluyor ve beğenmediği şeyleri yazıyor bizler de ona göre cevap veriyoruz.

Herkes kendi aracının hayrını görsün. Yasin bey siz bu olaya farklı bir gözden bakmışsınız. Burada hiç kimse kimsenin malını çekememe gibi bir durum söz konusu olamaz. Kim ne araç almışsa seviniriz amma velakin artısını da eksisini de söyleriz. Amaç sizin dediğiniz gibi olsaydı bir tane tebrik sitesi açar ve her araç alan arkadaş orada paylaşımını yapar biz de tebrik ederdik...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2014, 14:37:34 »
bende size katılıyorum. Öncelikle hayırlı olsun, güle güle binin. demek lazım. Ben araba alırken 2006 1.9 Dizel jetta bakıyordum. Dolu arkadaşım var. bir araba bulamadılar. İzmirde bir araba buldum bakmaya gitmediler. Ama toyota 2009 dizel Corolla alınca "yahu bunu mu buldun" dediler. Bende sen daha iyisini bul dedim. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2014, 14:38:21 »
Arkadaşlar buranın forum sitesi olduğunu unutuyorsunuz herhalde. Burada araçların +'sı ve -'si tartışılır araç alacak olan kişiler de bunları göz önünde bulundurarak kendi tercihini yapar. Forum sitesinin amacı budur ki bizler hiç kimseye durduk yere bu araç kötü demiyoruz. Adam aracını almış oluyor ve beğenmediği şeyleri yazıyor bizler de ona göre cevap veriyoruz.

Herkes kendi aracının hayrını görsün. Yasin bey siz bu olaya farklı bir gözden bakmışsınız. Burada hiç kimse kimsenin malını çekememe gibi bir durum söz konusu olamaz. Kim ne araç almışsa seviniriz amma velakin artısını da eksisini de söyleriz. Amaç sizin dediğiniz gibi olsaydı bir tane tebrik sitesi açar ve her araç alan arkadaş orada paylaşımını yapar biz de tebrik ederdik...

Oğuz bey ben forumu kastetmedim, siz öyle anlamışsınız. Gündelik yaşam için yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2014, 14:53:18 »
 Yapılan yorum fayda sağlıyor mu, sağlamıyor mu ona bakmak lazım. Bunun dışında şahsi bir fikirle dahi olsa olumsuz bir şeyin nasıl ortaya konduğu da önemli, biraz empati şart.
 Para ve iman olayına girmiyorum, insanları görünüşleri ile değil, yaptıkları ile değerlendirmek gerekir illa ki değerlendirmek gerekirse. Çok kolay şekilde insanlarda algı yaratılabilir istenen yönde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 15, 2014, 15:04:33 »
Oğuz bey ben forumu kastetmedim, siz öyle anlamışsınız. Gündelik yaşam için yazdım.
Burası ile alakası yoksa haklısınız. Gözüyle adamın malını yiyip bitiren insanlar bile var kem gözlü olarak tabir edilen. Ben sizin verdiğiniz örnekleri bizzat kendi akrabalarımda yaşıyorum maalesef çok üzücü...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2014, 15:07:08 »
Çekemeyen fesatlar çok.Her yerde hatta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2014, 18:31:44 »
Bence en kötü araç hiç olmayanı. Iyi yada kötü Her malın bir alıcısı vardir. Arkadaşlar  O yuzden millet konuşur sonu gelmeyen yorumlar yorumlar..
çekmeyen varsa anten taksin malum yeni  corolla'da anten yok miss gibi :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2014, 21:43:28 »
Ben allah herkese daha iyisini nasip etsin lafini pek sevmiyorum allah herkese hak ettigi kadarini versin sozunu daha dogru buluyor ve bunu daha cok kullanmaya calisiyorum  3gun once arabasiyla kaza yapip olumden donen arkadasimi bugun gormeye gittim sadece kafasini oynatabiliyor ve sol kolunu diger her yeri kirik kaburgalar kalcalar ayaklar  aracini askere gitmeden once vadeli banka hesabina koydugu parayla aldi vade belki bazilarimizin haram bir sey olmadigini dusunmuyor olabilir ama ben oyle oldugunu dusunuyorum şuanda hali ortada ben kendisine bisey demedim aldiginda hayirli olsun dedim arabayida cok begenmistim ki pejodan nefret eder ve guvenlik sifir oldugunu dusundugum bir aractir , kimseye benim malimi yorumlamak dusmez benimde kimsenin malini yorumlamam cok sevdigim arkadaslarim haric yakin olduklarim onlarinda sayisi bir elin parmak sayisini gecmez zaten 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 17, 2014, 05:16:50 »
Hepimiz gücümüz nispetinde hevesle araçlarımızı alıyoruz. Kimimiz borç harç, kimimiz bulup buluşturup, kimimiz de rahat bir şekilde alıyor. Can alıcı nokta arabayı alıyorsun çevrenden bazıları moral bozacak tarzda şeyler söylüyor. Hepimizin başına gelmiştir. Yahu " hayırlı olsun" demek bu kadar mı zor. Hayırlı olsun de, Allah kaza bela vermisin de. Bu kadar basit. Yanlışmıyım ?

Vakti zamanında en yakınım " bunun klimasi manuelmiş, camı bir dokunuşta açılıp kapanmıyor vs. " gibi şeyler söylemişti. Ben takmam öyle şeylere. Evet öyle, sorun değil demiştim. Ama Allah herşeyi görüyor, kendisi o özellikler bulunan bir araca sahipken aracını satmıştı ve benim aracımın bir alt modelini satın almak zorunda kalmıştı.

Velhasıl herkesin aracı kendine özel ve güzeldir. Bunu bilerek hareket etmeliyiz.
Derler sıfır arabada alınsa gene bi kulp bulunur benim en kızdığım konu biri hakkında dün yiyecek ekmeği yoktu bugün şunu bunu aldı dedilermi çıldırıyom ben şimdiki aracımı aldığımda iyi yaptında 1.3 tutulmuyor 94 modeli verdin 93 model aldın diye söyleniyordu gevezelik etmenin alemi yok dedim sustular önceki arabam 94 lada samara idi 2013 ocak ayında Burdur Tefenni'de çalışırken bi arkadaşıma tipo aldık sen bin bak kullan dedi araç temiz devir işlemini hallettik şantiyeye geldik hemen başladılar yorumlara kepçe operatörü Samet dayı boşverin onları köyde bi ufak kulübe yapsan 50 kişi ykapıyı çatıyı şöyle yapaydın diye karışırlar sen millettin lafına bakma dedi yani millettin lafı bitmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 17, 2014, 08:55:25 »
yasin hocam sonuna kadar destekliyorum. misal adam fiat albea araba almış, öteki geliyo yok bunun şusu yok buyu yok. bunlar zaten gitmez şöyle böyle. soruyosun kardeş eyvallahta senin araba neydi diye, adam benim arabam yok ki diyor. işte o zaman azının üstüne çakasın geliyor. ulan araban yok gelmişsin burada benim arabamı eleştiriyorsun. senin paran olursa almazsın bu kadar basit. duanı et geç git. veya hiçbir şey söyleme. ötesi boş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '05
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 17, 2014, 09:24:13 »
Burası ile alakası yoksa haklısınız. Gözüyle adamın malını yiyip bitiren insanlar bile var kem gözlü olarak tabir edilen. Ben sizin verdiğiniz örnekleri bizzat kendi akrabalarımda yaşıyorum maalesef çok üzücü...

Aynen katılıyorum  maalesef...
Dünyada Ölümden Başkası Yalan Ey İnsanoğlu!

1.00 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2014, 11:59:27 »
Derler sıfır arabada alınsa gene bi kulp bulunur benim en kızdığım konu biri hakkında dün yiyecek ekmeği yoktu bugün şunu bunu aldı dedilermi çıldırıyom ben şimdiki aracımı aldığımda iyi yaptında 1.3 tutulmuyor 94 modeli verdin 93 model aldın diye söyleniyordu gevezelik etmenin alemi yok dedim sustular önceki arabam 94 lada samara idi 2013 ocak ayında Burdur Tefenni'de çalışırken bi arkadaşıma tipo aldık sen bin bak kullan dedi araç temiz devir işlemini hallettik şantiyeye geldik hemen başladılar yorumlara kepçe operatörü Samet dayı boşverin onları köyde bi ufak kulübe yapsan 50 kişi ykapıyı çatıyı şöyle yapaydın diye karışırlar sen millettin lafına bakma dedi yani millettin lafı bitmez.

Samet dayı en iyisini söylemiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2014, 12:36:04 »
Araç aldığımda ilk işim ufakta olsa bir kan akıtırım. Hayırlı olsun diyene Allah size daha iyilerini nasip etsin der o çok bilen tayfayı da hiç bir tarafıma takmam .