Gönderen Konu: 1.00 terra yarisim çalışmadı  (Okunma sayısı 3779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.00 terra yarisim çalışmadı
« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2014, 09:35:55 »
 Su geçişlerinin yanında aracın motorunun ve dolayısı ile egzoz sisteminin ısınma-soğuma döngüsünde, atmosfer koşullarına da göre içte nemlenme oluşabilir. Bu her araçta olur ve bir süre park halinde bekleyen araçlarda daha çok birikim olur. Bu fenomenin sonucunda yüksek basınçla dışarı atılan egzoz gazı ile beraber bu sıvı da buharlaşıp, dışarı çıkar. Ama böyle bir sıvı çıkışı varsa egzozun içinde muhtemelen hala sıvı vardır, onun da atılması iyi olur. Su geçişinde de egzoz içine su girdi ise böyle bir durum oluşmuş olabilir. Tabi bu sadece bir bakış açısı, illa bu sebeptendir demek doğru olmaz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2014, 09:35:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 03, 2014, 11:20:18 »
O zaman yakıt besleme sistemi kontrol edilebilir bence. Aracı stop etmeden önce bir kez gaz verip(orta derecede) devir düşerken motoru stop edip, daha sonra çalıştırmada kontrol etmeni tavsiye ederim Anıl.

aracım gaz ile çalışıyor yinede işe yarar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Aralık 03, 2014, 11:30:47 »
aracım gaz ile çalışıyor yinede işe yarar mı ?
Lpg her şeyi değiştiriyor. Gaz manuel olarak devreden çıkarılamıyor mu Anıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 03, 2014, 11:36:24 »
Lpg her şeyi değiştiriyor. Gaz manuel olarak devreden çıkarılamıyor mu Anıl?

benzinde bırakıyorum , çalıştırırken benzin ile çalışıyor.

hemen burada bir şey sorayım. arabamda bilerek yağ yakıyorum. ozaman marş rahatlıyor. bunun gibi bişey mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Aralık 03, 2014, 11:54:01 »
 Evet, ona benziyor(gerçi bilerek yağ yakıyorumu tam anlamadım), rölantide stop ettirirken hem yağ hem yakıt basıncı daha düşük oluyor sonuçta, dediğim şekilde ilk çalıştırma daha kolay oluyor, daha önce, elle kontak alan araçlarda(aşırı beslemeli olmayan!) bu şekilde yapardım ve ilk çalıştırma kolay olurdu. Tabi çok yüksek devire gerek yok.
 Yeni araçlarda buna gerek kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 03, 2014, 12:17:04 »
Evet, ona benziyor(gerçi bilerek yağ yakıyorumu tam anlamadım), rölantide stop ettirirken hem yağ hem yakıt basıncı daha düşük oluyor sonuçta, dediğim şekilde ilk çalıştırma daha kolay oluyor, daha önce, elle kontak alan araçlarda(aşırı beslemeli olmayan!) bu şekilde yapardım ve ilk çalıştırma kolay olurdu. Tabi çok yüksek devire gerek yok.
 Yeni araçlarda buna gerek kalmıyor.

abim , benzin pompası arızalı renault flashımız vardı. benzinde bir süre çalışır tutmak için gazı pompalamak lazımdı. ve soğukken çalıştırmak için motoru kapatırken gaz verip kontağı kapatırdım :) aklıma o geldi.
işe yarıyor o kesin :)

yağ yakma olayı ise yine bana özgü davranışlardan birisi. vakum hortumundan taze yağ dönderiyorum. motorun bir süre yağı yakmasını bekliyorum. eski arabalar için faydalı sanırım ki motordaki sallantılar azalıyor. videoları var aslında ama cesaret edip yüklemedim. sorumluluk alamam.

lpg li arabalarda belli miktarda özel bir yağ yakması için düzenek kurulmuş. ayda yılda bir yaptığım yağ yakma olayından sonra aklıma bu sistem geldi. bende sırınga ile yağlama sistemi kurdum. ama ben 20 50 yağ yakmasını sağlıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 03, 2014, 12:29:50 »
yağ yakma olayı ise yine bana özgü davranışlardan birisi. vakum hortumundan taze yağ dönderiyorum. motorun bir süre yağı yakmasını bekliyorum. eski arabalar için faydalı sanırım ki motordaki sallantılar azalıyor. videoları var aslında ama cesaret edip yüklemedim. sorumluluk alamam.

lpg li arabalarda belli miktarda özel bir yağ yakması için düzenek kurulmuş. ayda yılda bir yaptığım yağ yakma olayından sonra aklıma bu sistem geldi. bende sırınga ile yağlama sistemi kurdum. ama ben 20 50 yağ yakmasını sağlıyorum :)

Bu vakum hortumundan ne gitmesi gerekiyor normal de?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 03, 2014, 12:54:26 »
Bu vakum hortumundan ne gitmesi gerekiyor normal de?

motora bağlı birçok boru var. karbüratör ve manifolda bağlı borular motor çalıştığı sürece vakumlular.
benim yağı verdiğim boru hava filtresine bağlı. motor soğukken eksozun üzerindeki sıcak havayı alması için bir kanalı çalıştırıyor (muş) . sistem bozulmuş. kaçak var ve bu yüzden benden önceki sahibi kapattırmış.
ben bahsettiğim boruyu yağı emmesi için söküp yağ almasını sağlıyorum..

diğer vakum boruları ise avans ayarından , fren vakumuna kadar bir çok işe yarıyorlar. önemi olan vakumun ucunun nereye açıldığı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 03, 2014, 13:09:18 »
Anladım.teşekkürler.peki bu sizin bağladığınız hortum yağı yanması gereken yere iletiyormu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 03, 2014, 13:18:21 »
Anladım.teşekkürler.peki bu sizin bağladığınız hortum yağı yanması gereken yere iletiyormu?

Doğrudan manifolda açılıyor, diğer motor bölümlerine yağın ulaşma ihtimali bile yok :) hava filtresi dahil.

20141107141431 mpeg4 Kopyası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Aralık 03, 2014, 15:20:15 »
 Aslında yakıtların da cinsine göre yağlayıcılık özellikleri önemlidir.
 Bahsettiğin o egzoz manifoldunda yer alan geri dönüş hortumu ilk çalıştırmalarda karbüratörlü motor rahat çalışsın diye vardı yanılmıyorsam. Soğuk havada fazla oksijen ile fakir karışım olmasın diye olabilir.