Gönderen Konu: Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?  (Okunma sayısı 48357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?
« Yanıtla #280 : Mayıs 08, 2015, 00:36:17 »
Sunroof olmayışı ve davumbazlardan ses gelmesi belki biraz kafaya takılıyor fakat şimdiye kadar sunrooflu araç kullanmadığım için artı mı eksi mi bilmiyorum belki de sadece heves. ama davlumbazdan gelen ses bazen kızdırıyor beni.

ön panel ve iç aydınlatmalar gayet güzel ve bence orjinal olmuş. inci beyazı olması bence şahane ve bana göre piyasadaki araçlar içerisinde en yakışanı (belki kullandığım aracımın rengi olduğu için çekiçi geliyordur).
1994 Doğan L (Haziran 2005-Mart 2011)
2007 Ford Focus 1.6 TDCI (Mart 2011-Nisan 2016)
2014 Corolla Advance 1.4D-4D (Ekim 2014-halen)
2015 Opel Astra J 1.4T Turbo (Nisan 2016-halen)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Mayıs 08, 2015, 00:36:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Mayıs 08, 2015, 01:24:19 »

Sunroof olmayışı ve davumbazlardan ses gelmesi belki biraz kafaya takılıyor fakat şimdiye kadar sunrooflu araç kullanmadığım için artı mı eksi mi bilmiyorum belki de sadece heves. ama davlumbazdan gelen ses bazen kızdırıyor beni.

Sunroof bence de bir ihtiyaç değil ama Auris'te, hatta Yaris'te kocaman cam tavan varsa Corolla'da da bu minvalden bir şeyler olması gerekiyor. Yoksa para verip de alacal kişi sayısı azdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Mayıs 08, 2015, 01:41:39 »
sunroof eksikligini sadece corollaya  damgalamak yanlis avensis te de yok
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Mayıs 09, 2015, 22:04:40 »
Sanruf sigara içene iyidir. Yanan sigarayı yukarı tutarsın külü uçar gider rahat:)) şaka bi yana sanruf çok eksikliğini hissettiğim birşey değil. Ama auristeki cam tavana bayıldım bence araç içine ferahlık katıyor. Opsiyon olsa farkını verirdim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Mayıs 09, 2015, 23:02:04 »
Verso  da var .Cokta  elzem değil.Uzun yolda zaten.kullanmak çok zor.Ters acı acarsaniz  oda ses almiyor ama.içeriye de.serinletmiyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Mayıs 11, 2015, 00:31:49 »
Bizim Auriste cam tavan var çokta bi katkısı yok açılmadığı için.Anca yağmurlu veya kar yağışlı bi günde kız arkadaşımla oturup tavanı seyretmeye yarıyor  :)

Birde arkadaki baş mesafesini baya daraltıyor gibi ben 1.76'yım baş mesafesi limit.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Mayıs 11, 2015, 11:46:55 »
Benim arabam LIFE donanım olduğu için manual klima. Şahsen manual klimayı ben otomatik klimaya göre daha kullanışlı ve basit bulurum hep.

Neyse, gelelim mevzuya. Bir önce ki arabam Renault Symbol de klima yine manual idi. Çalışma şekli bana göre daha mantıklıydı. İlk önce AC düğmesine basardım. Klima devreye girerdi. Havalandırma fanını da peşinden 1 veya 2. kademeye alıp ortamı serinletirdim. Daha sonra sıcaklığa göre bu 3 olurdu veya olmazdı. Ama 4'de kullanmadım hiç. Ve yine klimayı kapatmam gerektiği zaman önce fanı kapatırdım. Peşinden AC'ye basardım ve klima kapanırdı.

Corolla'da ise durum farklı. İlk önce Renault'da ki gibi AC'ye basınca klima çalışmıyor. AC'ye bastım diyelim. Fanı 1'e getirince klima devreye giriyor. Veya tam tersi, önce fanı 1'e getirip sonra AC'ye basınca klima devreye giriyor. Belki iyi bir özelliktir onu bilemem ama yılların Renault alışkanlığından dolayı biraz yadırgadım. Bende önce AC'ye basıp, sonra fanı 1'e getiriyorum ve klima devreye girmiş oluyor. Kapatırken de önce  AC'ye basıp klimayı devre dışı bıraktıktan sonra fanı kapıyorum.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1500
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #287 : Temmuz 12, 2015, 09:53:09 »
Arabada bence dış görünüş olayı kişiye göre degişir. Biri begenir oteki nefret eder. Bence en büyük artısı arka koltuk diz mesafesi. Ferah kullanım alanı. En büyük eksisi on cam goruş alanı dar gibi. Eski kasa corollada daha iyiydi. Bu da dikey konsoldan kaynaklanıyor kanımca. Aracım çok yeni şimdilik gorduklerim bunlar.
Trafikte kendinden başka herkesi sarhoş kabul et! Kaza riskin minimuma inecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Yeni corollayı 2014 Ocak ayınden beri kullanıyorum. Arabamı hala çok seviyorum ama günler geçtikçe daha da kötü şeyler olur mu ki diye korkmaya başladım. 1,5 yıl içinde servise biraz çok gittim gibi geldi bana. Önce farlar leke yaptı ve garantiden değişti. Sonra ön konsol sesi baş gösterdi. Sesi kesebilmek için çok uğraştım. Ön göğsü , gösterge çevresini ve direksiyon simidi alt kısmını izole ettirdim. En sonunda da lastiklerimi ( daha 12.000 km iken) continental ile değiştirdim. Seslerden % 90 oranında kurtuldum. Sonra bagaj kapağı krom çıta altında pas lekeleri oluştu. Krom çıta orjinaliyle değişti ve pas lekeleri pasta cila ile giderildi. Tekrar olur mi ki diye korkmuyor değilim. En son olarak da ıslık sesi çıkardığı için ön balatalarım garantiden değişti. Belki bu yaşadıklarım çok büyük sorunlar değil evet kabul ediyorum. Bu tarz sorunlar yaşamamak için insan sıfır araba alıyor. Corolla alırken beklentilerim çok yüksekmiş sanırım bunu anladım. Bu sorunlara bakarak önümüzdeki bir iki yıl içerisinde mekanik bir sorun yaşamam inşallah. Bu sorunların üstüne bir de mekanik sorunlar olursa işte işler o zaman kötü demektir. Bu süreç içinde sevindiğim nokta, servisin  ( Antalya/ Bakırcılar) inanılmaz anlayışı. Allah orda çalışanların hepsinden razı olsun. Aracımı ilk gün satın aldığımda gördüğüm ilgiyi gördüm hep. Çok deneyimli 10,15 yıldır orda çalışan ustalar var. Ne zaman servise uğrasam beni sbırla dinlediler ve yardımcı olmaya çalıştılar. Diğer markalarda da bu sorunlar vardır belki daha kötüleri bile vardır bilemiyorum çok. Ama büyük umutlarla aldığım araçta olunca insan biraz üzülmüyor değil. Dediğim gibi yukardaki sorunların yanına kronik mekanik sorunlar da çıkarsa işte o zaman Toyota kendi ayağına sıkmaya başlamış demektir. Ben hala çok seviyorum aracımı bu arada :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2015, 10:28:34
Bu arada ben yaşamadım ama dokunmatik ekran donma olayını yaşayan arkadaşlarım var. Birisi cd çalarken, diğeri radyoda donma yaşamakta. Birisi servise şikayetini dile getirmiş telefonda . Servis getirin garantiden değiştirelim demiş hemen. Acaba bizim dokunmatik ekranla ile ilgili de bülten mi yayınlandı acaba? Ben usb ve radyoda henüz bir sorun yaşamadım. Ama yaşamaya başlayanları dinleyince bi gözüm orta konsolda artık. Bakalım süreç nasıl olacak :)
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #289 : Temmuz 12, 2015, 13:29:37 »
Valla baslıktaki yorumları okuyunca kendimi takıntılı zannetmekten vazgeçtim. Ben baya vurdumduymazmışım 😁
65-70 bin verip tank almıyoruz arkadaş. Eğer varsa paran google a girip rr yaz yeter.
Trafikte kendinden başka herkesi sarhoş kabul et! Kaza riskin minimuma inecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #290 : Temmuz 12, 2015, 13:57:07 »
en büyük eksiği ön konsol ve arka stop lambaları.ön konsol daha eğimli ve arka stoplar led olmalıydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #291 : Temmuz 12, 2015, 14:10:29 »
Rr yazınca olmuyormuş. Pahalı ya illa adını yazacan.( Bkz. Rolls royce)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Rr yazınca olmuyormuş. Pahalı ya illa adını yazacan.( Bkz. Rolls royce)
Hakan bey, Rr yazmamız biraz zor . Ama hocam gene de 70. 000 lira çok da küçük bir para değil bizim ülkemizde. Ne olursa olsun sıfır araba alıyorsun ve insan istiyor ki sorun çıkmasın. Ama çıkıyor maalesef :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2015, 14:35:05
Ben zaten arabamı seviyorum genel olarak .Ama sanki bu kasa biraz sorunlu doğdu gibi. Bu olanlara bakarak önümüzdeki yıllarda başka kronik mekanik sorunlar yaşar mıyız acaba diye düşünmüyor değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Temmuz 12, 2015, 18:45:53 »
@Salih Karacan (29658)  abi zaten hemen hemen tüm markaların piyasaya çıktıklarında kronik sorunu oluyor. Tam tüm sorunlar halloldu diyorsunuz kasa değişiyor. Sonra herşey sil baştan :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #294 : Temmuz 12, 2015, 19:02:18 »
+arka diz mesafe genişiliği
-içeriye çok ses alması
-cam, ayna ve havalandırmalarda aydınlatma olmaması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #295 : Temmuz 12, 2015, 22:06:44 »
Salih bey tabiki para kolay kazanılmıyor. sıfır sorun olsun hepimiz isteriz. Ama bence bir mal satıldıktan sonra satanın o malın arkasında ne kadar durduğu  da önemlidir. sattım bitti. beni ilgilendirmez yüzsüzlüğü en kötüsüdür. yada şu parçayı değiştirelim halledelim ama parasınız alırım denmesi daha kötüdür. Ulkemizde populer bi markanın plazalarında tok satıcı tavırlarına gıcıgım acıkcası. neyse konuyu da fazla dagıtmayalım. Sonuc olarak kul yapısı arabalarımızla mutlu mesut sürüşler herkese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #296 : Temmuz 12, 2015, 22:07:57 »
Salih bey tabiki para kolay kazanılmıyor. sıfır sorun olsun hepimiz isteriz. Ama bence bir mal satıldıktan sonra satanın o malın arkasında ne kadar durduğu  da önemlidir. sattım bitti. beni ilgilendirmez yüzsüzlüğü en kötüsüdür. yada şu parçayı değiştirelim halledelim ama parasınız alırım denmesi daha kötüdür. Ulkemizde populer bi markanın plazalarında tok satıcı tavırlarına gıcıgım acıkcası. neyse konuyu da fazla dagıtmayalım. Sonuc olarak kul yapısı arabalarımızla mutlu mesut sürüşler herkese.
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Kilometre: 4580
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Temmuz 12, 2015, 22:28:02 »
Daha önce eksi ve artılarını yazmıştım..Dün aldığım bilgiye göre artı bir durum daha ekliyorum corolla 2018 e kadar kasa değiştirmeme kararı almış..
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Temmuz 13, 2015, 00:00:41 »
-konfor
-sesler
-motor hala 1.4 diesel
-cruise control mmt de yok.
-yüksek leylek gibi
-avrupa pazarında başarısız(vw ve diğer araçlara nazaran)
+sağlam
+uzun vadeli
+kaliteli ama basit

yukarıdaki eksilerin olmadığı toyota var lakin rakkamlar yüksek örnek camry avensis v.b.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2019 Toyota Corolla 1.8 Hybrid Dream e-CVT
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Temmuz 14, 2015, 20:34:54 »
Artıları:
-Keskin bakış ön tasarımı ve genel tasarımı
-Ön panjur ile bağlantılı far teknolojisi
-Konforlu iç tasarım
-İç genişliği harika, şaft tüneli bulunmadığından kalabalıkken bile konforlu yolculuk sağlıyor.
-Bagaj hacmi

Eksiler:
-Otomatikte vites geçişleri rezalet özellikle hızlı giderken.
-Güçsüz motor (Seri kalkış ve hızlanmadan uzak)
-Görüşü kısıtlayan ön direkler.
-Geri görüş kamerasının kirlenip görüntünün gitmesi.
-Zayıf frenler. (Önüme atlayan bir araca doğru baya bir kaydığımı hatırlıyorum zemin kuru ve altımda bringestone kar lastikleri vardı.)
-Kaput pistonlu değil açıp kol ile desteklemek gerekiyor (Çok gerekli bir şey değil ama dacia bile koymuş bizde neden olmasın :D )