Gönderen Konu: Ankara'da Özel/Yetkili Servisler  (Okunma sayısı 1489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ARY
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
Ankara'da Özel/Yetkili Servisler
« : Kasım 24, 2014, 11:52:58 »
Arkadaşlar merhaba..

Aracımı aldıktan sonra geri vites lambasının yanmadığını fark ettim. Yıllardır diğer araçlarımın oto elektrik işlemlerini yaptırdığım Başkent Sanayi Sitesinde ki ustama aracı götürdüm. Elektrik sisteminde problem olmadığı, şanzıman üzerinde bulunan münşürde sorun olduğu tespiti yapıldı ve yine aynı sanayi sitesinden aldığım japon malı münşürü taktık.

Araç aynı günün akşamında çalıştırdıktan sonra vitese almama rağmen vites boşta (N) kalmış gibi tepkime verdi. Motoru durdurup tekrar çalıştırmak istediğimde ise araç çalışmadı. Araç yaklaşık 4 saat sonra ki denememde çalıştı ve sorun ortadan kalktı.

Gelelim asıl konuya ; bu sorun ile karşılaştıktan sonra forumda açılmış konuları takip ederek, arkadaşların tavsiyesi doğrultusunda Ankara'da bulabileceğim en iyi özel servise aracımı götürmeyi düşündüm. Forumda her konuda çok çok iyi yorumlar alan 2 servisin birincisine aracımı götürdüm. Arkadaşlar yerinden kalkıp arabanın yanına bile gelmedi. Yaşadığım sorunu anlattım. Bana minimum 750 tl ( Yıldız Sanayiden çıkma parça ) parça ücreti ve işçilik olarak fiyat çıkardılar. En fazla ne kadar olur diye sorduğumda 7.000 - 8.000 tl yi bulduğu oluyor bu sorunun dediler.  Aracı bu şekilde ( münşür kablosunu çıkararak ) 3 gün daha kullandım. Ustam ile yaptığımız konuşmalarda orjinal münşür olmamasından dolayı sorun yaşama ihtimalimiz olabileceğini ve birde bu şekilde şansımızı denemeyi düşündük. Forumda çok iyi anlatılan diğer firmaya gittiğimde orjinal münşürün çok pahalı olduğunu çıkması için 70 tl ve işçilik ücreti istediklerini söyledi.

Bu durum üzerine yetkili servisten randevu alarak ertesi gün sabah aracımı Efe Toyota'ya götürdüm. Konuyu izah edip aracımı teslim ettim. servis danışmanı bir süre sonra gelip münşürün değişmesi gerektiğini ve işçilik dahil tutarın 86 tl olduğunu söyledi.  Onay aldıktan sonra aracımı onarıp teslim ettiler.

Araçlarımız bir çoğumuz için küçük bir servet ve zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz durumda. Özel servis ucuz ve iyi olur mantığı ile yaklaşmaktansa yetkili servislerin değerlendirilmesi gerektiğini , gerek duyulursa özel servisten faydalanılması gerektiğini tüm arkadaşlara tavsiye eder, kazasız belasız günler dilerim.
Her Ömür Kendi Gençliğinden Vurulur!!

Toyota Club Türkiye

Ankara'da Özel/Yetkili Servisler
« : Kasım 24, 2014, 11:52:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara'da Özel/Yetkili Servisler
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2014, 12:41:32 »
Arkadaşlar merhaba..

Aracımı aldıktan sonra geri vites lambasının yanmadığını fark ettim. Yıllardır diğer araçlarımın oto elektrik işlemlerini yaptırdığım Başkent Sanayi Sitesinde ki ustama aracı götürdüm. Elektrik sisteminde problem olmadığı, şanzıman üzerinde bulunan münşürde sorun olduğu tespiti yapıldı ve yine aynı sanayi sitesinden aldığım japon malı münşürü taktık.

Araç aynı günün akşamında çalıştırdıktan sonra vitese almama rağmen vites boşta (N) kalmış gibi tepkime verdi. Motoru durdurup tekrar çalıştırmak istediğimde ise araç çalışmadı. Araç yaklaşık 4 saat sonra ki denememde çalıştı ve sorun ortadan kalktı.

Gelelim asıl konuya ; bu sorun ile karşılaştıktan sonra forumda açılmış konuları takip ederek, arkadaşların tavsiyesi doğrultusunda Ankara'da bulabileceğim en iyi özel servise aracımı götürmeyi düşündüm. Forumda her konuda çok çok iyi yorumlar alan 2 servisin birincisine aracımı götürdüm. Arkadaşlar yerinden kalkıp arabanın yanına bile gelmedi. Yaşadığım sorunu anlattım. Bana minimum 750 tl ( Yıldız Sanayiden çıkma parça ) parça ücreti ve işçilik olarak fiyat çıkardılar. En fazla ne kadar olur diye sorduğumda 7.000 - 8.000 tl yi bulduğu oluyor bu sorunun dediler.  Aracı bu şekilde ( münşür kablosunu çıkararak ) 3 gün daha kullandım. Ustam ile yaptığımız konuşmalarda orjinal münşür olmamasından dolayı sorun yaşama ihtimalimiz olabileceğini ve birde bu şekilde şansımızı denemeyi düşündük. Forumda çok iyi anlatılan diğer firmaya gittiğimde orjinal münşürün çok pahalı olduğunu çıkması için 70 tl ve işçilik ücreti istediklerini söyledi.

Bu durum üzerine yetkili servisten randevu alarak ertesi gün sabah aracımı Efe Toyota'ya götürdüm. Konuyu izah edip aracımı teslim ettim. servis danışmanı bir süre sonra gelip münşürün değişmesi gerektiğini ve işçilik dahil tutarın 86 tl olduğunu söyledi.  Onay aldıktan sonra aracımı onarıp teslim ettiler.

Araçlarımız bir çoğumuz için küçük bir servet ve zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz durumda. Özel servis ucuz ve iyi olur mantığı ile yaklaşmaktansa yetkili servislerin değerlendirilmesi gerektiğini , gerek duyulursa özel servisten faydalanılması gerektiğini tüm arkadaşlara tavsiye eder, kazasız belasız günler dilerim.

Çok övülen özel servislerden bir tanesi 2 bin km önce yetkili serviste değişmiş olan ön arka balata disk takımını bitmiş olduğunu iddia ederek değiştirmeye kalktı.Tavsiyem üzerine yanımda  götürdüğüm arkadaşımdan utandım.Bu  servisler kesinlikle ucuz değil.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2014, 14:01:37 »
Servislerin isimlerini verirseniz ANKARA'daki diğer arkadaşlara da faydası olur.

Bir işlem yaptırmadan önce özel servis ile yetkili servisten fiyat almakta fayda var.
Bazen ikisinin de birbirine karşı üstünlükleri olabiliyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2014, 14:03:13 »
Servislerin isimlerini verirseniz ANKARA'daki diğer arkadaşlara da faydası olur.

Bir işlem yaptırmadan önce özel servis ile yetkili servisten fiyat almakta fayda var.
Bazen ikisinin de birbirine karşı üstünlükleri olabiliyor.
yapılacak işeme göre özel yetkili tercih etmekte fayda var
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2014, 14:12:52 »
yapılacak işeme göre özel yetkili tercih etmekte fayda var
Bu biraz da özel-yetkili servisteki ustanızın kabiliyetiyle alakalı bir durum.

Motor rektefiyesi olayını çoğumuz gözümüzde büyütürüz, haklıyız, yetkili serviste yaptırmak isteriz fakat...

Milet yağ yakan dizel COROLA'lara yetkili serviste garanti dahilinde motor yaptırıyor, sorunları bitmiyor, hatta daha fazlalaşıyor.
Ben TOYOTA'dan çıkma ustama motor yaptırıyorum, 1. ve 2. yağ değişiminde yağı olduğu gibi motordan geri alıyorum. Hiç bir şikayetim de yok.

Ben çoğu serviste aracımı gözüm kapalı bir şekilde teslim edeceğim kalifiye eleman olduğunu zannetmiyorum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2014, 14:16:38 »
Bu biraz da özel-yetkili servisteki ustanızın kabiliyetiyle alakalı bir durum.

Motor rektefiyesi olayını çoğumuz gözümüzde büyütürüz, haklıyız, yetkili serviste yaptırmak isteriz fakat...

Milet yağ yakan dizel COROLA'lara yetkili serviste garanti dahilinde motor yaptırıyor, sorunları bitmiyor, hatta daha fazlalaşıyor.
Ben TOYOTA'dan çıkma ustama motor yaptırıyorum, 1. ve 2. yağ değişiminde yağı olduğu gibi motordan geri alıyorum. Hiç bir şikayetim de yok.

Ben çoğu serviste aracımı gözüm kapalı bir şekilde teslim edeceğim kalifiye eleman olduğunu zannetmiyorum.

Çok doğru, katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ARY
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2014, 14:37:34 »
Elbette ki özel servislerde çok kalifiye elemanlar var ama burada bir yanılgıya düşüyoruz. Servislerde ki elemanların çok iyi olmadığını düşünüp, yine aynı servislerden ayrılmış kişilerin açtığı özel servislere gidiyoruz.

Bahsettiğim iki özel servis Yeni Dörtnal ve Ataman.. Şaşmaz sanayi sitesinde.
Her Ömür Kendi Gençliğinden Vurulur!!