0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toplu olarak yaşanmasına rağmen bırakın aynı apartmanı kapı komşusunu tanımayan insanlar. var. Büyük şehirlerde mahkum olunmuş bu yaşamı bien azından iyi ilişkiler kurarak bir nebze olsun yaşanır hale getirmeliyiz. Geçenlerde bir arkadaş tavuklardan ve yumurtadan konu açmıştı herkesin ilgisini çekmişti doğal olarak, özlüyoruz tabi köy yaşamını..
Benim işyerimdeki tavuklarımdı Aytaç bey...
Başka paylaşımlarda bekliyoruz..
2010 yılında evin 2 bina yanına home ofis olarak çalışacağım yer tutmuştum ev ile arası 20-30 metreydi,internet ihtiyacımı yeni başvuru yapmak yerine evdeki modemde yer alan fazla çıkışlardan alarak kullanmak daha mantıklıydı,ethernet kablosunu çekerken ofis ile ev arasındaki kıl apartman sahibi "o kabloyu benim apartmanımın önünden geçiremezsin,git başka yerden geçir" didi....
Bir sabah araca doğru yaklaştım, tavanda önce beyaz bir bir leke gördüm ardından daha da yaklaştım o da ne? Bir tükürük ve taze... fazla uzaklaşmış olamazlar dedim yukarıya baktım ama kaçmışlardı. Yani kuşların yaptıklarını anlarımda insanların kuş gibi davranmalarına anlam vermek... Öğlen hemen gidip arabayı güzelce yıkatmıştım.
2 apartman arasında araç çekmek için 80-100 m2 lik bina boşluğu var, sağolsun hatrımız geçen belediyedeki arkadaşlara parke taş yaptırdık,araç malum 2 bina arasında olunca mutfak boşluğuna denk geliyor,hergün araç üstünde ekmek kırıntısı,zeytin,börek, yaz aylarında ezik çilek tarzı hafif meyveleri sıkca gördüm,sabahları çoçukları işe bırakırken okula bırakıyorum,araca binerken "gece kalkıp ne yiyorlar böyle" diyerek aracın yanına yaklaştığımda gece bunu,şunu yemişler diyerek geyik yapıyordum çoçuklarda gülüyordu...ilk zamanlar hırs yapmıştım; ağzıma geleni söyleyeceğim diye... sonra vazgeçtim,utanılası bir durum...hiç unutmam bi sabah aracın silecek kısmında bazlama/katmer/yağlı dedikleri hamur işi vardı,o sırada malum apartman sakini çoçuğunu okula götürüyordu,bizim velet o sırada durup dururken "gamze gece katmermi yediniz" diye sorunca annesinin yanında utandım,eşim-ben sus mus ne diyorsun dedik ama nafile...belliki çoçuk hırs yapmış,kız kardeşide destekcisi oldu...neyse ailece gülerek arabaya bindik... bi ara yolda gülmekden kramp giriyordu...haaa merak edersiniz halaa aynımı diye? evet maalesef aynı ama eski sıklıkta değil, yavaş yavaş oluyor bazı şeyler...