Gönderen Konu: alarmın değişme zamanı mı geldi?  (Okunma sayısı 1058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
alarmın değişme zamanı mı geldi?
« : Kasım 14, 2008, 10:40:34 »
alarm son zamanlarda sapıttı.
ae 101 97 model aracımı ilk aldığımda alarm düğmesinden kapattığımda sağ cam otamatik olarak eğer açıksa kapanıyordu, sol ise kapanmıyordu. sahibine sorduğumda bana sol cam kapatma motorunun bozuk olduğunu onun için kapanmadığını söyledi. ancak normal cam kapatma düğmelerinden kapatabiliyorum. gerçekten motoru bozukmu ?
ayrıca  orjinal anahtarlarının yanında bir de yedek anahtar var orjinal değil bunda cip var korkusuna bu yedek anahtarı hiç kullanmadım. normal anahtarcıda yapılmışa benziyor. alarm kumandası anahtarın üzerinde monteli orjinal olanın kumandası ayrı anahtarı ayrı. bu anahtarı kullanmanın zararı oolurmu bilmiyorum ( çip olup olmaması bakımından) :-\
son zamanlarsa ise aşağı yukatı iki aydır. alarmı aktif hale getirdiğimde (kapılar kapandıktan sonra ) 3 -4 sefer dıt dıt diye ötüyor. mahallede utanmaya başladım, görgüsüz diyecekler diye korkuyoruum :-[ acaba neden ötmeye başladı bu meret diye düşünüyorum.
arkadaşlar bi el atın derdime çare olun en ucuz yollu nasıl halledebilirim bu sorunları... malum ekonomik kriz var. sakın alarmın değişme vakti geldi demeyin :-\

Toyota Club Türkiye

alarmın değişme zamanı mı geldi?
« : Kasım 14, 2008, 10:40:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: alarmın değişme zamanı mı geldi?
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2008, 17:20:44 »
 Selam.
 Ço kdetayları bilmiyorum ama cam kaldırma motoru ile aracı kilitleyince camları otomatik kaldıran modül farklı donanımlar. Yani sorun cam kaldrıma motorunda değil, otomatik cam kaldırma modülündedir büyük ihtimalle sürücü tarafında.
 Ayrıca alarmın ayarlarını anahtardaki butonlar yardımı ile servisleri (alarm) kolaylıkla ayarlıyorlar ve çok cüzzi bir ücrettir sanırım bu. O alarmı aktif hale getirince gelen 3 adaet arka arkaya biplemeyi heralde alarm servisi bu şekilde halleder. Kontak açılınca kapıların kapanamasıda (belli bir süre sonra) alarmın ayarları ile ilgili ve bence çok faydalı bir özellik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2008, 08:56:11 »
bunların hepsini alarmcıda halledebiliyorsak çok iyi....
ben motor arızası denilince fazla üzerine varmadım.
teşekkürler hakan bey.. çok yardımcı oldunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2008, 09:11:45 »
 Ben teşekkür ederim. O modüller de çok ucuz olmayabilir. Ama iyi bir alarmcı kolaylıkla halleder diye düşünüyorum.