Gönderen Konu: avensis ayna sinyal lambası  (Okunma sayısı 5723 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
avensis ayna sinyal lambası
« : Kasım 04, 2014, 23:54:21 »
öncelikle iyi akşamlar sorunum sol aynada ki sinyal bi süredir diğerine nazaran az yanıyordu sorun etmiyordum ama 1-2 gün önce hiç yanmamaya başladı dıştan bakıldığında içine su almış gibi duruyor bugün servise gittim "bunlar led 200 tl" dediler sadece LED in değişmesine bunun tamir yada başka bir yolu yok mudur ? saygılar..

not:sadece ledin 200 tl olduğunu öğrenince direkt  "abi ayna ne kadar dedim" avensis kullanıcılarına bilgi olsun diye belirtiyim 850 tl : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

avensis ayna sinyal lambası
« : Kasım 04, 2014, 23:54:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis ayna sinyal lambası
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2014, 00:01:04 »
öncelikle iyi akşamlar sorunum sol aynada ki sinyal bi süredir diğerine nazaran az yanıyordu sorun etmiyordum ama 1-2 gün önce hiç yanmamaya başladı dıştan bakıldığında içine su almış gibi duruyor bugün servise gittim "bunlar led 200 tl" dediler sadece LED in değişmesine bunun tamir yada başka bir yolu yok mudur ? saygılar..

not:sadece ledin 200 tl olduğunu öğrenince direkt  "abi ayna ne kadar dedim" avensis kullanıcılarına bilgi olsun diye belirtiyim 850 tl : )

:rofl: :rofl: :rofl: Aynanın fiyatı demekki pek değişmemiş :) 200 küsur da işçilikten bahsettiler mi :) 1000 TL ye falan mal oluyordu ayna değişimi... Arabayı ilk aldığımda öğrendiğim şey bu Ayna fiyatı olmuştu nerdeyse :)

Hocam artık TAMİRCİ diye bir şey yok neredeyse, sök yenisini takçılar var. Kendiniz uğraşmazsanız kimse uğraşmıyor. Atla deve birşey değil o sinyal kısmı. Dışardan bakıldığındaki görünümü sizi aldatmasın. Belkide kablolarında bir problem var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2014, 00:14:47 »
:rofl: :rofl: :rofl: Aynanın fiyatı demekki pek değişmemiş :) 200 küsur da işçilikten bahsettiler mi :) 1000 TL ye falan mal oluyordu ayna değişimi... Arabayı ilk aldığımda öğrendiğim şey bu Ayna fiyatı olmuştu nerdeyse :)

Hocam artık TAMİRCİ diye bir şey yok neredeyse, sök yenisini takçılar var. Kendiniz uğraşmazsanız kimse uğraşmıyor. Atla deve birşey değil o sinyal kısmı. Dışardan bakıldığındaki görünümü sizi aldatmasın. Belkide kablolarında bir problem var

aynaya bakmaya kıyamıyorum artık  araba takla atsın aynaya bişey olmasın :D

bende size katılıyorum atla deve değil büyük ihtimal sadece o led değişecek kablolarda da değil evet 200 tl sadece led bide işçiliği var tabi bunun :D servisteki usta muayene de sıkıntı çıkarırlar falan dedi ama çıkarana kadar böyle kullanmaya devam böyle oto elektirikçiler yapa mı diye sizlere danışim dedim çok sağolun ilgilendiğiniz için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2014, 00:19:15 »
Hocam ben sanmıyorum o ledlerin bozulacağını... Kesin ya oksitlenme yada kablo kısmında bir problem vardır. Bende bir ara bakmıştım sanki şeffaf plastik birşeyin içinde ledler var gibi, hortum ledler vardı eskiden onlar gibi :)

Sinir oluyorum şu muayeneden geçmez lafına, sanki her arabada o aynadaki sinyallerden var. :argh: :argh: :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2014, 00:21:51 »
Hocam ben sanmıyorum o ledlerin bozulacağını... Kesin ya oksitlenme yada kablo kısmında bir problem vardır. Bende bir ara bakmıştım sanki şeffaf plastik birşeyin içinde ledler var gibi, hortum ledler vardı eskiden onlar gibi :)

Sinir oluyorum şu muayeneden geçmez lafına, sanki her arabada o aynadaki sinyallerden var. :argh: :argh: :argh:
  büyük ihtimal değiştirelim diye öyle dedi usta da haklı olabilirsiniz ben sadece su almış içine ordan bi fikir yürüttüm illa değişmesi gerekirse mecbur artık  : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2014, 00:29:10 »
Peki Türk usulü muayeneden sonuç çıktı mı :)

Türk Usulü Muayene : Dörtlü flaşörü açın, sonrada aynanın muhtelif yerlerine ledin oralara tık tık tık bişilerle vurun, bakalım bi tepki verecek mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2014, 00:35:19 »
Peki Türk usulü muayeneden sonuç çıktı mı :)

Türk Usulü Muayene : Dörtlü flaşörü açın, sonrada aynanın muhtelif yerlerine ledin oralara tık tık tık bişilerle vurun, bakalım bi tepki verecek mi?

Türk usulü muayeneye ek :toyota arabaya komşudan aldığın FİAT Trafik setiyle geçmek :d yangın tüpünün tarihine bile bakmadan gene geçmek : )

muayeneye daha 2 yıl var nasipse sonucu buraya yazarım : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2014, 00:40:14 »
Yok yok siz muayene ettiniz mi hiç dediğim şekilde. Hani yanmayan ışıklara yapılan ilk tepkimiz vardır ya pat pat elimizle vurmak onun gibi yani  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2014, 00:45:00 »
Yok yok siz muayene ettiniz mi hiç dediğim şekilde. Hani yanmayan ışıklara yapılan ilk tepkimiz vardır ya pat pat elimizle vurmak onun gibi yani  :asikadam:

pardon yanlış anladım ben : ) tabi ki yaptım sonuç alamayınca şiddeti biraz daha arttırdım :D ama tepki yok yanmıyor : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2014, 00:49:00 »
O zaman durum vahim :)

Servisin öylede olsa böylede olsa alacağı fiyatı biliyorsunuz zaten 400-500 TL gibi bir fiyat işçilik dahil. İşinin ehli bir kaportacı ve elektrikçi olayı çözer gibi geliyor bana. En azından şansınızı denersiniz olmazsa zaten çözümü belli  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2014, 03:50:17 »

Mesaj Birleştirildi: Kasım 05, 2014, 03:52:51
O zaman durum vahim :)

Servisin öylede olsa böylede olsa alacağı fiyatı biliyorsunuz zaten 400-500 TL gibi bir fiyat işçilik dahil. İşinin ehli bir kaportacı ve elektrikçi olayı çözer gibi geliyor bana. En azından şansınızı denersiniz olmazsa zaten çözümü belli  :olu:

benimde led ampulumun dış kısmı kırık ve komple sinyal içini değiştirebileceklerini söylediler ve 270tl civarı olduğunu öğrenmiştim :) siz hangi serviste sordunuz?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2014, 08:42:40 »
Benim sinyalden dolayı değilde aynasından dolayı problemim vardı, yetkili servis değişimine 850+200 TL gibi bir ücret istemişti bundan 7-8 ay önce yada 1 yıl önce hatırlayamadım. Ama sorunu sonra kendim çözmüştüm, ayna değişimine gerek kalmadan.

Ramazan hocam sormuş bu sinyali ona 200 TL diye herhalde Ankaradaki servislerden birisi demiştir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2014, 12:21:49 »

Mesaj Birleştirildi: Kasım 05, 2014, 03:52:51
benimde led ampulumun dış kısmı kırık ve komple sinyal içini değiştirebileceklerini söylediler ve 270tl civarı olduğunu öğrenmiştim :) siz hangi serviste sordunuz?

Ankara yeni dörtnal toyota servisine sordum onlar 200 tl dedi işçilik hariç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 211000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2014, 14:45:06 »
Aynı sorun bende de var. Aynanın değişmesi gerekir dediler. "Çıkma ayna" tanesi 175 TL dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2014, 19:42:18 »
Benim de sağ yan aynaya vurup kaçtılar. Kasko bozulur mu diye servise sordum. Bozulur dediler.
Şimdilik yaptırmadım. Tam kapanmıyor ayna. Yuvası oynamış alttaki parça kırılmış .Ama  çalışıyor şimdilik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 06, 2014, 23:24:57 »
3-4 ay kadar önce 2005 verso aynayı değiştirdik dörtnalda 600 tl
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma