0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok geçmiş olsun.190.000 km deki corolla nasıl oluyorda. conta yakıyor hayret. ne gibi tuhaflıklar olmuştu acaba?
Stock motor toplamak yerine farklı bişiler düşünülebilir mi Serhat abi ?
Kesinlikle bakım çok önemli. Biz efsane kasaya 13 yıl bindik 1998 yılında 17 bin km re aldık 2012 aralık ayında 222 bin de sattık .Sattığımızda 1 gram yağ ve su eksilmezdi .Hatta sattığımız adam 2 kere arayıp abi Allah razı olsun çok temiz bakmışsınız gören nerden buldun bu kadar temiz arabayı diyor dedi .Bu arabaları LPG öldürüyor bunu bilir bunu söylerim. Şu an benzinli E12 kasaya biniyorum LPG taktırmayı da hiç düşünmüyorum az biniyorum temiz biniyorum
Üstadım iyi güzel diyonda 100 bin 150 bin km de arabanın parasından fazla kara geçiyorsan motor ölse ne olur kalsa ne olur. 100 bin km de yakıta verilen parayı lpg ve benzin için ayrı ayrı hesaplayıp bi karşılaştırın.Geçtiği paraya satacağınız arabanın parası bedavadan size kalmayacaksa bende hesaptan anlamıyorum.
Tevfik bey Bir motorun ölmesi ne kadar kolay çıkıyor ağzınızdan hiç motor indirdiniz mi?? 10gün sanayide yatınca insan hic kardayım diye sevinemiyor. motor indirmeyle olsa sadece.ya ateşleme problemleri enjektör arızaları bobin distiribütor arızaları..bide bunları keşfedene kadar cebinizden çıkan paralar.kaleme dökelim de sanayide tanınan siman en önemlisi arabadan soğumayıda ekleyelim. Bende kullanıyorum lpgyi ama zehirliyor bu hesaplada karlı olsanızda gerçek olan bu???
Serhat bey ben motoru yaptırdığımda herkesin ağzından artık 10 yıl binersiniz lafını çok duyarsınız...fabrikadaN cıktığı gibi olmayacak öyle toruna filanda kalmaz. işi bilen ellerde ihya olur inşallah. Motoru yaptırdım sonra arabayı ateşleme sorunu çıktı motordan bağımsız yenilemeye başlayınca çorap söküğü gibi geliyor... inşallah son olur sizin için. Zaten 1 yıl olmadı serhat bey restorenin hatrına kullanın derim... ben yaptırırken ustalara deli oldum. Adam baskı balata aldırdı bitmiş diye sonra takmadı dedi acemisin 6 ay sonra değiştir. 100tl de takma parası verdim. Takan ustada sövdü bende sövdüm peşpeşe...Eline mi yapışırdı motor zaten ayrı şanzumandan 2 dkta tak hemi. Yolda kalınca kimsenin vicdanı olmuyor.
Geçmiş olsun inşallah istediğiniz olurda içinize sinerek binmeye devam edersiniz.efsane kasa çok farklı bir konumda vazğeçmek biraz zor olabilir.
Geçmiş olsun Serhat. Artık olan olmuş yapacak bir şey yok. Hazır motor açılmışken iyice yaptır. Ustan umarım iyidir de özene bezene yapar. Sana tavsiyem ustanın başından ayrılma ve aklına takılan her şeyi sor, sonuçta bu motor ikinci kez açılmasın. Hayrlısı de kafaya takma fazla
Çok geçmiş olsun bencede fiyat çok değil. Benim eski aracım yağ eksiltiyordu ve segmanlar pistonlar gömlek faln elden geçecek drndi, usta en az 2000 tl gider demişti. Sizin aracın km si orjinal de olmaya bilir. Umarım bundan sonra kaza bela yaşamazsınız.