0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba dostlar, aracım da 2011 üretim goodyear efficientgrip lastikler var. bayramda memlekete gitmiştim, dağ, tepe, taşlı yollar, köstebek çukuru gibi yollar, toz, toprak, asfalt her türlü yol şartların da aracı kullandım ama çok da dikkatli oldum, lastiğin birisi yanaktan patlamış yama yaptırmak zorun da kaldım, şimdi sizlerden yaz lastiği tavsiyesinde bulunuyorum, 5 senedir kullanıyorum haliyle az çok erimede oldu tavsiyelerinizi bekliyorum saygılarımla.
Kumho Ku31 EcstaSPT ile 3. yaz sezonundayım, lastikte kılcal çatlak bile yok. Hamuru başlangıçta da sertti , şimdi de aynı ciddi bir değişim yok. Lastik aşınması az, az aşınan lastiğin özellikle yokuş yukarı çıkarken gaza sert bastığınızda patinaja düşme eğilimi var. Fakat viraj tutunması ve frenlemesi gayet iyi.Şehir içi 28-29 PSI, Şehirler arası yüke göre 32-34 PSI kullanıyorum. 35-36 PSI da , araç boşken titreşimi fazla iletiyor, yarış lastiği gibi davranıyor.
bu konu neden unutulmuş ki aslında çok önemli bir konu bu bende toyota versoma michelin primacy 3 düşünüyorum 360 TL/adet çok mu pahalı sizce...
Konuyu hortlatmışsınız aynı şeylerin konuşulduğu daha güncel konularda mevcut.Şahsi fikrim 360TL/adet pahalı ( tabi neye göre?), fiyat etiketi olan lastiğin ebat ve özelliklerini (hız endeksi, yük endeksi vs.) paylaşabilirseniz daha mantıklı fikirler çıkabilir.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
lastiğe göre uygun fiyatı ama yumuşak bir lastik çabuk erir diye düşünüyorum.Sent from my iPhone using Tapatalk
Aracımın baz donanım ölçüleri 195-65-15, üst donanımı ise 205-55-15. Michelin EnergySaver kullanıyorum ama frenleme mesafesi olsun vs rahat ettirtmiyor. Aracım 35 hava basıncı istiyor, 33 basarsam çok konforlu, yol tutuşu kötüleşiyor. 36 basarsam da yol tutuşu iyileşiyor konfor çok kötü. Yol tutuşunu da iyileşti zannetmiştim, ama pek öyle değil zannediyorum.Bir dahaki yaz için kaliteli yol tutuşu çok iyi bir lastiğe geçmek istiyorum. Aklımda 1. olarak ContiPremiumContact 5, 2. sırada da Michelin Premacy 3 var. 195-65-15 ebadlarının fiyatları makul ama 205-55-16 olunca fiyatlar artıyor. Bir de jant masrafı çıkacak bana. Şimdi ne öneririrsiniz forumdaşlar? Yol tutuşun iyi olmasını istiyorum, yakıtı artırması, ses çok önemli değil, konfor çok fazla kötüleştirmemesi de tercihim.195-65-15 bu 2 lastikten birini alıp devam mı edeyim, yoksa 205-55-16 lastik için 16" jant alıp kışlıkla yazlıkların aynı jantı kullanması olayını sonlandırayım ve 205 tabanın artıracağı yol tutuşu hissedeyim mi? Ama 55 yanak olmasından ötürü de azalacak konfor, ses ve yanak balon yapması endişelerim var.
tüm toyotaclub üyelerine hayırlı haftalar malum son baharın sonundayız ve benim lastiklerimin ömrü bitmek üzere lastik seçiminde kararsızım yılda en fazla 15bin km yaparım diye hesaplıyorum dört mevsim lastikleride diğerlerine göre biraz daha pahalı yılda yapacağım bu km ye (hangi lastiği ve markayı) tavsiye edersiniz..