Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330303 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #720 : Mayıs 30, 2016, 08:11:25 »
Yukarida bir cok farkli lastik yorumu mevcut. Sizin genel kullaniminiza en cok uyacak hangisi ise ona yogunlasin bence. Hepsinin avantaj ve dezavantajlari mevcut.

Sakin kullaniyor iseniz energy, eco gibi serilere, performansli kullaniyor iseniz sport gibi serilere de bakilabilir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #720 : Mayıs 30, 2016, 08:11:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #721 : Mayıs 30, 2016, 22:30:00 »
öhöm:)

sayın Özdem Özdemir
bahsettiğiniz lastikler ER300 ise o lastiği tam 6 sene (2 kere yenilendi) kullandım söylediklerinizle alakası yok sert hamuru dışında ödüllü lastikti. (web de araştırırsanız bolca makale ve yorum bulabilirsiniz)
https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx

eğer yeni desen T001 den bahsediyorsanız daha yumuşak lastik zıplatması ve gürültülü olması imkansız olur keza fren mesafeside öyle.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2015_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx

ben aracı sert ve limitlerde kullanırım, ER300 e nazaran bariz daha yumuşak daha sessiz ve daha konfor lu, aşırı ıslak zeminde su tahliye daha iyi (ses yalıtımı için yeni üç oluklu desen çok işe yarıyor), kuru ve ıslak yolda yol tutuş kararsızım, sert virajlarda yanal salınım çok çok az, zaten sakin kullanımda bu lastikle alakalı hiçbir şikayetiniz olmaz, abartmışsınız yazdıklarınızda.

bahsettiğimiz lastikler (primacy 3 ve turanza) en iyiler arasında, bu puan farklarını anladınız yani gürültülü zıplatır fren tutmaz derken:)
aslı olmayan bilgileri yazmayalım

Avrupa'daki bağımsız test kuruluşları ÖAMTC, ADAC, TCS, Auto Zeitung, Auto Bild tarafından "kesinlikle taviye edilen lastik" seçilen Mercedes A serisi, B serisi, C serisi ve S serisi, BMW 1 serisi ve 3 serisi, Audi A3, A4, Giuliette ve A5, Opel Insignia, Volvo V40, Toyota Auris, VW Polo markaları tarafında orijinal ekipman olarak seçildi.

kaynak anadolu ajans
http://aa.com.tr/tr/sirket-haberleri/gundem/106344

sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #722 : Mayıs 31, 2016, 11:25:31 »
Çoğunluğun tavsiyesi olduğu için contiental pre 5 almaya karar verdim peki alırken nelere dikkat etmeliyim.alınan yer ve fark eder mi bilgi verirseniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #723 : Mayıs 31, 2016, 11:58:52 »
güzel seçim
genel tavsiyemiz tabiki yeni üretim lastik almanızdır, yetkili bayiden yakın tarihli olmalı

sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #724 : Mayıs 31, 2016, 13:30:28 »
Arkadaşlar bir arkadaş internetten jant+ lastik bulmuş, almaya niyeti var. Yalnız satıcı lastik için 2 aylık Goodyear demiş. Ben lastiğin dişlerinden ve yanağından Goodyear olduğuna dair bir malumat edinemedim. Fotoğraflar net değil, lastiğin yanağında okuyabildiğim "SKY" ve "XX" ibarelerini görebildim.
Lastiğin markası ve modeli hakkında fikri olan var mı?
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #725 : Mayıs 31, 2016, 14:27:32 »
Goodyear değilde aynı bayilerde satılan Dunlop galiba , sport maxx serisinin MAXX yazısının XX i görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #726 : Mayıs 31, 2016, 19:36:03 »
Goodyear değilde aynı bayilerde satılan Dunlop galiba , sport maxx serisinin MAXX yazısının XX i görünüyor.

O modele baktım böyle taban deseni olan göremedim.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #727 : Mayıs 31, 2016, 19:47:22 »
Lastik için nette çok uygun fiyat buldum bayilere göre 200 lira fark ediyo.direk bayiye gönderiyorlar bayiden takdiriyorsun.müşteri hizmetlerini aradim üretim yeri ve tarihi sordum Kesin 2016 sonrasidir üretim yeri de contiental in orjinal fabrikasından gelen bi ürün kafanızda soru işareti olmasın dedi.siz önerir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #728 : Haziran 03, 2016, 11:28:43 »
Eibach pro kit spor yay aracıma good year egp takarsam balon yapar mı acaba ?. Fiyatı çok uygun. Zaten lastik kalitesine diyecek birşey yok. Ama yumuşaklığından dolayı balon yapar mı korkusu var :).

Ne dersiniz ?

http://www.hepsiburada.com/goodyear-195-50-r15-82v-efficientgrip-performance-lastik-uretim-yili-2015-p-OTYSF528351
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #729 : Haziran 03, 2016, 11:40:07 »
50 yanak hayli dar bir yanak spor yay ve sert kullanımla başınızı ağrıtabilirsiniz . Yanak konusunda Mıchelın kadar zayıf yanaklı bir lastik değil açıkçası . Sert çukura düşmediğiniz sürece çok sorun olabileceğini düşünmüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #730 : Haziran 03, 2016, 11:48:15 »
Türkiye yollarında sert çukura düşme olasılığımız çok yüksek ama yücel abi :). O yüzden kararsızım ama fiyatı çok iyi. Kumho veya hankook'tansa good year harika olacaktır.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #731 : Haziran 03, 2016, 14:45:06 »
Bunun yay ile ilgisi yok, sonucta yay lastige etki etmiyor. Fren kaliperleri, jant, lastik, suspansiyonsuz donanimlar. Onlarin yegane suspansiyon etkisi lastikten gelir.
Direk gozlemlemistim, Cpc5, P3 ve Egp arasinda en yumusak yanakli lastik acik ara Egp.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #732 : Haziran 03, 2016, 15:07:43 »
Bunun yay ile ilgisi yok, sonucta yay lastige etki etmiyor. Fren kaliperleri, jant, lastik, suspansiyonsuz donanimlar. Onlarin yegane suspansiyon etkisi lastikten gelir.
Direk gozlemlemistim, Cpc5, P3 ve Egp arasinda en yumusak yanakli lastik acik ara Egp.

Hakan abi, yay ne kadar sert olursa olsun lastiğe olan darbe aynı mı olacaktır?. Yazıdan anladığımı söylüyorum :). Peki en yumuşak yanak egp olduğu için en kolay balon yapma ihtimali de egp oluyor böylelikle doğru mu düşünüyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #733 : Haziran 03, 2016, 19:28:39 »
Derin konulara giriyorsun Mehmet, ama bunu sorman cok faydali aslinda.

Suspansiyonun, suspend kokenli oldugunu dusunerek baslayalim ve bir ornek verelim. Kapiya asilmis bir aski ve askida asili kiyafet. Bunda aski, kapidan yararlanarak kiyafetleri havada tutar. Tasiyici kapi ve araci askidir. Tasinan ise kiyafetler. Bunun tam tersini dusundugunde, kiyafetler kapiyi tasimaz.
Kimi araclar esnek olmayan tekerlekler kullanir. Bunlarin da kullanim amacina gore (yuk, yolcu) farkli suspansiyon sistemleri vardir. Bu sistemleri icinde barindiran yapilara Y25 ve Y32 ornek verilebilir. Peki nedir fark? Yuk icin tek suspansiyon yeterli gorulur genelde (ozel durumlar ve yukler haric). Yolcu icin ise birincil ve ikincil suspansiyona sahip yapilar kullanilir. Binek otomobiller ise genel anlamda tek kat suspansiyon sistemine sahiptir. Yalniz otomobillerde ici hava dolu lastiklerin de suspansiyon ozelligi vardir. Lastigin aldigi ilk etki lastik hava basinc ve yapi ozellikleri paralelinde zemin etkisi ile olusan bazi frekanslari absorbe eder. Bazilarinin da frekansini degistirir. Asil suspansiyon da bunlari emip, arac agirligi ve suspansiyon ozelliklerine bagli olarak, (helezon yay, yaprak yay, amortisor, takozlar vs) degisik oranlarda kabine yansitir. Yalniz bu suspansiyon kati, ustune takili donanimlara degil, ustunde takildigi aksama etki eder. Suspansiyonun, bu durumda helezon yay, amortisor ve aski kollari vs nin altinda kalan donanimlar bu suspansiyon etkisinin disindadir. Bu suspansiyonun sertligi ise, aldigi etkiye verdigi tepkiyi ortaya koyma ve dolayisi ile yol tutus ve kabine yansiyan frekanslari belli etme ozelligini belirler. Bu sistem slklsma ve acilma ile enerji dolar ya da bosaltir. Yani yoldan bir tepki almadan ekstra bir enerji ile (arac agirligi disinda) dolmaz ve dolayisi ile bir etkisi olmaz. Once lastik yoldan slklstirica ya da genisletici (tumsek ya da cukur) etkiyi alir ve enerji dolar.
Bu arada bu dolan enerji, amortisorlerce isiya donusturulup, atilir. Bazi teknoloji firmalari, bu bosa giden enerjiden de yararlanmaya calismaktadir. Ayrica amortisor sistemleri hep simetrik degildir, asimetrik ozellikler sergileyenler de vardir. Yani slklsma ve genlesmeye farkli hizda tepki verirler. Geri gidis hizi da yol tutusta etkilidir.

Yanak ince lastik dusunuldugunde, yanagi guclendirilmis modeller de dusunulmeli. Egp'de Xl arastirilabilir.

Aslinda bunlari arac ustunde, pratik olarak anlatmak daha faydali olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #734 : Haziran 11, 2016, 22:52:23 »
Arkadaslar merhaba, konu onemli oldugu icin yeni bir konu actim,

Falken marka lastik almayi dusunuyorum T Sporta hem yolda hem virajda "Kullanan" arkadaslardan yorum almak isterim,

Almak istedigim model
195 55 16 87v ze914

Simdiden tesekkurler,
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #735 : Haziran 14, 2016, 02:04:50 »
Yardimlariniz icin tesekkurler
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #736 : Haziran 14, 2016, 12:38:37 »
Hakan abi ellerine sağlık harika açıklama olmuş:).

Good year egp ile falken ze914 arasında gidip geliyorum uzun zamandır.

Şimdi sercan abi de sormuş. Araştırmalarıma göre fp oranı çok yüksek falkenin. Çok da dayanıklı ve sağlammış. Yol tutuşu için ise kimseyi üzmemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #737 : Haziran 14, 2016, 12:54:03 »
Ben tesekkur ederim.

Onceki sayfalarda Falken icin de yorumlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #738 : Haziran 14, 2016, 13:52:21 »
Lastik seçiminde ,
güvenlik,
araç kullanma alışkanlığınız (hangi hızlarda araç kullandığınız)
aracı kullandığınız yol tipi, çakıl, çukur, kaldırım vs.
iklim şartları
gibi pek çok etken var. Konfor bunlardan sonra gelmeli. Birlikte lastik aldığımız ofis arkadaşım, 2. kez yanak yardı. Ben Kumho Ku31 aldım, o Goodyear EGP.
Yollarımız kötü, çukurumuz bol. Yumuşak yanaklı lastik alırken 2-3 kez düşünün. Hem hafif, hem çok sağlam , hem de konforlu lastiklerin iç katmanlarını inceleyin ve fiyatlarına bakın. 400 tl olması gereken lastik, 160 TL ye satılıyorsa, katmanlarında kullanılan özel sentetik liflerden, hamur halitesinden ödün verildiği kesindir.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 58000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #739 : Haziran 14, 2016, 14:12:04 »
Arkadaşlar aracımı alalı 1,5 ay oldu. Lastikleri kontrol ettiğimde 2011 üretimi olduğunu gördüm, aracım ise 2012 model. Muhtemelen 0 alınırken üzerinde bulunan lastikleri kullanıyorum hala. İstanbul'da yaşıyorum ve lastikleri değiştirmek istiyorum. 4 mevsim mi alayım yoksa ayrı ayrı mevsimlik mi alayım bilemedim. Sizlerin görüşlerini de merak ediyorum açıkçası.

Sent from my iPhone using Tapatalk