0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
4 mevsim lastik diye birşey yoktur, bu yüzden bu konuda zorlanabilirsiniz Ama 4 mevsime en çok yaklaşabilen bir tek Nokian WRG2 veya yeni versiyonu Nokian All Weather serisi var.edit:Bir de WRG3 çıkmış galiba ama TR'de yoktur daha.
Üstat bu nokianlar yazın da kullanılabilir mi?
ilk arabamı aldım önceleri herseyıyle peder bey ılgılenırdı sımdı yanımda degıl gorev ıcabı . ılgılenmezdım bu gıbı konulardan . dıkkatımı ceken bırsey var goodyear lastıklerde yakıt verımı A degerıne yakın olan lastıkler yagmurda frenleme mesafesı dusuyor . desibel desen orasıda ayrı bır muallak en azından direk ben bu markayı bu modelı kullanıyorum ses az frenleme iyi gibi bır cevap bekledım artık bol bol okuyacaz ve tecrubeyı kendım edınıcem galiba
Ben geçen hafta petlas kış lastiği aldım gayet yumuşak yol sesi azaldı gibi geldi psikolojik de olabilir. Lastiği almadan fiyat araştırmasını iyi yapmanızı tavsiye ederim. internet sitelerinin kampanyalarını takip etmenizde yarar var.kredi kartı puanıyla falan 100-150 tl arası kar yapabilirsiniz.
Bunu yapmayı çok isteriz ama Adac tarzı bir alt yapı gerekir. Kim bilir belki ileride yaparız da. Diğer taraftan sizler de tecrübelerinizi paylaştığınızda bu sayfalar gelişecek ve başkalarına daha da yararlı olacaktır. Aldığınız yer, fiyat, ölçü vs de paylaşırsanız faydalı bir paylaşım olur.
Aurisimde Nokian WR D3 kullaniyorum cok memnun kaldım. Bu kadar iyi olacağı aklima gelmemişti testlerde zaten bu yönde olduğunu kanitliyor.
Nokian ın kışlık a3 ve d3 lastiklerinin arasında ne fark var acaba?2014 Corolla aracıma kışlık lastik için sac jant arıyorum.Önceki kasanın (2012)sac jantlarından buldum ama uyumluluğu konusunda emin değilim.Acaba uyumlu olur mu?Delik uzaklıkları ve bilezik çapı v.s, bir türlü emin olamadım...Birde bu lastik basın sensörü sorun olur mu? jantlarıda değiştirmek istiyorum çünkü..
Nokian WR D3 ok şeklinde tasarlanmış desen şekli ile orta sınıf otomobiller, aile otomobilleri ve güvenliğe önem veren sürücülere ekonomik sürüş özellikleri sunması için tasarlanmıştır. Su ve çamur kızaklamasına karşı dayanıklılığı iz blokları sayesinde arttırılmış ve Slush Blower (sulu çamur püskürtücü) teknolojisi geliştirilmiştir. Nokian WR A3 ise daha büyük ve daha güçlü araçlar için yüksek hız ve hassas sürüş gereksinimlerinin karşılanması için tasarlanmıştır. Nanobase yapı sayesinde lastiğin manevra, viraj dönme, şerit değiştirme, hızlanma kabiliyeti geliştirilmiştir. Değişken hava şartları için kontrol özellikleri bulunmaktadır. Dış omuz üzerinde kilitlenen 3D kanallar, yola temas esnasında sırt bloklarını kilitleyerek dönüşlerde ve kaçış manevralarında tutuşu sağlamlaştırır. A3 - D3 e nazaran performans ve hız yönünden daha güçlüdür.