0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yazar, dsg 7 ileri dizel 1.6 lt araca yazılım tarzı düzenlemeler yapılırsa şanzımanı elinize almanız muhtemel diyor. yalnız "her şeyi düz vitesten iyi yapıyor" kısmına katılmıyorum.reklam: patlamış mısır temin edilir. aile boyu, büyük boy ve mini boy seçeneklerimiz mevcut.
Tamam saygı duyuyorum çok verimli şanzıman.Ama %50 müşteri şikayetide yabana atılacak bir deger degil.
Henüz 2500 km dir DSG kullanıyorum daha önceki 6 aracım benzinli ve düz vitesti her şeyi düz vitesten daha iyi yaptığı kısmına aynen katılıyorum. Düz vites bir araçtan daha az yaktığı kesin çünkü vites değişim devri tam zamanında ve vites değişimlerinde zaman kayıpları yaşamıyor. Yazılım falan işim olmaz aracın tork'u ve motor gücü benim için yeterli. Tatmin edici ve açıklayıcı bir makale olmuş ben reklam göremedim.
Bende dsg şanzıman kullanan bir araç almayı düşünüyorum . Şikayet konusunda eskilerde %50 ye varan oranlarda vardı ve bir çoğu mekatronik değiştirilerek giderildi yenilerde ise sıkıntı yok denecek kadar azaldı hatta ben hiç duymadım ama arada illa ki sıkıntılı çıkan oluyordur sonuçta kul yapımı .
zafer bey reklamı ben verdim, makale ile ilgili değil. sakin sürüşte düz vitesten iyi olabilir fakat manuel moda alıp müdahale etmeye çalışınca ve anlık yüklenmelerde aynı kavramanın vites değiştirmesi gerektiğinde kesinlikle düz vites otomobil kullanmaktan biraz anlayan kişi için daha mâkul.
Mahmut kardeşim kesinlikle DSG tavsiye ederim hiç otomatik kullanmamıştım ve istemiyordum ama mecbur kaldım fakat şimdi iyi ki DSG almışım diyorum. Gerçekten mükemmel bir konfor ve rahatlıkmış yakıta olan katkısı ve diğer artıları ile tercih edilecek bir şanzıman sorun çıkacaksa da garanti uzatıldı ve kaldı ki düz viteste olsa belli km'den sonra baskı balata değişmek gerekiyor. Biraz şans biraz da kullanım önemli bir faktör.Evet yeni DSG lerde bende şikayet duymadım ve Yeti'de düz vites yok demek ki adamlar bu kadar güveniyorlar bir şey daha gözüme çarptı şikayet olan DSG ler genellikle Volkswagen araçlarda Skoda da ve Seat'ta daha az nedenini çözemedim.
Abi bizde daha önce otomatik carisma vardı 1.8 benzinli olduğu için 2009 da satıp 1.4 dizel mmt corolla alacaktık satıcı o zaman mmt tavsiye etmedi ve manuel aldık 2010 da şimdi kullandığım aracı aldığımda yine niyetimiz mmt almaktı ama satıcı yine önermedi ve yine manuel aldık 2009 dan beri manuel kullanıyorum inanın hamallık . Şu anda robotize şanzımanlar arasında zf 8 ileriden sonra gelen en iyi şanzıman dsg ve bende büyük ihtimal seneye Temmuz gibi dsg şanzıman kullanan bir araç alacağım bu yeti de olabilir passat ta olabilir şimdi kararsızım ama dsg olacağı kesin .
DSG'nin her araçtaki kalibrasyonu farklı sanırım. Leon'daki DSG pek iyi değildi, ama Yeti'dekine aşık olmuştum
Enes bu konu da kesinlikle haklısın böyle bir yazı okumuştum şanzımanın her araçta farklı konumlanmasından ve montajından dolayı böyle bir şey mümkün olabiliyormuş. Skoda forumundan ve diğer bir kaç forumlardan yabancı kaynaklı forumlarda bu konuda yazılar vardı.
Bende en başta anlam veremedim bu durumda. Ama Skoda'larin DSG'lerinin kalibrasyonu iyi genelde. Tiguan'daki de pek iyi değildi mesela.
Açıkçası bu duruma bende bir anlam veremedim. Fakat bir çok forumda DSG şikayetleri Volkswagen modellerinde genellikle de Jetta modelinde diğer Volkswagen grubunun araçlarında daha azınlıkta.
Bu da ayrı bir ilginçlik. [emoji4] Arıza olayını bilemem ama Golf'teki DSG çok iyiydi.
Bu biraz da şans işi galiba ve biraz da kullanım ile alakalı olabilir.
Sorunsuz olduğunu savunmak zor fakat ekstra garanti ile en azından maddi külfetten kurtulabilmek mümkün.