Gönderen Konu: Direkt Schalt Getriebe DSG  (Okunma sayısı 3284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Direkt Schalt Getriebe DSG
« : Ekim 24, 2014, 17:28:17 »
Almanya Volkswagen sitesinden alınmış Türkçe'ye çevrilmiş bir alıntıdır.

7 ileri DSG

Dünyanın ilk yüksek üretim adetli 7 ileri vites DSG şanzımanı, yakıt ekonomisi ve düşük emisyonlar sağlıyor.
Polo'dan Passat'a 250 NM torka kadarki tüm TDI ve TSI motorlara uygulanabilecek.
5 sene evvel VW ilk çift kavramalı 6 ileri vites DSG şanzımanını piyasaya sürdü.
Aslen akıllı bir otomatik olan DSG, dünyada 6 milyondan fazla adette satıldı.
Sadece 2007 Ocak-Kasım arasında 364.000 adet sevk edildi. Bu başarı şimdi diğer bir modelle devam edecek.
Dünyanın ilk yüksek üretim adetli 7 vites DSG şanzımanı.
Pek çok araba üreticisi için konvansiyonel şanzımanları sorgulama zamanı geldi
Çünkü yeni 7 ileri DSG, her şeyi standart düz vitesten daha iyi, daha çabuk ve daha ekonomik yapıyor.
Küçük motorlar için yeni 7 ileri DSG 250 Nm torka kadarki motorlar için uygun.
İlk olarak Golf, Golf Plus ile sunulan bu şanzıman, yeni 122 BG'lik TSI ve en çok satan 105 BG'lik TDI ile satılıyor.
Yeni 7 ileri DSG kuru kavrama verimi arttırıyor.
DSG'nin en önemli özelliği çift kavramalı olması.   
6 ileri DSG'nin kavramalarının yağ içinde çalışmasına nazaran yeni 7 ileri DSG'nin kavramaları kuru.
Bu da DSG teknolojisi için dünyada bir ilk,
Çünkü bu sayede verim arttırılmış ve yakıt tüketimine katkı sağlanmış durumda.
Golf 122 BG TSI DSG şanzıman ile 5.9 lt /100 km sarfediyor.
Golf'ün yakıt ekonomisi ve sürüş performansına bakıldığında, düz vites ve 7 ileri DSG arasında farklar mevcut.
Öncelikle yeni 122 BG TSI tam bir ekonomi uzmanı.   
6 ileri düz vites ile donatılan Golf  6,3 lt/100 km sarfederken,
Kendinden evvelki motorlardan daha düşük güçte olanlardan bile  daha az yakıyor.
Aynı Golf  7 ileri DSG ile donatıldığında, 95 oktan kullanılmasına rağmen tüketim 5,9 lt'ye düşüyor.
Aynı şekilde CO2 emisyonları da 149 g/km'den 139 g/km'ye azalıyor.
Kısa zaman önceye kadar bu sınıfta ve bu güç bandındaki benzinli araçlarda böyle bir ekonomi hayal bile edilemezdi.
Üstelik hayal bile edilemeyen bu tüketim miktarı, 7 ileri DSG şanzımanla %20 daha aşağıya çekiliyor.
DSG, %28 pazar payına sahip.
7 ileri DSG ufak motorlara uygulanmaya başladığından dolayı, DSG pazar payında sıçrama olacak.
2007'nin son aylarında Golf satışlarında DSG payı %9 artmıştı ki 7 ileri DSG satışları buna dahil değildir.
Golf Variant satışlarının %10'u DSG ile olmakta iken, Golf Plus modelinde ise DSG 2007'de %20 pay arttırdı.
Jetta %13 DSG payına sahip.
EOS %14 üzerinde DSG payına sahip.
2007'de satılan tüm Touran'ların %24'ü DSG şanzıman ile sevk edildi.
Yine 2007 de satılan tüm Passat'ların %22 si, Passat  Variant'ların %28'i DSG ile sevk edildi.
Seri üretime geçmeden 2 milyon km test edildi
Her iki DSG şanzıman da VW'nin Kassel'deki şanzıman fabrikasında üretiliyor.   
7 ileri DSG 70 kg ağırlığa sahip ve 400 parçadan oluşuyor.
Yeni 7 ileri DSG, fabrikadaki işçiler için eski bir arkadaş gibi, çünkü üretim hacmini arttırmış durumda.
Eylül 2005 tarihinde döküm kalıplarından ilk prototip çıktığından beri 
60.000 saat dayanıklılık testi ve 2.000.000 km yol testinden geçirildikten sonra seri üretimine başlandı.
Pilot üretim Kassel'de Kasım 2007 de başladı.   
Kasımın son haftası yeni DSG seri imalata geçti.
Günde 750 adet 7 ileri DSG üretimi yapılıyor.
Bant günde 1500 adet kapasiyete geçebilecek şekilde genişletilecek.
Aynı anda aynı fabrikada 1500 adet/gün kapasitede 6 ileri DSG de üretiliyor.
DSG dünyasından ilginç sayılar.
Golf TSI (122 BG) 6 ileri düz vites ile kıyaslandığında, 7 ileri DSG 0,4 lt/100 km tasarruf sağlıyor.
Mevcutta 6 model araç, 7 ileri DSG ile sipariş edilebiliyor.(Almanya)
7 ileri DSG'nin içinde 1,7 lt yağ bulunuyor, 70 kg ağırlığında,Maksimum 250 NM torka dayanıyor.
6 ileri DSG'nin içinde 6,5 lt yağ bulunuyor, 93 kg ağırlığında, Maksimum 350 NM torka dayanıyor.
6 ileri DSG'nin içindeki yağın sıcaklığı 140 dereceyi buluyor.
Fabrikada 226 işçi çalışıyor ve günde 1500 adet 6 ileri, 750 adet 7 ileri DSG imal ediliyor.
2003 yılında 6 ileri DSG ilk defa Golf R32 ile duyuruldu.
2004 yılında 6 ileri DSG ilk defa turbo dizel araçla duyuruldu.
2004 yılında 6 ileri DSG ilk defa Golf GTI (TSI) ile duyuruldu.
2005 yılında DSG ilk defa Bugatti Veyron 16.4 ile kullanıldı.
2005 yılında 150.000 adetlik üretim sayısına ulaşıldı.
2007 yılında 400.000 adet VW DSG ile satıldı.
2007 yılında 1.000.000 adetlik üretim sayısına ulaşıldı.
2007 yılında 2.000.000 km testi 7 ileri DSG ile tamamlandı.

Toyota Club Türkiye

Direkt Schalt Getriebe DSG
« : Ekim 24, 2014, 17:28:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Direkt Schalt Getriebe DSG
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2014, 18:01:30 »
yazar, dsg 7 ileri dizel 1.6 lt araca yazılım tarzı düzenlemeler yapılırsa şanzımanı elinize almanız muhtemel diyor. yalnız "her şeyi düz vitesten iyi yapıyor" kısmına katılmıyorum.

reklam: patlamış mısır temin edilir. aile boyu, büyük boy ve mini boy seçeneklerimiz mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2014, 18:18:24 »
yazar, dsg 7 ileri dizel 1.6 lt araca yazılım tarzı düzenlemeler yapılırsa şanzımanı elinize almanız muhtemel diyor. yalnız "her şeyi düz vitesten iyi yapıyor" kısmına katılmıyorum.

reklam: patlamış mısır temin edilir. aile boyu, büyük boy ve mini boy seçeneklerimiz mevcut.

Henüz 2500 km dir DSG kullanıyorum daha önceki 6 aracım benzinli ve düz vitesti her şeyi düz vitesten daha iyi yaptığı kısmına aynen katılıyorum. Düz vites bir araçtan daha az yaktığı kesin çünkü vites değişim devri tam zamanında ve vites değişimlerinde zaman kayıpları yaşamıyor. Yazılım falan işim olmaz aracın tork'u ve motor gücü benim için yeterli. Tatmin edici ve açıklayıcı bir makale olmuş ben reklam göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2014, 18:19:39 »
Tamam saygı duyuyorum çok verimli şanzıman.
Ama %50 müşteri şikayetide yabana atılacak bir deger degil.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2014, 18:27:29 »
Bende dsg şanzıman kullanan bir araç almayı düşünüyorum . Şikayet konusunda eskilerde %50 ye varan oranlarda vardı ve bir çoğu mekatronik değiştirilerek giderildi yenilerde ise sıkıntı yok denecek kadar azaldı hatta ben hiç duymadım ama arada illa ki sıkıntılı çıkan oluyordur sonuçta kul yapımı . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2014, 18:33:22 »
Tamam saygı duyuyorum çok verimli şanzıman.
Ama %50 müşteri şikayetide yabana atılacak bir deger degil.

Evet şikayetler konusunda haklısınız ama her markada olağan bir sürü müşteri şikayetlerini de unutmayalım. Ve şikayetlerin hemen hemen hepsi garantiden değişmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 24, 2014, 18:38:26 »
Henüz 2500 km dir DSG kullanıyorum daha önceki 6 aracım benzinli ve düz vitesti her şeyi düz vitesten daha iyi yaptığı kısmına aynen katılıyorum. Düz vites bir araçtan daha az yaktığı kesin çünkü vites değişim devri tam zamanında ve vites değişimlerinde zaman kayıpları yaşamıyor. Yazılım falan işim olmaz aracın tork'u ve motor gücü benim için yeterli. Tatmin edici ve açıklayıcı bir makale olmuş ben reklam göremedim.

zafer bey reklamı ben verdim, makale ile ilgili değil.

sakin sürüşte düz vitesten iyi olabilir fakat manuel moda alıp müdahale etmeye çalışınca ve anlık yüklenmelerde aynı kavramanın vites değiştirmesi gerektiğinde kesinlikle düz vites otomobil kullanmaktan biraz anlayan kişi için daha mâkul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2014, 18:44:28 »
Bende dsg şanzıman kullanan bir araç almayı düşünüyorum . Şikayet konusunda eskilerde %50 ye varan oranlarda vardı ve bir çoğu mekatronik değiştirilerek giderildi yenilerde ise sıkıntı yok denecek kadar azaldı hatta ben hiç duymadım ama arada illa ki sıkıntılı çıkan oluyordur sonuçta kul yapımı . 

Mahmut kardeşim kesinlikle DSG tavsiye ederim hiç otomatik kullanmamıştım ve istemiyordum ama mecbur kaldım fakat şimdi iyi ki DSG almışım diyorum. Gerçekten mükemmel bir konfor ve rahatlıkmış yakıta olan katkısı ve diğer artıları ile tercih edilecek bir şanzıman sorun çıkacaksa da garanti uzatıldı ve kaldı ki düz viteste olsa belli km'den sonra baskı balata değişmek gerekiyor. Biraz şans biraz da kullanım önemli bir faktör.
Evet yeni DSG lerde bende şikayet duymadım ve Yeti'de düz vites yok demek ki adamlar bu kadar güveniyorlar bir şey daha gözüme çarptı şikayet olan DSG ler genellikle Volkswagen araçlarda Skoda da ve Seat'ta daha az nedenini çözemedim.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 24, 2014, 18:53:34
zafer bey reklamı ben verdim, makale ile ilgili değil.

sakin sürüşte düz vitesten iyi olabilir fakat manuel moda alıp müdahale etmeye çalışınca ve anlık yüklenmelerde aynı kavramanın vites değiştirmesi gerektiğinde kesinlikle düz vites otomobil kullanmaktan biraz anlayan kişi için daha mâkul.

Normal düz vitesli bir araca göre manuel modda kullanmak kolay değil alışmak biraz zaman alabilir ben bir kaç kez manuel olarak kullanmayı denedim fakat zamanında vites yükseltmeyi ve düşürmeyi beceremedim. Normal bir düz vitese alışmış biri olarak zor geldi diyebilirim. Tabiki sport modda fazla yakabilir ama normal sürüş modunda mükemmel bir zamanlama ile vites yükseltip veya küçültüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2014, 18:54:58 »
Mahmut kardeşim kesinlikle DSG tavsiye ederim hiç otomatik kullanmamıştım ve istemiyordum ama mecbur kaldım fakat şimdi iyi ki DSG almışım diyorum. Gerçekten mükemmel bir konfor ve rahatlıkmış yakıta olan katkısı ve diğer artıları ile tercih edilecek bir şanzıman sorun çıkacaksa da garanti uzatıldı ve kaldı ki düz viteste olsa belli km'den sonra baskı balata değişmek gerekiyor. Biraz şans biraz da kullanım önemli bir faktör.
Evet yeni DSG lerde bende şikayet duymadım ve Yeti'de düz vites yok demek ki adamlar bu kadar güveniyorlar bir şey daha gözüme çarptı şikayet olan DSG ler genellikle Volkswagen araçlarda Skoda da ve Seat'ta daha az nedenini çözemedim.

Abi bizde daha önce otomatik carisma vardı 1.8 benzinli olduğu için 2009 da satıp 1.4 dizel mmt corolla alacaktık satıcı o zaman mmt tavsiye etmedi ve manuel aldık 2010 da şimdi kullandığım aracı aldığımda yine niyetimiz mmt almaktı ama satıcı yine önermedi ve yine manuel aldık 2009 dan beri manuel kullanıyorum inanın hamallık . Şu anda robotize şanzımanlar arasında zf 8 ileriden sonra gelen en iyi şanzıman dsg ve bende büyük ihtimal seneye Temmuz gibi dsg şanzıman kullanan bir araç alacağım bu yeti de olabilir passat ta olabilir şimdi kararsızım ama dsg olacağı kesin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2014, 19:03:56 »
Abi bizde daha önce otomatik carisma vardı 1.8 benzinli olduğu için 2009 da satıp 1.4 dizel mmt corolla alacaktık satıcı o zaman mmt tavsiye etmedi ve manuel aldık 2010 da şimdi kullandığım aracı aldığımda yine niyetimiz mmt almaktı ama satıcı yine önermedi ve yine manuel aldık 2009 dan beri manuel kullanıyorum inanın hamallık . Şu anda robotize şanzımanlar arasında zf 8 ileriden sonra gelen en iyi şanzıman dsg ve bende büyük ihtimal seneye Temmuz gibi dsg şanzıman kullanan bir araç alacağım bu yeti de olabilir passat ta olabilir şimdi kararsızım ama dsg olacağı kesin .

Bana da satıcı ısrarla DSG tavsiye etti zaten dediğim gibi Yeti'de düz vites yok gelmeyeceği söylendi. Skoda'da DSG farkı 5000 tl. Hangisini alırsan hayırlı olsun fakat yeni Yeti'yi gerek yerden yüksekliği hafif arazi koşullarındaki başarısı yol tutuşu güvenliği konforu ve fiyat avantajı olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2014, 19:04:20 »
DSG'nin her araçtaki kalibrasyonu farklı sanırım. Leon'daki DSG pek iyi değildi, ama Yeti'dekine aşık olmuştum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2014, 19:09:22 »
DSG'nin her araçtaki kalibrasyonu farklı sanırım. Leon'daki DSG pek iyi değildi, ama Yeti'dekine aşık olmuştum

Enes bu konu da kesinlikle haklısın böyle bir yazı okumuştum şanzımanın her araçta farklı konumlanmasından ve montajından dolayı böyle bir şey mümkün olabiliyormuş. Skoda forumundan ve diğer bir kaç forumlardan yabancı kaynaklı forumlarda bu konuda yazılar vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2014, 19:11:37 »
Enes bu konu da kesinlikle haklısın böyle bir yazı okumuştum şanzımanın her araçta farklı konumlanmasından ve montajından dolayı böyle bir şey mümkün olabiliyormuş. Skoda forumundan ve diğer bir kaç forumlardan yabancı kaynaklı forumlarda bu konuda yazılar vardı.
Bende en başta anlam veremedim bu durumda. Ama Skoda'larin DSG'lerinin kalibrasyonu iyi genelde. Tiguan'daki de pek iyi değildi mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2014, 19:18:25 »
Bende en başta anlam veremedim bu durumda. Ama Skoda'larin DSG'lerinin kalibrasyonu iyi genelde. Tiguan'daki de pek iyi değildi mesela.

Açıkçası bu duruma bende bir anlam veremedim. Fakat bir çok forumda DSG şikayetleri Volkswagen modellerinde genellikle de Jetta modelinde diğer Volkswagen grubunun araçlarında daha azınlıkta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 24, 2014, 19:21:04 »
Açıkçası bu duruma bende bir anlam veremedim. Fakat bir çok forumda DSG şikayetleri Volkswagen modellerinde genellikle de Jetta modelinde diğer Volkswagen grubunun araçlarında daha azınlıkta.
Bu da ayrı bir ilginçlik. [emoji4] Arıza olayını bilemem ama Golf'teki DSG çok iyiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 24, 2014, 19:22:35 »
Bu da ayrı bir ilginçlik. [emoji4] Arıza olayını bilemem ama Golf'teki DSG çok iyiydi.

Bu biraz da şans işi galiba ve biraz da kullanım ile alakalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 24, 2014, 19:24:10 »
Bu biraz da şans işi galiba ve biraz da kullanım ile alakalı olabilir.
Sorunsuz olduğunu savunmak zor fakat ekstra garanti ile en azından maddi külfetten kurtulabilmek mümkün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 24, 2014, 19:35:41 »
Sorunsuz olduğunu savunmak zor fakat ekstra garanti ile en azından maddi külfetten kurtulabilmek mümkün.

Sorunsuz olduğunu söyleyemeyiz bende bu yüzden garantiyi uzattım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 24, 2014, 19:40:35 »
Otomobil teknolojisi üreten firmaların yeni nesil bütün otomatik şanzımanları birbirinden güzel.

Kesinlikle şöförün manuel değişmesine ihtiyaç göstermiyorlar.

Hem ekonomik hemde performanslı sürüşü Eko modda dahi üretebiliyorlar.

Manuel vites, sadece dik kısa şehir içi veya hızlı uzun dik yokuş inişlerde kullanılması yeterli.

Uzun virajlı dağ yolu tırmanışı veya kısa dik yokuş tırmanışlarında Spor mod kullanılabilir.

Ben yeni DSG'nin sorun çıkartacağını düşünmüyorum.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 24, 2014, 19:41:29 »
2012 ya da 2013 yılında tam hatırlamıyorum, düzenli olarak yetkili servise giden jetta araçların şanzımanına güncelleme yapıldı. jetta kullanan bir arkadaşım güncelleme sonrasında aracın gidişin olumlu yönde çok etkilendiğini söylemişti. binince ben de fark ettim ki sürekli yolculuk etmediğim bir araç.

geçtiğimiz aylarda buna benzer bir güncelleme de passat'a geldi. can sıkıcı yanı aracı gün boyunca alıkoyuyorlar.