mmt lerdeki sorun mmt ecularının 2006-2007-2008 yıllarının bazı serilerde sorun vardı.aısın şanzıman fabrikası bu ecuları ücretsiz değiştiler.servislerde.aslında şanzumanda bişi yok ecu hata yaptığından şanzumanıda bozuyodu.2009 dan sonra ecular düzeltildi.frene bastığında araç kendini hemen boşa alıyor.ısınma yok gibi.hele makyajlılarda bu ecu sorunu hiç yok.balata ısınması ise sıkışık dur kalk trafikte fren pedalından ayağnı çekmeyen sürücü kardeşlerde sorun oldu.fren pedalından ayağınızı çektiğiniz anda balata kavamaya geçtiğinden sıkışık trafikte balata ısınıyordu ve sonrada kilitlenme oluyordu.mmt yi cvt veya yağlı şanzıman gibi kullanmak isteyen sürücülerin başı ağrıdı.bu mmt yi ben 5 senedir kullanıyorum ecu değiştirdim tabii ki serviste ısınma hiç olmadı.ama aynı aracı hanıma veriyorum.telefonda bu ötüyor diyor.10 dk dinlendir devam et diyorum bende.demekkki aynı araç sürücü değişik.şanzumanın kabahati yok.sürücüde sıkıntı var.onun içn mmt şanzıman süper bir otomatikleştiirlmiş manuel şanzumandır.sorunsuz basit kolay çözümlenebilen yapısı vardır.tork istememektedir.90 ps de kullanılabilmektedir.cvt vea yağlı şanzıman tork istediğinden 90 ps de kullanılmammaktadır.onun için mmt bir kaba tabirle anam babam bir manuel şanzumandır.
dsg vw grup=balata değişimi 2 adet 3000 tl dir
opel
ford
v.s. hepsi çok tuzlu ve karmaşıktır.toyota basittir 1200 tl ye baskı balatanı değiştirisin yola devam 100 000 gide rbazende 140 000
onun için mmt de dikkat edilecek tek şey dur kalkta aracın boşa almasını sağlamaktır oda=fren pedalına basılı tut bu kadar.başka püf noktası yoktur.
yokuş çıkrken dik yokuşta es ye bas veya manuele al işte tamamdır.al sana mmt.efendim ben otomatik aldım.neden kolla oynayayım diyenlere var.
o arkadaşlar dsg alacak servise gidince kredi kartından çekimi görünce şoka girecek.kaldı ki dsg de kaydırıyor.
veya cvt alıp benzinci ile akraba olacak.
kimse toyotaya laf söylemesin.gayet başarılı bir robotik şanzumandır mmt.ben çok seviyorum.araçlarda kronik sorunlar hep vardır.toyotada da var.
mercedes in 250 000 tl lik e200 de bile var.cam düğmesi kırılıyor.düğme 500 tl.yani her aracın kronik bozulan parçaları var.ben toyotayı grup olarak çok seviyorum.vw mercedes citroen honda kullanmış biri olarak söylüyorum.toyota japon mecedesidir.
herkese iyi akşamlar.