Gönderen Konu: mmt şanzımanla uzun yol ?  (Okunma sayısı 4217 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: mmt şanzımanla uzun yol ?
« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2014, 12:18:48 »
Yakiyorum fakat parklari yakiyorum ama yakmadgm zamanda oluyor en kisa zamanda servise gidicem

parkları yaksanızda yanıyor vitesteki ışık, bu yüzden ısınıyor, siz yinede servise gidin içiniz rahat etsin ama alacağınız cevap benimkiyle aynı olacak

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2014, 12:18:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 15, 2014, 23:47:09 »
parkları yaksanızda yanıyor vitesteki ışık, bu yüzden ısınıyor, siz yinede servise gidin içiniz rahat etsin ama alacağınız cevap benimkiyle aynı olacak
evet verdikleri cevap aynı oldu ama maksatla aracımın yağ değşimine 3000 km varken yağ değişimi şanzıman yağı hava filtlerini değiştirdim simdi 10.000 km arkama bakmam :)  yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 01, 2014, 19:46:35 »
Yakiyorum fakat parklari yakiyorum ama yakmadgm zamanda oluyor en kisa zamanda servise gidicem

Vites aydınlatması park lambaları ile yanar ısınma  yukarıda belirtildiği gibi aydınlatma lambalarının sıcaklığı. zaten vitesin bulunduğu kısımın içini görseniz gülersiniz. Bir tane anahtar var bir de vites kolunun kilidi.  unutmadan es mod anahtarı var ayrıca içinde. Çok basit bir sistem. Sadece vites kolu elektrik anahtarını konumlandırıyor. Kilit kısmını herkes tahmin etmiştir zaten geçişleri güvenli klıyor falan filan..
Beşinci Mevsim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 01, 2014, 20:31:28 »
arkadaş bu ısınma işleriyle hiç karşılaşmadım ben ya , bilen bilmeyen söylüyor ama ben 4 saat haliç köprüsünde 4km yolu ancak gidebildim 5 kişi vardı araba ne ısınma oldu nede kalkışlarda zorlanma, nasıl beceriyorsunuz bu şanzumanı ısıtmayı şaşıyorum.

Biraz şans işi sanırım.. Ben de araç aramak canıma tak edince bulduğum ilk temiz arabayı almıştım.. mmt şanzıman auris.. sonra internette yorumları okuyunce eyvah dedim.. 2,5 yıl boyunca yaklaşık 30.000 km yol yaptım, ağırlıklı şehir içi.. bir defa bile tık demedi araba..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 02, 2014, 19:21:02 »
mmt lerdeki sorun mmt ecularının 2006-2007-2008 yıllarının bazı serilerde sorun vardı.aısın şanzıman fabrikası bu ecuları ücretsiz değiştiler.servislerde.aslında şanzumanda bişi yok ecu hata yaptığından şanzumanıda bozuyodu.2009 dan sonra ecular düzeltildi.frene bastığında araç kendini hemen boşa alıyor.ısınma yok gibi.hele makyajlılarda bu ecu sorunu hiç yok.balata ısınması ise sıkışık dur kalk trafikte fren pedalından ayağnı çekmeyen sürücü kardeşlerde sorun oldu.fren pedalından ayağınızı çektiğiniz anda balata kavamaya geçtiğinden sıkışık trafikte balata ısınıyordu ve sonrada kilitlenme oluyordu.mmt yi cvt veya yağlı şanzıman gibi kullanmak isteyen sürücülerin başı ağrıdı.bu mmt yi ben 5 senedir kullanıyorum ecu değiştirdim tabii ki serviste ısınma hiç olmadı.ama aynı aracı hanıma veriyorum.telefonda bu ötüyor diyor.10 dk dinlendir devam et diyorum bende.demekkki aynı araç sürücü değişik.şanzumanın kabahati yok.sürücüde sıkıntı var.onun içn mmt şanzıman süper bir otomatikleştiirlmiş manuel şanzumandır.sorunsuz basit kolay çözümlenebilen yapısı vardır.tork istememektedir.90 ps de kullanılabilmektedir.cvt vea yağlı şanzıman tork istediğinden 90 ps de kullanılmammaktadır.onun için mmt bir kaba tabirle anam babam bir manuel şanzumandır.
dsg vw grup=balata değişimi 2 adet 3000 tl dir
opel
ford
v.s. hepsi çok tuzlu ve karmaşıktır.toyota basittir 1200 tl ye baskı balatanı değiştirisin yola devam 100 000 gide rbazende 140 000
onun için mmt de dikkat edilecek tek şey dur kalkta aracın boşa almasını sağlamaktır oda=fren pedalına basılı tut bu kadar.başka püf noktası yoktur.
yokuş çıkrken dik yokuşta es ye bas veya manuele al işte tamamdır.al sana mmt.efendim ben otomatik aldım.neden kolla oynayayım diyenlere var.
o arkadaşlar dsg alacak servise gidince kredi kartından çekimi görünce şoka girecek.kaldı ki dsg de kaydırıyor.
veya cvt alıp benzinci ile akraba olacak.
kimse toyotaya laf söylemesin.gayet başarılı bir robotik şanzumandır mmt.ben çok seviyorum.araçlarda kronik sorunlar hep vardır.toyotada da var.
mercedes in 250 000 tl lik e200 de bile var.cam düğmesi kırılıyor.düğme 500 tl.yani her aracın kronik bozulan parçaları var.ben toyotayı grup olarak çok seviyorum.vw mercedes citroen honda kullanmış biri olarak söylüyorum.toyota japon mecedesidir.
herkese iyi akşamlar.