Gönderen Konu: Yolda kaldım,Kendime ders çıkardım...  (Okunma sayısı 2114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Yolda kaldım,Kendime ders çıkardım...
« : Eylül 27, 2014, 20:55:10 »
Arkadaşlar selamlar, hafta içi aküm bitti yolda kaldım,kaldığım yer harem sahil yolu idi,üsküdar otoparktan çıktım farları yakmıştım.Karşıya haremden geçeyim dedim.

Güneş boğaza öyle güzel vuruyor ki, atmam gereken maillerde vardı çektim sağa. 10-15 dk geçti basıyorum tık yok basıyorum tık yok. Bi baktım fakat açık kalmış.Daha önceden(eski araçlarda) de başıma geldiğinden takviye kablosu bulundururum arabada. Neyse nasıl durduracağız insanları???

Emri vaki olmaz, aldım elime kabloları kaputu da açtım gelene sallıyorum otostop çeker gibi...bakmayanlar var gözünü kaçıranlar var var da var. birkaç dk sonra bi taksici durdu sağolsun hallettik.

Borcumuz ne dedim? Sorulurmu hiç dedi, tam o anda para istemediğini düşünürken, gönlünden ne koparsa deyiverdi :) Bde de 20 vardı verdim, gönlünden ne kadarı geçiyorsa al dedim :) 10 lira aldı... Ben olsam alır mıydım? Almazdım tabi ki de aama kendime çıkardığım ders şu oldu, bir keresinde benzer durumda birini görmüştüm ve geçmiştim.Düşününce pişmanlık duydum.

Bu da durmaya değer güzellikti...

Toyota Club Türkiye

Yolda kaldım,Kendime ders çıkardım...
« : Eylül 27, 2014, 20:55:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Yolda kaldım,Kendime ders çıkardım...
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2014, 22:07:30 »
Geçmiş olsun, iyi halletmişsiniz sorunu. Umarım yolda kalmış birisini gördüğünüzde yardımcı olursunuz ama belkide şeytan o an yine "amaaaan arkadan bir çok adam geliyor" diyebilir. Taksicinin yaptığı da büyük insanlık ayıbı olmuş yani. Ölecek adama suyu parayla satmak gibi olmuş.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2014, 22:09:22 »
Akü takviyesinden para mi aldı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 97000
  • Model Yılı: '04
  • 31 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2014, 22:25:35 »
taksicin yaptığı hakketen ayıpmış zorda kalana yardım insanlık görevidir  bence hani bende giderim  yardım ederim  sonuçta  kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz
 hiç unutmam  bir keresinde model uçak uçurma sevdasına 10 cm kadar batmıştı  aracım yoldan geçen bi pikap çekip kurtarmıştı burdan tekrar teşekkür ediyorum kendisine tabi biz gene akıllanmadık ertesi gün farklı yoldan gidip uçurduk orası ayrı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2014, 22:32:55 »
Taksici ne kadar düşmüşsün beee...Yazık akü desteği için para istemiş utanmadan. Nasıl bir millet oluyoruz biz böyle. Demekki arabamızı dalan çektirsek maaşı bırakıriz bu tiplere.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2014, 22:54:48 »
Temmuz ayında sağ arka lastiğim okulun bahçesindeyken nasıl olduysa tamamen inmiş. Pompam da yoktu. Bahçeden çıktım karşıda bekleyen taksiler olur hep. Bir tanesi de o gün orada bekliyordu. Durumu izah ettim ve pompanız var mı diye sordum. Bende yok abi dedi. Bi arkadaşlara sorayım diye de ekledi. Telsizle sordu arkadaşlarına onlarda da yoktu. Benim evde var pompa az aşağıda istersen gidip alalım dedi ve bir bakış attı. O bakış taksimetre bakışıydı = )

Teşekkürler gerek yok kardeşim dedim ayrıldım. Arada oluyor böyle durumlar. Çaresizlik kötü ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2014, 00:18:16 »
O anki firsatciligini konusturmuş taksici  zamaninda atv kullanirken yanlamaktan zincir kiriyodum veya gaza sert basmaktan 5 kere en az kaynak atirmisimdir 2 tane motor cekmisdi beni iple mahalleden taniyodum cocuklari bi kurus istemediler allah razi olsun  aku takviyesinden para mi alinir alti ustu arabadan inip kabutu aciyo kabloyu takip marsa basiyosunuz 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2014, 13:17:09 »
Bence taksiciye haksiz yukleniyorsunuz, insanlik olsun diye de yardim edebilir emek ve mesai karşılığı da bekleyebilir bir sigara parası.. bence borcum nedir diye sormaniz onemli bir nokta ve sormaniz doğru olmuş.. yolda kalan kişiye herkesin yardim edeceği gün o da para istemez belki, ders cikarilacak bir olay maalesef. .
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2014, 13:23:38 »
Kendisi yolda kalsa sorarmiydi acaba ?
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2014, 10:48:54 »
Kendisi yolda kalsa sorarmiydi acaba ?
geçen aylarda ankaraya gitmiştim , kırşehirde sabah saatleri  4 5 arası  mola verdim..  yola devam ettim ve ankara şehiriçinde güzergah ve yollar biraz değişmiş olduğundan taksici dahil arabadan inerek bir kaç kişiye yol sordum bu yüzden de trafiği biraz aksattım.. bir arkadaş yol verdi bir iki yerde, ara sokakta bile arkamda, denk geldi heralde diye düşündüm sonra yanıma yaklaşıp lastiğin inik olduğunu söyledi.. yolu bilmediğimi anlayınca arabadan kompresör çıkardı, hava bastık petrole yollandık.. meğer Trabzonlu imiş ve plakayı görünce  uyarmak istemiş,  uyarmasa veya kompresörü çıkarmaya üşense perişan olacaktık, çok teşekkür ettim..

kırşehirden ankaraya kimse durup yardım etmek  şöyle dursun uyarmadı işaret etmedi.. normal vatandaşımız da taksiciler de.. ama bir taksici bu iyiliği yapmış olsa ve borcum nedir diye sormamış olsam doğru olmazdı diye düşünüyorum..

arkamdan "yolda kalacaktı yardım ettik bir sigara parası atmadı" diye düşünmesin, başka birini gördüğünde yine dursun, kimse yardım etmiyorsa o etsin..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2014, 12:08:27 »
Arkadaşlar selamlar, hafta içi aküm bitti yolda kaldım,kaldığım yer harem sahil yolu idi,üsküdar otoparktan çıktım farları yakmıştım.Karşıya haremden geçeyim dedim.

Güneş boğaza öyle güzel vuruyor ki, atmam gereken maillerde vardı çektim sağa. 10-15 dk geçti basıyorum tık yok basıyorum tık yok. Bi baktım fakat açık kalmış.Daha önceden(eski araçlarda) de başıma geldiğinden takviye kablosu bulundururum arabada. Neyse nasıl durduracağız insanları???

Emri vaki olmaz, aldım elime kabloları kaputu da açtım gelene sallıyorum otostop çeker gibi...bakmayanlar var gözünü kaçıranlar var var da var. birkaç dk sonra bi taksici durdu sağolsun hallettik.

Bu arada manzara muazzam...

Borcumuz ne dedim? Sorulurmu hiç dedi, tam o anda para istemediğini düşünürken, gönlünden ne koparsa deyiverdi :) Bde de 20 vardı verdim, gönlünden ne kadarı geçiyorsa al dedim :) 10 lira aldı... Ben olsam alır mıydım? Almazdım tabi ki de aama kendime çıkardığım ders şu oldu, bir keresinde benzer durumda birini görmüştüm ve geçmiştim.Düşününce pişmanlık duydum.

Bu da durmaya değer güzellikti...

Yazınızı okurken "taksicidemi yok" diye içimden geçiriyordum ki zaten yazmışsınız :) Şahsen asla böyle bir şey yapmam ancak taksicinin de makul bir şey söylediğini düşünüyorum. Neticede işleri para kazanmak. Durum böyle olunca ha yolcu taşıyıp para kazanmış ha size yardım ederek. Ben bir mahsur görmedim. Ama aldığı parayla fırsatçılık yapsaydı ciddi şekilde kınardım.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 29, 2014, 13:24:00 »
ben zaten taksiciyi eleştirmiyorum evet makul bir ücret aldı açıkçası, hatta 50 mt ileride bide müşteri denk geldi :) ben sadece bu olaydan kendime özeleştiri de çıkardım ve paylaşmak istedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2014, 13:38:58 »
Geçmiş olsun. Şehirler kalabalıklaştıkça yazık ki samimiyet o oradan kayıp oluyor. Mesela ben geçmişte adana yolu üzerinde soyuldum. Şimdi yolda kalmış birini görsem camı bile açmam ama polis yada jandarmaya mutlaka haber veririm

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2014, 13:50:00 »
Geçmiş olsun. Şehirler kalabalıklaştıkça yazık ki samimiyet o oradan kayıp oluyor. Mesela ben geçmişte adana yolu üzerinde soyuldum. Şimdi yolda kalmış birini görsem camı bile açmam ama polis yada jandarmaya mutlaka haber veririm
Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 29, 2014, 13:50:50 »
Bundan 10 sene kadar önce, Tekirdağ tarafından gelirken sağ arka lastiğim patladı. aracım Renault 19'du. En yakın mola yerinde durdum. Arkadaşımla beraber bijonları sökmeye uğraşıyoruz.
Ama bijonlar öyle sıkışmıştı ki, ne kadar uğraştıysak da açamadık.
ayağımızla bijon anahtarının üzerinde falan zıplıyoruz tık yok.
Sonunda anahtarı da kırdık ve kaldık öyle.
durumumuzu gören bir kamyoncu yürüyerek yaklaştı bize.
durumu anlattık. gitti kamyonundan bir iki edevat ve koskoca bir balyozla geri geldi.
Hafiften yağan yağmur da hızını arttırmaya başladı.
Adam uğraşıyor ama netice yok.
En sonunda kamyoncu getirdiği balyozla bijonların üzerine var gücüyle girişmeye başladı.
En sonunda adam bizim tekeri değiştirdi.
ama yağmurun altında tamamen sırılsıklam oldu garibim.
Neyse olay  bitti ve biz adama teşekkür ettik falan sonra borcumuz nedir abi diye sorduk.
Adam "yok yeğenim, ne borcu ayıptır" falan dedi.
adamı sırılsıklam gördükçe içim rahat etmedi ve ben ısrarla adama para vermeye çalıştım.
adam da ısrarla parayı almadı.
sonra "gel o zaman şurda sana bir yemek ısmarlayım" dedim.
Zar zor kabul ettirdim onu da, gittik tesisin restoranında beraber yemek yedik sohbet falan ettik.
sonra helalleşerek yolumuza devam ettik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2014, 18:02:10 »
Bundan 10 sene kadar önce, Tekirdağ tarafından gelirken sağ arka lastiğim patladı. aracım Renault 19'du. En yakın mola yerinde durdum. Arkadaşımla beraber bijonları sökmeye uğraşıyoruz.
Ama bijonlar öyle sıkışmıştı ki, ne kadar uğraştıysak da açamadık.
ayağımızla bijon anahtarının üzerinde falan zıplıyoruz tık yok.
Sonunda anahtarı da kırdık ve kaldık öyle.
durumumuzu gören bir kamyoncu yürüyerek yaklaştı bize.
durumu anlattık. gitti kamyonundan bir iki edevat ve koskoca bir balyozla geri geldi.
Hafiften yağan yağmur da hızını arttırmaya başladı.
Adam uğraşıyor ama netice yok.
En sonunda kamyoncu getirdiği balyozla bijonların üzerine var gücüyle girişmeye başladı.
En sonunda adam bizim tekeri değiştirdi.
ama yağmurun altında tamamen sırılsıklam oldu garibim.
Neyse olay  bitti ve biz adama teşekkür ettik falan sonra borcumuz nedir abi diye sorduk.
Adam "yok yeğenim, ne borcu ayıptır" falan dedi.
adamı sırılsıklam gördükçe içim rahat etmedi ve ben ısrarla adama para vermeye çalıştım.
adam da ısrarla parayı almadı.
sonra "gel o zaman şurda sana bir yemek ısmarlayım" dedim.
Zar zor kabul ettirdim onu da, gittik tesisin restoranında beraber yemek yedik sohbet falan ettik.
sonra helalleşerek yolumuza devam ettik.

Arkadaşa rastgelen taksici de böyle olmalıydı. Konu taksici kamyoncu olmasında değil. Konu biraz daha ince olabilmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 29, 2014, 19:59:44 »
Geçmiş olsun . Taksicinin yardımı karşılığında para talep etmesinden dolayı ben buna yardım demem ama yinede bu adama insan değilmiş gibi ithamlarda bulunmam sonuçta para karşılığında da olsa durmuş size yardımcı olmuş .

Mesela benim başıma geldi 2-3 sene önce bahçede traktör battı bitişik komşum aramızda hiç bir husumet olmamasına rağmen kafasını kaldırıp bakmaz iken 2 bahçe ötede zorlamamdan dolayı makinen sesini duyan tanımadığım biri sağ olsun geldi yardım etti . O zaman kendisine ne teklif ettiysem kabul etmedi ama o adama her mahsul zamanı mutlaka yetişen mevyelerden gönderirim . Bitişik komşumla da bu nedenden dolayı herhangi bir kırgınlığım yok sonuçta kimseyi yardım etmek için zorlayamam ve inanın inşallah olmaz ama aynı durum komşumun başına gelse ben işimi gücümü bırakır gider yardım ederim .Sonuçta herkes kendine yakışanı yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2014, 21:42:33 »
Taksiciyi arayıp çağırınca istemesi normal de, yolda geçerken olunca garip olmuş...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...