0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kendisi yolda kalsa sorarmiydi acaba ?
Arkadaşlar selamlar, hafta içi aküm bitti yolda kaldım,kaldığım yer harem sahil yolu idi,üsküdar otoparktan çıktım farları yakmıştım.Karşıya haremden geçeyim dedim.Güneş boğaza öyle güzel vuruyor ki, atmam gereken maillerde vardı çektim sağa. 10-15 dk geçti basıyorum tık yok basıyorum tık yok. Bi baktım fakat açık kalmış.Daha önceden(eski araçlarda) de başıma geldiğinden takviye kablosu bulundururum arabada. Neyse nasıl durduracağız insanları???Emri vaki olmaz, aldım elime kabloları kaputu da açtım gelene sallıyorum otostop çeker gibi...bakmayanlar var gözünü kaçıranlar var var da var. birkaç dk sonra bi taksici durdu sağolsun hallettik.Bu arada manzara muazzam...Borcumuz ne dedim? Sorulurmu hiç dedi, tam o anda para istemediğini düşünürken, gönlünden ne koparsa deyiverdi Bde de 20 vardı verdim, gönlünden ne kadarı geçiyorsa al dedim 10 lira aldı... Ben olsam alır mıydım? Almazdım tabi ki de aama kendime çıkardığım ders şu oldu, bir keresinde benzer durumda birini görmüştüm ve geçmiştim.Düşününce pişmanlık duydum.Bu da durmaya değer güzellikti...
Geçmiş olsun. Şehirler kalabalıklaştıkça yazık ki samimiyet o oradan kayıp oluyor. Mesela ben geçmişte adana yolu üzerinde soyuldum. Şimdi yolda kalmış birini görsem camı bile açmam ama polis yada jandarmaya mutlaka haber veririm
Bundan 10 sene kadar önce, Tekirdağ tarafından gelirken sağ arka lastiğim patladı. aracım Renault 19'du. En yakın mola yerinde durdum. Arkadaşımla beraber bijonları sökmeye uğraşıyoruz. Ama bijonlar öyle sıkışmıştı ki, ne kadar uğraştıysak da açamadık. ayağımızla bijon anahtarının üzerinde falan zıplıyoruz tık yok.Sonunda anahtarı da kırdık ve kaldık öyle.durumumuzu gören bir kamyoncu yürüyerek yaklaştı bize. durumu anlattık. gitti kamyonundan bir iki edevat ve koskoca bir balyozla geri geldi. Hafiften yağan yağmur da hızını arttırmaya başladı.Adam uğraşıyor ama netice yok. En sonunda kamyoncu getirdiği balyozla bijonların üzerine var gücüyle girişmeye başladı. En sonunda adam bizim tekeri değiştirdi. ama yağmurun altında tamamen sırılsıklam oldu garibim. Neyse olay bitti ve biz adama teşekkür ettik falan sonra borcumuz nedir abi diye sorduk.Adam "yok yeğenim, ne borcu ayıptır" falan dedi. adamı sırılsıklam gördükçe içim rahat etmedi ve ben ısrarla adama para vermeye çalıştım.adam da ısrarla parayı almadı. sonra "gel o zaman şurda sana bir yemek ısmarlayım" dedim. Zar zor kabul ettirdim onu da, gittik tesisin restoranında beraber yemek yedik sohbet falan ettik. sonra helalleşerek yolumuza devam ettik.