Gönderen Konu: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR  (Okunma sayısı 152370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR
« Yanıtla #640 : Kasım 30, 2016, 13:09:00 »
vallahi sarıya bayıldım :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #640 : Kasım 30, 2016, 13:09:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '16
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #641 : Aralık 01, 2016, 09:22:22 »
Dün gece saat  02:30  civarı Avcılar yan yol da CHR kaza yaptı ve kazada otomobilde bulunan 2 kişi ödü.. Allah rahmet eylesin.. Aracın önden direğe çarptıktan sonra alev alması araştırılmalı... İnternette aracın hybrid olup bataryasının patladığını falan yazmışlar.. bilgi kirliliğinden ibaret.. hybrd model satışı 2017 şubat gibi olacak...Hybrid versiyonda batarya arka koltukların altında yer alıyor..
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2007
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '07
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #642 : Aralık 01, 2016, 09:43:15 »
Taksi bile oldu.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chr hibrid taksinin fiyatı farklı olur bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 76000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #643 : Aralık 01, 2016, 15:37:30 »

Toyota Aralık ayı için Corolla'da 7,200 TL'ye varan bir indirim uygulamış, CH-R'de ise lansman fiyatları devam ediyor diye belirtmişler. ODD rakamları açıklamadı, CH-R'nin ilk ay performansını merakla bekliyorum. Verso ile ilgili uzun zamandır liste fiyatında indirim yada herhangi bir kampanya yapılmıyor, bu model ile ilgili farklı bir bilgisi olan var mı?
2012 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #644 : Aralık 01, 2016, 15:59:10 »
Aurislere 3500 TL zam yapıştırmışlar.
Corolla Dizellerde 7 bin TL indirim var..

Corolla Benzin-Dizel aralığı 3750 TL ye inmiş, şaşılacak iş.Çatır çutur satarlar bu ay dizelleri.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #645 : Aralık 01, 2016, 16:01:25 »
Toyota Aralık ayı için Corolla'da 7,200 TL'ye varan bir indirim uygulamış, CH-R'de ise lansman fiyatları devam ediyor diye belirtmişler. ODD rakamları açıklamadı, CH-R'nin ilk ay performansını merakla bekliyorum. Verso ile ilgili uzun zamandır liste fiyatında indirim yada herhangi bir kampanya yapılmıyor, bu model ile ilgili farklı bir bilgisi olan var mı?
  CHR için ilk ay sayılmaz 15 kasımda satışa sunuldu 15 günlük performans diyelim. Bu arada lansman fiyatı diyorlar ama chr de fiyatlar ötv zammı hariç 3.000 tl kadar artmış durumda . Ben aracı 17 kasım da aldım 90. 000 tl ye şu anda 96.950 tl görünüyor 1.2 turbo advance multidrives...
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #646 : Aralık 01, 2016, 17:25:10 »
  CHR için ilk ay sayılmaz 15 kasımda satışa sunuldu 15 günlük performans diyelim. Bu arada lansman fiyatı diyorlar ama chr de fiyatlar ötv zammı hariç 3.000 tl kadar artmış durumda . Ben aracı 17 kasım da aldım 90. 000 tl ye şu anda 96.950 tl görünüyor 1.2 turbo advance multidrives...

hocam bu aracın hybrid olanı satılıyor mu şuan?
yoksa 2017'de mi gelecek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #647 : Aralık 01, 2016, 17:27:41 »
hocam bu aracın hybrid olanı satılıyor mu şuan?
yoksa 2017'de mi gelecek?
Hybrid satış rakamları belli ama satın alınamıyor şu anda Avrupa'da yoğun talepten dolayı... 2017 Şubat, Mart gibi Türkiye'de satın alınabileceği söyleniyor..
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #648 : Aralık 01, 2016, 17:52:40 »

Haklısınız 15 günlük performans aslında ama kasım ayı için 1000 adetlik lansmana özel stok ayırmışlardı bu stok eridimi yoksa hala listelerde lansman fiyatına özel diyerek devam mı 1000 adedi eritmeye mi çalışıyolar. Araçlar hem ötv hemde kur farkına yakalandığı için ciddi oranda artış var.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2016, 18:03:46
Aurislere 3500 TL zam yapıştırmışlar.
Corolla Dizellerde 7 bin TL indirim var..

Corolla Benzin-Dizel aralığı 3750 TL ye inmiş, şaşılacak iş.Çatır çutur satarlar bu ay dizelleri.

Bence Auris'te yıllık hedef 5-6 bin arası olarak belirlenmiş bunu da rahat rahat kampanya yapmadan yakalıyorlar. O yüzden bu sınıfta Golf yada Astra gibi liderliğe oynama amaçları yok.

Geçen sene Aralık ayında 7,356 adet Corolla satışı gerçekleşti ve yıl sonunda ise 80 adetlik fark ile Linea'ya liderlik kaptırılmıştı.Kasım ayında eğer düşük adette satış gerçekleştiyse yada iyi bir satış rakamı elde edilmişse her iki koşulda da C sınıfı liderliğini Egea'dan almak istiyor olabilirler çünkü düzenli olarak liste fiyatlarını takip ederim hiç bu şekilde ciddi bir indirim görmedim. Dediğiniz gibi dizel benzin fiyat farkı da minimize edilmiş neredeyse, bu avantaj da filo şirketleri ile kamu firmalarına ciddi satışların gerçekleştirilmesi demek. Aralık ayı tahminim fabrikadan araç alımında sıkıntı olmaz ise 9,000 bin adetin altında olmaz. 9,000-9,500 adete arasında gerçekleşir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #649 : Aralık 01, 2016, 20:26:41 »
toyota kadar isini bilmez firma gormedim.Kac yillik verso kullanicisiydim,istanbula gelince kucuk,hem az yakar hemde yeni arac olsun dedim aylarca hybrid chr bekledim.Sonunda martta satacagiz dediler,mecburen gidip golf aldim.Simdi birde lansman fiyati diye acikladigi fiyata zam yapmis,resmen kimse almasin bu araci demis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #650 : Aralık 01, 2016, 20:30:30 »
Sadece fiyata zam yapsa iyi, aracı satın almak için anlaşan ve hatta kaparo yatıranlara da zammı yansıttılar. İzmirden bir arkadaşın babası üç jenerasyondur sıfır Toyota kullanıyordu. CHR için anlaşmışlar, sonra 3 bin lira zam gelince vaz geçmişler almaktan.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #651 : Aralık 01, 2016, 20:39:59 »
Fiyatı chr de artırıyorlar çünkü talep çok ve üretim kapasitesi belli.. Amerika istiyor Kanada istiyor elmas tasarım derken elmas gibi değerli  oldu.. Türkiye de Hybrid chr  satışta olmamasına rağmen bayiler corolla dan daha fazla chr sattıklarını söylüyorlardı.. ilginç bir milletiz.. elde corolla stok var galiba yoksa bu Euro kuru ile bu kadar corolla da indirim bana tuhaf geldi..
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #652 : Aralık 01, 2016, 20:59:31 »
Demekki ÖTV KDV vergi  hepsi hikaye. Biz boşuna birbirimize laf yetiştirip atisiyoruz.  Kimsenin biseyden huylandigi felan yok. Alacak olan alacagini aliyor. % 185 olsa ne % 478 olsa ne. Millette para var.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #653 : Aralık 01, 2016, 21:15:18 »
C-HR'nin lansman günü kapora vermeme, hatta teslimatı ÖTV zammından öncesine söz vermelerine rağmen benden de ÖTV farkı talep ettiler. Reddettim, tepki gösterdim, 3-5 kuruş para, bir de servis indirimi önerdiler. İki aydır araçsızım, bunun 1,5 ayı C-HR'nin fiyatını beklemekle geçmişti. Aklımda başka araç olmadığı için ve ikinci elin de uçtuğu bir zamanda, biraz aciliyetten biraz mecburiyetten almak zorunda kaldım. Kısmetse yarın teslim alacağım.. Bugün almaya kalksaydım 4 bin TL daha fazla vermek zorunda kalacaktım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #654 : Aralık 02, 2016, 11:29:03 »
C-HR'nin lansman günü kapora vermeme, hatta teslimatı ÖTV zammından öncesine söz vermelerine rağmen benden de ÖTV farkı talep ettiler. Reddettim, tepki gösterdim, 3-5 kuruş para, bir de servis indirimi önerdiler. İki aydır araçsızım, bunun 1,5 ayı C-HR'nin fiyatını beklemekle geçmişti. Aklımda başka araç olmadığı için ve ikinci elin de uçtuğu bir zamanda, biraz aciliyetten biraz mecburiyetten almak zorunda kaldım. Kısmetse yarın teslim alacağım.. Bugün almaya kalksaydım 4 bin TL daha fazla vermek zorunda kalacaktım..

Yanlış yapmışsınız.Sizin bu davranışınız ileriki zamanda bize ya da diğer toyota alacaklara yansıyacak.
Alper Beyin bahsettiği 3 nesil toyota alan ötv farkını yansıtmak istedikleri abim gibi tepki koymanız gerekirdi.

Siz boyun eğip aracı aldığınız için Toyota VW satış politikasına doğru gitmekte.Önceden bunları yapamıyorlardı.
Geçen yıl Auris için fiyat aldığımda bana ellerinde olmadığını,15-20 gün içerisinde aracı getirebileceklerini ancak ay döndüğü için zam beklentisi olduğunu ve zamlı fiyatı yansıtacaklarını söylediler.
Bende nasıl yani, ben araç için sözleşme yapacağım sipariş edeceğim kapora vereceğim araç gemiyle gelirken zam alacak ve ben 3 bin lira fazla para vereceğim öyle mi dediğimde karşımdaki satışcı arkadaş birşey söyleyemedi anında terk ettim orayı.

2 ay daha bekleyip 5 bin lira + 2-3 bin lira ötv farkı az ödeyerek CHR sahibi olurdunuz hemde bayiye tepki koymuş olurdunuz.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #655 : Aralık 02, 2016, 13:57:46 »
Toyota CHR Kasım 15 te satışa sunulmasına rağmen 1007 adet satılmış. Hybrid versiyon satışta olmamasına rağmen çok büyük başarı 15 günde 1007 adet satılması ...
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #656 : Aralık 02, 2016, 14:34:24 »
Kasım ayı ortasında corolla advence 1.4 mmt dizel aracın liste fiyatı 89(86 da olabilir)bindi zaten.Lİste fiyatını 10 bin artırıp 7 bin indirince corollada büyük indirim var deyip millete yutturuyorlar :)Adamlar haklı inanan çok.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #657 : Aralık 02, 2016, 14:47:14 »
Haklısınız ama iyi kötü durumu anlattım, artık araba konusunda midem bulanmaya başlamıştı.. Kurtulmak istedim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #658 : Aralık 02, 2016, 14:55:13 »
Yanlış yapmışsınız.Sizin bu davranışınız ileriki zamanda bize ya da diğer toyota alacaklara yansıyacak.
Alper Beyin bahsettiği 3 nesil toyota alan ötv farkını yansıtmak istedikleri abim gibi tepki koymanız gerekirdi.

Siz boyun eğip aracı aldığınız için Toyota VW satış politikasına doğru gitmekte.Önceden bunları yapamıyorlardı.
Geçen yıl Auris için fiyat aldığımda bana ellerinde olmadığını,15-20 gün içerisinde aracı getirebileceklerini ancak ay döndüğü için zam beklentisi olduğunu ve zamlı fiyatı yansıtacaklarını söylediler.
Bende nasıl yani, ben araç için sözleşme yapacağım sipariş edeceğim kapora vereceğim araç gemiyle gelirken zam alacak ve ben 3 bin lira fazla para vereceğim öyle mi dediğimde karşımdaki satışcı arkadaş birşey söyleyemedi anında terk ettim orayı.

2 ay daha bekleyip 5 bin lira + 2-3 bin lira ötv farkı az ödeyerek CHR sahibi olurdunuz hemde bayiye tepki koymuş olurdunuz.

Tepki falan hikaye 6.000 de fark isteseler çatır çatır satılacak bu araç. Bu C-HR , Mazda CX-3 gibi olacak büyük ihtimal. Nurkan Bey diyor ki; "Bu aracı sadece "en çok isteyen" 900 kişiye satacağız." ( https://www.youtube.com/watch?v=IyMOdaQ_PxA videonun son iki dakikasında ayrıntılı anlatıyor) Ben bayilerin pek tepkiyle falan ilgilendiklerini düşünmüyorum. Fiyat konusunda da yine kendi belirledikleri politikayla devam edeceklerini düşünüyorum. İkinci elde durum çok karışık daha da karışacak gibi duruyor..... Hayırlısı olsun.

Plazada inceleme fırsatım oldu biraz bir kaç gün önce. Bana aracın arka tarafı çok basık geldi. Tabiri caizse zindan gibi. (Kapalı alanda oturduğum için öyle mi geldi bilmiyorum) Baş ve diz mesafesi gayet yeterli. Ön konsoldaki deri malzeme çok güzel ve kaliteli ama öyle bir oturtmuşlar ki sanki aracı almışsınız da dışarıdan sipariş verip takılmış gibi duruyor. ( Emanet gibi derler ya o misal olmuş) Genel anlamda iç mekan (ön taraf) gayet ferah ve rahat. Direksiyon çok hoş.(Ama hala bir audi kalitesinde deri hissiyatı alamadım ben) Ortadaki ekran biraz büyük geldi bana. Konsola gizlenen tarzda olsa mükemmel olurmuş. Dıştan görünüm gayet beğendim. Sonuçta ben genel olarak beğendim diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #659 : Aralık 02, 2016, 17:22:56 »
Kasım ayı ortasında corolla advence 1.4 mmt dizel aracın liste fiyatı 89(86 da olabilir)bindi zaten.Lİste fiyatını 10 bin artırıp 7 bin indirince corollada büyük indirim var deyip millete yutturuyorlar :)Adamlar haklı inanan çok.

Kasım ayının son haftasında ÖTV farkı olarak %5 + döviz kurlarının artışından dolayı ise yaklaşık olarak %3-%4 aralığında artış oldu. İki farklı artışın etkisi 89 bin TL'yi şuan liste fiyatı Advance M/M 96.500 indirimli olarak ise 89.700 olarak yansıdı. Bu artışın sebebi Toyota değil, tamamen şuan ki hükümetin ve güncel ekonominin şartları bu seviyeye getirdi. Aralık ayı sonunda bu aracı 88.000'e kadar inebilirler. Ben burada 10 artırıp sonra 7 indirip millete yutturma amacı göremiyorum. Bence siz ekonomiksel ve vergisel şartları hesaba katmadan düşünüyorsunuz.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2016, 17:35:36
Toyota CHR Kasım 15 te satışa sunulmasına rağmen 1007 adet satılmış. Hybrid versiyon satışta olmamasına rağmen çok büyük başarı 15 günde 1007 adet satılması ...

CH-R ilk istenilen hedefi kısa sürede tutturdu. Toyota istediği kadar fabrikadan araç çekse Kasım ayını 1500-2000 aralığında kapatırdı. Arz-talep dengesi talepten yana fazla olduğu için Toyota ve bayiler fiyatı istediği yöne rahatça çekiyorlar. C7 segmentinde CH-R 5.sıradan listeye girdi. Peugeot 3008 ise 1042 adet satmış ve haberlerde 3008 stoğu ile ilgili yoğun bir talebin olduğunu yada araç kalmadı, sıra yazıyolar gibi bir habere rastlamadım o yüzden CH-R çok rahat bu segmentte istenilen stoğu alabilse 15.000 adetin altında kapatmaz ve ya 1.ci yada 2.ci olur.

Corolla Kasım ayında 4.645 adet satarak Egea'yı geçmiş, Aralık ayında ise 9.000 adeti çok rahat göreceğine inanıyorum bu kampanya dopingi ile. Kasım ayında dikkatimi çeken en iyi satışı ise Hılux 722 adet. Zirveyi kimseye bırakmıyor.