Gönderen Konu: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR  (Okunma sayısı 152384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR
« Yanıtla #620 : Kasım 25, 2016, 16:03:04 »
Hocam ben tsi motora lpg başarısız olur ya da oldu demiyorum ki.Pahalı olur diyorum.
İstiyorsanız arayın bayiyi sorun CHR'a lpg ne kadar takarsınız diye alacağınız cevabı burada bizimle paylaşın görelim fiyatın ne olduğunu.

Tasarruflu motorlar demiişsiniz fakat ortalama yakıtı 1,2 turbonun 5,9 lt.
Bugün benzin 5 tl kmde 30 kuruş yakar araç.
Bu tasarruflu motor ise herhalde tasarrufsuz motor olarak 3.0 motorlardan bahsediyor olmanız gerek :)

İşte o pahalı olmasın hem ucuz olsun hem de turbo motora uyumlu olsun diye ortalama bir fiyatta olan lpg lerde başarılıdır demek istiyorum ve bunlarda bu motorlarda uygulanıyor fiyatı da bir daha yazıyorum +- 2500tl civarlarında. Ama konu 1.2 turbo olunca lpg ye gerek yok.

Güzel kardeşim ben 1.2 tsi motor 90bg 160nm torq manuel vites aracımla yazın ortalama 5,5 lt lerde gezdim. Bu rakam öyle bir iki günlük bir ortalama değil ya da tahmin ettiğim, birilerinden duyduğum bilgi değil, bir kaç ayın ve bir kaç bin kmnin ortalamasıdır ve kış şartları hariç aşağı yukarı böyle. Uzun yolda 4.1-4,5 lt lerde yakıt tüketiyor. Yani ne kadar zaman turbo benzinli 1.2 tsi motor araç kullandınız bilmiyorum ancak ben kullanan biri olarak kendi sürüş tarzım ile beraber tüketim  rakamları bu şekildedir diyorum. Bu ch-r +- oynayabilir ancak düzgün kullanımda onda da bu rakamlara ben yaklaşılabileceğini düşünüyorum. Fabrika verileri nedir chr'nin ortalama 6lt bu da gayet başarılı bir rakamdır.  Hatta kendi aracımla daha ekstrem düşük tüketim ölçümlerim de var ancak burada bunu söylemeye gerek duymuyorum.

Yani benzinin litresi 5tl olsa bile şu anda ortalama 5,5lt den hesap edersen 27krş eder. Şimdi bu tasarruf değildir de nedir? Sen bu değeri aracına lpg taktırırsan anca tutturabilirsin. Peki aynı koşullarda şuan 1,6 auris model bir atmosferik ile kendi kullanım tarzım ile en az bir litre fazla benzin tüketeceğimi düşünüyorum. Bu net bir tasarruftur. Daha ne söyleyeyim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #620 : Kasım 25, 2016, 16:03:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #621 : Kasım 25, 2016, 16:28:32 »
İşte o pahalı olmasın hem ucuz olsun hem de turbo motora uyumlu olsun diye ortalama bir fiyatta olan lpg lerde başarılıdır demek istiyorum ve bunlarda bu motorlarda uygulanıyor fiyatı da bir daha yazıyorum +- 2500tl civarlarında. Ama konu 1.2 turbo olunca lpg ye gerek yok.

Güzel kardeşim ben 1.2 tsi motor 90bg 160nm torq manuel vites aracımla yazın ortalama 5,5 lt lerde gezdim. Bu rakam öyle bir iki günlük bir ortalama değil ya da tahmin ettiğim, birilerinden duyduğum bilgi değil, bir kaç ayın ve bir kaç bin kmnin ortalamasıdır ve kış şartları hariç aşağı yukarı böyle. Uzun yolda 4.1-4,5 lt lerde yakıt tüketiyor. Yani ne kadar zaman turbo benzinli 1.2 tsi motor araç kullandınız bilmiyorum ancak ben kullanan biri olarak kendi sürüş tarzım ile beraber tüketim  rakamları bu şekildedir diyorum. Bu ch-r +- oynayabilir ancak düzgün kullanımda onda da bu rakamlara ben yaklaşılabileceğini düşünüyorum. Fabrika verileri nedir chr'nin ortalama 6lt bu da gayet başarılı bir rakamdır.  Hatta kendi aracımla daha ekstrem düşük tüketim ölçümlerim de var ancak burada bunu söylemeye gerek duymuyorum.

Yani benzinin litresi 5tl olsa bile şu anda ortalama 5,5lt den hesap edersen 27krş eder. Şimdi bu tasarruf değildir de nedir? Sen bu değeri aracına lpg taktırırsan anca tutturabilirsin. Peki aynı koşullarda şuan 1,6 auris model bir atmosferik ile kendi kullanım tarzım ile en az bir litre fazla benzin tüketeceğimi düşünüyorum. Bu net bir tasarruftur. Daha ne söyleyeyim.

Hocam biz seninle bu laf ile kesinlikle anlaşamayız  :rofl:

1,2 tsi ile 5,5 yaktığını söylemişsin, bende 1,6 atmosferikle 6,1-,6,6 aralığında yakıyorum.
Sen 27 kuruş yakıyorsun ben 30-33 kuruş.
Ve diyorsun ki LPG taksan ancak inersin 25 kuruşlara.
Forumda lpgli auris avensis ve corolla kullanan arkadaşlar neden 16-17 kuruş yakığını söylüyor hocam ?
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #622 : Kasım 25, 2016, 16:36:36 »
1.6 -132 motorla prince lpg ile zamlı fiyatlardan sonra ortalama 21.5-22 krş yakıyorum.Yüksek süratlerde(ibrenin en son gittiği yer) 25 krşda geçmiyor.Zam öncesi bile ben 16-17 krşları hiç görmedim.Millet 80 lemi gidiyor,anlamadım.Gördüğüm en düşük 18.7 krş du.Oda bir kere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #623 : Kasım 25, 2016, 16:41:28 »
1.6 -132 motorla prince lpg ile zamlı fiyatlardan sonra ortalama 21.5-22 krş yakıyorum.Yüksek süratlerde(ibrenin en son gittiği yer) 25 krşda geçmiyor.Zam öncesi bile ben 16-17 krşları hiç görmedim.Millet 80 lemi gidiyor,anlamadım.Gördüğüm en düşük 18.7 krş du.Oda bir kere

Aracı Ağustosta aldım, benzinin litresi 4,20 TL idi.
5,3 lt ile 22 kuruş yakıyordum uzun yolda.
110-120 ile otoyol hızında 5,9 lt yakıyor araç onda bile 24-25 kuruş yakıyordu.
Şuanda benzin 4,95 oldu 29 kuruş yakmakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #624 : Kasım 25, 2016, 16:42:22 »

Hocam biz seninle bu laf ile kesinlikle anlaşamayız  :rofl:

1,2 tsi ile 5,5 yaktığını söylemişsin, bende 1,6 atmosferikle 6,1-,6,6 aralığında yakıyorum.
Sen 27 kuruş yakıyorsun ben 30-33 kuruş.
Ve diyorsun ki LPG taksan ancak inersin 25 kuruşlara.
Forumda lpgli auris avensis ve corolla kullanan arkadaşlar neden 16-17 kuruş yakığını söylüyor hocam ?

Şehir dışı ben 1,2tsi de 4 litreden bahsediyorum. Şimdi hem benzinli hem uzun yolda 4lt tüketen bir motor tasarrufludur. Sen tasarruf bu değildir dersen saygı duyarım.  :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2016, 16:51:01
Baştan sona anlatmak istediğim şudur: Turbo motorlar düzgün kullanıldığında kendi sınıfındaki atmosferiklerin ortalamalarının altında yakıt tüketebilirler. Ancak çok performanslı kullanımda ise atmosferiklerin tüketim değerlerini bir turbo motor çok kolay aşabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #625 : Kasım 25, 2016, 16:53:25 »
Ben tasarruflu demiyorum hocam.
Şöyle anlatayım.

1,2 motor mutlaka 1,6 göre tasarruf eder fakat sen bana diyorsun sen 1,2 değerini ancak lpg ile yakalarsın.

1,2 turboya LPG takılmaz diyorsun.
1,6 atmosferiğe LPG takılırsa ancak 1,2 yakıtına iner diyorsun.

Bende diyorumki;

1,2 turbo alanlar zaten LPG düşünmez %80'i, düşünecek olanlarda atmosferiğe göre 2 kat pahalıya mal olur lpg.
+ 1,6 atmosferiğe LPG taktığında 1,2 turbonun yakıtının bayağı altına düşer diyorum, iddia ediyorum.

Ortalama yakıttan ziyade aracın kendi sürüş özetini yazsak buraya hata sıfır olur.
Çünkü ben şimdi aracımın ortalama yakıtını öyle bir ayarlarım ki 1,6 benzinli aracımda 3,5lt ortalama yakıt göstersem yanlış olur.

Körfez-Kurtköy(Viaport) gidiş 50,3 km 63 dakika sürüş 6,7 lt ortalama yazdı araç.Otoyolda çok fazla trafik vardı dur-kalk fazlaca oldu o yüzden biraz fazla oldu.
Depo Shell V-Power Nitro+ = 1lt 4,64 tl(kampanyalı)
6,7lt ort x 4,64tl = 31,08 krş
50,3 km x 0,3108 = 15,63 TL yakıt yakmışım.

Kurtköy(Viaport)-Körfez dönüş 52,9 km 45 dakika sürüş 5,9 lt ortalama yazdı araç. Otoyolda sadece bazı kısımlarda hafif trafik vardı, dur-kalk hiç yapmadık 50km ye düştüm bazen genelde(%80) otoyol hızında seyrettim.
4,64 tl benzin litre fiyatı.
5,9lt ort. x 4,64tl = 27,376 krş
52,9km x 0,27376 = 14,48 TL yakıt yakmışım.

Toplam olarak =  50,3 km + 52,9km = 103,2 km yol almışım.
15,63 TL(gidiş) + 14,48 TL(dönüş) = 30,11 TL yakıt yakmışım.

30,11 / 103,2 km = 0,29 krş ortalama yakıt  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #626 : Kasım 25, 2016, 17:01:00 »
Ana konumuz Chr'a dönebiliriz. Tüketim verileri çoğu kullanıcı tarafından farklı hesaplanmakta (temel kıstaslar gözardı edilerek), bunun üzerine konuşulabilecek konularımız mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #627 : Kasım 25, 2016, 17:03:34 »
Ana konumuz Chr'a dönebiliriz. Tüketim verileri çoğu kullanıcı tarafından farklı hesaplanmakta (temel kıstaslar gözardı edilerek), bunun üzerine konuşulabilecek konularımız mevcut.

Hakan hocam ana konumuz CHR ve 1,2 turbo motoru zaten onu tartışıyoruz :))
CHR 1,2 turboya LPG 5 bin TL'ye takılır diye belirttim, Mustafa Hocam 2500 TL'ye takarlar onu diyince uzadı biraz mevzu..

Ayrıca yakıt tüketimini ben hesaplamadım, Toyota hesapladı.
Resimler aracın sürüş özetidir, benim herhangi bir oynamam söz konusu değil hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #628 : Kasım 25, 2016, 17:49:49 »
Toyotadaki fiyatlar yeni ÖTV listesine göre güncelleniyor.

ÖTV artışları 2017 yılında geçerli olacak neden şimdiden bu güncelleme yapma gereği duydular anlamadım. Şuan Kasım ve Aralık ayına ait satılacak araçların alış fiyatları da stok adetleri de önceden belirlenmişti. Bu aydan itibaren artışı koyacaklar ise eğer bu artış adaletli değil.
2012 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 8000
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #629 : Kasım 25, 2016, 18:12:15 »
ÖTV artışları 2017 yılında geçerli olacak neden şimdiden bu güncelleme yapma gereği duydular anlamadım. Şuan Kasım ve Aralık ayına ait satılacak araçların alış fiyatları da stok adetleri de önceden belirlenmişti. Bu aydan itibaren artışı koyacaklar ise eğer bu artış adaletli değil.
yeni ötv düzenlemesi 2017 başından değil, bu günden geçerli. Resmî gazete de yazıyor sa iş bitmiştir diye biliyorum.
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #630 : Kasım 25, 2016, 18:57:11 »
yeni ötv düzenlemesi 2017 başından değil, bu günden geçerli. Resmî gazete de yazıyor sa iş bitmiştir diye biliyorum.

Dediğinizde haklı olabilirsiniz. Toyota Ceo'su bir açıklama yapmış Ötv artışları ile ilgili. Auris 1.33, Corolla 1.33, Yaris benzinli ve hibrit ve Hılux modelleri ile hibrit teşviğinin devam etmesine sevinmiş. Auris ve Corolla en çok satan 2 modeli. Corolla'nın satış adet oranında 1.33'ün oranı nedir çok merak ediyorum bir de başarıymış gibi artış olmadığını söylemiş. Dizel motorların hepsinde fiyat artışı var, Toyota'nın satışlarının da önemli oranı dizel buna rağmen böyle bir açıklama yapması mantıksız bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #631 : Kasım 27, 2016, 15:46:22 »
Toyota CEO’su Ali Haydar yalakalık yapıyor hükumete. Çok başarısız bir adam bana göre. Hibrit satışı yok ama fiyatı var kimse alamadı daha. Burada üretilmesine rağmen öncelik Avrupa'ya! Burada da ikinci sınıf muamelesi görüyoruz. Kasım ayında kıyamet gibi araba sattirdi bayilerine, teslim günü geldiğinde hala üretimde olduğu söylendi. Hükümet ötv'yi (haraç) yükseltti, kaporasini verip geçen haftalarda teslim edemediği araçlar için bile müşterilerinden fark istedi Toyota. En ufak bir yanlışlarında intihar eden onurlu Japonlari da kendileştirdiler. Bu ülkede böyle durumlarda bunlardan hesap soracak ne bir yetkili ne de hadlerini bildirecek bir millet var. Durup dururken ayın 15 inde kaporasini verdiğimiz halde 3400 TL fark istiyorlar. Almayı düşünmüyorum, bakalım ne olacak!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #632 : Kasım 27, 2016, 16:44:03 »
Bo otomobil frmaların hepsi öyle.Honda civic sitesinde 81.392 tl, Az önce görüştüm, bayisi 84000 fiyat çekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #633 : Kasım 27, 2016, 17:33:33 »
Araba sözde türkiyede üretiliyor tamam gururluyuz ama yahu test sürüşü için bir tane bile hiç olmazsa numunelik hibrit c-hr da mı yok ben anlayamadım bu konuyu. araç ankaraya 2 saat mesafede üretiliyor ama şubatta alabilirsin o da kalırsa. araba sanki japonyada üretiliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #634 : Kasım 27, 2016, 17:45:21 »
Araba sözde türkiyede üretiliyor tamam gururluyuz ama yahu test sürüşü için bir tane bile hiç olmazsa numunelik hibrit c-hr da mı yok ben anlayamadım bu konuyu. araç ankaraya 2 saat mesafede üretiliyor ama şubatta alabilirsin o da kalırsa. araba sanki japonyada üretiliyor?

Siz ne yaptınız? Kapora vermiştiniz galiba. Yansıttılar mı ötv?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #635 : Kasım 27, 2016, 23:22:48 »

Türkiye'de araç ithalatının cari açık etkisini azaltmak adına ÖTV'de zam yaptılar oranlar çok saçma sapan kaldı. Amaç yerli üretenlere yönlendirmekti ama yaptığı artış oranı ile 1.6 motor ve alt grubuna çok büyük etkisi olmadı bunun sonucunda ise 3 milyar tl gelir elde edicez diyolar. Ülke olarak yerli üretimin etkisini tüketimde artırmak istiyorsan eğer 1.6 motor hacmine kadar olan ötv oranını %45'ten %30'a çek, insanlar jetta almak istiyorsa eğer corolla, civic'e yönelsin hem iç üretimi artır hem ithal araçla arasında bariz fiyat farkı ortaya çıksın hemde 2023 yılı hedefi olan 4 milyon araç üretim kapasitesine ulaşmak için ülke içi satış adeti olan 1 milyon aracın üzerine çıkararak yeni yatırımlar çek. Türkiye'de yaşam kalitesini refah düzeyini artırılması adına yerli araç üreten tüm firmalara aynı ötv oranı koysalar insanların çoğu Türkiye'de üretilen araçlara daha çok yönelecek ve yine satış adetlerinden devlet istediği geliri elde edicek. Bu ötv artırma oranı amacı olmayan hedefsiz bir adımdan başka hiçbirşey değil. Amaç üretimse amaç hedeflere ulaşmak ise kendi ülkendeki araçlara bile uzaklaştıran bir sistem. Sıfır araç alma potansiyeli olupta şu vergiler yüzünden yanına yaklaşamayıp uzaktan bakmak bu ülkede yaşayanlar hiç haketmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2007
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '07
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #636 : Kasım 28, 2016, 01:01:39 »
 bayiler  chr de resmi gazete ile aynı gün ötv farkını bu tarihten önce sözleşme imzaladıkları insanlara bile yansıtmışlar..  ötv farkını sözleşme yaptıkları müşterilere niçin yansıtmışlar?  fatura önceden kesilmemişmi?  kesilen faturamı değişecek? bir kere kesilen fatura değişmez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #637 : Kasım 28, 2016, 08:45:04 »
Taksi bile oldu.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #638 : Kasım 28, 2016, 10:40:16 »
Taksi bile oldu.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sarı yakışmış CHR a... Hybrid chr taksi istanbul için mantıklı aslında. Hem sorunsuz otomatik, şöför yormaz hem dizel kadar tasarruflu şehir içinde..
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #639 : Kasım 30, 2016, 09:46:07 »
CHR  Avrupa'da yılın otomobili seçilebilir mi acaba? Finalistler belli olmuş..
C-HR  (Cupe High Rider )