Gönderen Konu: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR  (Okunma sayısı 148825 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '16
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR
« Yanıtla #440 : Kasım 03, 2016, 14:41:03 »
CH-R 1.33 olsaydı TR de , sabuncubeli rampasında Mercedes Volvo sollasaydık keşke :D :rofl:
1040 kg ağırlığındaki toyota yaris ile 1.33 motorla rampalarda sorun yaşamıştım.. 1500 kg ağırlığındaki toyota  CHR 18" jantlar ve 1.33 motorla  neler yapabileceğini düşünemiyorum... :rofl: :P :argh:
C-HR  (Cupe High Rider )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #440 : Kasım 03, 2016, 14:41:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Kasım 03, 2016, 15:12:01 »
Eğer düşündülerse böyle bir şey peynir ekmek gibi satar 1,33 :))
Millet 2-3 ay biner hevesini atıp satar  :lol:
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '20
  • 2017 kere teşekkür etti
  • 2538 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Kasım 03, 2016, 15:16:52 »
Hybrid binmek isteyenler için, piyasada çok temiz Yaris Hybrid ve Priuslar var, kaçırmayın (neden sattıklarını anlamak zor o da ayrı konu).
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #443 : Kasım 03, 2016, 15:28:23 »
Hybrid binmek isteyenler için, piyasada çok temiz Yaris Hybrid ve Priuslar var, kaçırmayın (neden sattıklarını anlamak zor o da ayrı konu).

Tekin Bey,

Çocuk oldu, ev almak istiyoruz vs gibi mecburiyetlerden  :) yoksa ben böyle bir arabayı satma taraftarı olamam. Allah herkese nasip etsin bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Kasım 05, 2016, 12:19:27 »
CH-R 1.33 olsaydı TR de , sabuncubeli rampasında Mercedes Volvo sollasaydık keşke :D :rofl:

:D   :D   :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2007
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '07
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #445 : Kasım 05, 2016, 18:39:11 »
CH-R 1,2 T CVT Advance 88.700 TL
CH-R 1,2 T CVT Dynamic 94.400 TL
CH-R 1,2 T CVT Diamond 102.500 TL

-6 bin TL manuel seçenekleri  :)

Plase;
CH-R 2,0 D-4D AWD 166.000 TL

Gönlümüzden geçen;
CH-R 1,6 D-4D Dynamic  99.650 TL
CH-R 1,6 D-4D Diamond 108.200 TL

En çok satan;
CH-R 1,33 Advance 59.700 TL

CH-R 1,8 Hybrid Diamond 137.500 TL

8-)

Tahmin rakamlarıdır, resmi rakamlar 15 Kasım'da açıklanacak.

ötv vergi düşüşünden  sonra hybridini düşünüyordum ama fiyatlar bayağı tuzlumuş... bunlar avrupaya ihraç ederler artık.. lansmanı biraz hesaplı yapsalardı eskiyi satıp almayı düşünürdük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 982 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #446 : Kasım 05, 2016, 19:33:50 »
Rakamlar açıklanmadı daha, mesajın altındaki notu okuyun lütfen.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #447 : Kasım 07, 2016, 14:46:01 »
Yasin Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Açıklamaya gösterdiğiniz özen takdire şayan. 1.8 Hybrid CHR ile ilgili düşüncelerinizi de merak ettim. Aracı test etme imkanınız oldumu bilmiyorum ama chr hybrid den beklentileriniz nelerdir. Yaris 1.5 hybrid ile  CHR de kullanılan 1.8 hybrid arasında tüketim ve performans verileri, diğer koşullar da göz önünde bulundurulduğunda nasıl bir sonuç elde edilecektir?

Muhammet Bey,

Rica ederim, ne demek.

Çok istememe rağmen, iş yoğunluğumdan dolayı maalesef C-HR' ı test etme imkanı bulamadım. Yakıt tüketimi açısından çok fark olacağını düşünmüyorum. Bendeki aracın yabancı mecralardaki verisi karma 4.7 lt olarak belirtilmiş. Bende 4.5 lt olarak bulunuyor (dediğim gibi sakin araç kullanıyorum). C-HR' da 3.8 lt olarak belirtilmiş. Araç ağırlığı belki yükseltebilir ancak benim araç 2. nesil prius, yani hybrid teknolojisi 2 tık eskide kalmış.

Sonuç olarak 4.5 lt' yi geçmez diye düşünüyorum. İmkanım olsa C-HR' ı almak isterim.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #448 : Kasım 07, 2016, 15:09:12 »
Sınıf farkını bir kenara koyarsak yaris fiyat/ekonomi açısından daha makul gibi. Ama performans, bagaj hacmi ve görsellik anlamında tatmin ederse tutulur bence. En azından yeni priustan fazla satacağı kesin  :rofl:  (C-hr hibrit olanından bahsediyorum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #449 : Kasım 07, 2016, 15:56:30 »
Sınıf farkını bir kenara koyarsak yaris fiyat/ekonomi açısından daha makul gibi. Ama performans, bagaj hacmi ve görsellik anlamında tatmin ederse tutulur bence. En azından yeni priustan fazla satacağı kesin  :rofl:  (C-hr hibrit olanından bahsediyorum.)

Bende Hybrid model fiyatları özellikle Prius için konuşuyorum, 100 bin altı seviyesine inmez ise satış rakamlarının çift haneli rakamlara ulaşacağına bile inanmıyorum. Türkiye'deki Hybrid algısı henüz oturmadığı için C-HR' da da 120-130 bin arası fiyatlar, satışlara olumsuz etki edecektir.

Yaris Hybrid fiyatı tüm diğer modellere göre elbette uygun. Ancak Türk insanı o paraya dizel alırım diye kendini avutuyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #450 : Kasım 07, 2016, 16:23:04 »
CHR hybrid performans ve görsellik anlamında kesinlikle tatmin edici. Bagaj hacmi açısından hayal kırıklığı.  CHR arka far tasarımda yeni 3008 vari bir tasarıma imza atabilseydi (bazıları arka tasarımını beğenmiyor ) ve biraz daha büyük bir bagaj hacmi sunabilse idi 3 rakamlı fiyatla gelmedikten sonra satış rekorları kırabilecek bir araç. Hybrid haricindeki 1.2 turbo motor aracı gayet iyi taşıyor. Kesin olmamakla birlikte öğrendiğim bazı kaynaklar CHR hybrid in 2017 den önce Türkiye'de satışa sunulmayacağını söylüyor. Tahmin etttiğim kadarıyla Avrupa'da araca ilgi %95 hybrid olduğu için Türkiye piyasasına 1.2 turbo motor ile girecekler. Ya da yeni düzenlenecek olan MTV yüzünden 2017 öncesi hybrid chr  satışa sunulması planlanmıyor (şahsi görüşlerim)
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #451 : Kasım 07, 2016, 17:46:55 »
CHR hybrid performans ve görsellik anlamında kesinlikle tatmin edici. Bagaj hacmi açısından hayal kırıklığı.  CHR arka far tasarımda yeni 3008 vari bir tasarıma imza atabilseydi (bazıları arka tasarımını beğenmiyor ) ve biraz daha büyük bir bagaj hacmi sunabilse idi 3 rakamlı fiyatla gelmedikten sonra satış rekorları kırabilecek bir araç. Hybrid haricindeki 1.2 turbo motor aracı gayet iyi taşıyor. Kesin olmamakla birlikte öğrendiğim bazı kaynaklar CHR hybrid in 2017 den önce Türkiye'de satışa sunulmayacağını söylüyor. Tahmin etttiğim kadarıyla Avrupa'da araca ilgi %95 hybrid olduğu için Türkiye piyasasına 1.2 turbo motor ile girecekler. Ya da yeni düzenlenecek olan MTV yüzünden 2017 öncesi hybrid chr  satışa sunulması planlanmıyor (şahsi görüşlerim)

Muhammet Bey,

Ötv indirimi resmi gazetede yayımlanmışken 2017 öncesi satışa sunulabilir. Bayi arkadaşlar 20 Kasım tarihini telaffuz ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '20
  • 2017 kere teşekkür etti
  • 2538 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #452 : Kasım 07, 2016, 19:30:28 »
Toyota resmi sitesindeki fiyatlar, Hybridler için "ÖTV indirimli fiyatlar" diğerleri için de "Tavsiye edilen kampanyalı" olarak belirtilmiş.

CHR için geri sayım başlamış.. son 8 gün.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #453 : Kasım 08, 2016, 14:08:04 »
Toyota CHR da kullanılan 4 çeker sistemi hakkında bilgisi olan var mıdır?
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #454 : Kasım 08, 2016, 14:46:29 »

Toyota CHR'de Hibrit modelinde 4x4 sistemini koymuyor sadece 1.2 benzinli motorda dört çeker mecvut. Bu uygulama sadece Türkiye için geçerli değil Avrupa'da da bu şekilde satışı gerçekleşiyor.
2012 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #455 : Kasım 08, 2016, 15:49:34 »
Toyota CHR'de Hibrit modelinde 4x4 sistemini koymuyor sadece 1.2 benzinli motorda dört çeker mecvut. Bu uygulama sadece Türkiye için geçerli değil Avrupa'da da bu şekilde satışı gerçekleşiyor.
Hybrid de 4 çeker olmadığını biliyorum. 1.2 turbo da kullanılan 4 çeker sistemin Subaru dan mı alındığı yoksa Toyota nın kendi mi geliştirdiği bir sistem mi....yakıt sarfiyatı önden çekişli modele göre çok farklı olur mu onu soruyorum. (Toyota tr de 0-100 hızlanma awd chr da 11.4 saniye  100km ortalama tüketim  6.3 litre....gerçek te ne kadar sarfiyatı olur?
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #456 : Kasım 09, 2016, 08:11:00 »
muhammet bey kullanim sartlarina bagli olarak genelde fabrika verilerinden  1 ile 3 litre arasi fazla cikiyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #457 : Kasım 09, 2016, 10:31:30 »
muhammet bey kullanim sartlarina bagli olarak genelde fabrika verilerinden  1 ile 3 litre arasi fazla cikiyor.
Ağırlık da sarfiyatta önemli malum... Toyota tr de chr ağırlık 1390 kg görünüyor net ağırlık 1050 kg yazıyor... Bizim Kilyos da test ettiğimiz 1.2 turbo aracın ağırlığı ruhsatında net ağırlık 1.490 kg yazıyordu.  Bu aracın ağırlığı kaç kg ? x=x+1 :) 
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #458 : Kasım 09, 2016, 18:17:03 »

Bugün yazan haberlerde Toyota CH-R'nin seri üretimine yeni başladığını duyurmuş, halbuki Avrupa satışı önceden başlamıştı. Adapazarı fabrikası; Avrupa ve bilinen pazarlar dışında Amerika, Kanada, Tayvan ve Afrika ülkeleri gibi ilk defa yeni pazarlara ihracatını da gerçekleştirecek. Amerika ve Kanada Toyota için büyük ve önemli bir pazar, bu pazarlara üretimin Türkiye tarafından yapılması çok önemli bir adım.

Toyota Adapazarında Corolla üretimini gerçekleştiriyor, normalde Corolla global bir model ve Türkiye dışında farklı ülkelerde üretimi gerçekleştirilen bir model. Verso ise sadece Avrupa pazarına yönelik bir model ama CH-R ise Toyota'nın Adapazarı'na verdiği global anlamda sadece Türkiye'de üretilip tüm dünyada satışının yapılacağı model olarak görev vermesi, Toyota Adapazarı'nın üretim kalitesinin üst düzeyde olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Bu kadar çok çeşitli ve güçlü pazarlara ihracat yapılması dolayısıyla üretim adetinin 280 bin kapasitesini aşıp 2017 yılı sonunda 300 bin adet olacağını tahmin ediyorum. Eylül sonunda 3 vardiyaya geçilmiş ve günlük üretim adeti 960 civarında.
2012 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #459 : Kasım 09, 2016, 22:35:17 »
Bu haberde Toyota chr yıllık satış hedefi 10 bin rakamı telaffuz ediliyor ve 5 bini hybrid olduğu söyleniyor..            http://otoajanda.com/yeni-toyota-c-hr-abd-vizesini-aldi/
C-HR  (Cupe High Rider )