0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hep.söyledigim şey Yüksel.Bende öyle kullanıyorum zaten.
Valla ben bu şekilde kullandığımda çok keyif almıştım, insan arabada boş oturmuyor ya ama o/d off tuşunu zor bulmuştum o apayrı şunu fark ettim araç dediğin gibi D konumunda gidiyor, mesela bizde D konumunda giderken frene basınca motor freni şeklinde bi yardımı oluyor, ilk zamanlar garip geldi kendini kastığını düşündüm frene çok basıyorum sanmıştım ama motor freni ile yardımcı oluyor, bu A/T şanzumanda yok malesef. Artık kullanırken diyecektim "sende başını alıp gitme ne olursun "
Hiç bir zararı yok, aynen devam et.Şanzımanın 4 ileri olduğu için O/D yani 3. vites ile max. sürate daha çabuk ulaşabilirsin. Genellikle uzun yokuş tırmanışlarında O/D kullanmak ve dik yokuşları inişlerde uygun küçük vitese düşmek yakıt tasarrufu yaptıracaktır.
Babam da Volvo 850 var otomatik. Geçen dikkatimizi çekti araç L konumunda yokuştan inerken belli bir motor devrine geldiği zaman bildiğiniz büyük araçlar gibi motor freni yapıyor aracı baya bi yavaşlattıktan sonra geri salıyor kendini az daha hızlanıyor yine eski hızına ulaştığı zaman başlıyor yine fren yapmaya. Peder beyin çok hoşuna gitti hiç fren yapmadan indi belen yokuşundan. Ama sadece L konumunda oluyor diğer vitesler de akıyor araç. Bu arada Yüksel bey bende de CAmry varken aynen sizin kullandığınız gibi kullanıyordum hiçte bir zararı olmamıştı ve keyif verici oluyordu...
Bazı arkadaşlarda bu sistemi vites geçislerinde aracı kesiciye sokmak için kullanıyor , ancak bazen yokuş asagı ozellikle aracın hız lımıtlerını ıyı bılmek lazım , hanı sanzuman zaten belirli hızlarda sen 2ye veya l ye atsanda vıtesı dusurmuyor ancak krıtık hızlarda atmamak lazım ornegın 2.vites için 80 altı hızlar , 1. vites için 35-40 altı hızlarda dusurmek gerekır yoksa yuksek devıre cekıp hem aracı aniden sarsıyor hemde sanzumana anı yuk bındıgı ıcın bence uzun vadede zararı olur dıye dusunuyorum , motor freni yapıp balatadan yakıttan tasarruf yapıcam derken sanzumandan olmamak lazım
Dediğin hızlar arasında kullanıldığında zaman bir problem yaşanmıyor BURAK.80 ve üzeri hızlarda ve rampa inişlerinde O/D OFF faydalı.
Bizim şanzımanlara birşey olmuyor 90 ile gidiyorum L ye alıyorum tınlamıyor bile
Hic bi zarari yok hocam. Benim astrada tam otomatik cogunlukla manuel modda kullanirim. Sizinde soylediginiz gibi boylelikle fren balatasindan tasarruf oluyor.
Benimde bir sorum var. Sanzimana zarari var biliyorum fakat. 120 ile giderken bile frene basacagım zaman bosa atiyorum. Bunun sanzimana ne oranda zarari olacak aceb?
Şanzımana zararı var mi bilmiyorum diyorsun Ilke, sen bari yapma.Bu konuda ufuk abi sana güzel bir söz söylemişti yanlış hatırlıyorsam.
Biliyorum yazmistim abi. Bu konuyu konusmusmuyduk unuttum ben
Bandırma'ya geldiğinde konuşmuştuk diye hatırlıyorum.Sadece ışıklarda beklerken N'ye alıyorum, onun haricinde pek doğru bulmuyorum.