Gönderen Konu: dizel t25 avensis hakkında  (Okunma sayısı 1737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HER HATA BIR DERS, NE HATA BİTER NEDE DERS
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '11
dizel t25 avensis hakkında
« : Eylül 14, 2014, 23:38:26 »
Tum forum uyelerine selamlar saygilar.arkadaslar t25 dizel manuel avensis almayi dusunuyorum ama bazi sorularım var..kullananlar yada bigisi olanlar yardimci olursa sevinirim
t25 hangi yildan sonra 126 hp olarak uretildi.daha onceli dizel  motor ile 126 hp lik motor arasinda ne gibi farklar var.126 hp lik arac ile daha onceki dizel motorlu t25 kasa avensis arasinda donanim varki varmi.bu aracin kronik sorunlari nelerdiir.iceriye takirti, titkirti, gicirti gibi anormal sesler aliyorm.dusuk km li bir avensis alsam chip yaptirsam sorun cikarirmi.tuketimi nasildir.simdiden teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Eylül 15, 2014, 20:22:02
Yokmu yardimci olacak bir forum uyesi arkadaslar
HER HATA BIR DERS, NE HATA BİTER NEDE DERS

Toyota Club Türkiye

dizel t25 avensis hakkında
« : Eylül 14, 2014, 23:38:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel t25 avensis hakkında
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2014, 20:00:17 »
Kronik sorunu:

Kaliper pimleri aşındığı için bozuk yolda ses yapar. Motorun çevre birimlerindeki kasnak tır gergi rulmanı dır vs hiç değişmedilerse ömrü bittiği için ses yapar. değiştirirsin sorun kalmaz.

Birde başka araçları sürdüğün zaman niye gitmiyor acaba sorun mu var diye huylanırsın.

1CD FTV tipi motoru olan 116 beygirlerin motoru kayışlıdır. 5 yıl yada 100 bin km de değiştirilir. Servisi dahil bu motora çok aşina usta yoktur. Ama arıza da pek duyulmuş değildir.

2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HER HATA BIR DERS, NE HATA BİTER NEDE DERS
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2014, 21:50:10 »
Tevfik bey tam olarak soruma cvp alamadim ama yinede ilgi ve alakaniza cok tesekkur ederim.en azindan bu kadar forum uyesinden siz cevap verme nezaketini gosterdiniz.cok Teşekkürler
HER HATA BIR DERS, NE HATA BİTER NEDE DERS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2014, 23:16:30 »
Tevfik bey tam olarak soruma cvp alamadim ama yinede ilgi ve alakaniza cok tesekkur ederim.en azindan bu kadar forum uyesinden siz cevap verme nezaketini gosterdiniz.cok Teşekkürler

sanırım sizin aradığınız aracı kullanan pek yok yani sizin bahsettiğiniz araç 2000 cc bu yüzden pek kullanan olmayabilir. 1.6 Benzinli  110 beygir t25 çogunlukta forumda, alınmayın volkan bey :)
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2014, 23:34:48 »
Efendim şimdi birçok konu göreceli olabiliyor. Bana göre arabamda tık ses yok. Haa başkası biner içerdeki market poşetinden gelen sesi arıza var diye servise de gider. Donanım olarak araçların sadece 126 lık olanında kaset yerine mp3 çalıyor diye biliyorum. İkisi de cd çalıyor ama. Başka hiiiç farkını bulamadım ben. Özel farkları belli edilmiştir zaten. Deri koltuk vs gibi. Açılır tavan dizellerde yok. Otomatik vites de yok. Elektrikli koltuk da yok. Ama motor hakaten bambaşka.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant