Gönderen Konu: Avensis/Bagaj Kapağının iç Kısmında boşta duran soket nedir?/Resimli  (Okunma sayısı 4693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar patlayan çin malı plaka lambasını değiştirken boş soket gördüm bu nedir bir işe yarar mı merka ettim.

teşekkürler

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
tahmin yürüteyim plaka lambasının oralarda ise geri görüş kamera tesisatı olabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
tahmin yürüteyim plaka lambasının oralarda ise geri görüş kamera tesisatı olabilir :)

benim tahminimde bu yönde aslında.eğer öyleyse bir double din şart gibi  :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
4 pin gözüküyor.
Kesin kamera.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
4 pin gözüküyor.
Kesin kamera.

hmm peki üstat makyajlı avensislerin orijinal navigasyonundan bulup taksak sence uyum sağlar mı? sonuçta teyp kasaları aynı,hazır kamera ön çalışması da var?

Sen bu işlerden anlarım dersen basar gelirim sakaryaya üstat :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
hmm peki üstat makyajlı avensislerin orijinal navigasyonundan bulup taksak sence uyum sağlar mı? sonuçta teyp kasaları aynı,hazır kamera ön çalışması da var?

Sen bu işlerden anlarım dersen basar gelirim sakaryaya üstat :)

Yakın zamanda buna bakma ihtimalim yok.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Yakın zamanda buna bakma ihtimalim yok.

aklınızda olsun hocam bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyorum. müsait olduğunuz zaman irtibat kurabiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7B2552330D-8E6A-7F1D-D9BC-BA8BAE138E6A%7D/Avensis_Sedan_Back_Camera_PZ473_T3140_00_AIM_001_549_2..pdf

Dikiz aynasında monitör mü var? Yanlış mı görüyorum?  8-)
Ali bey sizin bahsettiğiniz soket. 38. Grafikte kameraya bağlanmış sanırım  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7B2552330D-8E6A-7F1D-D9BC-BA8BAE138E6A%7D/Avensis_Sedan_Back_Camera_PZ473_T3140_00_AIM_001_549_2..pdf

Cevheri bulduk :) Ne varsa soyalım adamların sitesinden :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
http://www.ebay.com/itm/05-14-Toyota-Tacoma-Backup-Camera-FACTORY-GRADE-PL5500-OEM-Gentex-332-mirror-/220998043610?hash=item33748287da

Burada da T27 aynası var. Geri görüş diye bahsedilmiş ama parça kodu aynı mı bilmiyorum. Şekil olarak aynı.

Edit1: PDF'den de birşey anlaşılmıyor ki  :lol: Sessiz sinema oynar gibiyim. Şekilleri benzetmeye falan çalışıyorum.

Edit2: Aslında yapılması kolay gibi görünüyor ama orijinal kamera (4 pin) fiyatı pahalı. Çinden kamera alsak görüntü için 2 kablo çıkışı var. Hangi sokete bağlayacağız orası sıkıntı. Bir de aynadan çıkarılan küçük soket yerine büyük soketin takılması olayı var. Ya da ben yanlış anladım bilmiyorum aynaya bakmak lazım soket yeri var mı diye.

Edit3: Mesaja devamlı ekleme yapıyorum :D Sadece aynadaki monitör için 2 kablo girişini bilsek dökümana gerek olmadan yapılabileceğini düşünüyorum. Yabancı forumlarda falan göremedim böyle bir uygulama yapan yok.

Düşündüm de 4 pinin ikisi + ve - diğer ikisi de kamera AV çıkışı olabilir. Eğer öyleyse geri vitese bağlı mıdır ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

süper bir kaynak bulmuşsunuz ön dash ın sökümü bile var kendim bile sökebilirim aslında teybi ama  yemez :rofl:

@Ahmet Güve (8047)  ye soralım 4 pinli avensisin kamera çıkışına 2 pinli çin malı kamera yakılır mı?

üstat bilir

Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2014, 11:45:35
aha valla billa buldum @Ahmet Güve (8047)    2011 modele 2012 navigasyonu takıyorlar her şey ayrıntılı

http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/cfbe5c45-90d8-4923-aab2-bef842c50c47/Avensis_RHD_Toyota_Touch_2_with_Go_PZ490_0033x_00_AIM_003_196_2%20.pdf

http://www.toyota-tech.eu/Aim/Aim.aspx?pubtype=AIM&menuitem=3
burada da farklı kombinasyonları var büyütece basına açılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürdünüz sabah sabah :rofl: Arabanın sağını solunu sökerken kırarsam sorumlu sizsiniz. :D

Aşağıdaki ürünlerden 1 takım almak gerekecek gibi duruyor.

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Plastic-Metal-12pcs-Car-Audio-Repair-car-Door-Clip-Panel-Trim-Dash-Removal-Tool/1975939363.html

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-11Pc-Professional-Panel-Trim-Removal-Set-Car-Repair-Tools-Kit-Protective-Wallet-Hand/1682672807.html

e baydan 4 dolara 5 parça almıştım beni de bir gün şeytan durtecek sökecem her yeri  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
T25.de çogu yeri kendim söküyordum ;).T27 avensisde pek gözüm yemiyor dogrusu :wacko:.Araç kamerası için küllükteki çakmaklıltan enerji alıyorum küllüğü söküp arka enerji kablolarından enerji alıp kabloları saklamam lazım.Aparatlar gerçekten çok güzelmiş türkiyede uygun bulabilirmiyiz acaba. :tamam:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
T25.de çogu yeri kendim söküyordum ;).T27 avensisde pek gözüm yemiyor dogrusu :wacko:.Araç kamerası için küllükteki çakmaklıltan enerji alıyorum küllüğü söküp arka enerji kablolarından enerji alıp kabloları saklamam lazım.Aparatlar gerçekten çok güzelmiş türkiyede uygun bulabilirmiyiz acaba. :tamam:

abi araç kamerası için enn mantıklı yer tavan lambası sökmesi kolay

1-yolcu yada şöför ampulunu iptal edeceksin
o ampul + - sinden araç kamera girişine elektrik alacaksın yanlız o sokete giren plastik yeri sökeceksin sadece içi kalacak kameraya giden uzun kabloyu da keseceksin tavan lambasından ayna zatan 10 cm falan sadece o kadar kablo görünecek.

hem araç stop halinde iken de enerji geldiği için kısa süreli parklarda da kamera aktif olur
hiç olmadı ahmet abiyle sürekli irtibattasınız zaten onun için 10 dakikalık iş bir yemeğe fit olursunuz.
açıkçası kamera düşünüyorum ama şu an mali durumum kritik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ali çakmaklığa kadar kabloyu gizli olarak döşedim enerjiyide çakmaklıktan aldım fakat küllük devamlı açık kalıyor.küllüğü söküp arkasındaki artı eksi uçlardan kablo uzatıp adaptörünü gizleyeceğim.Aynı sistemi eski aracımdada yapmıştım süper olmuştu.:)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
Ben araç kamerası için enerjiyi kolçak içindeki 12V girişinin kablosondan almıştım. Vitesin olduğu bölüm çok kolay çıkıyor. Oradan bağlantı yaparak torpidonun arkasından geçirdim. Sağ ön direkten yukarı çıkardım tavan döşemesinin arasına gizleyerek dikiz aynasının yanına getirip bağlamıştım kabloyu.

Sonra vazgeçtim. Çıkarıp takabileceğim bir şey olsun diyerek kolçak ile vitesin arasındaki bölmeyi matkapla deldim kabloyu geçirdim. Şimdi Kolçak içindeki 12V girişine takıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2014, 17:09:17

Arabaya inip baktım aynanın soketinde 5 kablo var ama aynaya gelen sokete 2 kablo bağlı. Soketin 3 tanesi boşta. (PDF'te 15. grafikteki kablo.)
49. grafikteki soketi aynanın neresine takacağız ona yer bulamadım  :-\

Akşam olduğu için çok fazla ayrıntılı fotoğraf çekemedim. Boş zamanımda tekrar bakarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Avensiscilerin birisi bunu yapsın ve her aşamayı fotoğraflasında bizde nasiplenelim  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Avensiscilerin birisi bunu yapsın ve her aşamayı fotoğraflasında bizde nasiplenelim  :islik: :islik:

ahmet abiyle planımız var ama o dediğniz sitedeki dökümanlarda adam takarken gösterge panelini de söktü açıkçası soğudum yani AMA panel sökülmeden yapılırsa yaptırabilriim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Valla Ali sökme dedin de dün izlediğim bu video aklıma geldi :)

Evaporator core replacement TOYOTA VIOS 蒸發器更換全紀錄エバポレーター交換

Adam moleküllerine ayırıyor :)
THE END