Gönderen Konu: toyota corolla hakkında bilgi  (Okunma sayısı 6031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
toyota corolla hakkında bilgi
« : Eylül 11, 2014, 12:50:23 »
merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. lada vega marka arabamı satıp toyota corolla  E120 (2002-2007) almak istiyorum. fakat bu arabalar hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim. özellikle hangi model ve hangi motor seçeneğini tavsiye edersiniz bunu öğrenmek istiyorum. birde bu arabaların olumsuz tarafları nelerdir. herkez başka birşey söylüyor. bilende bilmeyende konuşuyor. en doğru yorum ve tavsiyeleri kullananlardan alabileceğimi düşündüm. yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

toyota corolla hakkında bilgi
« : Eylül 11, 2014, 12:50:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2014, 12:56:48 »
 Hoş geldiniz. Burada cevaplar alabileceğiniz gibi site içi aramada da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hatta bahsettiğiniz araç ile ilgili bir bölümümüz mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2014, 13:22:02 »
Araçtan beklentilerinizi biraz daha açıklayıcı bir şekilde aciklarsaniz daha sağlıklı yorum yapma olanağımız artar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2014, 14:49:43 »
ben ilk çıkan 2002 ilk seri e12 sahibiyim.8senedir bi fiil bizde araç.8senedir de lpg li.eski model bir araç alacaksam öncelikle ben kesinlikle 1.4 motor almam.kesinlikle 1.6 ve üstü olmalı.ben dizel araba sevmem o yüzden dizellerini anlatamam bilmiyorumda ama benzinli 1.6 kullanıyorum.araç model yılları içerisinde oldukça konforlu rahat ve orta düzey bir donanıma sahip(daha donanımlı farklı markalar var)temel donanımların hepsine sahip güvenlik donanımlarıda öle.ben en full olanını kullanıyorum sol olarak geçiyor adı.yakıtı fazlasıyla cimri bir araba.şehrine kullanım koşullarına göre tasarruf degişmekte tabikide.temizini bulursanız eger sanayi yüzü görmezsiniz araçların özelligi hatta toyotanın özelliklerinden biri budur.sanayiye ekmek yedirmeyen arabalar olarak bilinirler.motoru oldukça saglam dayanıklı uzun ömürlü.konforuda öle oldukça uzun ömürlü.iç parça malzeme kalitesi yüksek çatlama kopma vs kolay kolay yaşamazsınız çatlama zaten yaşamazsınız.tam bir aile arabası ama aynı zamandada kendi çapında yeterli miktarda performanslıdır.performansdan da geri kalmaz.yol tutuşu iyidir fakat biraz yüksek bir araçtır çok sert rüzgarlarda rüzgarı hissedersiniz genelde.ama sürüşünüzü etkilemez sizi korkutmaz.uzun yolda çok güzel oturur yere bi güzel de kaçar.

dikkatetmeniz gereken bence benim gözümde tek ve en önemli husus aracın yag yakıp yakmadıgıdır.2002-2007 arası üretimlerden bazı model yıllarının motorlarında üretim hatasından kaynaklı yag yakma sıkıntısı var.bu durum kimi güzel kullanılmış arabada  rahatsız edici degildir  yedigi içtigi helal olsun der eklersin ya.ama hor kullanılmış bir e12 de başınız agrır rahatsızeder.bu devirde de zaten yag yakma olayı birçok arabada hatta sıfır arabada bile vardır.önemli olan temizini bulup az yakanını bulmakda olay.onun dışında diger bir sıkıntısı teyp oluyor.cd çalma kısmı bozulabiliyor onunda çözümünü zaten forumdan bul2abilirsiniz.

donanımı orta düzey aile arabaları için yeterli ve güzel bir araç
kronik sorunu yok yag yakma dışında
gidişi yol tutuşu güzel performansı güzel fazlasıyla yeterli o kasaya göre(sert rüzgarda hafif alır hissedersiniz dedigim gibi ama korkutmaz)
konfor güvenlik sürüş keyfi kullanım kolaylıgı gayet güzel başarılı
yakıt cimriligi motor dayanıklılıgı(600binde motor devirmeyen taksi görmü3şlügüm var ilk motoruyla devamediyor)sorun çıkarmaması artı olan en büyük özellikleri
çok bagaj arıyan bir insan degilim ama orta düzeyli tatminkar bir bagaj(sedan için)
bu saydıklarım e12 sol(en full için geçerli) bir altı olan terra ile ufak birkaç fazlalıgı var ona kıyasla
aklıma gelen bir hatası kronik sorunu yok varsa arkadaşlar tamamlar diye düşünüyorum.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2014, 16:23:55 »
Ogün abi anlatmiş zaten gerekenleri bizdede e12 terra var 87 binde bu araci alanlar vazgecemiyor tabi sizinde beklentiniz onemli bu araç ortao sinif sorun cikarmiyan bir araç az km olan temiz araç az var  ogün abi yag yakmadan bahsetmis ilk cikan serilerde var bu olay 2005 makyajli olani alirsaniz veya 2006 sorun cikarmiycagini dusunuyorum bizim aracta celik jant yok deri direksiyon dijital klima yok direksiyonda tuslar yok sol de bu saydiklarim var terrada yok  arac geri kalaniyla tamamen guzel atikligi falan olsun gidisi cok iyidir bizim arac benzinli 8.4 falan istanbul traginde klimasiz 1.6 tuplu bir arac alirsaniz uzmez sizi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2014, 06:47:26 »
öncelikle verdiğiniz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim. benim arabadan beklentim aslında çok yüksek değil. sadece önceki arabamda ustalardan bıkmıştım. gerçekten işinin ehli ve dürüst usta bulmak çok zor. bu yüzden sorun çıkarmayacak bir araba almak istiyorum. öğrenmek istediğim. 1.4 ve 1.6 motor arasında performans dışında bir fark varmı. özellikle 1.6 tavsiye ediliyor bunun nedeni nedir. yaptığım fiyat araştırması neticesi 1.4 lerin bütçeme daha uygun olduğunu gördüm. birde donanım olarak boştan doluya sıralaması nasıl. en dolusu sol sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2014, 10:30:51 »

öncelikle verdiğiniz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim. benim arabadan beklentim aslında çok yüksek değil. sadece önceki arabamda ustalardan bıkmıştım. gerçekten işinin ehli ve dürüst usta bulmak çok zor. bu yüzden sorun çıkarmayacak bir araba almak istiyorum. öğrenmek istediğim. 1.4 ve 1.6 motor arasında performans dışında bir fark varmı. özellikle 1.6 tavsiye ediliyor bunun nedeni nedir. yaptığım fiyat araştırması neticesi 1.4 lerin bütçeme daha uygun olduğunu gördüm. birde donanım olarak boştan doluya sıralaması nasıl. en dolusu sol sanırım

Sorunsuz bir araç istiyorsanız Corolla mantıklı bir tercih olur.

1.4 ile 1.6 altında elbette ki performans dışında farklılıklar var.

1.4 sadece Linea ve Terra donanımda var.

1.4 şehir içinde 1.6'ya nazaran biraz daha ekonomik olur. Fakat yüksek devirlere çıkıldıkça 1.6 daha ekonomik olacaktır.

Donanım olarak:

Linea( Bu baz donanim. Ama hakikaten bam baz bir donanım yani. [emoji4] Tavsiye etmem. Zaten pek yaygin değil. )

Terra ( Asıl baz donanım olarak bunu görebilirsiniz. Temel donanımları içeriyor. )

Sport- Plusline. ( hemen hemen aynı sayılır. Sport sadece HB'lerde var. Plusline sadece 2007 modellerde var. Terra'nın bir üst donanımları denebilir.)

Sol. ( Halk arasında gırtlak diye de geçer. [emoji4] E12'lerin tam donanımlı olan modelidir.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2014, 11:29:16 »
1.4 kullanmadim fakat uzun omurlu olsun derseniz 1.6 alin kolay kolay vazgecmezsiniz uzun omurlu sorunsuz araclar sanayiye bakima girersiniz terra alin benim tavsiyem celik jant deri direksiyon tuslu direksiyon dijital klima yok sadece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2014, 12:16:01 »
Ali bey e12 Corolla hakkında bilmeniz gereken şey temizini alırsanız kesinlikle sorunsuzluk abidesidir  97-98 kasalardan sonra çıkan 2 nci efsane kasa diye adlandırılır gerek malzeme kalitesi gerek genişliği ve konforu gayet tatminkar düzeydedir .2005-2007 arası olanlar hem makyajlı hem de motorları yenilenmiştir yağ yakma sorunları bu modellerde ben görmedim en bilinen kronik sorunu direksiyon kutusundan gelen bozuk yollardaki tıkırtı sesidir. Fren kalepelerinin pimlerinin boşluk yapması bunlarda aslında sizi sanayiye götürecek bir durum değil eğer takılmıyorsanız yıllarca kullanabilirsiniz .Size naçizane tavsiyem 1.6 almanız yönündedir hem alıp satarken sıkıntın yaşamazsınız hem performans anlamında sorun yaşamazsınız .Alırken motor yürüyen ve kaportasına baktırın. Önden Yandan ağır hasarı olan araçlara yanaşmayın 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2014, 15:57:16 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 25000 tl gibi bir bütçem var bu durumdu ya 1.6 2002 model bir araba alacağım yada 1.4 2006 model. ne dersiniz tercihim motor mu olmalı yoksa aracın yaşı mı,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 16, 2014, 16:00:29 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 25000 tl gibi bir bütçem var bu durumdu ya 1.6 2002 model bir araba alacağım yada 1.4 2006 model. ne dersiniz tercihim motor mu olmalı yoksa aracın yaşı mı,

uzun süre binecekseniz 1.6 2002 corolla daha iyi.1.6 motordan küçük motorlu arabaları ben çok tavsiyeetmem.o model yıllarında tabi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2014, 16:01:28 »
Önünde Toyota amblemi olan her aracı alabilirsiniz, satabilirsiniz de. Ülkemizde bana göre ülkemizde en sevilen otomobil markasıdır.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2014, 16:02:19
Bu arada belirttiğiniz kasa bana göre sınıfının en sağlam araçlarındandır.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2014, 16:05:17

Aslında, istisnalar kaideyi bozmamakla birlikte özellikle atmosferik motorlarda her modelin 1.6 sı varken 1.4'ü tavsiye edilmez. 2006 model sol donanım ya da terra bence farketmez, bahsettiğiniz otomobil bir arabadan beklentilerinizi karşılayacaktır. Ancak her araçta olduğu gibi bakımlı ve düzgün kullanılmışlarını almaya çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2014, 16:23:06 »
2001 e11 kasa 2002-2003 e12  kasa Vvti motorlarda yag eksıltme sorunu var beyfendı.26 bınlırayı 12 yasındakı bır arabaya yazık edersınız .Acele etmeyın pıyasalar sismis beklemede kalın dusunce bulursunuz.
Ayrıca 2002-2003 lerde perde ve yan hava yastıgı cd calar yok.Onun yerıne 2 veya 4 aırbag kasetcalar.
Yada baska uygun araclara bakın.Kurbandan sonrayı bekleyın.
Ben kendım 2004 78 bınde orjınal sol hb yı okysnus mavısıydı.brc lpg lı 22.5 satmıstım.2002 ye 26 bınlıra ucuk bır rakam.Pıyasa yuksek.Adamlar ıstıyor talepte olunca gereksız rakamlar sonr elınde kalıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2014, 16:29:44 »
2001 e11 kasa 2002-2003 e12  kasa Vvti motorlarda yag eksıltme sorunu var beyfendı.26 bınlırayı 12 yasındakı bır arabaya yazık edersınız .Acele etmeyın pıyasalar sismis beklemede kalın dusunce bulursunuz.
Ayrıca 2002-2003 lerde perde ve yan hava yastıgı cd calar yok.Onun yerıne 2 veya 4 aırbag kasetcalar.
Ben kendım 2004 78 bınde orjınal sol hb yı okysnus mavısıydı.brc lpg lı 22.5 satmıstım.2002 ye 26 bınlıra ucuk bır rakam.Pıyasa yuksek.Adamlar ıstıyor talepte olunca gereksız rakamlar sonr elınde kalıyor
sol kasalarda var ben 2002 sol kullanıyorum. cd çalar airbag vs vs.yag yakma olayına temizligine baglı olarak degişiyor.ama bencede sacele edilmemesinde fayda var.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 16, 2014, 16:32:58 »
Hiç de elinde kalanı görmedim.

Piyasa bu duruma gelmişken, neredeyse aynı donanımdaki sıfır araçlar 80.000,00 TL bandına dayanmışken 26.000,00 TL E12 gibi bir araç için gayet normal rakamlar.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 16, 2014, 16:42:29 »
2002 modele 26 verılmez yuksel.Onu anlatmak ıstedım.Ilk cıkan vvt i lar  e 11 kasada basda olmak uzere e12 nın de ılk cıktıgı yıllarda sorunlu ıdı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 16, 2014, 16:58:43 »
2002 modele 26 verılmez yuksel.Onu anlatmak ıstedım.Ilk cıkan vvt i lar  e 11 kasada basda olmak uzere e12 nın de ılk cıktıgı yıllarda sorunlu ıdı.

benimki 2002 corolla ve tek sorunu yag yakması.oda ocagıma incir agacı dikecek özellikde degil.sıfır wv toyota araçlarının bazı modelleride şuan yag yakıyor.aynı şekilde opelin kitapçıgında bile yazıyor.yag yakma günümüzde artık sorun sayılcak bir etken degil birçok araç yakıyor.önemli olan temiz kullanılanını bulmak.cd çaları var havayastıkları var güvenlik donanımlarının hepsi mevcut.sonraki kasalarla aynı konfora sahip.temizine 26 verilmez belki ama 25-24 bandı daimi fiyatıdır.satıcak olsam Allah büyük konuşmasın aciliyetim vs yoksa asla 25in altında satmam.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 16, 2014, 17:46:18 »
2004 sol hb yı 7 yıl kullandım.Asagı yukarı herseyını bılırım.Cok ta ısteyerek kullanıyordum.Bagaj yuzunden sattım.
Anlatmak ıstedıgım.arkadasa suan pıyasa yuksek.Elbette bayram oncesı 1.el fıyatının nyuksek olması..2002 lerde yag eksıltmesı sorunu olmasını belırttım.
Sahsen acelem yoksa beklerdım.Ulkenın bu durumda oldugu ortamda sıcak para suan ıyı.
Araba isi nasıp isi.Denk gelecek acele etmeyeceksın.
Anlatabılmısımdır umarım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 16, 2014, 17:52:29 »
Suan piyasadaki her aracin fiyati yuksek sifirlar uctu 2002 corollada 26 da eder 28 oyuzden araca bakip bu kadar etmez devri kapandi sifir arac fiyatlari tavanlarda oldugu surece piyasada boyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 16, 2014, 17:55:02 »