Gönderen Konu: Çamurluktaki Duba Göcüğü ? Nerede Nasıl Düzeltilebilir. Yardım Lütfen  (Okunma sayısı 1886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • Model Yılı: '13
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Merhaba,

arkadaşlar sağ önce çamurluğuma kör noktada kaldığından duba takıldı ve aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz göçük meydana geldi.

Nerede, nasıl bir işlem yaptırıp düzelltirebilirim. Bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Yapılacak işlem ne olur? Basit bir şekilde düzeltilebilir mi? Ne kadar sürer?

Servise gidip kaskodan yaptırmamı önerir misiniz? Yaparlar mı?

Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Duzelir o boyasiz
Sahibindende arastirin maslak sanayide mtc vardi hatirladigim o
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Gecmis olsun, bolge cok buyuk degil kaskonuzda mini onarim varsa anlasmali yerde duzeltebilirsiniz buyuk intimalle hasarsizlik ta bozulmaz. Mini onarim yoksa sanayide de duzeltilir cok masraf acacagini zannetmem.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 98200
  • Model Yılı: '13
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Gecmis olsun, bolge cok buyuk degil kaskonuzda mini onarim varsa anlasmali yerde duzeltebilirsiniz buyuk intimalle hasarsizlik ta bozulmaz. Mini onarim yoksa sanayide de duzeltilir cok masraf acacagini zannetmem.

Aytaç bey, göçük sihirbazı diye bir yer buldum. Oraya gittim.

400 tl masrafı var dedi. Çamurluğun içindeki birşeyi söküp, yağlı çekiçle dövecekmiş. Birde komple sağ çamurluğu boyamam gerekir dedi. 400 tl dedi.1.5 günlük işlemi varmış. Yok artık dedim bende. 

Kesinlikle boyatmadan yaptırmam lazım..  Kaskomda mini onarım vardır ama auto king mimlenmiş. Ya daha beter ederlerse??

Mct otoyu çok övüyorlar.. Haftaiçi oraya gideceğim.

Toyota servis yapmaz mı bunu? Kaskom bozulsun nolacak.. Yeter ki boyamadan yapsınlar.
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Boyada hasar gorunmuyor ama o bolge duzeltilince lokal boya gerekebilir tamamen camurlugunboyanmasina gerek yok.servisler pek yapamiyor bu isi ama siz bilirsiniz yine de bir gosterin fikir alin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris 1.6 Valvematic 132hp
  • 87 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

Boyada hasar gorunmuyor ama o bolge duzeltilince lokal boya gerekebilir tamamen camurlugunboyanmasina gerek yok.servisler pek yapamiyor bu isi ama siz bilirsiniz yine de bir gosterin fikir alin.
Aytaç bey size mail attım bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Boyanmadan tamamen eski haline dönmesi çok zor...
Hatta bence imkansız...

Vakumla çekme-boyasız göçük düzeltme işlemi aracın karakter çizgileri üzerinde olmayan hasarlar için uygulanabiliyor ...
Yetkili servis çamurluğu değiştirecektir, dışarıda sağlam biryerde yaptırın derim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
böyle ufak bir sey için hiç boyatmaya gerek yok içten işlem yapılarak tam olmasada  göze takılmayacak kadar düzeltileceğini zannediyorum. benim arabada arka teker üzerinde bunun düzeltilmişi gibi biraz var hiç kafama takmıyorum.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Çamurluğun boyanmasına gerek yok. Size söyleyen usta işi bilmiyor yada sizden para kopartmaya çalışıyor.  Davlumbaz sökülüp içten dıştan çekiçlenecek iş bu kadar. fiyatı 100 - 200 arası değişebilir. Kasko varsa autoking vb yerlerde mini onarımdan yapabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi

Aytaç bey, göçük sihirbazı diye bir yer buldum. Oraya gittim.

400 tl masrafı var dedi. Çamurluğun içindeki birşeyi söküp, yağlı çekiçle dövecekmiş. Birde komple sağ çamurluğu boyamam gerekir dedi. 400 tl dedi.1.5 günlük işlemi varmış. Yok artık dedim bende. 

Kesinlikle boyatmadan yaptırmam lazım..  Kaskomda mini onarım vardır ama auto king mimlenmiş. Ya daha beter ederlerse??

Mct otoyu çok övüyorlar.. Haftaiçi oraya gideceğim.

Toyota servis yapmaz mı bunu? Kaskom bozulsun nolacak.. Yeter ki boyamadan yapsınlar.

Yuh yaa o kadarcık yer için denilen masrafa bak. Kusura bakmayın ama bunun adı namussuzluktur. Benim arkadaşımın 2001 model astrasına o bölgeden bir araç çarptı, çamurluk şeridi komple ezildi. Sanayide 150 liraya bütün işlemleri halletti. Sadece o şerit düzeltildi o kısma boya yapıldı. İyi araştırın bence, arkadaşımada aynı şekilde söyleyen yerler oldu ama bi kaç yere daha gidince uygun bir şekilde halletti. Ve hiç bir şekilde belli olmuyordu.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
ben 1 hafta kaportacının yanında vakit geçirince öğrendim artık bu işleri :D çamurluğu pert a3 geldi değiştirilmeden sıfır ayarında gönderildi.

Abi şimdi usta arkaya metal bir paraça koyup çekiçle bir güzel düzeltecek ondan sonra karakterler çizgilerinin olduğu yer punta vakum makinesiyle çekilip düzeltilecek. Sonra bu işlem yapılan yere ince macun sonrada boya yapılacak. lokal olarak yapacaklar bunu. Çünkü o vakum aletinin metale değmesi lazım bunun için o bölgedeki boyayı kazıyacaklar.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
size yakın yer olarak A.L.C otomotiv topkapıda(yeşil kunduranın arka tarafı) boyasız göçük düzeltme işlemi yapıyor... mail yada telefon yoluylada bilgi alabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Benzer bir göçük eski aracımda olmuştu. Tekerlek, davlumbaz ve ön farı sökmüştü usta yalnız benimki biraz daha fara yakın kısımdı. Önce bölgeye beyaz kıvamlı bir ilaç sürmüştü ve arkasından çekiçle düzeltmişti. Yakından dikkkatli bakınca işlem olduğu belli olsada boya yaptırmadan halletmiştim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Benın.arabaya sag tarafan otobus vurdu aynayı kırdı camurlugu ezdı.Boyası kallmamıstı..Davlumbazı sokup arkaya bır metal dayıyorlar destek olsun dıye.cekıcle topluyorlar.Bunuda cok rahat yaparlar.en kotu cızgıde bır nokta kalırsa kalır.
2011 d4d Corolla