Gönderen Konu: Skoda Fabia 5j spor yay hakkında  (Okunma sayısı 1281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Skoda Fabia 5j spor yay hakkında
« : Ağustos 26, 2014, 10:33:07 »
2011 skoda fabia combi scout 1.4 tsi aracım var daha öncelerde ilan etmiştim.
şu aralar yay sevdasına kapıldım. eibach veya h&r marka spor yay taktırmak istiyorum. öncelikle amacımı izah edeyim. amacım kesinlikle performans almak, virajlara daha hızlı girmek, yakıt tasarrufu yapmak vb. etkenler değil tamamen görünüm amaçlı. aracın biraz basık olması gözüme çok hoş geliyor. özellikle sw araçlarda çok hoşuma gidiyor.
35mm veya 50mm şuan içi karar veremiyorum çünkü aracın ağırlı bu noktada önemliymiş. birisi sakın 35mm alma orijinalden hiçbir farkı olmaz sadece yaptığım masrafla kalırısın dedi. oda aklımı karıştırdı. 50mm de aracı sanki çok indirirmiş gibi geliyor. aklım bir hayli karıştı. işim evime yakın olduğu için aracımı hafta içi kullanmıyorum sayılır. haftasonları mal alımlarım oluyor dükkanım ile alakalı. kırtasiye ürünleri öyle çok da arabayı, yayları yoracak ağır ürünler değil. bunu da göz önünde bulundurmak istiyorum tabi.
araştırıyorum çoğu tuning veya bu işle uğraşan firmada aracıma uygun bulamıyorum. ya kalmadı diyorlar yada "abi senin araca bulmak zor türkiye'de" diyorlar.
en son sahibinden aracılığı ile bir firmayla irtibata geçtim. şişlide "jant1" diye bir firma. baktım baya lüks araçlarlı müşterileri var. adamlarla iletişime geçtim ve şöyle saçma sapan bir mesajlaşma yaşadık. aynen kopyala-yapıştır şeklinde yazıyorum:

ben:
selamun aleykum
skoda fabia combi scout 2012 1.4 tsi aracıma eibach yay almak istiyorum. acaba sizde uygun yay var mıdır. varsa link verebilir misiniz. ona göre inceleyip inşallah taktırmak istiyorum.
hayırlı işler, kolay gelsin.

jant1: 700 montaj dahıl fiyatı

ben: usta direk fiyatı yazmışsın ama şu ürün şu özellikte şeklinde bilgi versen daha makbule geçerdi. link verebilirseniz daha iyi olur. küçük bir araştırma yapmam lazım.
kolay gelsin.

jant1: BİİZİM ILANLARDAR YOK SUAN ISTEDIGINIZ YAY EİBACH SITESINDEN ARASTIRABILIRSIN(büyük karakter, demek ki kızmış)

sorduğum sorular ile verilen cevaplar arasında uzaktan yakından alakasını olmadığını görebiliyorsunuz bir o kadar da saçma ayrıca. ben bir durumdan bahsediyorum adam bana fiyat veriyor. bu ne demek, gel kardeşim takalım ahanda fiyatımız bu. ikinci sorumdan sonraki cevap ise çok vahim. bizim ilanlarda yok diyor. ben senin ilanlarında var mı diye bir şey sormadım ki. sen bana "kardeş senin aracına şu marka şu model şu ölçülerdeki yay olur ancak" demen lazım. fiyata vs konulara en son ben karar verdikten sonra geçeceğiz. olması gerekende bu değil midir. işte en çok ben buna kızıyorum. türk ustalarının türk işçilerinin bu tutumuna. cevap yazmak mı istemiyorsun o zaman bizde yok kardeşim yaz sende kurtul bende kurtulayım.
kısa zamanda illallah ettirdiler. hani vazgeçtim geçecem.
vakit bulursam arayacağım bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
hayırlısı olsun.

Toyota Club Türkiye

Skoda Fabia 5j spor yay hakkında
« : Ağustos 26, 2014, 10:33:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda Fabia 5j spor yay hakkında
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2014, 12:20:55 »
skoda foruma bak orada bunu tartışmıştık.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda Fabia 5j spor yay hakkında
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2014, 12:37:48 »
skoda foruma bak orada bunu tartışmıştık.

mehmet ali abi, can kardeşimizle ve gökçen beyle irtibata geçtim skodaturkey'de. forumda spor yay ile alakalı iki başlık bulabildim ve benim sorularıma tam anlamıyla yanıt bulamadım. şuan gökçen beyden cevap bekliyorum. onun elinde 8000 km de bir yay varmış. şahsen ben ikinci el alma taraftarı değilim. farklı bir şekilde yönlendirebilirse onu bekliyorum abi.