0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sevgili arkadaşlar, bu foruma yeni üyeyim. Ama ilk günden sizlere benim uğraşımı paylaşmak isterim. Şöyle ki;Öncelikle damlama ve sulama malzemesi satan bir satıcıdan 2 adet pprc boru körtapası ve adaptörü ile 20cm 63 lük bir pprc boru aldım. Malzeme bu kadar. (Maliyet 14,60 TL) Şimdi;1. Yedek lastikteki sensörü lastikçide söktürüyoruz. (Maliyet 5 TL)2. Tabiki yedek lastik ne olur ne olmaz diye yeni bir sibop ile tekrar şişiriliyor, hazırda bekliyor. (Ama bodrumda ) (Sibop Maliyeti 5 TL)Sensör kandırma işine gelince; 1. Aldığımız körtapanın birinin üst orta bölümünden matkap yardımı ile deliyoruz.2. Bu deliğe stepneden çıkan sensörü (kör tapa içinde sensör, delikten sibobu çıkartarak) güzelce monte ediyoruz.3. PPRC boruyu adaptörden geçirip adaptör ile körtapayı birbirine monte ediyoruz. (PPRC borunun ucunu mümkün olduğunca körtapadaki lastiğe yakın tutuyoruz, yani lastikten sonra fazla ilerletmiyoruz ki sıkınca sensörü sıkıştırmasın) (Borunun bir ucu hazır)4. Aynı şekilde PPRC borunu diğer ucuna adaptör ve körtapayı monte ediyoruz, sıkıyoruz. (Kuvvetlice)5. Böylelikle elimizde içinde sensör olan bir nevi boru-bomba oluyor (Yabancıların tabiriyle) Ve en yakın benzinliğe giderek 32psi hava basıyoruz.6. Kontak anahtarını ON konumuna getiriyor aracı çalıştırmadan torpidonon yanındaki SET düğmesine 3-5 saniye basılı tutuyoruz. Lastik basınç ikaz ışığı birkaç kez yanıp sönünceye kadar elimizi kaldırmıyoruz. Işık tamamen sönünce elimizi kaldırıp kontak anahtarını OFF konumuna getiriyoruz. Olay tamamdır.Bundan sonra stepne lastik basınç sensörünüz;sulama borusu (PPRC), kaplin körtapası (bu isimle isteyiniz) ve adaptörü ile birlikte mutlu mutlu bagajda veya torpidoda geziyor. Stepne bodrumda duruyor. Koca bagaj simit tanka rağmen(!) emrinize amade.(Resim yüklemek isterdim ama beceremedim, acemilik tabi mazur görün)Körtapalı Adaptör resmi: http://www.damlamaborusu.com/kaplin-ek-parcalar/kaplin-kortapa.html
PPRC boru 32 bar havayi alabilirmi? Tehlike olustururmu aceba? Birde sensörü stepneden sokmek sensöre zarar verirmi?
Bu ne diye sorabilir miyim? Ben anlamlandıramadım ürünü
Sensörü biliyorum Basınçlı boru mu yani ismi? Ben tüpe benzettim ama , mini tüp gibi geldi
Bende foto çıkmıyor
Mini stepnede de olur niye olmasın
LPG den olabilir şimdi gözükmesi lazımyuvasına oturma olarak düşündüm ben, ya olmazsa diye