Merhabalar, 2014 model aracımla ilk uzun yolculuğuma çıktım. Sakarya-Rize arası yolculuğuma çıkmadan önce Touch & Go için Navigasyon Sistemi için güncel yazlımını da (ocak 2014 Yazılımı) indirip yükledim. Gel görki Gerede - Samsun arası ve Karadeniz sahil yolunda bazı yolları duble yol olarak görmüyordu ve hız sınırını da 90 olarak gösteriyordu. geçen yılın sonlarında açılan Ünye tüneli yoktu. Rizede Ayder yaylasına çıkmak istiyordum navigasyondan bulamadım.
Ayrıca önceki 200 TL lik navigasyonumda kullandığım direk olarak yer girme ( Bayrampaşa İKEA, Maltepe KİPA, Ordu Otogar) gibi yer giremiyorum. Sadece adres girebiliyorum.
Son olarak Navigasyonun konumunun sürüş güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü düşünüyorum. Navigasyona bakarken yol hakimeyetini kaybediyorsun.
Daha önce cama takarak kullandığım 200 TL lik Navitech navigasyonuma göre eksikleri olduğunu düşünüyorum. Hatta uzun yola çıkarken bir daha ki sefere yanıma bile alacağım.
ömer bey,aslında sizin navi ekranına bakarkendi sorununuz bence ileride toyotanın başını biraz ağrıtacak bir sorun.
nedenine gelirsek.ben aracımı alırken showroomda olan corollaların hepsinin içine otorup çıktım.ve hepsinde aynı olay var.
Touch ekranların konumlandırılması kesinlikle yanlış ve aşağı yöne doğru.eğer ben shoowroomdaki arabada bile gözümün aşağıya doğru kaydığını
hissediyorsam,siz araç kullanırken dikkatinizin dağılması çok normal.kim olsa aynı şeyi yaşar.
ha eğer navi yüklü değilse sıkıntı yok zaten radyo veya müzik dinlemek için bir sorun yaratmıyor.
Sürücü dikkatini yolda kesinlikle dağıtıyor.sizde benim gibi aynı şeyi yakalamışınız zaten.eğer sizin gibi bir kaç kullanıcı çıkıp bunu toyota genel
merkeze yazarsa emin olun o tasarım bence komple değişir.
adres bulma konusuna gelince tabloda sokak yazan yere mahalle yada cadde ismide girebiliyorsunuz bunu zaten fark etmişinizdir.
farketmediğini nokta şu olabilir,
Ülke:türkiye
sokak: şiz kendiniz doldurun no:kendiniz doldurun posta kodu:aslında ülkemizde kimse posta kodunu bilmiyor.halbuki esas bunu girseniz bile sizi kapının önüne kadar götürüyor program.
sonra alt satırda Kavşak diye bir kısım var.siz muhtemelen burda takıldınız.
yanı boş olarak gözükür eğer onun üzerindeki küçük bir tablo gibi bir kısım var üzerine tıklarsanız size girmiş olduğunu sokak yada mahelledeki tüm önemli mahalle veya caddeleri gösterir.sizde aradığınız esas adresin yada en yakın adresin üzerine
tıklayarak sorunu çözersiniz.
emin olun yıllardır bir çok navi programı kullandım hem araç içi hemde cepte.
ama toyotanın kullandığı program gerçekten çok pratik.
iyi değil diyen arkadaşlar kendilerine göre haklı olabilirler ama ben henüz bu kadar tecrübeme rağmen bir eksisini yakalayamadım.
yol olan kısmı deniz olarak gösteriyorsa aslında bu programın değil türkiyedeki harita bilgi bankası (tapu ve kadastro genel müd.) suçu.
çünkü yapılan yeni yolları veya köprüleri alt-üst geçitleri anında elektronik ortamda güncellemesini yapmıyorlar.yaptıkları şey esas olarak büyük şehirlerdeki değişiklikleri programlara yansıtmak.
bu nedenle hiç bir navi programında %100 kapsar veya gösterir diye bir şey yoktur.