Gönderen Konu: Touch & Go için Navigasyon Sistemi Güncel değil.  (Okunma sayısı 2559 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Touch & Go için Navigasyon Sistemi Güncel değil.
« : Ağustos 07, 2014, 15:50:19 »
Merhabalar, 2014 model aracımla ilk uzun yolculuğuma çıktım. Sakarya-Rize arası yolculuğuma çıkmadan önce Touch & Go için Navigasyon Sistemi için güncel yazlımını da (ocak 2014 Yazılımı) indirip yükledim. Gel görki Gerede - Samsun arası ve Karadeniz sahil yolunda bazı yolları duble yol olarak görmüyordu ve hız sınırını da 90 olarak gösteriyordu. geçen yılın sonlarında açılan Ünye tüneli yoktu. Rizede Ayder yaylasına çıkmak istiyordum navigasyondan bulamadım.
Ayrıca önceki 200 TL lik navigasyonumda kullandığım direk olarak yer girme ( Bayrampaşa İKEA, Maltepe KİPA, Ordu Otogar) gibi yer giremiyorum. Sadece adres girebiliyorum.
Son olarak Navigasyonun konumunun sürüş güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü düşünüyorum. Navigasyona bakarken yol hakimeyetini kaybediyorsun.
Daha önce cama takarak kullandığım 200 TL lik Navitech navigasyonuma göre eksikleri olduğunu düşünüyorum. Hatta uzun yola çıkarken bir daha ki sefere yanıma bile alacağım.

Toyota Club Türkiye

Touch & Go için Navigasyon Sistemi Güncel değil.
« : Ağustos 07, 2014, 15:50:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Touch & Go için Navigasyon Sistemi Güncel değil.
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2014, 16:44:45 »
Aslında sesli komutu olmasıyla çok iyi,ses bütün hoparlörlerden geliyor.
Aynı durumu Şanlıurfada yaşadık Eyyüp peygamber makamına giderken açtım bildiğim yolu bi göreyim dedim ,yeni kavşak yapmışlardı haritadaki yol sola dönerken biz düz gittik dağa taşa girdik gösteriyordu :)
Ama şu var Kahramanmaraş Afşin ilçesinde hiç yanılmadı. 7 uyurlara hiç hatasız gittik.
Poi girişi yapılabiliyor etraftaki poi ler gözüküyor o şekilde bulabiliriz
Ucuz navigasyonlarda biz çok sıkıntı çektik kendi evimizi işaretledik geri bizi eve getirmedi
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2014, 21:04:36 »
Aslında sesli komutu olmasıyla çok iyi,ses bütün hoparlörlerden geliyor.
Aynı durumu Şanlıurfada yaşadık Eyyüp peygamber makamına giderken açtım bildiğim yolu bi göreyim dedim ,yeni kavşak yapmışlardı haritadaki yol sola dönerken biz düz gittik dağa taşa girdik gösteriyordu :)
Ama şu var Kahramanmaraş Afşin ilçesinde hiç yanılmadı. 7 uyurlara hiç hatasız gittik.
Poi girişi yapılabiliyor etraftaki poi ler gözüküyor o şekilde bulabiliriz
Ucuz navigasyonlarda biz çok sıkıntı çektik kendi evimizi işaretledik geri bizi eve getirmedi

200 TL aldığım navigasyondan farklı olması gerekiyor sonuçta ödediğimiz fark malum. Haritanın güncel olmadığı kesin. Ayrıca etraftaki POİ ler kullanışlı değil isterseniz bir deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 82000
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2014, 23:36:14 »
Ömer kardeşin navigasyon konumu görüşüne katılıyorum.Lakin navigasyona ışıklarda veya tehlike oluşturmayacak yerlerde bakıyorum.Gerçi ben samsung galaxy s3 telefonumu bağlıyorum.Kuulandığım harita tomtom ve igo yazılım.Totom kavşağa gelmeden 200-300metre önce uyarır tam yeri gelincede dön der.İgo bazen demiyor.Araç hoperlerinde sesli yönlendirmede işleri kolaylaştırıyor.....
Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2014, 09:34:28 »
aslında bu cihazın softunda bir değişiklik yapmak mümkün oluyor yani navigasyon yazılımını ve haritasını değiştirebiliyorsun, bunu yapan bazı yerler var toyota nın navi programı ve haritası pek iyi değil
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2014, 11:27:22 »
Samsun-Sinop arası yolculuk yaptım yolun büyük bir kısmında bizi denizde götürdü navigasyon. Yol ne zaman yapıldı bilmiyorum bilenler yazarsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2014, 11:32:59 »
Samsun-Sinop arası yolculuk yaptım yolun büyük bir kısmında bizi denizde götürdü navigasyon. Yol ne zaman yapıldı bilmiyorum bilenler yazarsa sevinirim.
O yola yeni viyadükler, yeni tüneller yapıldı. 2012'de Sinop'a gittiğimde daha inşaat halindeydi. Ne zaman yapıldığını bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2014, 09:38:07 »
haritanızı kesin update etmeniz lazım sorun bunda
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2014, 18:51:46 »
update ücretli bildiğim kadarıyla 200 tl ye güncelliyorlarmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2014, 19:13:26 »
Ama zaten güncel versiyon var şu an, 2 yılda bir güncelleniyor. Ama servise bi sormak lazım
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 15, 2014, 20:00:19 »
Merhabalar, 2014 model aracımla ilk uzun yolculuğuma çıktım. Sakarya-Rize arası yolculuğuma çıkmadan önce Touch & Go için Navigasyon Sistemi için güncel yazlımını da (ocak 2014 Yazılımı) indirip yükledim. Gel görki Gerede - Samsun arası ve Karadeniz sahil yolunda bazı yolları duble yol olarak görmüyordu ve hız sınırını da 90 olarak gösteriyordu. geçen yılın sonlarında açılan Ünye tüneli yoktu. Rizede Ayder yaylasına çıkmak istiyordum navigasyondan bulamadım.
Ayrıca önceki 200 TL lik navigasyonumda kullandığım direk olarak yer girme ( Bayrampaşa İKEA, Maltepe KİPA, Ordu Otogar) gibi yer giremiyorum. Sadece adres girebiliyorum.
Son olarak Navigasyonun konumunun sürüş güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü düşünüyorum. Navigasyona bakarken yol hakimeyetini kaybediyorsun.
Daha önce cama takarak kullandığım 200 TL lik Navitech navigasyonuma göre eksikleri olduğunu düşünüyorum. Hatta uzun yola çıkarken bir daha ki sefere yanıma bile alacağım.

ömer bey,aslında sizin navi ekranına bakarkendi sorununuz bence ileride toyotanın başını biraz ağrıtacak bir sorun.

nedenine gelirsek.ben aracımı alırken showroomda olan corollaların hepsinin içine otorup çıktım.ve hepsinde aynı olay var.

Touch ekranların konumlandırılması kesinlikle yanlış ve aşağı yöne doğru.eğer ben shoowroomdaki arabada bile gözümün aşağıya doğru kaydığını

hissediyorsam,siz araç kullanırken dikkatinizin dağılması çok normal.kim olsa aynı şeyi yaşar.

ha eğer navi yüklü değilse sıkıntı yok zaten radyo veya müzik dinlemek için bir sorun yaratmıyor.

Sürücü dikkatini yolda kesinlikle dağıtıyor.sizde benim gibi aynı şeyi yakalamışınız zaten.eğer sizin gibi bir kaç kullanıcı çıkıp bunu toyota genel

merkeze yazarsa emin olun o tasarım bence komple değişir.

adres bulma konusuna gelince tabloda sokak yazan yere mahalle yada cadde ismide girebiliyorsunuz bunu zaten fark etmişinizdir.

farketmediğini nokta şu olabilir,

Ülke:türkiye
sokak: şiz kendiniz doldurun     no:kendiniz doldurun   posta kodu:aslında ülkemizde kimse posta kodunu bilmiyor.halbuki esas bunu girseniz bile sizi kapının önüne kadar götürüyor program.

sonra alt satırda Kavşak diye bir kısım var.siz muhtemelen burda takıldınız.
yanı boş olarak gözükür eğer onun üzerindeki küçük bir tablo gibi bir kısım var üzerine tıklarsanız size girmiş olduğunu sokak yada mahelledeki tüm önemli mahalle veya caddeleri gösterir.sizde aradığınız esas adresin yada en yakın adresin üzerine
tıklayarak sorunu çözersiniz.

emin olun yıllardır bir çok navi programı kullandım hem araç içi hemde cepte.
ama toyotanın kullandığı program gerçekten çok pratik.
iyi değil diyen arkadaşlar kendilerine göre haklı olabilirler ama ben henüz bu kadar tecrübeme rağmen bir eksisini yakalayamadım.

yol olan kısmı deniz olarak gösteriyorsa aslında bu programın değil türkiyedeki harita bilgi bankası (tapu ve kadastro genel müd.) suçu.
çünkü yapılan yeni yolları veya köprüleri alt-üst geçitleri anında elektronik ortamda güncellemesini yapmıyorlar.yaptıkları şey esas olarak büyük şehirlerdeki değişiklikleri programlara yansıtmak.
bu nedenle hiç bir navi programında %100 kapsar veya gösterir diye bir şey yoktur.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 15, 2014, 22:55:11 »
Navigasyona bakarken kesinlikle yol hakimiyetini kaybediyorsun. Uzun yolda göz ucuyla bakıyorsun sorun olmuyor ama trafiğe girdiğinde araç hâkimiyeti kalmıyor. Toyota bu konuda güncelleme yapacaktır. Toyotaya da mesaj olarak yazdım bunu. Daha önce arka tekerlek davlumbazları ile ilgili de mesaj atmıştım şimdi gelen şikayetlerden dolayı davlumbazlı olarak satılıyor. Bugün bayide Dizel Auriste hız sabitleyici gördüm. Piremium Corollada da varmış. Biz aracı almakta erken davrandık galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2014, 13:04:49 »
my.toyota.eu sitesinden haritayı ve sistemi güncelleyebilirsiniz.3 küsür gb bir dosya indirip direk flasa atıp usb baglayinca soruyor güncelleme yapılsın mı diye ama bu işlem esnasında aracın çalışıyor olması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 3000
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2014, 11:06:15 »
my.toyota.eu sitesinden haritayı ve sistemi güncelleyebilirsiniz.3 küsür gb bir dosya indirip direk flasa atıp usb baglayinca soruyor güncelleme yapılsın mı diye ama bu işlem esnasında aracın çalışıyor olması gerek.

Bu işlem için herhangi bir ücret ödenmesi gerekiyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 05, 2014, 11:52:50 »
Hayır gerekmiyor
youtube.com/kaankara